BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #878200 przez pauletta
Ja czuje od wewnatrz czasami cos ala laskotanie, jakby mi robak chodzil.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878212 przez malvi
Jagodzianka a Ty masz chyba jutro maturę, nie? ;)

Gochens ja mam wizytę we wtorek, ale bez USG i też już chciałabym wiedzieć, ale obawiam się, że dostanę skierowanie dopiero na połówkowe :( no ale zobaczymy...

A czemu nie można jeść pasztetu i wątróbki? Bo pierwsze słyszę :P

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878219 przez Aneta_78
..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 7 miesiąc temu #878221 przez Gochens
Malvi pasztet może zawierać listerie (kupny) a wątróbka ma niby dużo Wit A a tej nie powinno się jeść za dużo ale ja oczywiście uważam ze BEZ PRZESADY!!! ja jem ogólnie wszystko no może oprócz surowego mięsa czy jajek ale nie wariuje z powodu ciąży :silly:
Aneta mąż ma rację ja na swojego non stop nogę zarzucam czy to ciąża czy nie ale jak już brzuch taki wielki to ciężej tak nogę zadrzec ;) poduszka super ja też mam w grochy tylko zieloną :)

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878235 przez Aneta_78
-)

10 lata 7 miesiąc temu #878250 przez jagodzianka44
tak Malvi mam jutro mature z polskiego, wtorek matma, sroda ang a piatek biologia :) trzymajcie za nas kciuki! ;**

dobrej nocy Robaczki ;** <3

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878265 przez Kinga2424
Dobry wieczór:)

Ale dziś u mnie było zimnoooo.... Bryyy...

jagodzianka44
Powodzenia na maturze:)

Chciałam tylko pokazać mój brzusio:)

Miłego wieczorku:)

10 lata 7 miesiąc temu #878266 przez Martusia
Jagodzianka jest Was dwie więc musi być dobrze, trzymam kciuki :)
Kinga śliczny brzuszek:)
Miłego wieczoru dziewczyny :)

10 lata 7 miesiąc temu #878270 przez nelka
Cześć dziewczyny:-D a ja dzisiaj zrobiłam coś dla siebie i wybrałam się z koleżanką na coś słodkiego i na zakupy:-D wkacu kupilam coś dla siebie! Dla maluchów też oglądałam ale najpierw przejrze ciuchy które wywiozłam do siory a potem zrobię sobie listę i będę szaleć. Dla Zosi miałam za dużo rzeczy, a teraz wychodzę z założenia że lepiej mniej ciuchów a fajniejsze.

Ja jem właściwie wszystko! Surowego mięsa, jaj czy serów pleśniowych akurat nie lubię więc nie mam problemu. Nie dajmy się zwariować, wszystko z umiarem;-)
co do bycia chrzestną w ciąży to nie wierzę w zabobony. Dla mnie akurat 13 piątek był bardzo szczęśliwy bo gdybym akurat w ten dzień nie trafiła do szpitala bo mogą by być po mnie. Ale za to wierzę w to że jak się w coś wierzy to się spełni. Więc jeśli ty wierzysz że ciężarna chrzestna przyniesie pecha to lepiej poczekać do rozwiązanie. Mam nadzieję że w miarę zrozumiałyście o co mi chodźi :huh:

Zakupiłam poduche-fasolke ale jak dla mnie wogle się nie sprawdziła. Jestem drobna więc do spania była dla mnie za duża. :ak . Może dlatego że mam taki duży rogal, dosyć mocno wypchany. Poducha kosztowała około 80zł. Do karmienia pare razy się przydała, a do podkładania dla bąbla wcale bo moja Zosia preferowała leżenie na brzuchu. Teraz zajmuję miejsce i się kurzy.

Jagodzianka powodzenia na maturze!

10 lata 7 miesiąc temu #878294 przez jagodzianka44
tez jem wszystko i ciagle mam ochote na cole, pepsi, hoddogi... jak napije sie byle soku o obojetnie jakim smaku to zgaga a od wody to ja juz mdlosci mam, natomiast pepsi tak mi smakuje jak nigdy wczesniej :) spaac kurcze nie moge, napilam sie soku i zgaga mnie meczy ;/ widze ze pogoda w miare okej i tak dobrze ze sukienki na matury nie kupilam bo bym chyba dygotala z zimna, podobno w nocy cos na minusie bylo, brrr -,-

Martusia lacze sie z Toba w bolu i powodzenia na polskim, analizowalas jakies lektury przed? bo ja czytalam i wiem tyle " ze ta z ludzi bezdomnych byla dziwka" tylko tym razem nie pisze imion bo jak zwykle pomyle, spadam bo Marcin wrocil, czas na jedzenie i pierdoly, do pozniej ! ;***

Alohaa! Mordeczki ! :*

Kinia sliczny brzuszek! :*

10 lata 7 miesiąc temu #878329 przez Caroina
Jagodzianka i Martusia Powodzenia !!!

Kinga Piękny brzusio :) chyba pójdę w Twoje ślady i zaczne robić zdjęcia na pamiątke bo u mnie też już jest widoczny. Jakoś w 1 ciąży robiłam je dość często, a teraz tak czas leci...żeby sie nie okazało, że nie zdążyłam ;)

Poduszkę "rogala" też miałam właśnie tą firmy Motherhood z wymiennymi poszewkami. U mnie niestety się nie sprawdziła. Bardziej mi przeszkadzała ale ja na ogół lubię miejsce koło siebie :) Tak więc pozbyłam się jej szybko, żeby nie zajmowała miejsca. Ale wiem, że dla wielu ciężarnych i karmiących jest niezastąpiona więc warto spróbować :)

Pogoda u Nas dopisuje. Co prawda to już nie 20st ale i tak jest przyjemnie. Wczoraj pół dnia grzałam się w słoneczku. Dziś też zapowiada się słonecznie i mam nadzieje, że u Was będzie podobnie

Udanego dzionka :)

10 lata 7 miesiąc temu #878333 przez aneczka25
Cześć dziewczyny B)
Jagodzianka i Martusia trzymamy kciuki!!!
Kinga ale brzusio! Ja to prawie wcale nie mam..aż dziwne :unsure: ale u ciebie dwójeczka w brzuszku więc...
Caroina dawaj jakąś fotkę bo się martwię że u mnie nie ma wcale brzucha i ORZECH się oddelegował :(
U mnie nic nowego, do jutra mam L4 i martwię się, że nie przedłuży mi go :huh:
Poza tym mała przeprowadzka się szykuje.Wyprowadzam się z Wrocławia do mojego rodzinnego miasta.
AAAAA miałam napisać że dostałam wczoraj przesyłkę darmową od bebiprogram.pl-teczkę na badania i dokumenty i kołysanki dla bobasa :P

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878352 przez Aneta_78
..

10 lata 7 miesiąc temu #878367 przez Martusia
Hej :)
Jagodzianka ja nie piszę matury, napisałam "jest was dwie " mając na myśli Ciebie i Twoją córeczkę w brzuszku , nie siebie :) :) Na szczęście maturę mam już za sobą i to 7 lat temu :) Na pewno dasz radę !! :)

Aneta jak na wizyty prywatne to na prawdę bardzo rzadko robi Ci usg, nie spotkalam sie jeszcze z takim czymś. Ja mam na każdej, a też chodzę prywatnie. Szkoda, że nie możesz zmienić lekarza, na szczęście już prawie połowa :)

Dziewczyny ja tez zastanawiam się nad tą poduszką rogalem, bo wstaję obolała rano. Na razie między nogi daję zwykłego jaśka. A ma ktoraś z was taka poduszkę ale w tańszej wersji??? Bo ta firmy mothethood jest dość droga, a widziałam na allegro też takie za ok 70 zł tylko nie wiem czy będzie coś warta.

Miłego dnia :)!!!

10 lata 7 miesiąc temu - 9 lata 7 miesiąc temu #878372 przez Aneta_78
..

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka