BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 tygodni temu #803633 przez Iciulinka
I dzisiaj znowu dostałam po wizycie dwie torby z produktami dla dzidziusia. Są tam próbki kosmetyków, kremików, pieluch, czasopisma itp. Już mam 6 próbek sudocremu i 3 darmowe butelki Avent :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #803635 przez Iciulinka
To znowu ja :) ale chyba poza mną nikogo tu nie ma :( Chciałam Was zapytać czy liczycie ruchy, bo pamiętam że kiedyś była dyskusja na ten temat (chyba z miesiąc czy dwa temu temu). Ja co prawda nie liczę i nie zapisuję, ale kontroluję czy mała sie rusza :)

11 lata 2 tygodni temu #803650 przez mokka
ja też nie liczę, ale zwracam uwagę na to czy młoda się rusza. Kiedy mam wrażenie, że dawno nie czułam kopania to masuję lekko brzuch, żeby młodą obudzić :)

Mam od paru dni co wieczór bóle jak na okres promieniujące do krzyża...może się tam wreszcie coś rozwiera.
Sprawdzałam własnie w necie wyniki posiewu na paciorkowca i pisze, że mam średnio liczne w preparacie. Ech, muszę się przejść w poniedziałek do gina po recepte na antybiotyk.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 2 tygodni temu #803655 przez Dorciaition

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Kasiek piękny brzusio.

Iculinka ja nie mam zielonego pojęcia jaki stopień.
Super, że takie prezenty dostałaś. Mój gin mi nic jeszcze nie dał, ale w pierwszej ciąży często takie prezenty były.
Ja ruchów tez nie liczę, ale staram się je kontrolować, tzn sprawdzam czy mała się rusza.

Mokka ja też mam paciorkowca, ale w czasie ciąży nie dostałam żadnego antybiotyku, tylko przed porodem.

My mamy taką karuzele allegro.pl/fisher-price-karuzela-rainfor...24h-i3737047062.html jest rewelacyjna.

Pipinka śliczne suwaczki :)

Do mnie dziś dotarła ta pościel, bo Wam nie dawno pokazywałam (w paski). Jest cudowna :)

Alanek[*] :(

11 lata 2 tygodni temu #803659 przez Iciulinka
W którym tyg robi się wymaz na paciorkowca? Bo mi dziś nic gin nie wsponinał o tym :(

11 lata 2 tygodni temu #803660 przez kasiek21
ależ wam zazdroszcze tych wyplat... a ja nadal nic nie dostalam :-( stwierdziłam że szybciej urodze niż cokolwiek dostanę... no cóż... brak mi już sił... nie wiem co mam robić :-( czekam na wypłatę do 10 a jeśli nie no to nie wiem już co robić... to jakąś kpina...

ja również nie wiem jaki stopień mam łożyska... w każdym bądź razie wiem że jest ok. inaczej lekarz w szpitalu jakoś by przecież sie tym zainteresowal.

a ruchow tez nie licze. probowalam ale w polowie sie zgubilam, albo zapomnialam :-D a wiec odpuscilam sobie.

11 lata 2 tygodni temu #803663 przez niteczka
Witam kobietki! U mnie jakas masakra. W nocy spac nie moglam, co godzine sprawdzalam zegarek, a o 5 trzeba bylo wstac i isc do pracy. W pracy to myslalam, ze zasne na stojaco. Siedze sobie sama w domku bo niestety moj pracuje na nocki i cos mnie chyba skurcze lapia bo brzuch mnie boli i zaraz przestaje.
Kasiek21- sliczny brzusio.
To widze, ze u niektorych juz pada snieg. U mnie zimno jest, ale snieg nie pada, a wczoraj taki wial wiatr, ze masakra. Mialam jechac do sklepu i kupic sobie staniki do karmienia, ale moj nie chcial mnie wypuscic w taka pogode z domu. Wiec musze to jakos w weekend nadrobic, bo torba do szpitala jeszcze nie do konca spakowana. Dziewczynki i niedlugo bedziemy mieli swieta. Nie moge sie doczekac, a Wy?

11 lata 2 tygodni temu #803664 przez Iciulinka
Dorcia bardzo fajnie wygląda ta Twoja karuzela. My jeszcze nie mamy. Nie wiem czy mam sama kupić czy czekać aż ktoś może da nam w prezencie. Tylko jak ktoś się zdecyduje na taki prezent niespodzianka, to nie wiadomo jak będzie ta karuzela ;)
Niedawno ogladałam takie firmy TinyLove i mi się spodobały, może jednak kupię, juz sama nie wiem,

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803666 przez mokka
Dorcia, no własnie też myślałam że dopiero przed samym porodem dają antybiotyk, ale mój gin mówił mi że gdyby w badaniu wyszedł mi paciorkowiec to mam jak najszybciej przyjść do niego po receptę na antybiotyk bo podobno podaje się go pod koniec ciąży.

Iciulinka badanie robisz między 35-37 tygodniem ciąży i na wynik czeka się około 5 dni.

Ja z zakupem karuzeli jeszcze poczekam bo może ktoś akurat wpadnie na pomysł, żeby kupić na prezent. Poza tym taki noworodek nawet nie będzie nią zainteresowany bo z tego co czytałam to widzi na około 30cm tylko i na początku rzeczy czarno-białe.

Mój M przepatrzył kalendarz i stwierdził, że mogę rodzić w okolicach 19 grudnia bo mu się urlop zaczyna ;)

U mnie teraz zaczął padać śnieg dopiero.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 2 tygodni temu #803670 przez ElaM
Niteczka gdzie w Anglii można kupic takie staniki do karmienia? Tez musze spakować torbę juz a nawet torby nie mam,mam nadzieje ze do świat mi sie uda wszystko skapletowac:)

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #803673 przez Iciulinka
Dzięki Mokka, za dwa tyg mam wizytę to pewnie wtedy mi o tym powie. A jak wygląda to badanie? Ale twój M ma poczucie humoru :laugh:

11 lata 2 tygodni temu #803674 przez emilka1103
Dorcia my mamy coś podobnego tylko z TinyLove. Ja ostatnio śpię jak zabita, taki wiatr w nocy wiał podobno u mnie a ja nic nie słyszałam. A w dzień jak nie pośpie to jestem nieprzytomna. Dzisiaj spałam 3 godz w dzień a już znowu jestem senna.

11 lata 2 tygodni temu #803677 przez mokka

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

emilka, mnie się też ostatnio bardzo dobrze śpi. Przestałam pić wodę na wieczór więc nawet sie nie budze w nocy tylko udaje mi się dospać do tej 5-6 rano. Nocne pobudki mam jedynie na przekręcanie się z boku na bok ;)

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 2 tygodni temu #803680 przez emilka1103
Miła odmiana po takim czasie ciągłego wstawania w nocy :) Ciekawe co u Remileoś, bo ostatnio miała jakieś problemy i od tamtego czasu nic się nie odzywa.

11 lata 2 tygodni temu #803685 przez Iciulinka

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka