- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Lipiec 2011 nalezy do Nas
Lipiec 2011 nalezy do Nas
- Oposek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- http://litki.blogspot.com/
Fajnie, że jesteś już w dmu, zazdroszczę, bo termin miałyśmy ten sam;)
Mni na szkole rodzenia mówili, żeby nie wybudzać, chyba że okaże się, że Maleństwo slabo przybiera na wadze to dopiero wtedy delikatnie zachęcać do jedzenia.
Ale po tym co Różyczka ułyszała w swojej SR już nie wiadomo, czy warto im wierzyć
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- aniaw
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Mam cudownych trzech facetów:)
Z tym budzeniem to faktycznie różne są teorie...
Ja swojego nie budziłam i mi strasznie schudł, bo spał po 5-6godzin, ale to pewnie przez tą żółtaczkę
Jak śpi 3-4 godz to spoko, ale jak dłużej to podobno lepiej wybudzić. Chyba, że dużo wcina jednorazowo i ładnie przybiera na masie.
Na prawdę to trudne pytanie
Ja byłam jeszcze z Menem na spacerku wieczornym
A teraz mykam spać, bo jutro rano czeka mnie wycieczka do przychodni
Przespanej nocy życzę dla mamusiek rozpakowanych i też tych w dwupaczkach
- Gosia_Krupa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Viszka11
- Wylogowany
- budujemy zdania
- i znow w oczekiwaniu
ja Padam upał i Rodzinka dobiaja...mnie...
dobranocka
- Rika
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- jusia
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 41
napiszcie czy bezsenność jest jakims elementem zblizającego sie porodu?? czy to normalne ze spie w nocy po 3-4 godziny i potem nic i w dzien tez nic?? jak przed ciążą potrafiłam spać całą noc i obowiązkowo w dzien drzemke od godziny do półtorej????
A i jeszcze jedno pytanko czy ktoras z was stosowala ten żel ułatwiający poród??
- przyszla_mama
- Wylogowany
- rozmowna
nie moglam juz spac, mucha wstretna mnie obudzila i nie chciala sie odczepic.. no ale i tak niedlugo mezus leci do pracy to jako przykladna zona zrobie kanapki i poloze sie znowu
Aniu - 3mamy mocno kciuki za wyniki, oby juz Twojego skarba wiecej nie meczyli i zeby wszystko wyszlo dobrze
Różyczka napisała:
Przyszła_mamo szalona jesteś z tym remontem kobieto na ostatnich nogach i taka aktywna! szok ale szybciej czas leci jak czlowiek ma jakies zadania do wykonania...ja np. nudze się juz jak mops
wiesz Różyczko, ze chyba naprawde tak jest.. w ogole teraz mi sie nie dluzy i tyle sie dzieje, a jeszcze by sie przydalo w odwiedziny pojechac w trzy miejsca ,dwie kolezanki przeprowadzily sie do nowych mieszkan i ciagle mecza ze kiedy je odwiedze jak nie teraz, jedna urodzila dzidzie. W sumie moglabym obskoczyc, jeszcze mam sily, tylko skad wziasc kasiore na prezenty w tym miesiacu tyle tego poszlo przy remoncie
Oposku, ja juz mialam Ciebie iles razy pytac o to, piszesz ze za 2 dni chyba masz termin czy jakos tak, w kazdym badz razie ze zaraz, a na suwaczku Twoim widnieje opis: 38 tydzien i 4 dzien ciazy, to jak to jest? Ty nie liczysz terminu dokladnie na 40 tydzien? tak sie pytam bo taki sam dzien ciazy praktycznie mamy, moze ja tez juz powinnam niunia zaraz miec przy sobie
a co do pytan czy juz, ja tylko potrafie sobie wyobrazic jakie to wkurzajace, bo mnie jeszcze duzo osob jakos o to o dziwo nie pyta, ale zadzwonilam wczoraj do kolezanki i ona pierwsze co: cooo, rodzisz juz?????????? z takim krzykiem i podekscytowaniem. hahaha no nie moge, jakbym zaczela na pewno dzwonilabym po kolezankach zeby informowac wiec potrafie sobie wyobrazic jakie to wpieniajace jak iles osob z rzedu zapyta i to czasami w jeden dzien
aaaa Green, jaka Twoja Dagmarka przepiekna!!!!!!!!!!!!!!!! ludzieee rozwalilo mnie jak zdjecie zobaczylam nie tylko ja sie zachwycalam, ale i maz i moja mama i tak patrzylismy na nia i rozmawialismy, jakie to niesamowite, ze niedlugo nasz szkrab bedzie z nami i tez bedzie mial taki nosek malenski i oczka i uszka.. niesamowite
Masuskowym Piotrusiem juz sie zachwycalam slicznego masz synka Masuska ladna para by byla z Dagmarki i Piotrusia
no ide sniadanie zrobic do pracy M.
3majcie sie dziewuszki :*
- różyczka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- mamita swoich córek :)
Jusia mnie strasznie dokucza bezsennosc od jakiegos czasu wiec nie jestes sama z tym problemem, ja to sobie tłumaczę, ze nasz organizm przyzwyczaja się i trenuje przed nieprzespanymi nocami PO
Green no słodkości!!!! Dagmarka jest przeurocza
Lucy superrr, że juz jestescie z Oleńką w domku naprawdę zazdroszczę straaaaasznie wszystkim rozpakowanym juz mamusiom...
Rika wierzę Ci na słowo, że ekstra uczucie nie być już w ciązy. ja juz wywracam sie o własne nogi, naprawde juz bym chciala odzyskać swoje ciało bo poki co czuje sie trochę jak inkubatorek
A chce z powrotem poczuć sie jak kobieta, opalić się, ubrać ładnie i takie tam
Wózio nareszcie w domu, wczoraj montowalismy, głupio tak jeździć pustym ale już niedługo na szczęście
Kto nigdy nie był dzieckiem, nie może stać się dorosłym...
- olka1730
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 1
Dziś wizyta u pani dr.ciekawe co wymyśli,kurcze miałam oddać mocz do zbadania....ale juz po ptokach zapomniałam aj tam
Nadal w dwupaku i nic nie przepowiada ani skurczy,ani czopa,ani nic innego....normalnie tylko wiadomo ruchy coraz słabsze,miejsca coraz mniej w brzuchalu no i jeszcze jadę sama autem na wizytę(25km w jedna stronę),bo tak jakoś wyszło...mąż w pracy,córka na koloniach.
Dobra zmykam....dziewczyny miłego dnia,ja idę posprzątać w kuchni bo potem sie już nie wyrobie,jak chce wyjechać...a mam jeszcze energię
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- dorotas29
- Wylogowany
- gadatliwa
Lucy -gratuluję córci, fajnie,że już w domu!
Wczoraj zaliczyłam kolejna wizytę u dentysty, bo myślałam, że mi się mózg zlasuje...
Znowu przeczyszczono mi kanały, kazano przychodzić co dwa,trzy dni na czyszczenie i odbarczanie...
Nie wiem,jak ja to przeżyję,buuuu....a poród zbliża się wielkimi krokami....
- Pippin
- Wylogowany
- rozmowna
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
-
Mam tyle pytań do doświadczonych mam np. dlaczego dziecku po karmieniu sie nie odbija? W sumie nie ulewa Ale za to dużo gazów odchodzi Czy to normalne?
- Lucy
- Wylogowany
- gadatliwa
- masuska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 11
Lucy, jaka Ola panienka jest, śliczna. A Mąż zdążył?
Green i reszta co pytałyście o wagę. Napisze wam dokładnie w liczbach. W piątek u lekarza ważyłam 94,1 kg, wczoraj było 83,8 kg, pod wieczór udało mi się z kupą i dziś jest już 83 kg.
Z cyckami zrobiłam tak ciepły prysznic na piersi, a nawet taki dość gorący (rozszerzają się kanaliki mleczne i łatwiej pozbyć się zatoru) po osuszeniu masaż z oliwką i jeszcze raz to samo, później przyłożyłam kapustę po karmieniu i jest suuuper:) tylko sutki mnie bolą jak mały je. A w nocy to miałam numer taki, wstaję po Piotra (spałam bez koszuli i stanika) i tylko uniosłam się do pionu a tu fontanny dwie. A jaka ulga:) Jak przewijałam małego to mi kapało na przewijak:P
Rika ze smokiem to nie wytrzymałam w nocy bo od 3ciej do 5tej nie spał, napinał się jadł pierdział, później tylko płacz (3 pampersy poszły) i dalej nie śpi. Jak dałam smoka to pospał około 3 godzin:) i teraz już na smoku j est, ale max 2 godziny snu po najedzeniu (godzina do półtorej bez smoka, a później już ze smokiem)
Powodzenia dziewczynki, postaram się nadrabiać, ale już ciężko mi jest:(
Green kiedy wybieracie się na spacer?
A jeszcze jedno, umówiłam się dziś z położną na pierwszą kąpiel, cholera, boję się tego najbardziej:(