BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892624 przez Chudzinka
Kurcze, odzwyczaiłam się od codziennego pisania, ale już Was ponadrabiałam. We wszystkim muszę do jakiegoś normalnego dziennego rytmu wrócić.
No ja niestety nie przywiozłam żadnego amuletu, nie wiem, co się dzieje, właśnie dlatego pisałam Wam, że coś z moją wiarą w zajście nie tak. Poszłam do tego sklepu i nie dałam rady. Oglądałam ubranka i cały czas myślałam, że to nie dla mnie, że nie będzie mi dane nikogo w to ubierać. Ja wiem, że mogłabym komuś oddać, ale jak oddać coś, co miało być naszego dziecka, i było specjalnie dla niego wybrane? Wiem, dziwne, ale naprawdę kurcze muszę się w temacie ogarnąć, ja się nie poddaję, mam zaplanowane wizyty, zabiegi, plan działania i ja to wszystko zrobię, tylko jakoś emocjonalnie mnie to nie podbudowuje, coraz częściej myślę, co zrobić z życiem, jeśli tych dzieci nie będzie. Oczywiście, będziemy próbować i inseminacji i inv, wszystkiego, a jednak zaczynam myśleć, kiedy się powinniśmy zdecydować na adopcję ewentualnie. Bo wiemy, że będziemy chcieli adoptować jak się nie uda. Ile sobie dać? 2-3 kolejne lata? I tak coraz więcej tych myśli i potem już zmęczona jestem tym myśleniem więc robię wszystko, żeby nie myśleć w ogóle... Tak to pokrótce u mnie wygląda, przynajmniej na razie, mam nadzieję, że się poprawi.
Mąż mi zamówił testy, tak więc od kolejnego cyklu z będę grzecznie robiła, on teraz pilnuje moich dni bo widzi, że ja unikam tematu, jakiś mam taki instynkt obronny, że uciekam od tego, co mi tyle bólu przez ostatnie dwa lata sprawiało.
Agnilla - masz przepiękny bebol! :woohoo: Naprawdę, jak marzenie :kiss: Niedługo cioteczki przywitają Polę...
Porto - kurcze, trzymam kciuki za małą, żeby to nie było nic poważnego. Trzymajcie się dzielnie :kiss:
Gdzie mój Jurek się podziewa się pytam się? Mówiłam, że bez niej nie chce mi się walczyć :dry:
Zazdraszczam pukań od środka i rosnących brzuszków, dbajcie o siebie mamuśki :kiss:
Ann - mam nadzieję, że Cię nie połamie, szpital w domu - masakra. Ja niestety też przeziębiona teraz jestem, musiałam w samolocie jakiegoś wirusa złapać :(

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu #892670 przez moofka
Chudzinka bardzo proszę to negatywne myślenie wsadzić w samolot i niech wraca do stanów! niejedna tu załamki przechodziła, jureczek się urlopuje bo czasami też tak trzeba i wszystkie czekamy cierpliwie na wielki powrót. ja podziwiam naszą ferri bo pamiętam jak płakała że wyniki złe i rachu ciachu się zebrali w sobie i zaraz połówkę ciąży świętujemy :) dobrze że się nie poddajesz ale nie wybiegaj tak planami do przodu bo to rzeczywiście oszaleć można od nadmiaru myśli....

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Podziękowania: Chudzinka

10 lata 6 miesiąc temu #892674 przez gwiazdka2014
CZESC DZIEWCZYNYA

Dziś już rano nawiedziłam lump :P Dodaje zdjęcia co dziś kupiłam. Teraz już zstały kosmetyki, pieluszki, wanienka itp. :)

Chidzinka czytając twoją wypowiedz łezka w oku mi się zakreciła. Nie poddawaj się, masz plan trzymaj się go.. jeszcze bedzeisz tuliła w ramionach swojego maluszka... :)))) Adopcja to też dobry pomysł :)
A co do kota to rozumiem bo ja też bym nie mogłą żyć bez moich psiaków. Może rozwieś ogłoszenie, moze zadzwon do schronisk ??

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892686 przez ulka1983
hej kobietki :) byłam po drugie skierowanie dzwonię i co :woohoo: nie ma miejsc bo limit wyczerpany :( ale panie mi podały numer do lekarza żeby dzwonić do niego i dzwonię a on oczywiście prywatnie proponuje 200 zł i to z łaską taką że do niego nawet za darmo bym nie poszła :P wkurzyłam się bo co tu robić dalej :evil: zadzwoniłam jeszcze raz na Poznań i dzisiaj bez problemu mnie zarejestrowali :ohmy: :unsure: czy od razu nie mogli tylko problemy stwarzali :evil: na 11 lipca jak myślicie nie za późno trochę ?

Chudzinka nie smutaskuj się :) wiesz że jak jesteś z nami to prędzej czy później skończysz z brzuszkiem , a że jesteś już długo to miejscówka dla Ciebie już zarezerwowana może za Aggi lub Ann na pewno z chęcią odstąpią :laugh: wcale Ci się nie dziwię że amuletu nie kupiłaś bo ja sama teraz chociaż w ciąży to po tych komplikacjach też jeszcze nic nie kupiłam bo się boję że może coś się nie udać :unsure: fajnie że mąż Cię wspiera i wziął na siebie częściowo planowanie :) mam przeczucie że jeszcze nie jedno zdjęcie brzuszka nam tu wstawisz :kiss: :kiss:

Julka tak Twoją śliczną kieckę pamiętam :) ale wcześniej któraś tu się chwaliła ze kieckę na imprezkę sobie sprawiła :unsure:
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Agni zdradź co za balsam tak na wysoki połysk Ciebie i Pole robi ? masz jakieś bransoletki na zapasie zrobione bo też chcę jak nie teraz to później :whistle:

Ann tylko Ciebie do kompletu brakuje :( zdrówka dla wszystkich :kiss:

Mesy może dzieciak łokieć Ci wpychał bo mu za ciasno :laugh:

Gwiazdka ty chyba całą armię w te ciuszki ubierzesz :laugh: na pewno będzie jeden Antek :blink: ;) spodenki fajne :)

10 lata 6 miesiąc temu #892717 przez aggi
dzień dobryy ;)

Po wizycie wsio OK :) jestem dumna z malucha bo mimo że ja przytyłam 6kg to on ma już ok. 2300 :blush: a wcale tego nie czuć że on taki ciężki ! I wielkością główki nadrabia tydzień do przodu z terminem. No i zdrowy a to najważniejsze, serducho pięęęęknie waliło :) Podobno do porodu może mieć ok 3300-3500g. Tak lekarz mówi. Zobaczymy ;) A wyniki tego moczu co zrobiłam drugi raz wyszły dobrze :) Więc to już w ogóle fajnie wszystko :)

Agni zazdroszczę z kibelkiem, ja po trzech dniach wkońcu poszłam uff co za ulga... ale żelazo nadal mam brać ... Piękny Petuniowy domek :blush: a jak świeci fiufiuuuu :P żeś go chyba wypolerowała :D

Pinezka taaaaaaki długi cykl? Szok! A nie myślałaś by iść do lekarza na wywołanie? żeby się nie męczyć tyle

ulka trzymam ciągle i nie puszczę :) a młody to mnie pięściami wali więc też trzyma kciuki :D Ci lekarze dziwni. Szok normalnie z tym wszystkim....

ferri my mieliśmy iść teraz w sobotę co była na wesele 2dniowe + teraz też.. makabra ja bym nie strzymała :blink: poza tym na wieloryby sukienek nie szyją, a ja nie kciałam iść po to żeby się męczyć.. Ale Ty bez problemu kieckę na siebie znajdziesz :) co do tych wyników to ja 4dni się faszerowałam uroseptem i wyniki wyszły idealne :P

Ann hehhehe tego najstarsi górale nie wiedzą czemu faceci tacy są :P

moof właśnie właśnie doszłam do wniosku że dzień przed badaniem nie zjadłam kolacji bo mąż zajadał się grillem a ja podziękowałam i poszłam spać, mądra ja B) dlatego mogły mi takie cuda wyjść. Ale powtórzyłam badanie - na noc zjadłam piękną kolację i w ogóle się pilnowałam przez dzień :P I wyniki idealne :blush:

Asiaa nie martw się zaraz po Poli będą dwie wolne miejscówki - mojego małego mężczyzny i Natalki od Ann :D Także sierpień będzie owocny!!

a ja zajęłam miejsce Kaś i co i co.... i nie ma jej już tyle czasu .. :( chyba od świąt w kwietniu się nie odzywała ?! która wie co u niej i Czarka i Maxa?????
ciekawe też co u zoi i emmy :whistle:
no i u naszej Goś :kiss:

julka dawaj mi na priv adres to wyślę Ci te kupony ;) jeden jest do 30.06 a ja w tym czasie napewno nie zjadę do smyka. A drugi jest na cały rok. A pierwsza byłaś to Ci się należy ;) chyba że już nie kcesz :blush:

Chudzinka kot może wróci, może tylko gdzieś poszedł. Nie martw się choć wiem że latwo się mówi. I całkowicie rozumiem Twoje podejście bo niektórzy takich relacji człowiek-zwierzę nie rozumieją. Ale mój kot nieraz wychodził na kilka/kilkanaście godzin ale w końcu sam wracał i czekał pod drzwiami :)

gwiazdka szalona zakupoholiczko :D jestem zakochana w koszulach i w tych papciach-misiach :woohoo:

10 lata 6 miesiąc temu #892721 przez gwiazdka2014
wiem uzależniłam się :P ale jak znajde jeszcze takie kapcie to ci wyślę dla maluszka w prezencie :0 Dla Maxa czy Patryka ?? Juz nie pamiętam imion maluszków ... tylko Pola jest tak sławna że się nie da jej zapomnieć :P

Chudzinka jeżeli Gosia jest za Agni w kolejce to ty możesz za mnie skoczyć o ile chce ci się tyle czekać :)))

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892724 przez gwiazdka2014
Dawa razy ten sam post mi dodało :///

10 lata 6 miesiąc temu #892729 przez mesy
Aggi ja mam takich papciów chyba z 5 par :D też je uwielbiam :)
chciałam sobie dziś coś kupić na pocieszkę i kurde noo wszystko albo za duże , albo za małe ...ej mam doła :(

10 lata 6 miesiąc temu #892736 przez gwiazdka2014
mesy to jak zobacze dwie pray tych ciapciuszkw tobie też wyślę.... :*
Podziękowania: mesy

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892739 przez Ada2424
Hej,

Melduje sie z bólem głowy od rana :( nic mi sie nie chce a musze jeszcze na zakupy dzis wyskoczyc.

Gwiazdka zazdroszcze Ci tych zakupów dla dzieciaczka tez juz bym chciała cos kupic bo nie raz mnie korciło ;) ale póki co czekam na dwie kreski i wtedy bedę szaleć :)

Chudzinka ja jestem strasznie wrazliwa co do zwierzat, kocham je! I jak sie cos dzieje to az mnie serce boli. Wierze że kicia sie odnajdzie bo tak jak Dziewczyny pisza koty czesto na kilka dni z domu wychodza i same wracaja z rewiru :)

Aggi cieszę się że wsio ok z dzidzią :)

Ulka bedzie dobrze, nie smutaj się :kiss:

Coś jeszcze chcialam ktorejs ale nie pamietam co...ostatnio i mnie skleroza dopada :blink:

Wiecie co...z tym termometrem to niezłe jaja są. Wczoraj pisze do sprzedawcy czy mi juz wyslal a on mi ze wplata do nich nie wpłynela, to ja ze jak nie wplynela jak wysylalam przez payu zaraz po zakupie i z banku normalnie mi pobrało kase. A sprzedawca wyslal mi potwierdzenie z payu i ma w statusie ze rozpoczeta a kasy ni widu ni słychu. Pisalam do allegro zeby mi to wyjasnili i czekam na odpowiedz. Kurcze tyle razy zamawialam rozne rzeczy i nigdy mi sie takie cos nie przytrafilo :dry: prędzej cykl skoncze niz termometr przyjdzie :angry:

Ej wiecie zauwazyłam to co Wy...odkąd zaczelismy sie starać nagle do okola co raz wiecej znajomych w ciazy, a wczesniej tego nie zauwazalam...

Edit. Właśnie widziałam pierwszy raz w tym roku bociana, krążył koło naszego domu :cheer: może cos nam przyniesie :silly:

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #892755 przez aggi
gwiazdka Patryka ma mesy ;)

mesy Ty mnie drażnij że masz tyle papciochów :P ciężarnych się nie denerwuje pffffff :silly:

Ada ten bocian to znak! :D

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #892758 przez julka
hello!
Ulcia, ze skóry jest ta kanapa, mama mi się dołożyła jeszcze za czasów panieńskich samotnego mieszkania, a właśnie marzyłam o takiej bieluśkiej. Skórzana się póki co nie brudzi wcale, a ma już 4 lata (zobaczymy jej wytrzymałość jak Wojtek się do niej dorwie ;) ) Ale swoją drogą Ty to masz oko i pamięć :woohoo:

Chudzinka, nie smutaj, gorsze dni się tutaj każdej zdarzały. To tylko kwiestia czasu jest aż nadzieja do Ciebie znowu wróci :kiss:

Aggi, serio? aż mi głupio normalnie, ale jak Ty nie chcesz i nikt inny nie chce to biore! :D Ja na bank wykorzystam, bo jestem tez tak nakręcona jak Gwiazda na dzieciece ciuchy, ale bez promocji to ja nie kupuje ;)

10 lata 6 miesiąc temu #892783 przez aggi
julka serio serio byłaś pierwsza więc jak tylko dotrę na pocztę to dam znać że wysłałam :) bo ja do smyka się nie wybiorę do 30tego nie ma szans bo mam daleko (tak to jest jak się na wiosce mieszka :P ) a szkoda by się zmarnowało :)

10 lata 6 miesiąc temu #892791 przez ann-sunshine
Agni mnie to samo przyszło do głowy co i mesy, że dogodziłaś Poli grillem.

Mesy szpital to za dużo powiedziane, bo to jakiś słaby wirus. Martucha tylko na noc dostała ibum bo miała 38 z kreskami, a rano już zdrowe dziecko, tzn trochę pokasłuje, ale do końca długiego weekendu wydobrzeje.

Chudzinka :-( jak przykro, akurat tego jednego dnia nie mogła twoja kicia na ciebie poczekać. Bardzo mi przykro. Może się jeszcze odnajdzie. Wiem, że można za kotem tęsknić, ja za królikiem tęskniłam bo była ze mną chyba z 8 lat. Kotka jeszcze nadal jest.

O tak tak, miejscówkę tanio oddam, byle jeszcze nie dziś i nie przez następne 3 tygodnie, a potem licytujcie która bierze. Chudzinka, Gosia, Ada, Pinezka, Asiaa, Monique. Gdyby można było miejscówkę przekazywać jak pałeczkę w sztafecie to byśmy tak robiły z wielką chęcią.

Ulka to wypadnie bardziej jak połówkowe usg chyba niż prenatalne. Prenatalnych nie robi się tak w 14 tygodniu?

Aggi ty to masz same superaśne wyniki i w ogóle ciąża jak z książki :-)

Ada głowa na zmianę pogody pewnie cię boli, bo coś straszą że od jutra front idzie.

Ada a nie możesz skanu transakcji z banku mu mailem przesłać? A z brzuchami i wózkami tak jest. Dopóki o dzieciach nie myślisz to ich nie widzisz, a potem pełno wszędzie.

Se znalazłam dentystkę a ona mi za granicę spiernicza. No :evil: oby inna w tej samej placówce też mi podpasowała. Na teraz finito, ale po ciąży ścieżkę tam jeszcze będę musiała wydreptać.

10 lata 6 miesiąc temu #892796 przez Asiaa
Julka suwaczek w kolejnym cyklu założę, jak mi cykl się unormuje, bo teraz sama nie wiem jak liczyć i w którym dc jestem. Do 1 lipca powinnam zacząć nowy cykl i już może normalniejszy będzie ;)

Chudzinka nie poddawaj się! Zobaczysz, że jeszcze będziesz cieszyła się maleństwem :kiss: Moofka ma rację, aż tak daleko w przyszłość nie wybiegaj bo myśli Cię "zjedzą".

Gwiazdka fajne ciuszki :) ale miałaś już nic nie kupować przecież :D

Ann nie daj się przeziębieniu panującemu w domu :kiss:

Mesy a jak piersiątko? Trochę lepiej?

Aggi jeszcze się za bardzo nie martwię ;) Dobrze, że wyniki ok :)

Ula dobrze, że w końcu się udało umówić na wizytę. Często zależy z kim się rozmawia i jeden nie widzi problemu a drugi wręcz odwrotnie.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka