BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #596871 przez violcia00
Chyba to nic groznego..z tego co pisza w necie.

Cholercia znow ten ból pleców...nie dam rady siedziec,musze sie przejsc.
Jeszcze jutro ostatnie zakupy i bede miala większosc rzeczy dla melego..zostaną tylko pieluszki i wanienka-chyba ze o czyms zapomnialam :dry:

Haniu we FR tez nie maja wielu produktów takich jak w PL...mąki ziemniaczanej tez nie maja,bułki tartej,nawet sera bialego(tylko kozi no chyba ze na farmach)długo by wymieniac,dlatego zawsze duzo przywoze z Polski.

Uciekam powoli do spania,jutro wczesnie wstaje :angry:

Miłego wieczoru brzuchatki :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu #596877 przez Hania84
Wklejam tabelkę wagi dziecka:

www.kalendarzciazy.com/kalendarz/waga-dz...a-w-ciazy-tabela.php

podczytałam trochę marcówki i jedna z dziewczyn pisze tam, ze jej bobas miał w 34 tygodniu ciąży wagę 3400g!!! zaraz poszukałam tabeli i aż w szoku jestem że na ten tydzień tak spory dzidziuś. Ale może pod koniec ciąży zwolni z przyrostem. Oby.

Na szczęście moja malutka na 29 tydzień waży idealnie :)

11 lata 9 miesiąc temu #596967 przez Agusia83
Violcia , wspolczuje boli plecow...mnie tez czesto napitalaja...wlasnie wrocilam ze sklepu, oczywiscie przecholowalam i D. musial schodzic pod klatke :silly: i dostalam ochrzan.

Haniu, z tej tabelki wynika, ze moj synus jest w 90 centylu :silly: Emi chyba tez w nim byla :blink:

ciekawe kiedy dostane skierowanie na usg/?

Z Emi chodzilam prywatnie, kobieta brala 100zl, ale z racji tego, ze pracowalysmy w tym samym miejscu, ode mnie brala 50zl...niestety nie posiadala usg....a tu tez nie ma usg, ale za to nie place za wizyte i mam skierowania na wszystkie badania :lol:

11 lata 9 miesiąc temu #597011 przez rysa
Widzialyście komentarxe do tego kalendarza co wkleiła Hania?jedna mama rodzi same wielkie dzieciaczki,jeden miał 5280 to dopiero gigancik:)

11 lata 9 miesiąc temu #597041 przez Agusia83
mam nadzieje, ze miala cc...bo sn to by ja chyba niezle rozwalilo...

11 lata 9 miesiąc temu #597073 przez Marta1985
Za chwlike będzie na tvn style "o matko" :-) dziś o hormonach ma być :-) muszę obejrzeć bo powiem wam ze ostatnio mam bardzo często ataki śmiechu, ze aż sie sobie dziwię B-)

11 lata 9 miesiąc temu #597241 przez Agusia83
Dzień dobry. Jak spalyscie? My super,choć pobudka o 5:20.

11 lata 9 miesiąc temu #597272 przez WisniaJ
Ja ostatnio mało snu potrzebuję i do tego jeszcze w nocy mam około godzinną przerwę, bo po siusiu nie mogę zasnąć. Dodatkowo ten ślub, w sumie nie ma czym się stresować, no ale tak jakoś zawsze trochę nerwów jest :) Jadę dziś odebrać sukienkę od krawcowej i kupić buty, a koleżanka mi dziś robi fryzurę próbną, zobaczymy co z tego wyjdzie... :)

O co chodzi z tą tabelką, co to są te centyle? Nasz mikrusek waży niby 950g +/- 200g wiec chyba jest ok, przy dolnej granicy. Chyba gdyby było coś le to lekarz by powiedział? Mama mi kazała więcej jeść ale przecież to nie ma wpływu na wagę małej...

11 lata 9 miesiąc temu #597279 przez Marta1985
Dziewczyny podobno epidemia różyczki panuje ... nie wiecie czy dla nas tez to jest szkodliwe czy tylko we wczesnych miesiącach ciąży :(

11 lata 9 miesiąc temu #597285 przez WisniaJ
My w Szczecinie już podobno jesteśmy po epidemii różyczki chyba, bo kilka dzieciaków przeszło jak byłam w 3 miesiącu. Lepiej unikać kontaktu z chorymi dziećmi, bo to chyba zaraźliwe tylko przez bezpośredni kontakt.

11 lata 9 miesiąc temu #597391 przez Hania84
Hej laski

Ja już po wizycie u diabetologa... i jak to określił - " ist alles prima" :) Czyli że wszystko jest okej :) Pytał mnie czy miałabym możliwość wysyłania mu wyników na maila. Zgodziłam się i po urlopie mu wyśle pierwszy :) A następna wizyta u niego 10 kwietnia.

Myślę (choć do końca nie jestem pewna) że te kobiety co już przechodziły różyczkę to się nie zarażą..ale nie wiem czy ma to jakiś wpływ też na dziecko w brzuchu. :S

Ja całe noce przesypiam na szczęście. Wstaję na siusiu dopiero rano koło 7.

No to ale miałaś Agusia wczesną pobudkę hihi.

Wiśnia tu masz co to są centyle :)

www.siatkicentylowe.com/

W tej tabelce wcześniej co wkleiłam , rubryka zaznaczona na zielono jest najbardziej prawidłowa i nie odbiegająca od normy.

11 lata 9 miesiąc temu #597423 przez Agusia83
Tez nie wiem jak to jest juz w naszym stanie...na poczatku ciazy na pewno rozyczka bylaby bardzo niekorzystna...ja na szczescie przeszlam ja i mam przeciwciala...u nas niedawno byla plaga ospy wietrznej...

Haniu, wyniki na maila..super pomysl :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #597502 przez WisniaJ
Hania dzięki, no to wychodzi na to, że Gabi będzie po mamusi, bo ja zawsze byłam mała i mi tak zostało - 163cm, stopa 36 ;) Bo po tatusiu to już chyba nie będzie :)

U nas wśród znajomych ostatnio dzieciaki chorowały na różyczkę i świnkę, a ja żadnej z tych chorób nie przechodziłam, więc izolacja całkowita na wszelki wypadek była.

Dziewczyny załamała mnie ta pogoda, ślub w śniegu drugiego dnia wiosny... :(

11 lata 9 miesiąc temu #597564 przez kakaszka
witam dziewczyny :)

Wisnia nie przejmuj się pogodą, to nie jest najważniejsze. Tym bardziej, że nie masz na to wpływu, tak że głowa do góry :)

Haniu cieszę się, że jest wszystko ok :) dieta się opłaca.

U mnie dziś w planach kawusia u koleżanki, trochę mamy zaległości do pogadania. dzień ploteczek uważam za otwarty :)

Miłego dnia życzę i słoneczka, bo u mnie wylazło :)

11 lata 9 miesiąc temu #597633 przez natali
Witajcie u mnie kolejny sloneczny dzien, bylam dzis na.pierwszych zakupach dla maluszka pozniej.wstawie fotke jestem z siebie dumna.bo do tej pory ciezko mi szly te zakupy a dzis poczatek dobry oby tak dalej.
Wisnia z tego co.wiem to jedzenie grejfrutow wplywa bardzo na wage dziecka. Pogoda na slubie sie nie przejmuj wazny zebyscie wy byli szczesliwi i usmiechnieci napewno bedzie super mimo pogody.
Haniu super sprawa z tym doktorkiem. Ciesze sie ze wszystko dobrze.
Lece gotowac obiadekodezwe sie pozniej

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka