- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Kamilka24
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MELKA 22 LIPIEC 2011
Viszka11 mi ja jak klikam na tabelkę to się powieksza jest fajniutka
Rika gratulacje dla twojej córeczki 1 ząbek za wami teraz to z górki
W tym tygodniu kupujemy wózek bo ja już nie mogę dłużej czekać chcę go mieć w domku i patrzeć na niego hehe gwarancje mam na 2 czy 3 lata więc 3 miesiące szybciej nic nie szkodzi.
Wygrałam aukcję na ebay'u i kupiłam podgrzewacz do butelek i jedzonka w sloiczkach przyda się nawet dla dzidzi jak już będzie większa oto on
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
mnie wczoraj jakos brzuch naweet dokuczał bo się napinał... ale dzis ok więc najwazniejsze, kurcze u mnie pogoda do Bani jakaś
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
Dzieńdoberek
Viszka11 mi ja jak klikam na tabelkę to się powieksza jest fajniutka
Rika gratulacje dla twojej córeczki 1 ząbek za wami teraz to z górki
W tym tygodniu kupujemy wózek bo ja już nie mogę dłużej czekać chcę go mieć w domku i patrzeć na niego hehe gwarancje mam na 2 czy 3 lata więc 3 miesiące szybciej nic nie szkodzi.
Wygrałam aukcję na ebay'u i kupiłam podgrzewacz do butelek i jedzonka w sloiczkach przyda się nawet dla dzidzi jak już będzie większa oto on
fajny fajny....
tabelka poprawiona jako tako:) hehehe
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do zakupów to jak już kiedyś pisałam. Skompletowałam wszystkie ubranka, pościele i kosmetyki w 36 tc a w 38 urodziłam
- kaska191919
- Wylogowany
- rozmowna
Jaki ten świat mały hehe
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Viszka11 tabelka będzie bardziej czytelna, jak wytniesz te białe boki i to miejsca wolne pod twoim nickiem: O to mi chodzi:
Rika Tak jak już pisałam, wszystko w swoim czasie. Ja wolę mieć wcześniej, bo nie wiadomo co może się wydarzyć. Tak jak i torbę do szpitala pakuję wcześniej:) Gratuluję pierwszego ząbka.
Różyczko też zbieram się z tym detektorem oddechu, fajna sprawa:)
Butelkę antykolkową mam taką http://allegro.pl/tommee-tippee-2x-butelka-antykolkowa-260-ml-0-bpa-i1526392619.html z tym czymś w środku.
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
- piernikarczyk07
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziewczyny jak się cieszę, mam koleżankę która ma sklepy ze wszystkim dla dzieci!!
Byłam dziś u niej kupiłam sobie podkłady poporodowe, podpaski poporodowe(ile ich jest nam potrzeba???), patyczki do pępuszka, prześcieradła na przewijak, majtki poporodowe, pieluszki tetrowe i flanelowe, półśpiochy, i spodenki 2 pary takie w kropy i jedne marynarskie he
No ale co jest najfajniejsze ma mi przesłać na emaila ofertę z rzeczami które ja chcę, łóżeczko, pościele, leżaczki w cenach hurtowych
Buteleczki o których piszecie też ma i bardzo je zachwalała ale powiedziała zebym najpierw zakupiła sobie jedną do herbatki, a gdyby coś poszło nie tak z karmieniem wtedy mogę sobie kupić buteleczki do karmienia
Fajnie się czyta że następne mamusie rodzą, a do nas coraz BLIŻEJ.....
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do podkładów to ja miałam w szpitalu 2. One są potrzebne tylko na pierwsze 2 dni... Podpaski miałam zamiast wkładów poporodowych z belli największy rozmiar. Po 5 dniach miałam już normalne podpaski z naturelli. A jakoś po 8-9 dniach wystarczyły zwykłe wkładki. Te pierwsze dni są najgorsze bo leje się z Ciebie jak z wiadra
A do pępuszka też nic nie miałam. Kąpałam małą normalnie nie uważając na kikut i tylko wysuszałam dokładnie. Niczym nie przemywałam. Odpadł pięknie sam po 8 dniach albo 9 nie pamiętam dokładnie
A ja znowu zostawię wszystko na ostatnią chwilę. Egzaminy i matura przyćmią mi mózgownice
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Monika z Tczewa bardzo mi miło poprosze imię Bianka - bez Róży [/quote]
Viszka pisałam już swoje imię.
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- natimp1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
kurcze sałatkę muszę jakąś zrobić a nie mam pomysłu z czym
dziś jadę zobaczyc moojego 3tygodniowego chrześniaka, mam nadzieję ze nie będzie dzis spał ostatnio jak byłam to spał ciagle:(
- anaan
- Wylogowany
- gaworzenie
Też jestem lipcową mamą,ale z zeszłego roku. Za to moja wspaniała koleżanka urodzi w lipcu tego roku. I tak jak Wy przygotowuje się na przyjście na świat maluszka. Wzięła też udział w konkursie lennylamb,żeby nosić maleństwo w chuście.
pl.lennylamb.com/user/show_photo/3224
Czy mogłybyście wesprzeć ją swoimi głosami?(głosować można codziennie,ale nawet pojedynczy głos ma duże znaczenie).Wystarczy kliknąć Z góry bardzo bardzo dziękuję.
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tak sobie czytam spore przgotowania.. super
a ja jestem ciekawa zakupy u różyczki i hoborr hmm,a swoją drogą hoborr coś długo milczysz
Viszka u mnie jeśli mozesz..dopisz Poznań
kamilka podgrzewacz ekstra..wczoraj przeglądałam gazetki i wpadł mi w oko podobny podgrzewacz koniecznie musze też mieć
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tak sobie zerkam na Kwietniówki, już cześć rozpakowana i tak sobie myślę, że jeszcze majówki i czerwcówki i u nas się zacznie. Jak to szybko mija. A pamiętam te kreseczki na teście. Pierwsze zdjęcie USG, a tu zaraz będzie mój kochany Piotruś No i Wasze skarby:)
masuska fajnie napisałaś ach jak ten czas szybko mija! [img] [img]http://www.zapytajpolozna.pl/media/kunena/attachments/legacy/images/kalendarzjpg_0_20110218-20110406.jpg
- hoborr
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Adusia 1 lipca 2011 Robert 22 luty 2013
- Otrzymane podziękowania: 1
Asiu długo milczę bo mam gości i zajmują pokój z komputerem i nie mam za wiele czasu:)
Po nocach nie śpię bo moje dziecko ostatnio tak jest rozbrykane że co chwilę muszę się przekręcać z boku na bok i spać nie mogę! W dzień ledwo chodzę
Dostałam od kuzynki kilka rzeczy dla maluszka i jutro chyba coś kupię bo już nie wytrzymam:)
Piernikarczyk ale Ci fajnie:) Od koleżanki słyszałam że podpasek poporodowych w szpitalu przez dwa dni poszło jej 6-7 paczek! A jej koleżance 10 - już miała podejrzenie krwotoku ale okazało się że ok!
Rika nie martw się maturą! Przecież wszystkie będziemy trzymać kciuki! I to podwójnie!
Widzę że ostatnio butelki na kolki na forum wiodą prym:) Moja koleżanka ma 7 miesięczną córeczkę i wynalazła na internecie super sposób na kolki. Twierdzi że te butelki antykolkowe to się nie umywają do tego wynalazku:)
allegro.pl/windi-kateter-rektalny-skutec...lke-i1434138079.html
Mówi że za każdym razem kolka przechodzi w kilka minut i ma spokój:)
Drugi sposób to dźwięk suszarki do włosów! Mała jej spała tylko wtedy gdy słyszała i czuła ciepło suszarki. Ale po dłuższej chwili suszarka się nagrzewała i przestawała działać i mała zaczynała od nowa płakać! Koleżanka nagrała sobie ten dźwięk na mp3 i jak mała nie może spać to włącza ten dźwięk i po sprawie:) Mała usypia i jest spokojna! A najciekawsze jest to że zgadałam się z inną znajomą i jej synek tak samo reagował na suszarkę Także coś w tym jest!