BezpiecznaCiaza112023

Mamy Kwietniowe 2013

11 lata 9 miesiąc temu #600843 przez Magdalena9t
Też myślałam o murzynku, na pewno by mi wyszedł bo nie raz robiłam, ale chciałam coś nowego wykombinować a tu dupa, następnym razem się uda ;) zmykam do łóżka :)
dobranoc :) :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #600884 przez Dave
ja tez juz w lozku.
Muminek odgrywa teraz swoj mecz w brzuchu. szok co on tam wyprawia. z jednej strony mi kopie nogami,a z drugiej chyba macha rekami. bo tak mnie na dole mizia,ze az mnie skreca. mam nadzieje ze sie juz do spania szykuje.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #600917 przez anafora21
Dave- Może układa się do snu wygodnie.Mój maluszek już jakiś spokojniejszy się zrobił ostatnio.
Mam taki wstydliwy problem:P Czy was też tak kują piersi? Czasem mam takie przeszywające kucia też w pęcherzu.

11 lata 9 miesiąc temu #601004 przez Dave
dzien dobry!

mnie piersi nie kuja. pecherz tez poki co ok.

Aniołek - tak maleńki i tak ważny!

11 lata 9 miesiąc temu #601017 przez agat
Hej, ja dziś też skoro świt :)
Mąż rano jechał na turniej z dzieciakami, więc odwiozłam go na miasto, żeby mieć później samochód na zakupy. Planowałam jeszcze pospać z godzinkę, ale coś mi nie idzie.

11 lata 9 miesiąc temu #601038 przez monia89
Dave domek 1 klasa :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #601040 przez ilonah
Witajcie
Ja też już wstałam, mężuś śniadanko zrobił więc zjadłam i teraz myślę co robić.
Piersi nie bolą ani nic z nich jeszcze nie leci, pęcherz też ok.

11 lata 9 miesiąc temu #601123 przez malwinsien
Jak u was z mrozem???? w łodzi -12 :) te nasze dzieciaki niech lepiej siedzą w brzuchach dopóki nie zrobi się ciepło :)

11 lata 9 miesiąc temu #601165 przez agat
Trochę się stresu najadłam :/ Sama w domu, mąż cały dzień poza domem, miałam właśnie wychodzić na miasto i momentalnie zrobiło mi się tak słabo, ze myślałam, że kojtnę. Ciśnienie 80/40 :/ Poleżałam chwilę, nadal było paskudnie, wiec zadzwoniłam do rodziców, akurat byli niedaleko na zakupach i przyjechali do mnie. Wypiłam kawę, psychicznie się trochę uspokoiłam i mi przeszło, już jest lepiej. Pojechali skończyć zakupy i zajadą po mnie zaraz i pojadę do nich, żeby sama w domu nie siedzieć. Poczytałam, że spadki ciśnienia w ciąży są częste (zresztą miałam już tego typu akcje w połowie ciąży), skoki są niebezpieczne, ale pamiętam jak mi lekarz mówił, żeby nie dopuścić do omdlenia bo dziecko jest wtedy niedotlenione.

11 lata 9 miesiąc temu #601171 przez malwinsien
Agat to koniecznie odpoczywaj jak najwięcej, bo ciśnienie bardzo niskie miałaś... i najlepiej rzeczywiście żebyś nie była sama w domu jeśli ci się to powtarza...

11 lata 9 miesiąc temu #601174 przez agat
Czułam się świetnie, miałam właśnie wychodzić z domu a tu ta akcja. Dobrze, że nie wyszłam 10 min wcześniej, bo na mieście, albo nie daj Boże podczas jazdy samochodem to byłoby kiepsko :/

11 lata 9 miesiąc temu #601192 przez malwinsien
niestety końcówka ciąży podobno dla niektórych jest bardzo dużym obciążeniem :(

11 lata 9 miesiąc temu #601212 przez Anabelle
Agat, co prawda lepiej w dół niż w górę, ale ... odpocznij koniecznie.
Co do 9 miesiąca ciąży, to zaczynam w poniedziałek ale nic nie robię, a zaczynam się czuć jak po całym dniu w pracy. Ciśnienie w ciąży miałam zazwyczaj niskie ale jeszcze w normie, teraz to normalnie zwłoki jakieś. Chyba zrobię sobie "napój kawowy" :)

Dobrze, że zajęcia mam dopiero we wtorek bo nie za bardzo nadaję się do czegokolwiek.

U mnie też lodówka straszna, dobrze, że chociaż słońce świeci.

Co do zamówień wózka, to możliwe, że mają sporo zamówień - rozmawiałam z położnymi to podobno strasznie dużo dzieci na marzec i maj. Na kwiecień w normie, ale maj ponoć wysypało strasznie. Tak czy siak, jeśli firma chce być wiarygodna, powinni się streszczać, przecież nawet nowe rzeczy trzeba przeprać, przewietrzyć...

11 lata 9 miesiąc temu #601235 przez agat
Mojemu wozkowi ok 2 tyg zajęlo, żeby pozbyć się smrodu, jak była ładna pogoda to na balkonie całymi dniami stał. Ale nic w nim nie pralam.
Znajoma urodziła miesiąc temu i jeszcze ani razu nie byli na spacerze i raz tylko werandowali, bo "brzydka pogoda". Dla mnie to bez sensu, ale jak kto uważa.

11 lata 9 miesiąc temu #601243 przez malwinsien
u mnie w szkole rodzenia położne mówiły, ze na spacer to można w ten sam dzień co się ze szpitala wróci już wyjść :)
Anabell ja byłam bardzo aktywna przez całą ciąże a teraz mąż mi zabiera kluczyki od auta i większość czasu siedzę w domu i też uważam, że mi od tego gorzej :( Rozleniwiłam się maksymalnie i od poniedziałku mam zamiar się zbuntować ;)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka