- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie MAJ 2013
Mamusie MAJ 2013
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tez mielismy szorstkie policzki i nie od mrozu. Kupilam krem pielegnacyjny z nivea i teraz jest gladziudka skora,
tweety teraz chyba najgorszy okres, duzy brzuch i maluszek non stop w ruchu... niedlugo przywitasz adasia na swiecie i bedziesz miala 2 szczecia.
A! I musze kupic nosnik
Termometr tez mamy bezdotykowy do czola i ucha. Otoczenie i wode tez mozna. Jestem bardzo zadowolona.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Irina nie ma litości nad mamą. Położyła się ładnie około 20:30 ale za to płacz o 00:30. Uspokoiła się po podaniu smoka. O 3:30 płacz jakby obdzierali Ją ze skóry. Dałam mleczko i wypiła wszystko całą butlę a potem usnęła. O 6:00 koniec spania bo znowu płacz. Dałam smoka ale nic to nie dało. Trzeba było wstać. A tak byłam zmęczona.
- munnecabrava
- Wylogowany
- gadatliwa
- Nie można?? A właśnie, że można!
Olga u nas zawsze z zimna się tak robi bo ma tak tylko przy spadkach temp i po spacerze. ale co dziecko o co innego:)
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Irinka ma pierwszą drzemkę. Odsypia noc. A ja odprowadzilam Igora do szkoły i zjadłam śniadanie. Teraz chwila odpoczynku i muszę odkurzyc mieszkanie bo w sobotę do pracy. A później spacer bo już teraz jest ładnie i nie wieje a słoneczko nam świeci.
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
Zapas mi się kończy i muszę znów się zaopatrzyć ale już w większe Muszę też rozejrzeć się za takim termometrem...
tweety wyobrażam sobie jak Ci ciężko... ale później z perspektywy czasu zobaczysz jak fajnie że są rok po roku bo się razem zabawią i nie będziesz musiała poświęcać aż tyle uwagi. Moja mama miała nas trójkę rok po roku... nie wiem jak to ogarnęła...
Właśnie tworzę listę na wyjazd... uff chyba się nie pomieścimy w jednym aucie...
Ciuszki z Lidla bardzo ładne mam nadzieję że się załapie po pracy i coś jeszcze dostanę... kupię już większe;)
- Daarikaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety napewno jest Ci ciezko pomykac za ruchliwym brzdacem ale jeszcze troszke...
My uzywamy 4+ wychodza troszke drozej ale sa minimalnie wieksze
No nic ubieram sie i mykam z mala na spacer
- KarinaM
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Tosia 19,05,2013 Kinia 31,12,2001
- Otrzymane podziękowania: 7
Irinka boska, jaka uradowana na widok mamusi BEZCENNE takie widoki naszych pociech
- paninka87
- Wylogowany
- rozmowna
- Amelia 16.08.2007 r. Blanka 15.05.2013 r.
120 ml wody (80+20+20)
1/2 żółtka (lub całe, jeśli dziecko jest starsze)
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
4 miarki mleka modyfikowanego
soczek owocowy lub mus (opcjonalnie)
Zagotowujemy sobie 80 ml wody. W 20 ml wody rozebłtujemy połowę żółtka i kopiatą łyżeczkę mąki ziemniaczanej - całość wlewamy do gotującej się wody i mieszamy, aż nam się zrobi 'budyń'. Ta masa jeszcze nie ma smaku... a właściwie to jest paskudna;) Odstawiamy do wystygnięcia. Jak wystygnie dodajemy 4 łyżki mleka modyfikowanego rozrobionego w 20 ml wody i voila:) Mamy budyń, który możemy podać z soczkiem owocowym albo z jakimś musem:)
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- vika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja wczoraj znalazłam fajne przepisy tutaj www.sosrodzice.pl/domowy-posilek-dla-nie...czkowego-fast-foodu/ jest kilka ale ciekawych i w ogóle laska fajnie pisze...zmotywowala mnie do działania
- DannaJ
- Wylogowany
- gaworzenie
dziewczyny do dziś w Auchan jest super promocja! Gerberki deserki (185g i 130g) w cenie 2,68 i drugi za 1gr. W jednym siostra nie kupiła, ale nam się udało zrobić spory zapas.
Dwie sztuki za 2,69zł to super cena.
Pozdrawiamy!
- ewela86
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
moja ryba dzisiaj jakas taka marudna. wogóle ostatnio bardzo ciężko ją uspać. prawie zasypia na siedząco, trze oczy ale jak ją chcę położyć to wygina sie na wszystkie strony i wielki płacz masakra. i dzisiaj w nocy się przekonałam że jednak może przespać noc bez jedzenia. fakt faktem budziła się ale wypiła łącznie może z 40 ml mleka a wypijała zazwyczaj 180.
czekam jak się obudzi bo trzeba tą fajną pogodę wykorzystać...
danna dzięki za info ale niestety do Auchan mam dość daleko i choć takie tanie i tak mi się nie opłaca:)
- tysiiiak
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17.05.2013 przywitaliśmy Kubunia
- Otrzymane podziękowania: 33
Po powrocie strzelił takiego kupala że niewiedziałam jak mam go rozebrać i zanieść pod prysznic masakros.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- Olga60
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tysiiiak my też właśnie wróciłyśmy ze spacerku, ale Ci zazdroszczę, uwielbiam polskie morze!