BezpiecznaCiaza112023

Lipiec 2011 nalezy do Nas

13 lata 8 miesiąc temu #99144 przez Viszka11
piernikarczyk07 napisał:

Viszka11dokładnie pogoda senna, dlatego dziś wstałam o 10 :lol:
U mnie wszystko ok, malutki przeciąga się co chwile i myzia mnie w brzuszku he :silly:
Nie wiem co mam dziś robić :dry: posprzątałabym ale w sypialni cały czas remont więc nie ma to sensu :pinch:

ja musze isc po cos na Obiadek..zapewne zachacze o Park z Mateuszkiem

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

13 lata 8 miesiąc temu #99246 przez Rika
Pamiętam jak ja miałam skurcze co 8 minut i zamiast męża budzić to kazałam mu spać a sama na blogu pisałam co się ze mną dzieje :) dzięki temu że mam to zapisane wszystko dokładnie pamiętam, opisywałam każdą chwilę :)
A w szpitalu jak miałam skurcze co 5 minut to podczas skurczu mąż mnie masował ale nie było mowy o siedzeniu czy leżeniu. Chciałam ciągle chodzić :) później jak już skurcze były co 2 minuty i skakałam na piłce to nie chciałam żeby ktoś mnie dotykał. Mąż chciał mnie masować ale mu nie pozwoliłam :)

Nie wiem czy czytałyście:

www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79332,78...ign=a_edziecko140211

Dziewczyny musicie znać swoje prawa :) nie dajmy traktować się jak świnie idące na rzeź bo jesteśmy kobietami mającymi za chwilę dać nowe życie, ludźmi, którzy mają swoje prawa a szczególnie prawo do godnego traktowania.

13 lata 8 miesiąc temu #99278 przez masuska
kaska191919 dużo będziesz miała tych spotkań? My na następnym mamy trochę pooddychać, a reszty nie pamiętam:P
Rika położna nam opowiadała jak różne są reakcje kobiet i właśnie żeby faceci sie nie dziwili że raz chce a raz nie chce pomocy, śmiać mi się chciało z tych partnerów, już słuchając na zajęciach wyglądali co najmniej ciekawie:P

A u mnie piękna pogoda, mimo że wiatrzycho, to jest tak gorąco, jak w lato:) Aż miło. A i 3 ciężarówki już widziałam na mieście:) Jak dotąd to dość rzadkie zjawisko było.

Zauważyłam że mój synek jak jestem w jakimś miejscu gdzie są obce głosy, to wtedy się kręci, a w domu to tylko jak jest cisza, albo jak Mąż przyjdzie.

13 lata 8 miesiąc temu #99280 przez Rika
Ehh właśnie mąż przyszedł na śniadanie z pracy i mówi że dzwonili do niego z przychodni poinformować nas o obowiązku złożenia deklaracji w sprawie nieszczepienia dziecka... ale to mendy są, chcą nas zastraszyć... Oczywiście właśnie zagłębiam się w temat tej deklaracji :D

13 lata 8 miesiąc temu #99283 przez Rika
Masuska ogólnie faceci (można powiedzieć) są przyzwyczajeni do teg9o, ze kobiety często zmieniają zdanie :) ale rzeczywiście przy porodzie to może ich przerosnąć :)

13 lata 8 miesiąc temu #99291 przez kaska191919
Masuska u nas spotkania są przez 8 tygodni we wtorki i czwartki(teraz wyjątkowo wtorek sroda było bo czwartek położnej nie pasował) to jeszcze 14 spotkań :) tak koło dwóch godzin jedno trwa. U mnie pogoda brzydka wiatr ostry wieje, tylko słychać zza okna.

13 lata 8 miesiąc temu #99293 przez kaska191919
I u mnie ta szkoła jest nie płatna, jak pytalam przez telefon mówili, że opłat nie ma.

13 lata 8 miesiąc temu #99303 przez Rika
U mnie za szkołę rodzenia płaci się 300 zł i jak chodzi się na tą szkołę to można rodzić w jednoosobowej sali porodowej za darmo. Jeśli nie chodzi się do szkoły to sala porodowa kosztuje 300 zł, jak się okazuje bez podstaw prawnych :/

13 lata 8 miesiąc temu #99318 przez Viszka11
Ja juz po spacerku...cieplo...ale wiatr wieje...i chyba bedzie deszczyk::(

robie obiadek;)

spagetti

Zona po raz drugi-18.07.2015

CZEKAMY-- doczekac sie nie mozemy:)

13 lata 8 miesiąc temu #99339 przez natimp1
laski czy wy musicie za akzdym razem jak wchodzicie na forum zmieniac ustawieni w profilu ze subskryptujecie??????? no ja pierd.... znów mi przysyła milion maili.. szlag mnie trafi, az sie zaglądac nie chce.. moze ja jakaś durna jestem, no ale bez sensu jakby za kazdym razem jak wchodze na forum musiała zmieniać ustawienia

13 lata 8 miesiąc temu #99358 przez Rika
Ja też dostaję pełno wiadomosci i zawsze mam zapełnioną skrzynkę :( nie wiem jak to wyłączyć :/

13 lata 8 miesiąc temu #99377 przez kaska191919
I ja mam ten problem mam na poczcie 900 wiadomości :ohmy: a skoasowalam już 400 masakra ręka już boli :angry: i wszystkie z forum

13 lata 8 miesiąc temu #99432 przez piernikarczyk07
Za każdym razem jak odpisujecie na jakiś post odhaczajcie sobie Subskrybuj ten temat.: a jesli tego nie zrobicie to musicie usunąć swoje subskrypcje w swoim profilu inaczej nie da sie tego zrobic....tak mi się wydaje :dry:

13 lata 8 miesiąc temu #99505 przez hoborr
Cześć
Byłam na zakupach. Przymierzyłam 7 biustonoszy do karmienia - ale żadnego nie kupiłam. Jakoś mi nie podeszły. A i nie wiem czy mi się jeszcze rozmiar nie zmieni! A jak się karmi to piersi robią się większe czy nie?

Kupiłam koszulkę do szpitala. Ładniutka i chyba dziś w niej się prześpię:) W pomarańczowo zielone paseczki. Z rozpinana z boku - ponoć idealna do karmienia
:) Pani w sklepie mi mówiła że lepsze są z jednym rzędem guziczków z przodu - ale ja chciałam taką specjalną:)
No i tym samym mam już 3 rzeczy:) Koszulę, piżamkę i kapcie.
Czuje że zbliża się już mój czas na kupowanie dla dzidzi:)

13 lata 8 miesiąc temu #99512 przez hoborr
Rozbrajające:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka