BezpiecznaCiaza112023

mamusie CZERWCOWE

11 lata 9 miesiąc temu #596534 przez WisniaJ
Hania zacznij zjadać owsianki itp no i pieczywo pełnoziarniste wtedy będą cię posiłki dłuzej trzymały :)

Ja tam apetytu w ogóle nie mam większego, jem ciągle tyle samo, ciekawe tylko skąd te 10kg na plusie :woohoo:

Mnie doktorek pytał tylko o moją grupę krwi, ale mam 0rH+ więc już dalej nic nie wypytywał :) Właśnie przyszły mi prześliczne ślubne ozdoby na samochód :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596538 przez rysa
Dziewczyny ale się rozpisałyście :)

Kakaszka jakbys przytyła juz ze 20 kg to mogła by sie czepić a tak to przecież każda z nas ma inny organizm,najwazniejsze że z dzidzią wszystko ok, głupia ta gin i bezczelna :ohmy:

Grupa krwi ojca waż na jest chyba dopiero w chwili gdy my mamy ujemną.

Ikunia ja też sie wybieram na te warsztaty "mamo to ja" 11 kwietnia, mam nadzieje że będzie fajnie i czegoś się dowiem ciekawego :)

No i sie wybiłam bo u mnie ogórkowa :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596548 przez Hania84
Rysa nie wybiłaś , się bo ja też mam ogórkową :D pisałam wcześniej...a później brzuchatki kolejno pomidorówki zaczęły wyliczać :D

Wiśnia jem pełnoziarnisty...ale właśnie ten chleb nie trzyma...biały trzyma dłużej bo jest bardziej kaloryczny...ale nie mogę więc wcinam razowce pełnoziarniste. Ech tak to już jest...muszę dać radę. Dziś zjadłam talerz zupy ogórkowej i do tego jabłko...i po 55minutach znów byłam głodna. Masakra jakaś. Ale powstrzymałam się...zmierzyłam cukier (po posiłku 96 czyli super) i po pół godzinie zjadłam jogurt naturalny z truskawkami... i tak to muszę sobie dozować.

Jak będę w PL to kupię sobie na przegryzkę słonecznik i pestki dyni i będę podjadać...tutaj patrzyłam to same orzechy...nie wiem nie znają czegoś takiego jak pestki dyni? Drożdży też nie znają i mąki ziemniaczanej też nie...i octu też nie...ostatnio te rzeczy przywiozłam z PL bo czasem są potrzebne. Ciasto jak robią to tylko na kruchych spodach. O biszkoptowych ciastach możesz zapomnieć tutaj tak samo jak o drożdżowych. Dziwni są ci niemcy.

11 lata 9 miesiąc temu #596551 przez rysa
Hania to nastepnym razem robimy pomidorową :laugh:

11 lata 9 miesiąc temu #596553 przez Agusia83
Kakaszka,oj zmieniaj,zmieniaj. Mnie sie ginka pytała o krew ojca dziecka. Mam książeczkę wojskowaD. I w niej bylo.
Tez sie zastanawiam ile synus waży. W 24t mial 750g.

Haniu,masz kłopot z tym jedzeniem,ale dasz rade. Za chwile. prawdziwa wiosna i najeść sie pysznych owoców i warzyw.

11 lata 9 miesiąc temu #596576 przez kakaszka
Haniu nie zazdroszczę ci, ale trzymaj się, to nie potrwa wiecznie :)

Rysa przytyłam gdzieś z 10 kg, ale nie ma nic przyjemnego usłyszeć, że jestem gruba i muszę przystopować ze słodkim, mącznym itd.

zaczynam walkę z komputerem, bo strasznie zamula.

11 lata 9 miesiąc temu #596610 przez rysa
Większość z nas przytyła 10 kg :S Przecież to normalne na naszym etapie, jakaś zacofana ta gin.,chyba faktycznie powinnaś zmienić.Juz nie ma się czego czepiać tylko odpowiednim przyrostem wagi :angry:

11 lata 9 miesiąc temu - 11 lata 9 miesiąc temu #596616 przez rysa
Ikunia a dostałaś jakąś wiadomość zwrotną apropo tych warsztatów. Bo piszą że miejsca są ograniczone i zastanawiam się czy się "zakwalifikowałam" :)

11 lata 9 miesiąc temu #596623 przez WisniaJ
Jakaś przesada z tą wagą, mój lekarz słowkiem nie pisnął, przecież za nami 75% ciąży to ile mamy ważyć? Ja tam jestem zadowolona z mojej wagi :/

11 lata 9 miesiąc temu #596635 przez Ikunia1910
Rysa, nie dostałam, zarejestrowałam się do warsztatów, i na tych wszystkich stronach babyonline.pl itd. Było napisane że wystarczy się zarejestrowac, więc wywnioskowałam, że wystarczy, tez dziwne że nic nie napisali ale może jakas przypominajka będzie przed samym spotkaniem na email. Nie wiem ja w Łodzi mam jako pierwsza bo 8.04 więc zdam Ci na pewno relację jak coś przyjdzie:)

kakaszka, wogóle się nie przejmuj, jakaś franca moze Ci jeszcze zazdrości. Ja Ci naprawde polecam na nfz chodzić, bo szkoda tylko kasy, a tak szczerze mówiąc to jeśli Ci nawet zdjęć nie robi to za co ty płacisz? Za to ze Ci powie że tyjesz? Kurde nawet gdyby tak było że coś jest za dużo to sama widzisz w lustrze jak wyglądasz, a prawda jest taka że u tych dziewczyn które więcej tyją równiez więcej wszystkiego jedza czyli i dzidzia ma wiecej potrzebnych składników mineralnych. No bo przecież samą czekolada człowiek nie żyje. Spokojnie, jestes piękna i wogóle się nie przejmuj. Tak jak Rysa powiedziała chore zaczyna się robić jakbys przytyła 30 kg w ciąży ( tak jak moja kuzynka, no ale bywa i tak, a dzieci ma zdrowe).

[link=https://www.suwaczki.com/] [/link]

11 lata 9 miesiąc temu #596654 przez kakaszka
a wie co???? kochane jesteście :lol:

już jestem zarejestrowana na nfz na 11 kwietnia

11 lata 9 miesiąc temu #596658 przez WisniaJ
Kakaszka no i dobrze, ja też chodzę na NFZ i jestem bardzo zadowolona, nie widzę sensu wydawać tyle kasy co miesiąc.

11 lata 9 miesiąc temu #596762 przez Marta1985
Hej :)

my już po wizycie :) Panu doktorowi się wszystko podobało, krążek trzyma się idealnie wiec szyjka ani się nie skraca bardziej ani nie rozwiera, brzuszek na odpowiedniej wysokości i mięciutki - wszystko wskazuje na 29 tydzień wiec jak najbardziej termin porodu bez zmian i obstawia ze dzidziuś będzie ważył 3200 lub 3300 g, serduszko bije jak dzwon wyniki tez super :)

Ja chodzę prywatnie i nie mogę narzekać jeszcze dziś się pośmialiśmy także milo i kompetentnie :)

Aha ja tez nie dostałam potwierdzenia dot. rejestracji na warsztaty :(

11 lata 9 miesiąc temu #596846 przez Hania84
Marta fajnie że malutkim wszystko okej.
Fajnie też, że udało mu się stwierdzić jaka waga będzie przy porodzie.
Mi lekarka nie potrafiła powiedzieć ile mniej więcej będzie dziecko ważyło do porodu bo powiedziała, ze jedne dzieci rosną już wolniej a inne jeszcze w miarę sporo przybierają na wadze. Miała jedną taką pacjentkę, której dziecko ważyło w tym tygodniu więcej trochę od mojego, w 34 tygodniu ważyło 2300 w 38 już tylko 2800 a w dniu porodu 3100...także zwolniło z przybieraniem znacznie a wskazywało by na początku ze będzie to duże dziecko bo najpierw szybko przybierało na wadze.

11 lata 9 miesiąc temu #596848 przez violcia00
Kakaszka zgadzam sie z dziewczynami...jakas rabnieta ta ginekolog,dobrze ze zmieniasz.

Moj ginekolog zawsze mi robi usg i odpowiada na pytania jesli mam jakies-choc niektore wizyty tez sa króciótkie,ostatnia trwala 5 minut ;)

Tak jeszcze odnosnie tej krwi-jezeli ja mam plus a ojciec dziecka minus to istnieje jakies zagrozenie dla dziecka???nie orientujecie sie??poszperam w internecie,moze cos znajde na ten temat bo mnie to niepokoii :unsure:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka