BezpiecznaCiaza112023

Mamusie MAJ 2013

11 lata 8 miesiąc temu #633538 przez tweety
KarinaM napisał:

tweety ja też uważam że nie masz co panikować. Wytrzymaj jeszcze tydzień tak jak zaleciła lekarka. Oszczędzaj się, dużo leż. A dzidzia duża wg USG?

USG ostatnie mialam w 31 tygdoniu, 1800 gram, wiec zgodnie ze spodziewanym terminem. ale tez Pani doktor powiedziala ze to wszystko moze byc przez to ze dziecko jest duze

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 8 miesiąc temu #633539 przez tysiiiak
ehh dziewczyny czuje sie dzisiaj jakby ktos mnie zjadl i wypluł ;/ byłam posiedziec troche na lawce z kolezanka, myslalam ze bol glowy troche przejdzie i wroce do zycia ale chyba nie pozostaje mi nic innego jak sie zdrzemnac niedlugo... mam nadzieje ze to tylko brak energi a nie jakies przeziebienie :(

ja tez mam duzo neutralnych ciuszków, dużo białych i zielonych. Nawet kilka różowych albo fioletowych dostałam to leża :P :silly:

Moj M. to piłke nożna lubi. Teraz tylko ogląda, kiedyś grał ale nabawił się krwiaka w nodze i tak się rozeszło to jego granie. No i jak przychodzi ciepełko to na ryby jedzie.
Już się nie może doczekać tych ryb. Powiedział że jak urodze i troszkę się ogarniemy z maluszkiem to pojedzie chociaż na jedną noc na ryby :P

11 lata 8 miesiąc temu #633540 przez KarinaM
Daarikaa napisał:

Karina nie załamuj mnie z tym USG :lol: :lol: Naprawdę do konca mówili Ci ze bedzie dziewczynka? Ilu lekarzy?

Tak. Chodziłam tylko do jednego lekarza bo nie miałam powodów żeby iść do innego.
Teraz też chodzę do Niego i jak mówi że będzie dziewczynka to ja na to że już jedną taką mam w domu. Jest On dobrym lekarzem bo wykrył u mnie endometriozę i usunął ją. Dzięki temu że usunął zaszłam w ciążę.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #633541 przez Olga60
KarinaM napisał:

Ja mam dużo takich neutralnych bo nie wierzę w USG. Igorek też do końca wg USG był dziewczynką a przy porodzie dostałam szoku (pozytywnego oczywiście) :)

właśnie to mnie zastanawia, tyle na ten temat ostatnio słyszę, że w momencie porodu okazuje się coś innego.
Napisz proszę jak to było na wizytach z usg, ile ich miałaś i czy może do końca nie było po prostu widać płci i stąd u lekarza opinia że to dziewczynka. Ja chodziłam co miesiąc i na zdjęciach wyraźnie widać płeć żeńska (hamburgerek :) ), a w pierwszej ciąży było raz tak raz tak, dopiero w 7 m-cu jak wyszły jąderka było wyraźnie widać płeć męską.

11 lata 8 miesiąc temu #633543 przez Daarikaa
KarinaM napisał:

Daarikaa napisał:

Karina nie załamuj mnie z tym USG :lol: :lol: Naprawdę do konca mówili Ci ze bedzie dziewczynka? Ilu lekarzy?

Tak. Chodziłam tylko do jednego lekarza bo nie miałam powodów żeby iść do innego.
Teraz też chodzę do Niego i jak mówi że będzie dziewczynka to ja na to że już jedną taką mam w domu. Jest On dobrym lekarzem bo wykrył u mnie endometriozę i usunął ją. Dzięki temu że usunął zaszłam w ciążę.

No u mnie to moja lekarka powiedziała że dziołcha, lekarz u którego byłam na 3d, i lekarka która mnie przyjmowała do szpitala, jeśli troje się mylą to kipnę hehe :woohoo: :side:

11 lata 8 miesiąc temu #633550 przez Olga60
Tweety oczywiście 100 lat, spełnienia marzeń :kiss:

11 lata 8 miesiąc temu #633552 przez Ane88
ja dowiedziałam się na prenatalnych w 14 tygodniu. pani powiedziała, że na 80% chłopczyk

u swojego lekarza co 3 tygodnie miałam usg i za każdym razem Kubuś wywalał jajca na wierzch:P
nawet mam kilka zdjęć z rozchylonymi nogami i siusiakiem ;p

poźniej na drugich prenatalnych w 24 tygodniu pani potwierdziła, że chłop dorodny:P

no...ale różne to sytuacje bywają:P

jak już dzisiaj pisałam śnilo mi się, że urodziłam i pisałam do Was na forum z telefonu, żebyście na liście maluszków zmieniły imie mojego Kubusia na Milenke:) :P:P:P:P

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #633554 przez Ane88
ale koleżanka, która miała mieć Emilke w 36 tygodniu dowiedziała się, że jednak będzie Karolek...więc naprawde różnie to bywa:P

tylko Ona nie miała tych prenatalnych, a one jednak są dokładniejsze:)

Przyszedł czas na nową miłość...;*

11 lata 8 miesiąc temu #633559 przez Sevilla
Tweety, dasz radę, wytrzymaj jeszcze tydzień. Może nie powiem nic nowego, ale z tej sytuacji jest tylko już jedna droga wyjścia i nie ważne czy jesteśmy przygotowane, czy nie :) Wszystko wyjdzie w praniu.

A mnie dziś tak męczy zgaga, że przepraszam za wyrażenie, ale musiałam się normalnie wyrzygać ... masakra ... i najgorsze jest to, że nadal mnie trzyma ...

Mój jest fanem żużla, już mi zapowiedział, że w następnym roku bierze Maksa wózek i na stadion ... Już to widzę hahaha :laugh: :laugh: :laugh:

11 lata 8 miesiąc temu #633562 przez KarinaM
Olga60 napisał:

KarinaM napisał:

Ja mam dużo takich neutralnych bo nie wierzę w USG. Igorek też do końca wg USG był dziewczynką a przy porodzie dostałam szoku (pozytywnego oczywiście) :)

właśnie to mnie zastanawia, tyle na ten temat ostatnio słyszę, że w momencie porodu okazuje się coś innego.
Napisz proszę jak to było na wizytach z usg, ile ich miałaś i czy może do końca nie było po prostu widać płci i stąd u lekarza opinia że to dziewczynka. Ja chodziłam co miesiąc i na zdjęciach wyraźnie widać płeć żeńska (hamburgerek :) ), a w pierwszej ciąży było raz tak raz tak, dopiero w 7 m-cu jak wyszły jąderka było wyraźnie widać płeć męską.

Usg miałam robione na każdej wizycie bo chodziłam prywatnie. Ale okazało się że Igorkowi nie zeszły jąderka więc może dlatego? Ja się nie znam na tym Usg i nawet jak lekarz mi pokazuje to ja nic nie widzę.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #633572 przez Olga60
to mój zestaw wyjściowy dla gwiazdeczki ewentualnie GWIAZDORA :lol:

11 lata 8 miesiąc temu #633573 przez Domiś91
tysiiiak to tak jak mój :) Piłka nożna to jego hobby, ogląda co chwile w TV, co tydzień sam gra na osiedlowym boisku :) I jest kibicem klubu z naszego miasta, jesteśmy że tak powiem ulepieni z tej samej gliny, bo kiedyś moi rodzice chodzili na mecze tego zespołu :) W domu pełno szalików, wlepek i oczywiście już chce dla Tymka załatwiać jakieś gadżety :) Już się zastanawia kiedy syna weźmie na stadion :) Ja tam bardziej wole siatkówke, sama kiedys grałam, ale w takim szkolnym zespole :P Piłkę przez Arka też polubiałam i już nawet wiem co to spalony itp :D eheehe

Ja o tym że Tymek jest Tymkiem dowiedziałam się jakoś w 16 tygodniu :) Później na każdej wizycie pokazywał mi pyrtolka (kij z tym że ja nic nie widziałam hehe) Więc mam nadzieje że bedzie syn :) Ale jak się urodzi córa to też dobrze, tylko ciuszki bede musiala kupić nowe :D Byłaby mała Oliwia :)

U nas coś się zachmurzyło... Ale słońce walczy, mam nadzieje że wygra :D

11 lata 8 miesiąc temu #633576 przez Olga60
Załączniki:

11 lata 8 miesiąc temu #633579 przez KarinaM
Olga60 zestaw piękny.

Igorek

Irina

11 lata 8 miesiąc temu #633582 przez Daarikaa
DOMIŚ ja też grałam w siatke - uwielbiam, nawet teraz bym pograła, piłke też lubie oglądać. Mój M nienawidzi piłki nożnej on to wyścigi samochodowe, MMA ( ja też) a zwłaszcza kulturystykę ma hoppla na tym punkcie

Olga przesliczne ciuszki

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka