BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #595896 przez kakaszka
Witam dziewczyny :) Jak wam się dzionek zaczął? u mnie śpiąco. stanowczo chcę już wiosnę, a u mnie znowu zasypało :angry:

Ja niestety już dostałam paru rozstępów na piersiach. bo, nie powiem, dość fajnie mi się powiększyły, bo wcześniej miałam maleńkie pryszczyki (czyli coś za coś :) ) na brzuchu jeszcze nie mam, ale jeszcze dużo czasu, żeby się pojawiły :dry:

Teraz jem śniadanko, zrobię pranko i do gin na 14, pewnie znowu się skrzywi, że za dużo przytyłam ( a sama wygląda jak wieloryb ). ja jestem zdania kiedy mam tyć jak nie w ciąży. po porodzie i tak ostra dieta i spacerki, tak ze jestem nastawiona na szybkie chudnięcie :)

Miłego dnia ciężaróweczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #595904 przez Małgośka
Cześć Dziewczyny,
my w niedzielę najedliśmy się stracha :( od 14 do 22 Nineczka prawie cały czas dosłownie rzucała się w brzuchu, nie wiedziałam co się dzieje... Bolało okropnie...
Na szczęście okazało się, że przemieściła się do góry nogami, bo do tej pory cały czas leżała w poprzek. Mam nadzieję, że teraz już tak zostanie. :)
Jeśli chodzi o resztę to wszystko jest super :). Ubranka w zasadzie w komplecie. Wózek jest, czekam tylko na fotelik samochodowy i musimy kupić kosmetyki i ręczniki :)
Pozdrawiam was i oby do wiosny :)

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595964 przez WisniaJ
U mnie też brak rozstępów, a cycki mi skoczyły chyba o 3 rozmiary :D Ale brzucha biodra i piersi smaruję codziennie balsamem na rozstępy, więc może mi się uda i się nie pojawią :)

Mnie lekarz wczoraj ekspresem załatwił nawet nic nie wpisał w kartę ciąży poza datą :P Tylko usg bardzo długo robił, oglądał główkę, serduszko żołądek i inne wnętrzności :) Wszystko Gabi ma na swoim miejscu. A ważę dokładnie +10kg.

Gosiu ja pamiętam jak mi się Gabi przekręcała, to też mnie trochę bolało, ale zupełnie inne uczucie niż normalne ruchy, więc wiedziałam, ze to przesuwanie :)

Wklejam foteczkę naszej perełki - jak się dobrze przyjrzycie, jest to calutka twarzyczka - główka, czółko, oczka, nosek i usteczka :) Już widzę te usta ma po tacie :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #595967 przez Marta1985
A to BARTUŚ :)

WIŚNIA ŚLICZNA CÓRECZKA :)
Załączniki:

11 lata 9 miesiąc temu #595980 przez kakaszka
Wisnia ja niestety nic nie widzę :( nie umiem widocznie sama odczytywać USG.

Marta śliczny brzusio :)

11 lata 9 miesiąc temu #596009 przez Agusia83
Hej dziewczynki,Emi spi,mama uparła sie by umyć mi okna. Zaczal padać deszcz,więc sporo sobie odpuscila,ale z racji tego,ze balkon zadaszony,to okna juz umyte:)

Wisnia,sliczna corcia, Kakaszka to twarzyczka na wprost.

Marta,sliczny brzusio,a Ty wygladsasz kwitnaco. Fajna sukienka.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596045 przez rysa
To juz wiem co to za dziwny ból naszedł mnie jakies 3 tyg temu.Z Waszych opisów wynika ze chyba Filip zmieniał pozycje :)

Wisnia jak dobrze widze to poliki, oczka, nosek, kochana ta Twoja Gabi.Ostatnio na wizycie gin też mi pokazywał buzie ale zdięcia nie dostaŁam :angry:

Marta Bartuś ma śliczny domek :)

Ja okna wymyje chyba przed samymi świętami bo pogoda teraz zdecydowanie nie sprzyjająca :dry:

11 lata 9 miesiąc temu #596076 przez violcia00
Witajcie kochane.
Mi od rana dokucza bol pleców i tak juz od paru dni,ale nie narzekam za bardzo,mozna sie przyzwyczaic,cale szczescie ze w nocy nie najgorzej spie :)
Też na raznie nie mam rozstepów choc pewnie pojawia sie przed samym porodem,moja mama mi mówiła ze nie miala ani jednego jak mnie urodzila-szczesciara..tez bym tak chciala.

Wiśnia sliczna córeczka,Martuś przeslicznie wygladasz,piekny brzucholek ;)
Moj tez jest olbrzymi,na codzień chodze w luznych rzeczach to bardzo go nie widac ale mały rosnie to i brzusio coraz wiekszy :lol:

Aleksia ja mam podobny problem jak ty..kupilam sobie ladny plaszczyk na wiosne,a tu wiosny nie widac,a w zimowych tez sie nie zapne...teraz jak jestem w PL to biore kurtke zimowa od siostry bo jest tęższa ode mni i w nią tylko sie mieszcze :silly:

Ide pichcić obiadek.

Miłego dnia dziewczyny :)

11 lata 9 miesiąc temu #596180 przez Hania84
Witam się i ja :)

Do 10.30 spałyśmy z Lenką :silly:

U nas dziś pogoda wietrzna i na przemian chmury i słońce.

Patrzyłam właśnie na pogodę na czas naszego pobytu w PL i nie za ciekawie to widzę. Chciałam wziąć wiosenną kurtkę , ale chyba będę musiała zimową bo 2-3 stopnie w plusie to niewiele. A tutaj jak my będziemy w PL to ma być plus 15 stopni a w moje urodziny plus 17 !!! Czyli rewelacyjnie ciepło.

Natali, każdy robi jak uważa ze szczepionkami...ja się cały czas zastanawiam...podstawowe chyba zrobię...ale na te pneumo i rota raczej nie...wiele kobiet pisało że dzieci otępiałe były po tych szczepionkach...że zamiast odpowiadać na pytania to je powtarzało i były jakby "wczorajsze", przy czym utrzymywała się jeszcze gorączka. Ale tak jak piszesz, każdy organizm jest inny i każdy przechodzi to inaczej.

U mnie na razie żadnego przemieszczania Lenki nie czuję więc jak na razie leży sobie w poprzek nadal :)

Wiśnia córcia super. Mimo że drobniutka to na zdjęciu widać pyzulcie na buźce :)

Marta świetnie wyglądasz, i ta kiecka no,no :)

Też zaraz idę pichcić obiad. Dziś zupa ogórkowa :)

11 lata 9 miesiąc temu #596222 przez Agusia83
Tez sie zastanawiam,czy mały juz sie obrócił. Od kilku dni czuje jakby grzebal mi raczkami w kroczu. Bardzo dziwne i trochę nieprzyjemnw uczucie.

Małgosia,to sie najadlas strachu.

11 lata 9 miesiąc temu #596261 przez Agusia83
A ja mam zupę pomidorowa i spaghetti,bo za mną chodzi.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596298 przez WisniaJ
U mnie też pomidorowa dziś, z ryżem bo taka za mną chodziła ;)

Ja chciałam myć okna zwłaszcza, że przyjeżdża do nas na ślub siostra Przemka od czwartku do niedzieli, no ale jak tu w taką pogodę :( Z resztą ogólnie lipa z tym śniegiem, ale może zdjęcia nam ładne wyjdą.

Marta piękny brzuszek, mój przy twoim to mikrus, ale co się dziwić, skoro Gabi też kurdupelek :)

11 lata 9 miesiąc temu #596316 przez Gochens
Melduję się i Ja ;))
Dziś chyba dzień pomodorowych heh u mnie też się pojawi (chyba)...Mam chęć od dłuższego czasu. Póki co siedzę w pracy popijam herbatkę i patrząć na pogodę dobrze że jeszcze nie wybieram się do domu ;)

Kurdę Wiśnia ja też nie widzę maluszka... patrze patrze i nie widze... chyba okulary powinnam kupić ;)

Marta świetnie wyglądasz ja w takiej obcisłej kiecce wyglądałabym pewno jak baleronek ;P No ale fakt kiedy tyć jak nie w ciąży ;)
Ale jak mówię do męża "ale jestem gruba" to on zawsze mi odpowiada.. "nie kochanie nie jesteś gruba, jesteś w ciąży " i za to go kocham ;*

Mnie mamuśka też pomagała myć okna ale w salonie i tak muszę umyć jeszcze raz bo sucza nochalem narobiła zacieków, chyba szyba jej bardzo przyjemnie pachnie ;)

11 lata 9 miesiąc temu #596344 przez WisniaJ
Gochnes moja sucza też mi uwaliła drzwi balkonowe, jak świeci słońce to masakra ;)

My mamy na odwrót właśnie, Przemek mówi, ze jestem grubasem, to mu muszę tłumaczyć, że jestem w ciąży ;)

11 lata 9 miesiąc temu #596361 przez Ikunia1910
Dobry dzień:)

Wisnia Gabi będzie podrywac facetów, z taką buzieńką :) Musisz przyszłego męża nastawić na ostre ilnowanie córy :)

Martusia, nie mogę się na Ciebie napatrzeć, cudnie wyglądacie. Piękny brzuszek i piękna mamusia.

Ja z okien zdecydowanie zrezygnowałam na święta. Trudno... jeszcze światło słoneczne dociera więc nie jest najgorzej, a jeszcze nie oszalałam żeby w śnieżyce okna myć :P
Tak więc zasypało Łódź strasznie i jak tak dalej będzie to w święta zamiast zająca będzie bałwan... :dry:

Dziś zapisałam się na darmowy warsztat z "mamo to ja" ma się odbyc 8.kwietnia... ciekawe czy dowiem sie czegoś nowego:P
A na obiadek dziś barszczyk czerwony.

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka