BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #878052 przez jagodzianka44
ja juz bym chciala poczuc te mocne kopniaki Malej ! zobaczyc, usciskac i ucalowac! ;*

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878053 przez Marza
Cześć :-)

Też jem kupny majonez. Nie w jakichś dużych ilościach, ale też sobie go nie odmawiam ;-)

Okropna pogoda u nas... Pada cały dzień... Mnie boli głowa i leżę w łóżku przed tv, mimo iż nie mogę się na niczym skupić. Jutro mam nadzieję wyjdzie słoneczko, bo idziemy na komunie :-) będzie wyżerka hehe

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878073 przez Caroina
Iwciaaa Ja jem bardzo dużo majonezu kieleckiego. Mam na niego smaki i dodaje gdzie sie da np do kanapek, mies jajek faszerowanych. W poprzedniej ciąży tak samo jadłam go bardzo dużo.

Marza Też boli mnie glowa i to od wczoraj się męcze. Wziełam apap ale nic mi nie pomogło. Mam nadzieje, że do jutra już przejdzie

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878090 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #878122 przez agniesia1604
Aneta super sprawa z poduszka. Ja uzywalam jaska a potem duza poduche.

Hej dziewczyny
Wrocilam z urlopu. Czuje sie dobrze a nawet bardzo dobrze.
Mialam wrazenie ze jakie 3 dni temu poczulam musniecie maluszka no ale 15tydzien? W sumie ze Stasiem od 16tygodnia co 2_3dni czulam. Zobaczymy.

A czemu majonezu nie wolno? Ja co tydzien jem jaja na miekko a twz nie powinno sie jesc.

10 lata 7 miesiąc temu #878124 przez agniesia1604
Iwcia popros aby chrzest odbyl sie po porodzie. Sorka ale to niby zabobony ale znam przypadek ze potem obarcza sie za zle zdrowie maluszka ktore sie urodzi eodzicow i maluszka chrzczonego

Niestety.

Gdy bedzie cos bie tak z twoim maluszkiem to bedziesz nieszczesliwa matka chrzestna.

To takie gadanie. Aleniestetyglupio sie to moze skonczyc

10 lata 7 miesiąc temu #878128 przez jagodzianka44
Anetka taki misiowy pajacyk, akurat urodzi sie w pazdzierniku bedzie chlodniej to wskoczy w to w dniu wyjscia ze szpitala, rozwniez dostalam posciel i puuudlo ciuszkow haha :) z tym kojcem to dobra sprawa ja zastanawiam sie. kupic go.

Co do musniec dzidzi, to ja w 15tc tez takie delikatne czulam z tym ze pukanie od srodka, a wczoraj jak siedzialam oparta o sciane z nogami zgietymi delikatnie dosynietymi do brzucha bo do matury streszczenia czytalam poczulam cos takiego jakby we mnie w srodku podbrzusza atworzyla sie bańka ktora szla dosc szybko do gory nagle pękła, za 1razem az nogi wyprostowalam a tak sie przestraszylam ze masakra i potem trzy takie same ruchy :)

wydaje mi sie ze majonezu nie wolno jesc poniewaz do jego produkcji dodaje sie surowe zoltka, do grozi zarazeniem sie salmonella, tak samo jak i do produkcji lodow sie je wykorzystuje ( przyszla p. dietetyk wam to mowi ) :)

10 lata 7 miesiąc temu #878137 przez malvi
Ja tam jem majonez normalnie, wtedy kiedy mam na niego ochotę ;)

jagodzianka a patrzyłaś czy drogi taki kojec? Może i ja nabędę, bo jakoś coraz gorzej mi się śpi :P

agniesia jak to druga ciąża to mogłaś przecież poczuć szybciej :) ja już pisałam, że czuję takie jakby bulgotanie raz na jakiś czas, ale nie mam pojęcia czy to są ruchy bąbla...

Aneta daj znać czy spałaś w tym kojcu i czy wygodnie :D

Pogoda dziś u mnie ładna :)

Pozdrawiam!

10 lata 7 miesiąc temu #878142 przez jagodzianka44
Malvi patrzylam, ale na allegro tylko. Ceny sa rozne, od 50 do 100 i od 100 nawet do 200 tylko nie wiem czym roznia sie te za 100 od tych za 200, chyba tylko firma ;) a jak sie ciezko spi to podusie w kolana i pod brzus;) chlopa trza do masazu plecow przed snem namowic zeby sie rozluznic, okno otworzyc,przewietrzyc i spi sie o niebo lepiej ;) ja jak wspomnialam lekarzowi o ruchach w 15tc to powiedzial, ze to wzdecia hahaha xd

10 lata 7 miesiąc temu #878149 przez Ania86
Co do majonezu to ja też jem, nie w jakiś ogromnych ilościach ale np. w sałatce albo do kanapki czasami.

Anetka
, ja głównie ciuszków trochę pokupiłam część z ciucholandu a część nowych, bo nie mam nic "po kimś" i zaczynam wyprawkę od zera. Ale to dopiero kropla w morzu zaledwie pare śpioszków, pajacyków i taki polarkowy śpiworek :)

Pogoda dziś i wczoraj u nas porażka, 8 stopni i deszcz, majówka jak się patrzy ;)

10 lata 7 miesiąc temu #878155 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Iwcia Ja osobiście nie zostałabym chrzestną będąc w ciąży. Moja bratówka powiedziała mi ostatnio, że jeśli ona będzie w ciąży, to też nie mogę liczyć na to, że będzie chrzestna dla bliźniaków. A swoją drogą, gdyby była, to bym jej nawet nie wzięła. Niby nie wierzę, ale jednak... W 13 piątek też nie wierzyłam, aż jadąc pracy miałam czołowe zderzenie samochodem. Także tak...

Co do kojców, to u mnie się nie sprawdził. Bardziej jest to mebel do wchodzenia i wychodzenia przez Paulinkę. Mam z firmy Baby Maxi. Kosztował coś ponad 100 złotych.

Dziś u mnie odpust. Na 11:30 idziemy z Paulinką do kościoła, a potem na BUDY:)

Miłego dnia:)

10 lata 7 miesiąc temu #878158 przez munkki
Iwcia ja bym sie zgodzila. przeciez jak kosciol to nie zabobony...

Aneta cekamy na wiesci jak sie spi w tym kojcu! ja mam ostatnio probemy ze snem, niewygodnie mi caly czas... wiec tez musze o tym pomyslec...

co do ruchow to ja jeszcze nie czuje, troche sie denerwuje, nie wiem czy z maluszkiem wszystko ok, cos ostatnie dni mnie schizuja. najchetniej bym codziennie latala i sprawdzala czy wszystko ok i czy serduszko mu bije... popadam w paranoje:(

a majonez jem, przeciez taki ze sklepu nie moze miec samonelli... a robionego nie gdy nie jadlam ;)

u nas na poludniu pogoda nawet ok, tzn slonce widze zesie przedziera wiec zaraz trzeba bedzie zaliczyc spacerek :)

10 lata 7 miesiąc temu #878167 przez jagodzianka44
Moze nie moze, w zywieniu przyjeto ze majonez produkowany jest z surowych jaj, co za tym idzie istenieje ryzyko zarazenia sie salmonella, ale nie ma co wariowac, kobieta w ciazy powinna jesc to na co ma ochote ;) majonez sklepowy co prawda nie powinien miec salmonelli poniewaz musi spelniac swoje normy, ale kiedys byla jakas afera z salmonella w majonezie ;). Jedz co chcesz i ile chcesz ;P

U mnie przez okno wyglada na super pogode i wgl a jak wyszlam to brrr zimno!! ;(

10 lata 7 miesiąc temu #878173 przez Gochens
Hej dziewczyny ;)

U mnie majówka do dupy niestety.. tylko jeden dzień ładny a w piątek 4 stopnie i deszcz cały dzień wiec wróciliśmy z działki bo nie było sensu siedzieć.
Ruchów narazie nie czuje chociaż czasem mam wrażenie że coś delikatnie musnie ale niezbyt często niestety, także czekam grzecznie na swoją kolej.

Ja majonez jem a nawet ostatnio spróbowałam takiego robionego w domu. Pasztetu i wątróbki tez nie powinno się jeść ale ja czasem mam chęć wiec nie będę sobie odmawiać tej małej dawki ;)

Iwcia jeśli chcesz być chrzestną ale się boisz to poproś o chrzest nieco później albo może.zrobicie go razem po Twoim porodzie a jeśli nie to zgodz się ją też w zabobony nie wierze ;)

Jagodzinka u mnie też za oknem pięknie wiec wybraliśmy się na spacer ale tak zmarzlam!! 11 stopni i wiatr paskudny.
Aneta ja mam tą poduszkę i jest rewelacyjna.. Teraz jak brzuchy jeszcze nie takie wielkie to nie śpię ale od 6 msc spałam z nią codziennie. Jak dla mnie rewelacja :)

W ogóle zastanawiam się czy nie iść wcześniej na usg żeby poznać płeć na 100%... w sumie niektórym dziewczynom robi się co wizyta usg prawda? korci mnie jak nie wiem co.. A gdzie tu jeszcze do połówkowego

10 lata 7 miesiąc temu #878175 przez jagodzianka44
Ja plec poznalam jak bylam na przelomie 13/14tc a tydz temu lekarz ja potwierdzil ;)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka