- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
Zostanę mamą w styczniu 2011 roku!
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- gosia_ann
- Wylogowany
- rozmowna
- 22.01.2011 ten dzień odmienił całe moje życie :)
Ifka zakochałam się w tym jeździku z żyrafką, chcę się na niego złożyć z siostrą (mamą chrzestną Zosi) na prezent na roczek. Inne jeździki wydają mi się strasznie szerokie i nie wiem czy są wygodne w odpychaniu się.
Idę dzisiaj kupić sanki małej, całe drewniane z drewnianym oparciem... oby śnieg się pojawił hehe
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 07.01.2011 ♥NADIA♥ 11.07.2013 ♥Leon i Nikodem♥
Moje dziecko nie chce jeść w krzesełku... Pręzy się, wygina. Muszę ją karmić na stojąco stoi przy ławie np. a ja ją wtedy dokarmiam Chaos totalny, ale nic najwazniejsze że chociaż tak cosik zje
Nocki u nas trochę lepsze ufff całe szczęście, bo trochę to męczące było... Chociaz nie
ma co narzekać, nasze 3 nocki to nic w porównaniu z Ifkowo - Lenkowymi
Gosia Ty chcesz już snieg? jak dla mnie mogłoby go w ogóle nie być
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka :*22.01.11:*
Dawidku zdrowiej nam szybciutko
Ja byłam wczoraj u pediatry.Lekarka obejrzała Lenkę, wszystko ok,stwierdziła,że na dniach powinny nam wyjść te dolne 2,ale jakoś wierzyć mi się nie chce,bo ani widu ani słychu .Nocki troszkę lepsze poki co-cieszę się chociaż z tego.Kazała podawac na noc przeciwbólowy, żel i gryzaki (wiadomo) i psikać tantum verde 3xdziennie.Nie mam pojęcia ile wazy Lenka, bo jak bylam m-c czy 1,5 temu to ważyła dokladnie 8950 a teraz ją wazyla i niby 9 (w rajstopkach do tego),więc jakoś nie bardzo z tą wagą mi się zdaje-Lenka podczas tego płakała i wierciła się dodatkowo.Pomijam,że nasza pani dr miała wyjątkowo kiepski dzień-nawał pacjentów i była średnio przyjemna .
Pytałam o dietę:jajko i jogurt naturalny.Jajko spokojnie juz całe można a jak zapytałam o jogurt to usłyszałam "taki dla dzieci poniżej 1 roku zycia" ,że do jasnej cholery jaki to niby .
Ja podałam Lence jajecznicę z całego jajka przedwczoraj i póxniej zjadla ode mnie chyba2-3 małe łyżeczki jogurtu naturalnego i nastepnego dnia piekna wysypa na brzuszku (ehhh...ja głupia matka). ale dziś juz prawie zeszła, więc jutro powtórzę akcję "jajecznica" i się okaże od czego to .
Gosiu mnie w tej żyrafie niepokoi tylko brak tego oparcia,ale chcrzestna powiedziała,że i tak kupi, więc żyrafka tak czy inaczej będzie-tylko gdzie to trzymac .
Dzis przyszły naklejki, Lenka ma swój prywatny zwierzyniec na ścianie przy łózeczku teraz-najbardziej podoba jej się żaba .
Karmienie na stojąco-tragedia .Lena tez ma czasem takie trzaski .Nie będe tu wspominala o historii bałaganowej prz tym .Luska obecnie ma taki etap wicia i prężenia się podczas czegoś czego nie chce np.ubieranie butów, tudzież obcinanie paznokci itp.
Ja lubię zimę ( w wersji snieg do kolan, albo skrzypiący pod nogami albo wielkie płaty lecace z nieba ) ale sanek jeszcze nie mamy,czekamy na snieg własnie
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Monix NAdia chociaż w miejscu stoi bo mój postoi i zwiewa i tak karmie gopo całym domu. A to przy łóżeczku a to przy fotelu lub szafie w przedpokoju Posiedzi 5 min w krzesełku i wrzask.Nom mnie się ta czapa też widzi
Moje dziecko nie chce jeść w krzesełku... Pręzy się, wygina. Muszę ją karmić na stojąco stoi przy ławie np. a ja ją wtedy dokarmiam Chaos totalny, ale nic najwazniejsze że chociaż tak cosik zje
Nocki u nas trochę lepsze ufff całe szczęście, bo trochę to męczące było... Chociaz nie
ma co narzekać, nasze 3 nocki to nic w porównaniu z Ifkowo - Lenkowymi
Gosia Ty chcesz już snieg? jak dla mnie mogłoby go w ogóle nie być
- renata329
- Wylogowany
- budujemy zdania
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jutro Wam pokażę co Nadulka dostała od chrzestnej na gwiazdkę Ciocia przyleciała z UK, na swieta jej oczywiście nie będzie wiec dlatego prezent jest lekko przyspieszony... Oczywiscie jest juz rozpakowany
Dobranoc dziewczynki
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
A tu focisze
Jako rowerek:
Jako hulajnoga:
Jako pchacz:
Prezent jak widać przypadł do gustu
A ja nadal nie mam pomysłu co kupić dziecku na święta i roczek
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Znowu jestem chora buuuu... Boli mnie gardło, nos zatkany A w sobote planowałam sobie wyjście do kręgielni ze znajomymi Mam nadzieję, że choć trochę wydobrzeje...
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Monix zabawka super:) i ma wszystko to o czym pisałam co bym chciała żeby było w jednym:D na allegro niestety nie ma takich cudowności a i cena pewnie przyprawiłaby o zawrót głowy bo patrzę, że na tej zagranicznej stronce w przeliczeniu na nasze to sporo już wychodzi...
oj babo babo zdrowiej bo zarazisz dziecko
Dawidku ciocia też ci zdrówka życzy
Ifka to się dowiedziałaś tyle co sama wiedziałaś ech... tacy są lekarze, ja wczoraj byłam u gina po receptę na anty i mówię mu, że co miesiąc w okolicach 12 dnia cyklu czuję ból w jajnikach i czy możliwe, że te leki nie działają tak jak powinny a on mówi, że widocznie tak ma być i trzeba się przyzwyczaić no to będę się kurdę przyzwyczajać jak cosik się trafi bo ból ewidentnie jak owulacyjny choć z zasady leki anty blokują owulkę ech... może faktycznie taka moja uroda choć przed ciążą nie miałam z tym problemów... myślałam, że może zleci usg w tym dniu kiedy ten ból występuje ale nic nie zaproponował, oni tak wszyscy aby szybciej pacjentów przegonić... a dodam, że leki chyba jedne z najdroższych bo nie mogę tabletek (wątroba mi od nich wysiada) i co miesiąc leci prawie 50zł. wracając do małej niuni to może faktycznie te zębole zaraz jej wyjdą skoro już nocki lepsze, a z tym jedzeniem to ja tak patrzę i tu i po znajomych co mają małe dzieci, że nie jest tak różowo i nie ma tygodnia żeby na coś uczulenia jakieś dziecko nie dostało a mój Olek to wszystkożerny, bezwysypkowy i "antyalergiczny" wczoraj np moja chrześnica (prawie 7 miesięcy) wypiła soczek marchewkowy kupny i wysypki na buzi dostała, od samej marchwi sobie robionej nie dostaje a tu od kupnego soku dostała... Olek na ten przykład pije już takie z bananem i jeszcze czymś i nic a nic mu nie szkodzi... odpukać oby tak dalej
- ifka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Motylku jednak stawiam na uczulenie na te cale jajo,bo dzis ledwo co podałam i juz czerwone plamy na brodzie cholerstwo jakieś i pózniej głosik zachrypniety miała-ostatnio tez tak było.Tyle się naczytałam o tych uczuleniach itp.,że jak pomyślę o jakims wstrząsie anafilaktycznym to mnie trzęsie .Tak więc za radą Moni i zdrowym rozsadkiem odstawiamy całe jajo na termin "po roczku".Szkoda bo wcinała az jej się uszy trzęsły, ale mus to mus.
A zębów jak nie było, tak nie ma .
- Monix
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciepłych majtów nie mam w sensie barchanów Ale moze czas zakupic hehe
- motylek85
- Wylogowany
- pierwsze słowa