- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
MAMUSIE LISTOPAD 2011 - GORĄCO ZAPRASZAM :)
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jestem, jestem. Tylko na fc wlazłam, no i musiałam Was nadrobić.
Jestem po wizycie. Ale bez usg i badania. Usg rozumiem, bo prywatnie chodzę, ale badanie mogła zrobić.
No nic! Masakra! Mam GBS dodatnie (to ten wymaz z pochwy). Brałam na to w szpitalu antybiotyk, ale ginka mówiła, że nic teraz nie brać, bo to i tak wróci i koniecznie przy porodzie o tym powiedzieć. Napisała to też na pierwszej stronie karty ciaży. W czasie porodu dadzą mi antybiotyk na to. To paciorkowiec.
No i druga masakra! Mam wysokie D-dimery. No i musze sobie robić zastrzyki w brzuch! Jutro jadę żeby pierwszy raz położna mi zrobiła, a potem juz sama. Robili mi je po urodzeniu Alanka, i pamietam, że jak robiła położna to nie bolało, a jak studentki to nie mogłam z bólu. wiec jak sama będę robić to też bedzie bolało.
Suari a u Ciebie jakie złe wyniki? Widzisz, nie jesteś już sama.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
vestusia- też dzisiaj twardniał mi często brzuch i też mnie parę razy tak porządnie zakłuło coś pomiędzy cewką moczową, a wejściem do pochwy sama nie wiem jak dokładnie określić to miejsce w każdym razie poleżałam i przeszło, ale obawiam się, że będzie mi się to zdarzać częściej, bo odstawiłam fenoterol, a aspargin też jeszcze tylko parędni biorę
- luska
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Amelka nasz Aniołek 25,12,2008-o1.01.2009 [*]
- Otrzymane podziękowania: 27
Vestusiu i jak tam..........
Uciekam dziś jestem padnięta, a jeszcze się obżarłam racuszków.Teściowa zrobiła mi zaczyn a tylko poswarzyłam sobie Były przepyszne
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiecie co ja nie miałam czegoś takiego badanego jak D-dimery co to jest??
Dorcia, dasz rade z tymi zastrzykami już nie duzo zostało do końca.
Mi w posiewie co robili w szpitalu tez miałam wynik dod ale z lekarzem rozmawiałam to wszło tam cos niegroźnego i powiedział, że z tym nie trzeba nic robic.
aniaa- jeśli chodzi o d-dimery to ja miałam robione, bo wyszedł mi podwyższony fibrynogen, a fibrynogen to jeden z czynników układu krzepnięcia krwi i np u mnie w jednym szpitalu wymagają właśnie aktualnego badania układu krzepnięcia.
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
- Milla
- Wylogowany
- budujemy zdania
No ja po wizycie
Humor mi wrócił, z małym i ze mna wszytko ok, synek waży 2518 gram, ja od ostatniej wizyty przytyłam 200 gram wiec nie jest źle, chyba wreszcie przystopowałam, albo waga w koncu sie u lekarza zepsuła wymodliłam na te moje bóle brzucha nic nie dostalam i mam nic nie brać, bo lekarz powiedział, że tak już teraz bedzie, no i pytałam jak liczyć ruchy, to powiedział, że min 10 musi być w ciągu 12 godzin, ale jak jest taka seria ruchów to nie liczy sie np 20 tylko to jest wtedy liczone jako jeden ruch.
Super że z dzidzią wszystko ok. A ztymi ruchami to widzę że każdy lekarz ma inny sposób. Mój poprzedni gin nigdy o tym nie wspomniał, ani w pierwszej ani w drugiej ciązy. Ten obecny mówił że dziecko powinno mieć dwa okresy aktywności-rano i wieczorem, no i ma być co najmniej 5 ruchów w ciągu pół godziny (czyli 5 rano w pół godzinki i 5 wieczorem). Stresuje mnie liczenie tych ruchów
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
[/quote]Super że z dzidzią wszystko ok. A ztymi ruchami to widzę że każdy lekarz ma inny sposób. Mój poprzedni gin nigdy o tym nie wspomniał, ani w pierwszej ani w drugiej ciązy. Ten obecny mówił że dziecko powinno mieć dwa okresy aktywności-rano i wieczorem, no i ma być co najmniej 5 ruchów w ciągu pół godziny (czyli 5 rano w pół godzinki i 5 wieczorem). Stresuje mnie liczenie tych ruchów [/quote]
Dokąłdnie, moja koleżanka jeszcze inaczej liczyła ruchy, bo jakoś w ciągu całego dnia do 20 musiała naliczyć 40. Co lekarz to inna szkoła
Coś nie wyszlo z cytatem
- Milla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- aniaa_
- Wylogowany
- gadatliwa
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Racuchy...mniam,mniam.Ja dziś np. wpierdzieliłam delicje, michałki A jadłyście babkę z majonezem? Pychota
Mójmnie namawia na chrusciki. Muszę o nich pomyśleć. Ile to kalorii
aniaa z tego co pamiętam to to chyba jak ja - możemy na razie pomarzyć o delicjach, michałkach itp itd a Milla nam tu wyjeżdza jeszcze z chruścikami
- Milla
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Suari
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Milla wutaj w klubie, ja to w ciązy zaczęłam robić faworki i to nawet powiedziałabym, że czesto, bo wcześniej to raz do roku na tłusty czawrtek jak sie chciało robić, a teraz to non stop bym jadła
to już się pogubiłam, która też ma nietolerancję bo nie byłam sama
- Milla
- Wylogowany
- budujemy zdania
Milla napisał:
Racuchy...mniam,mniam.Ja dziś np. wpierdzieliłam delicje, michałki A jadłyście babkę z majonezem? Pychota
Mójmnie namawia na chrusciki. Muszę o nich pomyśleć. Ile to kalorii
aniaa z tego co pamiętam to to chyba jak ja - możemy na razie pomarzyć o delicjach, michałkach itp itd a Milla nam tu wyjeżdza jeszcze z chruścikami
Tak ,ale coś za coś Wam tak d...pupa nie urośnie jak mi od tego słodkiego. Wieczorem zawsze musi być budyń, chrupki,no po prostu coś na ząb a skutki będą opłakane
- anyanka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Przed chwilą stwierdziłam że te wszystkie objawy które teraz mam no oprócz ruchów małego bo to tylko mi przypomina że jeszcze sie ciąża nie skończyła to wszystko wskazuje na mocno opóźniony okres. Szczerze mówiąc to myślałam że długo jeszcze nie będę czuła sie tj na okres a tu jestem w szoku
- vestusia
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Zuzanka - 15.11.2011 :*
- Otrzymane podziękowania: 1
Zapomniałam wcześniej napisać, że Doti masz śliczny brzusio
No i awatarki Anii_ i Milli są tak podobne, że momentami mi się myli, która co pisze
No i Wy tu produkujecie masakrycznie. Na chwilę Was opuścić nie można, bo potem nadrabiania co najmniej dwie strony
Mój Bob się przejął, zmył wszystkie gary Teraz idzie grzecznie z psem
A Funia oczywiście rżnie głupa, bo od popołudnia ma tak, że potrafi piszczeć co godzinę. I nie chodzi akurat o to, że chce jej się siku, ale o sam fakt wyjścia na dwór. Ona jest okropna
Oj. Ale się nastresowałam dziś.
Dorcia, kurka jak sobie pomyślę o tych zastrzykach w brzuch to mi słabo. Jak masz to zrobić, jak jesteś w ciąży? Jakoś nie mam wyobraźni
Jej, jakaś krzepliwość, ja pierdziu. Ja nawet nie miałam takiego badania i nie wiem czy wszystko ok, ale mam nadzieję, że tak
I znowu o słodkościach mi piszecie. Racuszki bym zjadła, nie powiem. Ostatnio jadłam u Mamci i bardzo mi smakowały Może na weekend się pomyśli
W zamrażalce mam jeszcze lody
Oj dobrze, nie zanudzam. Chciałam się zameldować, że mi przeszło
- iva 20
- Wylogowany
- rozmowna
- Milosc do mojej Nadii rosnie w sile:)
my juz nie spimy sniadanko zjedzone teraz lezymy
Doti brzuszek przesliczny !!!
Vestusia to sie najadlas strachu ale dobrze ze wszystko przeszlo..
Dorcia jak bym miala sobie robic sama zastrzyki to chyba bym padla no ale jak trzeba to trzeba
mnie tez kluje w pipce jak ktoras pisala dziwne to uczucie ale tak musi byc chyba...
wiecie co mi sie przytrafilo wczoraj na wieczor tak mi strasznie goraco bylo cieplo mamy w sypialce i tak mi sie duszno zrobilo ze cala klatka piersiowa mnie bolala z 10 min .. jakis koszmar normalnie i bol niesamowity nie wiem co to bylo