- Otrzymane podziękowania: 5
- /
- /
- /
- /
- Styczniówki 2014 =)
Styczniówki 2014 =)
- anitkade
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Zdążycie, przecież nawet po powrocie z dzieckiem można pościelić, a dziecko na chwilkę w foteliku albo na kanapie. Nie ma co się stresować takimi głupstwami, dopiero przyjdą stresy pt. "czemu tak ryczy?" Nam nieraz serce pęka, a pielucha czysta, nakarmiona, odbeknięta. No ale nie wiadomo, czasem dzieci są niespokojne po prostu, albo brzuszki je bolą.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- Anitulka
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 4
Dzisiaj jedziemy z W. do ZUSu i US po te zaświadczenia do becikowego i Poleńka zostaje z Babcią... niby wiem że jest w dobrych rękach, a i tak najchętniej bym się nie ruszała od niej na krok.... to już chyba jakaś paranoja
- Pipinka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Jesteście całym moim światem :*
- Otrzymane podziękowania: 0
Jakaś MASAKRA !! szyjka zamknięta i się nie skraca mam skierowanie do szpitala i w piątek o 7:30 mam być no chyba że wcześniej coś sie będzie dziać to wiadomo... Lekarz mówi że jak coś to od piątku będe monitorowana i dopiero w poniedziałek będe miała wywoływany poród...
Mam nadzieje że coś wcześniej się zacznie dziać, bo nie chce tyle w szpitalu leżeć..!!!
Bianke też urodziłam 8 dni po terminie, lekarz mówi że taka moja uroda..ale sęk w tym że Odeta już jest duża i ja zaczynam się bać jak ją wypchne Mam dość!!!!
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
ja tez karmie na zadanie przewaznie jest to co 3 godziny ale czasem zdazy sie ze po 2 gidz sie obudzi to tez najpierw daje cyca:)
wlasnie od poltorej godz probuje uspic Zuzke i ciagle placze:( zauwazylam ze dkad maz i julka poszli do pracy/przedszkola to Zuzka mniej spi a jak oni wracaja to spi albo to zbieg okolicznosci albo teskni za nimi??
pipinka bierz meza w obroty 3mam kciuki zeby samo sie zaczelo
Zuzia spi niby w rozku ale ja przykrywam jeszcze kolderka bo ona straszny zmarzluch jest ciekawe czy juz jej tak zostanie
- Dominiczka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- kociaczek1610
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 08.02.2013 [*] Aniołek
- MoNiaaa
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Julka :* 04.08.2010r. Zuzia :* 19.12.2013
- Otrzymane podziękowania: 46
- Bella27
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 3
krecia, niteczkaTrzymam mocno kciuku
U mnie bez zmian Już dostaje na łeb powoli!Chyba ostatnia urodzę.
Mój parszywy lekarz stwierdził, że wystarczy wizyta u niego raz w tyg(bez ktg,usg) i mam czekać do dwóch tyg po terminie!Oszołom.Postanowiłam poczekać ze dwa dni i wybrać się do szpitala na ktg.
Rzadko wchodzę na forum bo zwyczajnie dobija mnie ta moja sytuacja, a Wam dziewczynki zazdroszczę, że macie już swoje skarby(pozytywnie oczywiście).
Oczywiście sprzątam, łażę na spacery, masuje sutki, głaskam brzuch...i nic.Mam wrażenie, że mój mały robi to celowo i bierze mnie na przetrzymanie...za każdym razem jak kładę rękę na brzuch to puka do mnie radośnie i tylko to mnie trzyma jakoś przy...
Jestem już w takiej desperacji, ze nawet mi nie zależny czy mój t będzie w domu jak mnie złapie czy nie:-)
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- krecia88
- Wylogowany
- budujemy zdania
- gorla
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 2
niteczka trzymam kciukasy za szybkie rozpakowanie
Gratulacje dla wszystkich mamusiek i dzidziusiow
Dorcia Blanka jak laleczka taka śliczna i przypomina mi bardzo Lenkę
- kasiek21
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 3
nie pamietam czy pisalismy ale jestesmy juz w domku
pierwsza nocke mamy za soba. Nie była wcale łatwa, mały jakiś taki niespokojny byl i w ogole... on płakał a ja razem z nim, wisiał mi na cycku od 23 do 2 w nocy non stop. potem a chwile przysnol no i zas koncert... no ale juz dzis w dzien lepiej. doszła do wniosku ze mimo iz maly naprawde ladnie ssie to jakos tak nie zbyt sie najada, bo polowa mu ucieka, no i moja cala piers jest wieksza od jego glowy o jakies 2 razy
odebralismy dzis wypis ze szpitala wraz z książeczka zdrowia
a wiec tak..
musielismy miec szybko ciecie iz lozysko było niewydolne, była również hipotrofia płodu, no i grozila zamartwica, no ale mimo wszystko dostalismy 10/10
obwód główki 32 a brzuszka 31
ze wzgledu na to ze u mnie w rodzinie wystepuje wrodzona wada słuchu dostaliśmy skierowanie do poradni audiologicznej z umówiona już wizyta na 27.03. i nawet mamy wyznaczona godzine aczkolwiek szpitalne badanie słuchu wyszło prawidłowo to tak profilaktycznie.
jutro mamy wizyte położnej środowiskowej
powiedzcie mi kobietki po CC ile miałyście szwów?
ogolnie powiem wam ze jak na 4 dni po cesarce czuje sie naprawde dobrze. bolała troche głowa jeszcze wczoraj no i plecy ale dzisiaj juz jest cudownie poza rana która troche ciagnie jest ok
krwawic z krocza tez juz właściwie nie krwawimy bardziej tylko brudzimy ale to i zwykla wkladka w ciagu dnia wystarcza
Igor jest po prostu aniołiem, ja dziecka w domu nie mam hehe. tylko je i śpi.. no i niestety kupilismy dzis mleko sztuczne aby troszke dokarmic moje dziecie bo to taki mały głodomorek. ale i dobrze. mam nadzieje ze ladnie bedzie przybierał na wadze...
BOLA MNIE SUTY ! macie jakies sprawdzone sposoby by ból troszku uśmieżyc...
na przyszły tydzień planujemy juz spacerek. no oczywiscie jesli pogoda dopisze
przepraszam ze zadnej nie odpisuje i w ogole no ale kurcze jakos czasu brakowało no i szczeże mówiąc to już nie nadrobie. aczkolwiek bede starała sie już teraz być na bieżąco :* :* :*
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- pysiaczek19918
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 2
W piatek czyli 10.01 o godz 18.35 urodzila sie Zuzia z waga 2770g 53cm 10pkt. Wywolywali porod oksytocyna ale rozwarcie sie nie powiekszalo a Zuzia zaplatała nozke o pepowine wiec sie skonczylo cesarka. Dzisiaj wypuscili nas domu.
Mam pytanko co do karmienia karmicie swoim czy modyfikowanym mlekiem. Bo ja to w sumie od dzisiaj mam wiecej pokarmu ale mala budzi sie co 1,5h i sie zastanawiam czy nie dojada. Czy moze cos ja brzuszek boli bo jakas niespokojna jest. Bo jaka dawalam modyfikowane to ze 3h spala i wiecej. Z gory dziekuje za podpowiedzi