- /
- /
- /
- /
- /
- mamusie CZERWCOWE
mamusie CZERWCOWE
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Lenka nasze małe - wielkie szczęście :* ur.29.05
Już niedługo będziemy tulić nasze maleństwa w ramionach więc tym bardziej nie może być miejsca na zazdrość tylko na radość Oj kochane, kochane...musimy się jeszcze "podocierać" to wiadome, bo krótko się znamy...ale jak czytam lutówki albo wrześniówki 2011 to aż mnie radość rozpiera, ze tak fajnie się dogadują i przeżywają każdy moment każdej z osobna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
- Otrzymane podziękowania: 0
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ale jeśli akurat o mnie chodzi to mam tak, że jak dzwonię do moich rodziców to nie specjalnie pytają się jak się czuję bo są tego zdania, że jeśli sama nie mówię że jest coś źle to znaczy że jest dobrze (co nie oznacza, że się nie interesują...ale po prostu na swój sposób do tego wszystkiego podchodzą i mi to odpowiada, bo dogadujemy się i rozumiemy wspaniale i wiemy o co nam chodzi w danej rozmowie)Zawsze mogę na nich liczyć pod każdym względem i to jest super . Czasem tata spyta czy wszystko okej, ale ma na myśli ogól mojego życia A jeśli chodzi o rodzinę mojego A. to zazwyczaj jak gadam z nimi na gg to zazwyczaj pytają jak A. się czuje...heh jakby on był w ciąży...później pytają co u mnie ( a dokładnie co słychać u małej ciężaróweczki)ale ja zawsze ogólnikowo że okej u małej ciężaróweczki. Nie potrzebuję żeby ktoś się nade mną rozczulał bo ciąża to nie choroba w końcu
- rysa
- Wylogowany
- rozmowna
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Podejrzewam że ból głowy to może być od bardzo wysokiego ciśnienia, a nie taka barwa moczu od erytrocytów...ale to są tylko moje przypuszczenia...nie znam się, nie kończyłam medycyny.
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
Ja z wyprawki mam 3 pary bodow i to wszystko ale obiecalam sobie ze w ten weekend wybieram sie na pozadne zakupy bo czasu coraz mniej.
Wisnia czekamy na wiesci i foteczki.
Dodam jeszce ze moj maluszek ostatnio chyba caly cas sie gimnastykuje, jak tylko usiade czy sie poloze nie przestje sie wiercic, ale nie narzekam kazdy jego ruch nawet bolesny sprawia mi radosc.
Jak tam dziewczyny z rozstepami, pojawily sie jakies u mnie jak narazie nic.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
No u mnie niestety pierwsze rozstępy się pojawiły , mimo systematycznego smarowania. Nie swędzą, ale je widać. Nie załamuję się i nie przejmuję tym, bo dla mnie dziecko jest najważniejsze
- Ikunia1910
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Dziś Jest pierwszy dzień reszty Mojego życia
Dziewczynki wiem że to jeszcze trochę czasu, ale tyle się teraz słyszy o tych szczepionkach. Jakie są wasze postulaty w tym temacie. Ja szczerze mówiąc mam mieszane uczucia może dlatego że na uczelni też nam nawtykali straszne rzeczy na temat szczepień.
Dla chętnych do poczytania list zawierający protest szczepieniu niemowląt ze względu na zbyt dużą zawartość rtęci...
www.twojewiadomosci.com.pl/content/%C5%9...4%99t-farmaceutyczny
Osobiście nie przeczytałam całego bo już późno dzisiaj ale jutro na pewno przeczytam z ciekawości.
- Hania84
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Mamy jeszcze sporo czasu na zastanowienie
Wiadomo zwolenników zawsze będzie tyle samo co przeciwników.
W każdej bajce jest trochę prawdy.
I wydaje mi się, że w każdej dziedzinie życia jest jakieś ryzyko.
My też dostawałyśmy szczepionki i jakoś funkcjonujemy...ale wiadomo każdy organizm jest inny.
Z jednej strony boję się szczepić...ale z drugiej strony zastanawiam się co będzie jeśli tego nie zrobię? A nóż coś się przykula i co wtedy? Będę pluła sobie w brodę że nie zaszczepiłam...Dylemat w tej sprawie jest ogromny.
- natali
- Wylogowany
- rozmowna
- Agusia83
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 17IX2011-4000g,58cm; 22VI2013-4010g,57cm:)Cuda:)
- Otrzymane podziękowania: 5
przepraszam, ze czasem rzadko sie odzywam, ale to po pierwsze spowodowane moim samopoczuciem, poza tym moge korzystac jedynie z komorki. Gdy Emi widzi wlaczonego laptopa krzyczy "ciuch ciuch" co oznacza wlacz mamo "stacyjkowo"
Martus, spokojnie, nie mialam dzis wizyty, dopiero w piatek. Jak sie czuje? Czasem lepiej czasem gorzej...ogolnie, biodro boli, tak, ze kilka razy musze sie w dzien polozyc i ciagle zmieniac pozycje. Niby Dominik dzis rozmawial z 2 lekarzami, ktorzy twierdzili, ze albo jakies cieple oklady, albo najlepiej polozyc sie na twardej podlodze, zgiac nogi i dac je wysoko tak zeby pupa tez byla w gorze...ale jakos mi sie to nie widzi...ta pozycje probowalam i brzuszek sie rozlewa, idzie ku gorze, a ja ledwo oddycham...coz, moze ginka cosik pomoze..
Wisnia, pewnie lezcie kolami do gory...nalezy Wam sie Gabrysia malutka, ale, co tam, nadgoni jeszcze...a jak juz wiele razy pisalam, usg jest nieadekwatne do rzeczywistosci...kolezanka z wrzesniowek miala urodzic corcie o wadze 2800-2900, a Majeczka miala 3500 A moja Emi? W dniu porodu podczas usg mialo byc 3500 a wyszedl kolosek 4000
Haniu, tez mnie zaniepokoily te bole o ktorych pisalas...tzn, nie, ze je mam, tylko musze bardzo sie wczuwac w swoje cialo...przy Emi bolalo mnie po prawej stronie wysoko, ale jak pchala nogi
ja sie ciesze, ze jest to forum..mozna sie wiele rzeczy dowiedziec, przekazac tez swoja wiedze, a przede wszystkim porozmawiac z osobami, ktore przechodza przez to samo co my
Ikunia, ja szczepilam EMi i nadal bede. 28.03 mamy ostatnia przypominajaca...podaje jej skojarzone 5w1
rozstepow nowych nie mam...mam narazie, ze nie przyjda...a z Emi do 9 miesiaca mialam ledwo 2 po bokach...ale jak trafilam do szpitala to w tydzien brzuch urosl 8cm...a rozstepy pociachaly caly brzuch...
- KasiaS
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- aleksiaa88
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 9
Co do pytań jak się czujesz gdy inni pytają mówię NORMALNIE i tyle tak mnie to irytuje specjalnie tak mówię, żeby uciąć rozmowę.
Znowu dosypało. Co to będzie na święta w płaszcz wiosenny może być za zimno w płaszcz zimowy już się nie zapnę. Póki co chodzę w kurtce po kolana ale jak śnieg stopnieje to nie wypada już w takiej zimowej chodzić bo za ciepło będzie, a ta zima się osrała nie było jej tyle miesięcy w ogóle jej nie było i przyszła w marcu.
A ja dzisiaj sama w domu chyba się zanudzę. Obiad wczorajszy czyli krem z dyni mój ukochany mmmmmmm
- Marta1985
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 15
U mnie rozstępów narazie nic nie zapowiada - ale z tym moim smarowaniem to tez nie bardzo
Plan na dziś - kompletowanie wyprawki i projektowanie wnętrz A na 18 wizyta u Pan Doktora - oby było wszystko ok