- Otrzymane podziękowania: 4
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
Twoja niuńka taka łysieńka w porownaniu do Polki, słodziutka
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Dorciaition
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Moje Szczęścia *Lenka 16.11.11* *Blanka 9.01.14*
- Otrzymane podziękowania: 1
Anitulka przy Lence przeszliśmy chyba wszystkie mleka- najpierw Bebilon, potem Bebiko, a teraz Nan, bo ma najmniej cukru. Dla Blanki też zabezpieczyłam się w Nan.
Gaguka Zuzka cudowna. A jakie śliczne duże oczka.
Czy Blanka do Lenki podobna do nie wiadomo. Moim zdaniem nie, ale niektórzy twierdzą, że bardzo
- Mag
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 0
Ela, niteczka powodzenia. koleżance skorcze zaczęły sie jakies 8 godzin od odejscia wod.
Chyba tylko garstka nas zostala nieerozpakowanych. Szybko wam to idzie, mnie też dzis wizyta czeka u lekarza i dzis odstawiam nospe i magnez, zobaczymy kiedy przyjdzie na mnie kolej. Mam nadzieje, że też w nocy mnie złapie, bo m w pracy w ciagu dnia i sama troche sie boję.
- niteczka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
czekamy na kolejne maluszki
Dorcia Blanka jest przeurocza sama mam corcie ale nie mge sie na twoja kruszynke napatrzec
gaguka Zuzia tez piekna:)
kasiek a igorek taki malutki zazdroszcze powitania w domku.super ze maz taki zaangazowany moj to Zuzke berze jak juz musi i strasznie niepewnie ja trzyma widze ze sie boi tak samo bylo z Julka na poczatku.
a co to jest ten zespol popunkcyjny??
dorcia juz w domu jesescie?jak sobie radzicie i jak Lenka???
ciekawe co u linki i chlopakow??
pamietacie kiedy ona urodzila???
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
u nas lepiej z karmieniem butle daje tylko MAX 2 razy na dobe po za tym karmimy sie piersia i chyba mam w koncu wiecej mleka dzis jak sobie nacisnelam to ciurkiem polecialo i Zuzka jak je i na poczatku to az jej wyplywa bokiem mam nadieje ze bedzie juz tylko lepiej
co do mojej diety to jem prawie wszystko.
ostatnio juz nawet kotleta jadlam i nic nie bylo malej
z plackow jadlam sernika i szarlotke i tez ok:)
unikam cytrusow i slodyczy takich kupnych zwlaszcza z czekolada
kociaczek przyjdzie i na ciebie pora wiem ze ta koncowka jest meczaca ale moze wezmie cie z nienacka i szybko pojdzie
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
ja ci powiem ze mamy sa tak wyczulone na placz dziecka ze nie ma szans zebys nie uslyszala ja juz Zuzke slysze jak tak cichutko kweka a czasem meza rano nie slysze jak wstaje i jak mu budzik dzwoni.tak samo z Julka jak ona wstaje do wc to juz jak wychodzi z pokoju a nic nie mowi to juz ja slysze ze idzie:P to jest wlasnie ten instynkt macierzynski
co do karmienia to nie stresuj sie nawet jakbys nie karmila to przeciez nie ma tragedi ale napewno jak sie nie poddasz i bedziesz probowac to sie wam uda karmic piersia:) ja z Julka szybko sie poddalam bo za bardzo sie stresowalam i przeszlam na butle teraz trafilam na super pania od laktacji i chyba tylko dzieki niej karmie bo tak potywowala ze az sie chcialo probowac przystawiac
u mnie lozeczko maz rozlozyl dopiero jak bylam ws zpitalu wtedy tez wypral i wyprasowal posciel i zalozyl.
- gaguka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 5
Dorcia - jak dla mnie Blanka jest niesamowicie podobna do Lenki. Normalnie uderzyło mnie aż to podobieństwo. Piękna jest.
Igorek i Zuzia też są przepiękni. Tak wspaniale mieć już dzieciaczki przy sobie.
Kochane, które jeszcze w dwupakach - nie nastawiajcie się negatywnie. Ja się bałam, bo miałam wywoływany poród i wszyscy mi mówili, że wtedy jest ciężej, że bardziej boli, dłużej trwa itd., a do tego pierwszy poród u mnie. Nawet obok mnie rodziła kobieta tak szybko przede mną i mówiłam położnej, że tak szybko, a położna mi powiedziała, że to drugie dziecko i zaawansowana akcja porodowa była, u mnie nie będzie tak szybko. A jak przyszło co do czego to nikt nie mógł uwierzyć, jak szybciutko poszło. Normalnie parcia to max 20 minut. I trudniej m i było łożysko urodzić, zasłabłam przy tym i położna mi wypchała, a studentka wyciągała, ale jakoś poszło. Nie bolało, tylko nie miałam siły przeć już, a skurcze się skończyły. W każdym razie nie bójcie się. Wiadomo, że różnie bywa, ale strach nie pomaga. Trzymam za Was mocno kciuki.
Co do Hanusi - jest tak piękna, że nie mogę się napatrzeć na nią. Karmię tylko piersią, na szczęście wszystko idzie ok, poza tym, że nie potrafię jej jeszcze za dobrze przystawiać i troszkę to trwa, ale jak już złapie to potem pięknie ssie. Nocami jest niespokojna i nie może spać, a za dnia aniołek, jakby nie było dziecka w domu Ale powoli to jakoś unormujemy mam nadzieję. Wczoraj przyjechaliśmy do mamy męża, najpierw się aż poryczałam, bo mnie pouczała ze wszystkim i się poczułam okropnie. Ale potem już lepiej i dzisiaj też, w sumie pomogła mi w wielu kwestiach i dobrze doradza, a jak coś mi wyjątkowo się nie spodoba, to zrobię po swojemu i musi zrozumieć. Karmimy na żądanie. W szpitalu kazali co 2 godziny, wybudzać dziecko do karmienia i podawać aż weźmie pierś. I wymordowałam siebie i ją okropnie. Zaczęła przybierać i nas puścili dzięki temu i w domu też tak chciałam, a teściowa mi to wyperswadowała i teraz karmię na żądanie (tj. od wieczora) i lepiej się czuję. Hania też mniej marudna i szybciej łapie cyca. Chyba tak będzie lepiej.
Okropnie boli mnie krocze w miejscu szycia, ale u teściowej są schody w domu i nalatałam się wczoraj. Dzisiaj koczuję na górze, bo po nocy trochę lepiej mi było. A jak Wy dochodzicie do siebie? Aha - i mam tak opuchnięte nogi, że nie wyobrażacie sobie. Dwie wielkie parówy, aż czuję ucisk. Coś strasznego. Czy ktoś z Was ma podobnie? Chyba idę leżeć z nogami w górze.
Co do tatusia - jest bardzo zaangażowany i bardzo garnie się do opieki nad Hanią i do pomocy mnie (biega robić herbatkę itd.). Jest nieporadny i wystraszony, ale stara się i zaraz się nauczy. A ja też jestem nieporadna i wystraszona szczerze mówiąc.
Kasiek - powitanie zawodowe. Wspaniale, że tak o Was myślą.