BezpiecznaCiaza112023

Testy owulacyjne - stosujecie?

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893828 przez Pinezka
Monique, no ja czuje sie wzglednie dobrze. Bol w podbrzuszu nie jest juz taki uporczywy jak w ostatnim tyg, gdzie prawie mnie mdlilo z bolu, czasami mnie cos pobolewa z jednej lub z drugiej strony, ale krotko. Najbardziej dokuczaja mi piersi, nie jestem w stanie spac na brzuchu, bola bardzo szczegolnie po bokach. Mdlosci nie mam, ale chyba sie wyczulilam na slone, bo wczoraj czego bym ze slonych rzeczy do ust nie wziela, to prawie gorzkie mi sie wydawalo. I tyle ;)

Ada - Chudzinka ma racje, najwazniejsze, ze widzisz na testach zmiany. Daj organizmowi czas po pigulce. U mnie tez przez pierwsze dwa cykle po odstawieniu dziwne rzeczy sie dzialy, choc nie od razu uzywalam testow, wiec tu akurat nie mam wlasnych doswiadczen.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893829 przez Ada2424
Chudzinka dziękuję za słowa otuchy :kiss: aż mi się lepiej zrobiło jak przeczytałam co napisałaś :kiss: no fakt poprzednia @ przyszła o dziwo w terminie gdzie się nie spodziewałam bo byłam pewna że po anty pewnie cykl będzie do 40 dni tak jak wcześniej miałam przed braniem anty a tu wszystko ładnie w terminie. No i fakt miałam śluz płodny i ból brzucha przez kilka dni jedynie malin nie miałam, także myślę, że owu była mimo wszystko. W tym miesiącu widzę, że wcześniej śluz mi się płodny zaczął bo od dziś a w tamtym zaobserwowałam go w 16dc i wtedy też miałam tą najciemniejszą kreskę na teście. Pewna co do tego sluzu dzisiejszego nie jestem bo jest go mało ale fakt że rozciąga się,wczoraj był kremowy i nierozciagliwy. Poczekamy zobaczymy co będzie dalej ;) a u Ciebie jak w tym miesiącu?

Mam nadzieję, że same mnie nie zostawicie ;)

Ps. Apetyt w końcu mi od wczoraj wrócił :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #893832 przez betka81
Cześć :laugh:
Pogoda dziś nienajlepsza więc znowu z dziewczynami w domu..trochę pada, trochę słońca i tak cały czas....
Ula każda ciąża jest naprawdę inna...moja pierwsza to zupełnie wszystko robiłam i było ok a z drugą od kąd zaszłam to ciągle leżenie..już sobie wmawiałam, że może z wiekiem gorzej się przechodzi ciążę :( oby te plamienia to pozostałość po krwiaku, przecież macica też musi się oczyścić z tej krwi jakoś :silly:

Ja też pamiętam remont swojej łazienki a że mieszkaliśmy w bloku to na dwór nie było jak a na działkę za daleko, to miałam prywatne wiaderwczko bo nocnika nie posiadałam to był hardcore....i to tak też trwało ze 3 tygodnie...

Ada jeśli chodzi o maliny to zależy od testów.przez pierwsze cykle miałam z niebieską końcówką i też maliny nie biły po oczach a teraz mam z różową i są naprawdę dwie mocne krechy.

Gwiazda nie przejmuj się ja mam dwoje dzieci nieślubnych z czego pierwsza to totalna wpadka przy tabletkach jeszcze na studiach a druga już planowana z moim mężem bo tak nam pasowało ale też wszyscy myśleli, że to przypadek....
A staniki przydadzą Ci się po ciąży, szybko wrócisz do figurki tym bardziej, że malutko tyjesz

Monique wielkie gratulacje i buziaki...serio zostanę sama do sierpnia z testujących
Beta nie zaszkodzi ale chyba po cichu możemy się cieszyć?

Ada Chudzinka ma 100% rację
Podziękowania: gwiazdka2014

10 lata 6 miesiąc temu #893836 przez ann-sunshine
Cześć.

Dużo już dziś zrobione. Ja po krótkim spaniu a marta jeszcze śpi.

Ada poszukam potem mojego arkusza z excela - jest tam całe 10 cykli starań. Wyśle ci go na priwa na pocieszenie i jako przykład zachowywania się organizmu po antykach i przy staraniach. Nie tylko u ciebie zagadki. Głowa do góry. Wystarczył monolog naszej kochanej Chudzinki i już do pionu cię postawiła :-)

10 lata 6 miesiąc temu #893839 przez Ada2424
Ann dobrze wyślij przejrzę sobie go :)

Ja już po obiadku, w końcu zjadłam bez przymusu i ze smakiem :) a za chwilę zabieramy sie za zrywanie podłogi w pokoju bo tylko to nam już zostało a pod koniec tygodnia jak dobrze pójdzie zaczynamy mały pokój później malowanie całego mieszkania i panele w pokojach i upragniony koooniec :)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893843 przez Chudzinka
No, wracam do akcji z moim wymądrzaniem się, cnie? ;) Byle pomogło :kiss: Ja myślę, Ada, że zbliżają Ci się dni płodne, bo pamiętam z obserwacji dziewczyn i swoich, że śluz poprzedza owu (bo ma za zadanie pomóc plemnikom do owu przetrwać), potem są ciemniejsze kreski na teście, a potem owu). Ale czasem jest tak, że śluz i testy się pokrywają, bo śluz był wcześniej, ale nie widoczny na zewnątrz, a widoczny jest już przy owu, bo jest go więcej. Także na spokojnie pomyśl o jakimś miłym wieczorku z mężem, może sobie powspominajcie ślub, obejrzyjcie zdjęcia i się rozluźnijcie trochę :)
Betka, sama nie zostaniesz, bez obaw, ja od lipca wracam do akcji, na początku sierpnia HSG, u mnie tak rach-ciach nie będzie ;)
Ann - przesyłaj Adzie tego excela, to jest rewelacyjne, że nas mamuśki wspierają, w ogóle trza się wspierać, bo od tych starań to można zwariować :blush:
A u mnie - no czekam na @, owulka przegapiona w tym cyklu, o ile w ogóle była, bo objawy były przed powrotem do PL, więc bez małża, wtedy też zaczęło mi się przeziębienie, potem (choć oczywiście się przywitaliśmy utęsknieni czule) już niewiele przytulań było, bo chorowałam cały tydzień, do pracy z tym choróbskiem musiałam wrócić, więc samopoczucie nie pozwalało na czułości...
Teraz już mnie piersiątka ;) bolą, jak zwykle przed okresem, wszystko jak zwykle. No ja mówię, czekam sobie na wszystkie zabiegi cierpliwie, będę słuchała męża i Pani doktor, niech mi tego bobaska zrobią, bo ja już się zmęczyłam nakręcaniem, zostawiam to w ich rękach ( i nie tylko rękach ;))
No i piję sobie kawkę (bo ja kawosz okrutny jestem) i tak mi źle wygląda, po tym, jak zobaczyłam te kawy Asi i chyb a się zainteresuję kawami, bo jak to tak, żeby taki kawoholik, a nie umiał nawet porządnej kawy zrobić ;) Asia - zgłaszam się na szkolenia! :kiss:
Agnilla - nie mogę się doczekać zdjęć Poli :kiss:

10 lata 6 miesiąc temu #893844 przez mesy
moni co lekarz to inna praktyka co do tych tebletek , ale mi endo gin i moj ginekolog mowili , zeby nie odstawiac od razu...

ps; ja na poczatku ciazy mialam ten sam problem co ty hehehe

10 lata 6 miesiąc temu #893846 przez Ada2424
Chudzinka jak ja się cieszę, że wróciłaś! :) od razu mi się humor polepszył i tak jak Ann napisała, postawiłaś mnie do pionu, dziękuję :kiss:

Betka sama nie zostaniesz bo przecież ja też jeszcze jestem więc spokojnie jak coś to najwyżej obie same zostaniemy ;)

[/url] [/url]

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893850 przez monique1983
Chudzinka - życzę Ci żeby było jak u mnie w tym samym cyklu co HSG - ciąża ;) P.S. uwielbiam to "Twoje wymądrzanie się" :cheer:

Mesy - ale przeszło z czasem czy czymś się wspomagałaś? ;)

Pinezka - ja to pobolewanie piersi też tak jakoś dziwnie z boku czuję ;)

Dziewczyny same to na pewno nie zostaniecie, bo przecież my się nigdzie nie wybieramy :)

10 lata 6 miesiąc temu #893855 przez majka1987gnoWlkp
moni no gratulacje :) a ja powiem że dla świetego spokoju nawet jakbyś teraz poszłą to w Twoim przypadku chyba lepiej bo będzie wiadomo od razu gdzie się pęcherzyk wczepił!!
chudzinka a Ty to lepiej jak psycholog i ginekolog w 1 osobie :) ale dobrze przynajmniej jest ktoś kto ustawi do pionu :)

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #893859 przez majka1987gnoWlkp
a co do ilości dziewczyn testujących- nie ma co panikować że was mało!!! jedne wyszły inne przyszły :D tak jest i będzie jeszcze troszkę i się kolejne dziewczyny dopiszą:) i jak meli napisała my się nigdzie nie wybieramy :D
choć ja to se moge pisać- chyba tylko ze 2 testy kontolnie tak se zrobiłam bo planoałam od następnego cyklu :) to taka nie do konca testująca jestem- ale mam nadzieję że mnie adoptujecie albo zostanę "honorową" testującą :D

[/url [/url]

10 lata 6 miesiąc temu #893861 przez Agnilla
Nie będzie żadnych zdjęć Poli, bo ja nie mam zamiaru jej rodzic :angry: chodzę i płacze mężowi w rękaw, chyba jakiś kryzys mnie dopadł. Chcecie to se ją urodzcie ja jadę na lody ooo :)

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893864 przez mesy
Moni jadlam activie bo jakos ruszyc nie chcialo :P no i nie wiem czy to zasługa activi czy samo przeszlo :P

agni weeeee jak tak marudzisz to sie zamien :P
Podziękowania: monique1983

10 lata 6 miesiąc temu - 10 lata 6 miesiąc temu #893885 przez meli1990
mnie też piersi bardziej bolą po bokach. nie pamiętam jak to było w pierwszej ciąży ale może tak ma być. ja też się nigdzie stąd nie wybieram lubię was czytać i trzymać kciuki za kolejne brzuszki

agni chyba chce na jeża

10 lata 6 miesiąc temu #893918 przez ulka1983
Chudzinka szkoda kici ale mam nadzieję że wróci :kiss: mało Was zostało a następne miejscówki już w sierpniu i wrześniu i październiku to wszystkie do tego czasu zafasolkujecie :laugh: fajnie że wróciłaś :kiss: jesteś lekarzem naszych dusz :)
fajnie to napisałaś :laugh: niech mi tego bobaska zrobią :laugh:

Pinezka to tempka rzeczywiście szału w tym niekończącym się cyklu nie robiła B) to jednak cud :laugh:

Ada do końca cyklu jeszcze sporo to może zaczyna się coś dziać :) dużo was już nie ma to szanse wzrastają na miejscówkę :kiss: my mamy was zostawić :woohoo: nigdy przecież z wami idzie się przez ciążę potem poród i po porodzie też dziewczyny wracają więc nie ma szans :kiss: i najlepsze są te emocje najpierw malinki a potem 2 kreski :)

Betka wiesz że doszłam do takich samych wniosków że ja po 30 -tce to już gorzej wszystko przechodzę w ciąży :S ale mam nadzieję że to się szczęśliwie skończy B)

Majka adoptujemy Cię bez oporów :laugh:

Agni Pola mówi że obejdzie się bez Ciebie bo lekarze ją wyjmą z brzusia :P

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka