BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #599719 przez Magdalena9t
Właśnie Suzi a po co mi ta kreska na brzuchu :P :unsure:
Anafora ja myślę,że to nie jest mało, zazwyczaj noworodki 3500 ważą, Twoje dzieciątko może ważyć trochę mniej, jeśli lekarz nic nie mówi,że źle z tą wagą to nie powinnaś się niepotrzebnie stresować ;)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #599734 przez Magdalena9t
Dobranoc :) :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #599736 przez Anabelle

11 lata 9 miesiąc temu #599758 przez Magdalena9t
Dzień dobry :) :)

11 lata 9 miesiąc temu #599759 przez ilonah
Dzień dobry

Anabelle, monia89, Magdalena9t - śliczne brzuszki, u moni89 wydaje się, że brzuszek już się obniżył więc już niedługo kochana niedługo :blink:
Ja w spódnicę nawet nie próbuje się wciskać na oko widać, że się nie da.
Anafora21 - nie przejmuj się wagą synka pewnie drobniutki maluszek z niego będzie, jak będzie miał ok 3kg jak się urodzi to będzie w sam raz, no i łatwiej go urodzisz.
Mi mama powiedziała wczoraj, że patrząc na mój brzuchol i wage małej (3317g w 37 tc) to będzie z niej "mała słonica" - nie wiem czy śmiać się czy płakać więc wybrałam śmianie.

Miłego dnia :)

11 lata 9 miesiąc temu #599767 przez Dave
dzień dobry:-)

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #599784 przez monia89
Magda fajny brzunio :) Ja ta kreskę też mam bardzo widoczna :P A colę pepsi pije na legalu bo pomaga mi na zgagę :)

11 lata 9 miesiąc temu #599859 przez Dave
Wróciłam. Oddałam krew i siusie, których miałam malutko bo jakoś nie złapałam :silly: :silly: :silly: :silly:

Kurde, babka mi pobrała z takiej dziwnej bocznej żyły i mnie cała ręka boli. Będzie siniak i lekko spuchnięte mam.

Odebrałam wyniki bakterii, muszę poszperać cóż tam mi wyszło.

Wstąpiłam do apteki i znów wyszłam z pustymi rękami. Chyba jakaś wymyślna jestem :silly:

O już poniuchałam w necie.
Wyszło mi cosik takiego:
1) pl.wikipedia.org/wiki/Lactobacillus - czyli normalka
2) pl.wikipedia.org/wiki/Candida_albicans - o tym muszę poczytać, bo to chyba jakiś badziew.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #599866 przez Anabelle
Dzień dobry :)
Mąż zrobił mi pobudkę o 5 rano, a jak wrócił (o 6) to siedział na komputerze, no ale twardo nie wstawałam :)

Ciemna kreska jest u mnie ledwo dostrzegalna, a koleżanka pare miesiecy po ciąży kreskę ma nadal :) Więc w sumie cieszę się, że nie wylazła jakaś murzyńska :)

Powoli kończy się 35 tydzień ciąży, brzuch się obniża, zaczynam odczuwać lekką presję, włącza mi się chyba też wicie gniazda bo przeglądam rzeczy, segreguję, prasuję, oglądam itd. Z jednej strony chciałabym, żeby maluszek wyszedł wcześniej niż termin z OM, bliżej terminu z USG czyli okolice 20 kwietnia, ale dom w rozsypce nadal, więc lepiej nich już siedzi spokojnie.

Jestem chyba ostatnia w kolejce do porodu, będę Wam więc mocno kibicować :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #599905 przez agat
Hej :)
Miałam dziś durny sen. Śniło mi się, że wszyscy dookoła urodzili, tylko ja zostałam. Urodziła koleżanka, która ma termin we wrześniu, urodziła znajoma, która nawet nie jest w ciąży a ja nadal nie :P :P

Kaikai się na fb odezwała, że nadal w szpitalu, na cholestazę ją leczą. Miałam się dziś właśnie pytać co tam u niej, uprzedziła mnie :)

Co do czarnej kreski to moja wyszła niedawno, za to pępka nie posiadam już od jakiś 2 miesięcy, teraz już wypukły się robi (nie podoba mi sie jak pępek się przebija spod bluzki bleeee).

Sąsiad od rana rujnuje za ścianą, chyba dziś gipsuje ścianę, przy której leżę. Ojjjj jak się cieszę, że teraz remontują a nie w kwietniu...

Madziu tak mi się jeszcze skojarzyło, że oprócz tego bodziaka sędziowskiego w Coccodrillo było jeszcze kilka innych piłkarskich ubranek. Np te:
sklep.coccodrillo.pl/product/23496/Odziez/BODY/BODY.html
sklep.coccodrillo.pl/product/23502/Odziez/BODY/BODY.html
sklep.coccodrillo.pl/product/23490/Odziez/BODY/BODY.html

Oni do niedzieli mają wysyłkę za darmo, nawet przy zamówieniu tylko 1 sztuki :)

11 lata 9 miesiąc temu #599952 przez Magdalena9t
Ale fajniutkie te bodziaki :) dzięki Agat, chyba zamówię :)
U mnie nocka w porządku,całą przespałam, nad ranem tylko na siku, słoneczko ładnie świeci i pokazuje mi jakie mam brudne okna :silly: trzeba będzie umyć, ten śnieg tylko zbędny :silly:

11 lata 9 miesiąc temu #599982 przez malwinsien
dziewczyny co robicie ze smoczkami i butelkami przed pierwszym użyciem??? Chyba trzeba je wyparzyć???
Ja się biorę za świąteczne porządku, niestety ja mam 290 m do posprzątania więc pewnie do niedzieli mi zejdzie :)
Brzuchy piękne dziewczyny, ja może w weekend wstawie choć nie wiem czy się w kadr zmieści ;)
Dave a te bakterie groźne dla małego????

11 lata 9 miesiąc temu #599989 przez Magdalena9t
malwinsien ja jeszcze tego nie zrobiłam ale trzeba wyparzyć :)

11 lata 9 miesiąc temu #600006 przez agat
Ja te, które biorę do szpitala wygotowałam przez kilka minut.

11 lata 9 miesiąc temu #600008 przez Suzi
hej,

nie wiem jak u Was ale u mnie zima w pełni :X :X :X :X :X :X :X :X :X :X :X :X
ręce opadają.....

Na lutówkach burzliwa dyskusja o szczepieniach. Ja tez jestem anty szczepionkowa, zwłaszcza po tym jak się naczytałam ile zła mogą wyrządzic, a przez rozrośnięte do granic lobby farmaceutyczne, wciskaja ludziom coraz więcej tego szajsu, który nie dośc że tak na prawdę nie działa tak jak obiecują, to co gorsza szkodzi, ale o tym juz nie mówią.
Polecam linki
stopnop.pl
szczepienia.org.pl/index.php

a już te 5 w 1 czy 6 w 1 to dla mnie po prostu zbrodnia, dla tak malusienkiego organizmu! Po co te rotawirusy jesli dziecko nie ma rodzenstwa w przedszkolu, a i wtedy zasadność jest dla mnie wątpliwa. No ale to indywidualna decyzja kazdej mamy, wiem ze siła reklamy jest wieeeelka i ze zwłaszcza młoda, pierwszorazową mamę łatwo zastraszyć...
Poczytajcie te linki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka