BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #878378 przez malvi
Aneta ja właśnie zamawiam poduchę na Allegro :) gdyby jeszcze któraś z Was potrzebowała to wklejam link - najbardziej optymalna jaką znalazłam pod względem jakości, ceny i komentarzy innych kupujących allegro.pl/poduszka-relax-walek-170cm-ro...icz-i4169335508.html

A co do USG to nie martw się na zapas - to, że miałaś tylko 2 nie znaczy, że z Bąblem się coś dzieje :kiss: na pewno wszystko jest ok :)

Gochens dzięki za info, i tak akurat wątróbki nie lubię, więc nie ma problemu ;) A pasztet jem bardzo rzadko :P

Jagodzianka powodzenia! Trzymam kciuki :kiss: co do zachcianek ja wczoraj się skusiłam na tego McDonaldsa - zjadłam zestaw z Big Mac'iem plus Kurczakburgera :D

Kinga ja mam mniej więcej taki sam brzuszek przy jednym Bąblu hehe :) ślicznie!

nelka mam nadzieję, że u mnie się ta poducha-kojec sprawdzi :)

aneczka dzięki za info, też się zarejestrowałam, więc pewnie niebawem dostanę ten zestaw :)

Buziaki!

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878382 przez Aneta_78
..:-)

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #878386 przez malvi
Aneta_78 napisał:

Malvi dzięki za pocieszenie, ale i tak się denerwuje..
Mam nadzieję, że poduszka się przyda..trzeba różnych rzeczy próbować, skoro powstają ułatwienia dla ciążówek :-)
A jak nie -to wystawisz na allegro ;-)

Dziewczynki a ma któraś z Was kartę rabatową Rossmanna dla mam?warto ją wyrobić? Słyszałam, że często są rabaty na pieluchy, chusteczki i inne rzeczy dla najmniejszych..:-)

Ja mam :D W okresie ciąży masz stałą zniżkę 3% na akcesoria dla ciężarówek i dla dzidziusia, jak urodzisz to zniżka rośnie im częściej i więcej kupujesz, także moim zdaniem warto :) Aaaa no i ciągle przysyłają na maila informacje o promocjach :D

10 lata 7 miesiąc temu #878391 przez jagodzianka44
matura masakra! potop i wesele ! zgroza ! :)

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878392 przez munkki
czesc dziewczyny,

nawet nie wiedzialam o takiej karcie! a rossman pod nosem - musze w takim razie wyrobic:)

co do usg - u mojego lekarza pierwszego bylo to samo, nie robil w ogole usg; a jak raz poprosilam, to mi powiedzial ze nie ma obowiazku sprawdzac na usg przy kazdej wizycie... lekarza zmienilam. teraz mam usg na kazdej wizycie i w ogole jestem z tego nowego bardzo zadowolona :)

ja dzis tez upuszczalam krew... musze skontrolowac tsh, bo cos od trzech dni serce mi walilo jak szalone, boje sie ze znowu mi sie cos rozregulowalo z tarczyca...

jagodzianka44 wesele to jeszcze, ale potop masakra... ;) a ja mam impreze za 3 tygodnie z okazji 10lecia matury ;P

10 lata 7 miesiąc temu #878410 przez nelka
Anetato jak nie możesz zmienić lekarza to idź sobie na usg do innego, przy okazji upewnisz się czy tamten dobrze prowadzi twoją ciąże.

Malvi ja chyba właśnie taką poduchę mam ale jak ją kupowałam 2,5roku temu to były inne poszewki :blink:

Muszę iść ugotować obiad ;)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878424 przez Aneta_78
;-)

10 lata 7 miesiąc temu #878433 przez jagodzianka44
ee ja to potop wzięłam, bo wesela wgl nie rozumiałam jak i bohaterów nie znałam, z potopem było na tyle łatwiej ze z tekstu dało się coś wywnioskować, bo to wesele jest tak napisane,że pożal się Boże ;x
Jutro Matma! umiem funkcje, prawdopodobieństwo i trochę z cossinusów i finito, zabieram się za naukę ale tak mi sie nie chce !

ja dziś z Misiem ( kazał tak napisać sam o sobie )po maturce, zrobiliśmy sobie na przed obiad hoddogi podgrzewane w gofrownicy ! hahha :D

10 lata 7 miesiąc temu #878440 przez Ania86
Cześć :)

Chyba i ja się skuszę na tą poduchę, jeszcze za tą cenę myślę że się opłaca. Zwłaszcza że ostatnio jakoś źle śpię w nocy.

Jeżeli chodzi o usg to ja też nie mam na każdej wizycie, też jestem średnio zadowolona z lekarza jak chodziłam do niego jeszcze przed ciążą to był jakiś taki bardziej zainteresowany pacjentkami teraz mam wrażenie że zaczyna trochę odpuszczać. Ale dziś zapisałam się na genetyczne około 20 tygodnia do innego prywatnie, byłam u niego w 13 tygodniu i to całkiem inne bajka :) Ale wizyta plus usg chyba 3D z płytką i zdjęciami kosztuje 250 zł :dry:

Jagodzianka, powodzenia jutro :* dzięki Bogu jak ja zdawałam maturę nie było matematyki bo zawsze byłam kiepska z ścisłych przedmiotów.

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878447 przez Aneta_78
:-)

10 lata 7 miesiąc temu #878461 przez aneczka25
U mnie USG z płytą i zdjęciami kosztuje 200 zł :) więc nie najgorzej:)
Co do moich wizyt to chodzę na NFZ i co wizytę widzę maluszka- tak powinno wg mnie być.
Aneta ja mam ochotę ciągle na coś :P a to marchewka, a to zupka, a to budyń a to kawka....pffffff :silly: pęknę :lol:
Ania też myślę o poduszce bo nie potrafię zasnąć inaczej jak na brzuchu :huh:
Póki co zarzucam nogę na taką wielką poduchę kanapową i z nią śpię ale zajmuje dużo miejsca w łóżko :angry:
jagodzianka matura, matura i po :woohoo: dasz radę

10 lata 7 miesiąc temu #878475 przez nelka
Na obiadek zrobiłam risoto i przyznam że nawet mi wyszło;-)

10 lata 7 miesiąc temu #878526 przez Caroina
Ania86 Fakt, z tą maturą nam się udało. Byliśmy "królikami doświadczalnymi" ale opłaciło się. Wg. mnie dużo prościej niż gdyby trzeba było po staremu zdawać i do tego bez obowiązkowej matematyki (choć byłam z niej dobra) ale zadania jakie były na próbnej...zwątpiłam i zmieniłam na biologie.

Jagodzianka Powodzenia jutro, znów 3mam kciuki!

Apetyt, jest ale co mnie martwi to, że często potrzebuje coś zjeść. Jeśli mam za długą przerwę zaczynają się ze mną dziać cuda. Nagle robi mi się słabo jakbym cały dzien nic nie jadła. Dziś jak zorientowałam się, że zaczynam odczuwać głód było już za późno. Nim przygotowałam szybki posiłek dopadły mnie mroczki, czułam się jakbym zaraz miała zemdleć i drżały mi ręce. To przez spadek cukru. Potem ile bym w siebie nie wrzuciła jedzenia ciężko dojść do siebie. Jedyne co pomaga to snickers -tylko akurat nie miałam. Zdaje się, że to cukrzyca ciążowa (choć i przed ciążą czasem tak miałam na głoda). Chociaż badania w tym kierunku zawsze miałam dobre to ciekawi mnie jak wyjdzie tym razem.
Zadażyło się tak którejś z Was?

Dobranoc

10 lata 7 miesiąc temu #878543 przez malvi
Jagodzianka trzymam znów kciuki, na pewno będzie dobrze ;)

Ania z tego co ja pamiętam, to byłam ostatnim lub przedostatnim rocznikiem, który nie miał jeszcze obowiązkowej matmy na maturze. Ale i tak zdawałam i to rozszerzoną, bo była mi potrzebna, żeby dostać się na moje studia :P

Caroina ja nie mam takich dolegliwości, ale od kilku dni mam za to co innego - budzę się w okolicach 4:30-5:00 i muszę wstać i zrobić sobie coś do jedzenia, bo jestem tak głodna, że nie mogę spać :) Ale miałam za to ostatnio mroczki jak bolała mnie głowa, mój M musiał mnie na ulicy za rękę prowadzić, bo myślałam, że upadnę...

A teraz lecę, bo na 8:30 wizyta, buziaki! :kiss:

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878554 przez Aneta_78
-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka