- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
W tygodniu mam zamiar iść na solarium zrobię porządek z włosami i w ogóle ze sobą
A tak z ciekawości zapytam. Jak wygląda u Was sprawa ze smoczkami?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
- Otrzymane podziękowania: 0
U mnie porodówka była na innym piętrze.
A zaraz zbieramy się i idziemy do przychodni na ważenie Maluszka, więć trzymajcie kciuki, żeby nie oddelegowali nas do szpitala
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
Dopiero teraz mam chwile wolnego wiec w bardzo duzym skrucie :
Z piatku na sobote obudzilam sie o 1.55 z bolem brzucha ktory myslalam ze jest spowodowany objedzeniem sie czeresni na wieczor ale dosc szybko zorientowalam sie ze to jednak nie z powodu czeresni Bole byly co 5 minut z takimi juz sie obudzilam ,zrobilam kanapki dla meza do szpitala zeby biedy mi tam z glodu niepadl ,ubralam sie uszykowalam co tam trezba bylo jeszcze do torby i o 3.oo nad ranem obudzilam meza ze czas do szpitala ,jego zdziwienie ,szok w oczach niezapomne dluuuuugo O 4.oo bylam w szpitalu i caly czas ise uraczalam tlenem wiec bylo mi blogo a i bolu prawie niebylo czuc ,okolo godziny 10.oo odeszly mi wody a o 11.35 urodzila sie DAGMARKA Praktycznie odrazu bylam na chodzie nic mnie niebolalo a juz napewno nietak zebym niedala rady chodzic,na dzien dzisiejszy srasznie bola mnie cycki mykam do mojej malej bo glodziak sie obudzil
- aska27
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Dzisiaj w południe miałam wizytę u lekarza..wszystko ok, podobno, rozwarcie nadal 1,5cm.
Odszedł mi czop hmm.. teraz tylko czekać Moze mały urodzi się jednak w terminie czyli 15 lipca ..a wtedy u nas w Jarocinie rozpoczyna się festiwal, hihi no a miałam plany jeszcze zajrzeć na koncert chyba jednak wybierzemy się w przyszłym roku!!!
Green Gratuluję! Dagmarka jest prześliczna!
Rika, Masuska śliczne foteczki
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
No to Aśka może zacząć sie w każdej chwili:0 Czekamy:) Mnie po wizycie ruszyło:)
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika z tym zasypianiem Szymcia w swoim łóżeczku wymagało to trochę cierpliwości i samozaparcia wszystkich. Był wykąpany, nakarmiony mleczkiem i jak widać było, że jest zmęczony i śpiący to wystarczyło go położyć i zasypiał. Jak wstawał na nóżki to kładło się go z powrotem, nic do niego nie mówiliśmy, czasem głaskaliśmy po głowie. Czasem kilka razy trzeba było go kłaść, aż zdecydował się spać
On poza tym zawsze zasypia na brzuszku i tak śmiesznie to wygląda
Nawet w wózku gondoli jak jeździł to uwielbiał spać na brzuszku A ile wysłuchałam się dobrych rad, że na pewno się udusi, że tak nie wolno itd
- Green
- Wylogowany
- rozmowna
kamilka niewiem jak u ciebie bedzie ale mi w szpitalu niechcieli malej w rozek wlozyc i dziwnie sie namnie tylko popatrzyli, zamiast tego w 2 kocyki szpitalne owineli,mojego niechcieli uzywac niewiem czemu
masuska to my w tym samym dniu nasze dzieciaczki urodzilysmy tyle ze ja prawie w poludnie a ty wieczorkiem? dobrze doczytalam?
ktora mamusia teraz chetna?
dziekuje za komplementy dla corci
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Rika chodzi Tobie o smoczki uspakajające?
Ja zakupiłam mojemu ten z lovi:
allegro.pl/smoczek-uspokajajacy-lovi-0-3...uki-i1698714464.html
Nie zaburza odruchu ssania piersi i jak dla mnie jest na prawdę super
Z Szymciem miałam problem, bo on żadnego smoczka nie chciał to teraz przyzwyczajam Dominika i on już ładnie zasysa smoczek i jak dla mnie działa
Używam go tylko w kryzysowych sytuacjach ( w sklepie jak zacznie płakać, czy dziś u lekarza, albo w nocy na czas zciągania pokarmu, żeby nie obudził drugiego bobasa).
Wiecie byliśmy w przychodni i Domonik przez 4 dni przytył 475g Tak się cieszę Będę mogła przejść już na cyca a jak kiepsko będzie ssał mam go dopajać mleczkiem zciągniętym i za tydzień znów ważenie
Ale jutro też mamy skierowanie raniutko na badanie krwi i muszę też złapać jego mocz Nadal jest żółty więc trzeba dokładnie go przebadać (bilirubina, morfologia, rozkład bilirubiny, CRP, bad moczu) Jak będą wyniki niezbyt to chcą nas wysłać do szpitala i to podobno na 2 tyg na dokładną diagnostykę Się chyba załamię
Ale mam nadzieję, że to nie będzie konieczne i wyniki będą dobre!!!
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
No kurcze ciekawa jestem,ile tez tej wody zeszło odrazu kurcze ja znowu przytyłam 3kg,pewnie to woda w łydkach hehe
- angellika1
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 08.08.2011 cud narodzin
Masuska dokładnie liście kapusty pomagają najlepiej schłodzone w lodówce chodzi o ten sok
- sylka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
My nadal dwupaku, pojutrze termin, ale nic się nie dzieje
Cały dzień zdycham z gorąca i odbieram smsy z cyklu "już?"
Jak już urodzę to z tej złości nie dam nikomu znać
Pocieszyłyście mnie z tą siarą, dzięki. Ja bardzo chciałabym karmić piersią i bałam się, że niewiele z tego wyjdzie, a tak będę próbować.
Moja koleżanka dziś urodziła córeczkę...4750 gr, 62 cm. Dobrze, że druga dzidzia , to szybciej poszło, ale i tak niezła z Niej kluseczka:)
Dla maluszka wszystko gotowe. Torba spakowana. Nawet szafki w kuchni wiszą, tylko synkowi się nie spieszy. Może czeka na urodziny mamusi?
Ania W Ślicznie Dominiś przybrał! Opłacała się Twoja ciężka praca. Trzymam kciuki za te badania i oczywiście, żebyście nie musieli w szpitalu leżeć!
Green córeczka slodziutka, ja też już chcę swojego bobasa! i taki poród, jak Twój też chcę
Masuska świetnie, że jesteś już w domu! i powodzenia z karmieniem, na pewno się uda i lada dzień będzie prościej! Zdjęcia Piotrusia z Tatą świetny:)
Dorotas oby wizje starszej córy się sprawdziły! A jak Twój ząb?
Viszka, Rika trzymam kciuk za lepsze humorki, choć mój dziś też taki sobie...
Różyczka jak wózek już jest, to Bianeczka może się rodzić i jeszcze miła finansowa niespodzianka, super. Ja zapakowałam body z krotkim i pajace, a body z długim na wszelki wypadek. Najwyżej coś mąż dowiezie...
martus0707 ja też mam ciuszi w dwóch rozmiarach, ale nastawiam się, że synek będzie duży, ponad 4 kg i że w 56 się nie zmieści;)Ale to prawda, że rozmiarówka jest różna i rzecz rzeczy nierowna. I bądź tu mądra;)
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
-
My z Olą już w domku
-
Widze że tabelka się zapełnia GRATULUJE
-
Jestem wykonczona,odezwe sie jutro
-
Aha cyce bola jak cholera a i pytanko czy budzic w nocy dziecko do karmienie czy zaufac jego intuicji?