BezpiecznaCiaza112023

Styczniówki 2014 =)

11 lata 2 tygodni temu #804323 przez joannap1991
Ja stwiedzilam ze jak do swiat nie urodze to chcialabym wytrzymac do stycznia ;D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #804326 przez Anis
Hej Kochane :) ja dzis jestem padnieta dopiero zagladam na forum wczoraj tez latalam po miescie za prezentami do tego pozniej mialam imprezke w domu coreczka konczyla 2 latka wiec mialam troche szykowania ale na szczescie juz po:) teraz leze do gory brzuszkiem i odpoczywam:)

11 lata 2 tygodni temu #804347 przez niteczka
Anis ja tez mialam troche latania wczoraj, ale juz po wszytskim. My z moim dzisiaj juz kupiliscmy reszte brakujacych rzeczy, czyli wozek, staniki do karmienia, mate edukacyjna i ten bujaczek z melodyjkami.Teraz jeszcze musze tylko spakowac sie do szpitala i to wszystko.

11 lata 2 tygodni temu #804351 przez Anis
Ja na szczescie juz mam wszystko a torba juz spakowana lezy:) brakuje mi tylko staniczka :) teraz zostalo mi czekac :) niteczka na ktorego masz termin?

11 lata 2 tygodni temu #804358 przez anitkade
Ja skończyłam pierwszą turę prasowania i powiem Wam, że fajnie szybko poszło :) Także bawełniane ciuszki już mam gotowe na początek. No oczywiście jeszcze cieplejsze wszystko i pościele itd.
Co do nr to do Motylka trzeba napisać, ze się chce jej nr i wtedy wyśle. Bo moze nie każdy ma ochotę i tak by się biedna nawysyłała. A jak się napisze to odpowie i będzie szybciej. Ja jej swój podałam, bo przecież też komuś musi napisać w razie rozpoczęcia akcji :)

11 lata 2 tygodni temu #804376 przez Dagnes
W sumie Anitka dobrze mowisz ze moze nie kazdy chce nr tel. zeby pisac nam co i jak. Ja w kazdym badz razie was zawiadomie ;)
Mnie zaczyna wkurzac juz, ze jak gdzies zadzwonie to od razu slysze w sluchawce pytanie czy rodze. Jak mowie ze jeszcze nie to w odpowiedzi slysze ze dobrze bo juz sie wystraszyli jak zobaczyli moj numer na wyswietlaczu. A moja mama to juz w ogole przezywa i sie boi zamiast cieszyc ze niedlugo wnuczke zobaczy. Ech co zrobic.

Wiktoria

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #804378 przez Dagnes

Wiktoria

11 lata 2 tygodni temu #804384 przez kociaczek1610
witam mamusie;) czytam was w tel bo neta nie mam eh... puzniej nadrobie:) dziewczyny te bole w pachwinach tzn ze co? bo kurcze boli mnietak kilka razy dziennie po prawej str :(

11 lata 2 tygodni temu #804390 przez niteczka
Anis ja mam na 15 stycznia, ale cos mi sie wydaje, ze bedzie wczesniej. A staniki jak chcesz kupic to mothercare, bo ja dzisiaj tam bylam i maja niezle promcje. Opakowanie 2 staniki przecenione z £30 na £15.

11 lata 2 tygodni temu #804398 przez pysiaczek19918
Hej dziewczyny ja to jakos zle sie czuje zle mi sie oddycha i wogole chce juz do domu. Brzuch mnie boli bo sie normalnie zalatwic nie moge. Lekarz dzisiaj dal mi nadzieje ze moze jutro wyjde. Ciesze sie bo chce juz do domciu tylko zla jestem bo nie wiem jak do domu dojade. Bo niema kto po mnie przyjechac. Kazdy w pracy. A ja ubran nawet nie mam. Niewiem wkurzq mnie juz wszystko. Wiecie co jak patrze na te ciezarne co po korytarzu chodza i lada dzien urodza to sie boje jak cholera. Niewiem jak ja dam rade. Jak ja glupiego zastrzyku sie boje jak niewiem a co powiedziec rodzic.

11 lata 2 tygodni temu #804409 przez Anis
niteczka napewno tam jutro wybiore sie dziekuje :) ja tez mam wrazenie ze malenstwo bedzie wczesniej :)

11 lata 2 tygodni temu #804432 przez ulcia78blondi
Cześć dziewczyny! Czytam Was na bieżąco ale nie nadążam nic pisać. Dołapało mnie przeziębienie a tu żaden lekarz nic nie przepisze na tym etapie ciąży. Ile nocy nie przespałam, bo nie mogłam oddychać:-( do tego łapią mnie mocne skurcze. Nie mogę siedzieć bo zaraz jest tragedia, jak leżę to na szczęście nie są tak mocne. Jutro wizyta, dowiem się w końcu co z moją malutką no i może ustalę z lekarzem szczegóły dot. porodu. Jeszcze bardzoooo chcę wytrzymać przynajmniej tydzień, żeby dziecko już nie było wcześniakiem po ukończonym 36 tygodniu.
Ja kompletnie nie gototowa jestem z niczym. Musze pozamawiać co mi brakuje z wyprawki, poprać jeszcze, poprasować i przygotować miejsce dla malutkiej. W ogóle nie idą mi przygotowania, bo większość dnia przeleżę, co zaczynam robić to zaraz mam jakieś bóle. Mąż się synkiem zajmuje jak jest w domu. Wszyscy przeziębieni jesteśmy, nie ma łatwo ale musimy dać radę:-)
Na poziomie pępka mam już 122 cm!!!
Co najważniejsze: dziękuję Wam dziewczyny za odpowiedzi w sprawie pępowiny i KTG!

11 lata 2 tygodni temu #804435 przez niteczka
Anis ja tez takie mam wrazenie, ale zobaczymy. Ja jeszcze do 20 grudnia chodze do pracy, wiec mam nadzieje, ze przed 20 nie urodze, bo nie chce zeby mi wody w pracy odeszly hahah. Ale co ma byc to bedzie, najwazniejsze zeby moje malenstwo urodzilo sie zdrowe.

11 lata 2 tygodni temu - 11 lata 2 tygodni temu #804446 przez mokka
ulcia, łoooo....to sporo masz w obwodzie :) ja mam 107cm i wydaje mi się że to dużo, a co dopiero Ty :blink:
Na przeziębienie kup sobie prenatal grip care i polecam krople olejku eterycznego sosnowego do nawilżacza wlać (dużo lepiej się po tym oddycha) albo robić sobie inhalacje. Ja czasami jeszcze stosuję maść wick bo fajnie pomaga i mozna ją w ciąży stosować.

Fasolek [*] 10tc (2016)

11 lata 2 tygodni temu #804461 przez mirka26
hej dziewczynki. ja też na wicku na inhalacjach bo przeziębienie ciągle powraca, aż się boję że do porodu też będę tak kaszleć a po cesarce to nie wskazane.w nocy obudził mnie taki ból kości ogonowej i miednicy że myślałam że oszaleje, ale już jest lepiej tylko przez to że rozchodzą mi się te kości to niekiedy nawet usiąść nie umiem. Monia wiem co czujesz bo ja też tak miałam jak wracałam ze szpitala że wolałabym wracać bo w domu mnie nosiło. co do dzieci w domu to ja mam i o dziwo w ogóle się nie martwię czy dam radę bo mam tak wspaniałego męża na którego zawsze ale to zawsze mogę liczyć.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka