BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #98292 przez Kamilka24
Dzieńdoberek
Viszka11 mi ja jak klikam na tabelkę to się powieksza :lol: jest fajniutka
Rika gratulacje dla twojej córeczki 1 ząbek za wami teraz to z górki :silly:
W tym tygodniu kupujemy wózek bo ja już nie mogę dłużej czekać chcę go mieć w domku i patrzeć na niego hehe gwarancje mam na 2 czy 3 lata więc 3 miesiące szybciej nic nie szkodzi.
Wygrałam aukcję na ebay'u i kupiłam podgrzewacz do butelek i jedzonka w sloiczkach przyda się nawet dla dzidzi jak już będzie większa oto on
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #98298 przez natimp1
rika ja się czuję "zaofana" w przygotowaniach- heh z zakupw mam skarpeteczki :) ale skoro ma byc ciepło to m, ale kurcze ten zestaw tommy ekstra jest, geberalnie smieszna kasa, musze tylko sprawdzić czy on antykolkowy jest - bo to dla mnie priorytet, jak tak to biorę.... i juz nie będę zacofana :)

mnie wczoraj jakos brzuch naweet dokuczał bo się napinał... ale dzis ok więc najwazniejsze, kurcze u mnie pogoda do Bani jakaś :(

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98301 przez Viszka11
Kamilka24 napisał:

Dzieńdoberek
Viszka11 mi ja jak klikam na tabelkę to się powieksza :lol: jest fajniutka
Rika gratulacje dla twojej córeczki 1 ząbek za wami teraz to z górki :silly:
W tym tygodniu kupujemy wózek bo ja już nie mogę dłużej czekać chcę go mieć w domku i patrzeć na niego hehe gwarancje mam na 2 czy 3 lata więc 3 miesiące szybciej nic nie szkodzi.
Wygrałam aukcję na ebay'u i kupiłam podgrzewacz do butelek i jedzonka w sloiczkach przyda się nawet dla dzidzi jak już będzie większa oto on

fajny fajny....

tabelka poprawiona jako tako:) hehehe

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #98310 przez Rika
A mi też się tabelka powiększa :)
Co do zakupów to jak już kiedyś pisałam. Skompletowałam wszystkie ubranka, pościele i kosmetyki w 36 tc a w 38 urodziłam :)

13 lata 8 miesiąc temu #98319 przez kaska191919
Martus0707 widzę, że też jesteś z Suwałk :P
Jaki ten świat mały hehe

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98335 przez masuska
Kamilka24 też czaję się na ten podgrzewacz, ale chyba go kupię już później, bo do pół roku myślę że będę karmić. Ten podgrzewacz chyba tez może być sterylizatorem?

Viszka11 tabelka będzie bardziej czytelna, jak wytniesz te białe boki i to miejsca wolne pod twoim nickiem: O to mi chodzi:

Rika Tak jak już pisałam, wszystko w swoim czasie. Ja wolę mieć wcześniej, bo nie wiadomo co może się wydarzyć. Tak jak i torbę do szpitala pakuję wcześniej:) Gratuluję pierwszego ząbka.

Różyczko też zbieram się z tym detektorem oddechu, fajna sprawa:)

Butelkę antykolkową mam taką http://allegro.pl/tommee-tippee-2x-butelka-antykolkowa-260-ml-0-bpa-i1526392619.html z tym czymś w środku.

13 lata 8 miesiąc temu #98344 przez masuska
Tak sobie zerkam na Kwietniówki, już cześć rozpakowana i tak sobie myślę, że jeszcze majówki i czerwcówki i u nas się zacznie. Jak to szybko mija. A pamiętam te kreseczki na teście. Pierwsze zdjęcie USG, a tu zaraz będzie mój kochany Piotruś:) No i Wasze skarby:)

13 lata 8 miesiąc temu #98365 przez piernikarczyk07
Wróciłam :silly:

Dziewczyny jak się cieszę, mam koleżankę która ma sklepy ze wszystkim dla dzieci!!
Byłam dziś u niej kupiłam sobie podkłady poporodowe, podpaski poporodowe(ile ich jest nam potrzeba???), patyczki do pępuszka, prześcieradła na przewijak, majtki poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, półśpiochy, i spodenki 2 pary takie w kropy i jedne marynarskie he

No ale co jest najfajniejsze ma mi przesłać na emaila ofertę z rzeczami które ja chcę, łóżeczko, pościele, leżaczki w cenach hurtowych :blink:

Buteleczki o których piszecie też ma i bardzo je zachwalała ale powiedziała zebym najpierw zakupiła sobie jedną do herbatki, a gdyby coś poszło nie tak z karmieniem wtedy mogę sobie kupić buteleczki do karmienia :)

Fajnie się czyta że następne mamusie rodzą, a do nas coraz BLIŻEJ..... :lol:

13 lata 8 miesiąc temu #98381 przez Rika
Ja też mam dobrze bo mama ma sklep z ubrankami firmowymi dla dzieci :) wszystko mamy od niej :)
Co do podkładów to ja miałam w szpitalu 2. One są potrzebne tylko na pierwsze 2 dni... Podpaski miałam zamiast wkładów poporodowych z belli największy rozmiar. Po 5 dniach miałam już normalne podpaski z naturelli. A jakoś po 8-9 dniach wystarczyły zwykłe wkładki. Te pierwsze dni są najgorsze bo leje się z Ciebie jak z wiadra :(
A do pępuszka też nic nie miałam. Kąpałam małą normalnie nie uważając na kikut i tylko wysuszałam dokładnie. Niczym nie przemywałam. Odpadł pięknie sam po 8 dniach :) albo 9 nie pamiętam dokładnie :)
A ja znowu zostawię wszystko na ostatnią chwilę. Egzaminy i matura przyćmią mi mózgownice :D

13 lata 8 miesiąc temu #98393 przez różyczka
różyczka napisał:
Monika z Tczewa :) bardzo mi miło :) poprosze imię Bianka - bez Róży :)[/quote]

Viszka pisałam już swoje imię.

Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...

13 lata 8 miesiąc temu #98458 przez natimp1
heheh , ja amm tez fajnie bo mam ciuchy dla Mkasiora od koleżanki do 5 roku zycia, teraz tez ma przywieź paczkę po wiosennych porządkach, a dla drugiego szkraba będę miała pewnie większośc po Mkasiorku :)

kurcze sałatkę muszę jakąś zrobić a nie mam pomysłu z czym
dziś jadę zobaczyc moojego 3tygodniowego chrześniaka, mam nadzieję ze nie będzie dzis spał ostatnio jak byłam to spał ciagle:( :(

13 lata 8 miesiąc temu #98462 przez anaan
Witajcie przyszłe Mamusie,
Też jestem lipcową mamą,ale z zeszłego roku. Za to moja wspaniała koleżanka urodzi w lipcu tego roku. I tak jak Wy przygotowuje się na przyjście na świat maluszka. Wzięła też udział w konkursie lennylamb,żeby nosić maleństwo w chuście.
pl.lennylamb.com/user/show_photo/3224
Czy mogłybyście wesprzeć ją swoimi głosami?(głosować można codziennie,ale nawet pojedynczy głos ma duże znaczenie).Wystarczy kliknąć Z góry bardzo bardzo dziękuję.

13 lata 8 miesiąc temu #98556 przez aska27
anaan głos oddany :blink:

tak sobie czytam spore przgotowania.. super :)

a ja jestem ciekawa zakupy u różyczki i hoborr :laugh: hmm,a swoją drogą hoborr coś długo milczysz :blink:

Viszka u mnie jeśli mozesz..dopisz Poznań :)

kamilka podgrzewacz ekstra..wczoraj przeglądałam gazetki i wpadł mi w oko podobny podgrzewacz :) koniecznie musze też mieć :)

13 lata 8 miesiąc temu - 13 lata 8 miesiąc temu #98615 przez aska27
masuska napisał:

Tak sobie zerkam na Kwietniówki, już cześć rozpakowana i tak sobie myślę, że jeszcze majówki i czerwcówki i u nas się zacznie. Jak to szybko mija. A pamiętam te kreseczki na teście. Pierwsze zdjęcie USG, a tu zaraz będzie mój kochany Piotruś:) No i Wasze skarby:)

masuska fajnie napisałaś :) ach jak ten czas szybko mija! [img] [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/kalendarzjpg_0_20110218-20110406.jpg
Załączniki:

13 lata 8 miesiąc temu #98625 przez hoborr
Cześć Kochane:)

Asiu długo milczę bo mam gości i zajmują pokój z komputerem i nie mam za wiele czasu:)
Po nocach nie śpię bo moje dziecko ostatnio tak jest rozbrykane że co chwilę muszę się przekręcać z boku na bok i spać nie mogę! W dzień ledwo chodzę:)

Dostałam od kuzynki kilka rzeczy dla maluszka i jutro chyba coś kupię bo już nie wytrzymam:)
Piernikarczyk ale Ci fajnie:) Od koleżanki słyszałam że podpasek poporodowych w szpitalu przez dwa dni poszło jej 6-7 paczek! A jej koleżance 10 - już miała podejrzenie krwotoku ale okazało się że ok!

Rika nie martw się maturą! Przecież wszystkie będziemy trzymać kciuki! I to podwójnie!

Widzę że ostatnio butelki na kolki na forum wiodą prym:) Moja koleżanka ma 7 miesięczną córeczkę i wynalazła na internecie super sposób na kolki. Twierdzi że te butelki antykolkowe to się nie umywają do tego wynalazku:)

allegro.pl/windi-kateter-rektalny-skutec...lke-i1434138079.html

Mówi że za każdym razem kolka przechodzi w kilka minut i ma spokój:)

Drugi sposób to dźwięk suszarki do włosów! Mała jej spała tylko wtedy gdy słyszała i czuła ciepło suszarki. Ale po dłuższej chwili suszarka się nagrzewała i przestawała działać i mała zaczynała od nowa płakać! Koleżanka nagrała sobie ten dźwięk na mp3 i jak mała nie może spać to włącza ten dźwięk i po sprawie:) Mała usypia i jest spokojna! A najciekawsze jest to że zgadałam się z inną znajomą i jej synek tak samo reagował na suszarkę:) Także coś w tym jest!

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka