BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 7 miesiąc temu #878655 przez Caroina
Też buszę się głodna w nocy ale staram się nic nie jeść, tylko piję wodę. Za to kolacje jem tak o godz 21 czasem 22 (chodze spać koło połnocy) żeby wytrzymać do rana.

Biologia bardzo przyjemny przedmiot :) jak dla mnie na maturze była dużo prostsza niż matematyka, a to z matematyki miałam b.dobre oceny, z biologią na świadectwie było gorzej :dry:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 7 miesiąc temu #878657 przez munkki
ja juz po cwiczeniach... znowu mi obkleili plecy tasmami... czy ktoras z was tez tak strasznie bola plecy?

co do kawt - pije, jedna dziennie (rano;)) ale taka parzona (fusy odcedzone;)).
Lekarz powiedzial ze mozna, tylko nie wolno przesadzac z iloscia, bo wyplukuje witaminy. no i kofeina. Cisnienie mam ok.

jagodzianka skoro matma za toba to podejrzewam ze wszystko co najgorsze tez;) z matematyka mialam zawsze problemy. a zeby bylo smieszniej po latach sie okazuje ze w pracy musze czesto ja wykrzystywac:)

10 lata 7 miesiąc temu #878689 przez malvi
Dziewczynki jestem w końcu po wizycie - musiałam się trochę zdrzemnąć ;)

Generalnie wszystko ok, tylko z cytologii wyszło mi zapalenie. Mam brać lactovaginal raz dziennie, a jak to nie pomoże to dostanę coś na receptę...

Dziś bez USG, ale słuchałam z Panią Doktor serduszka Naszego maleństwa! :D Cudowne uczucie, już chciałabym go/ją przytulić :kiss:

munkki jedz mięso ;) ja dostałam dziś opierdziel od Gin, że jem za mało i przez to mam gorsze wyniki krwi niż wcześniej.

Na jakie ćwiczenia chodzisz? Ja podpytam u siebie w szpitalu o szkołę rodzenia, bo się ogłaszają na stronie, że niby za darmo jak się jest tutaj zameldowanym :)

Kinga u Ciebie przy dwóch bąblach trzeba częściej robić USG :) Ale moim zdaniem lepiej więcej niż za mało, żeby mamusia była spokojniejsza. Ja na połówkowe mam skierowanie na za miesiąc (dokładnie 9.06.), ale za tydzień idę jeszcze na wizytę prywatnie, więc pewnie też będę miała zrobione. Generalnie już chyba zrezygnuję z tych wizyt w Lux Medzie - dziś powiedziałam Gin, że chodzę też prywatnie ;)

Jagodzianka na pewno zdasz :) Nie patrzyłam jeszcze na tą Waszą maturkę, ale może przejrzę wieczorem ;) a jaki język zdajesz?

Anetka ja właśnie piję kawę :) Ogólnie to piję raz dziennie pół na pół z mlekiem - czasem Inkę a czasem rozpuszczalną (jak jestem śpiąca a muszę pisać pracę mgr) :P

nelka też poproszę trochę frytek :D

10 lata 7 miesiąc temu #878690 przez jagodzianka44
www.cke.edu.pl/images/files/matura/arkus...matematyka_PP_A1.pdf o to link do całego arkusza ! ;x jak sie uda to załapie sie na 32% a jak nie to dupa ;/.
Munkii jeszcze angielski pisemny, ustny, polski ustny, biologia ;X

10 lata 7 miesiąc temu #878711 przez Gochens
Hejka ;)

Jagodzinka powodzenia jutro, na pewno będzie dobrze!
Malvi fajnie ze u lekarza wszystko ok ja zawsze na jakieś bakterie dostawałam clotrimazol w globulkach i tylko po nim mi było ok..
Kinga śliczny brzusio a Ty jaka chudzinka! ;)
Munkki co to za ćwiczenia? ja od wczoraj miałam ale oczywiscie nie Wyszło, może dziś :lol:

Ja też pije jedną kawę Dziennie, z reguły od niej zaczynam dzień ;) Wizytę u doktora mam dopiero na 15go.

Któraś ostatnio pytała o julke z tego co widziałam to na innych wątkach pisze wiec chyba na nas się obraziła :(

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878739 przez aneczka25
Anetaja piję 1 czasem 2 kawy dziennie rozpuszczalne pół na pół z mlekiem-ciśnienie mam od początku dobre
malvi to super!!! Cieszę się, że wszystko w porządku.Ja też miałam dziś wizytę i też u nas ok:) Dzidek ma 11.3 cm i leży poprzecznie :blink: łobuz jeden aaaaa i na 70% to ON
JAGODZIANKA ja póki co nie budzę się w nocy ani na siku ani na papu ale fakt faktem jem więcej i szybciej robię się głodna

Mam bakterie w moczu i dostałam globulki i na następnej wizycie będę mieć cytologię.
Muszę się zapisać na POŁÓWKOWE, nie wiem tylko gdzie....

Właśnie, właśnie, właśnie! Co z tą JULKĄ???

10 lata 7 miesiąc temu - 10 lata 7 miesiąc temu #878746 przez Ania86
Dobry Wieczór Kochane :)

Aneczka, Malvi super że po wizytach wszystko w porządku z dzieciątkami.
Jagodzianka, powodzenia jutro :* a matme zdasz nie martw się.

Ja też piję jedną słabą kawę z mlekiem do południa, jakoś ciężko by mi było się bez niej obejść. A w nocy budzi mnie ale nie głód a pragnienie, mogła bym pić i pić a potem latać co chwilkę do wc:/ a najbardziej podchodzi mi pepsi. Jeść też jem więcej i częściej i dalej mam ochotę głównie na fast foody ale muszę z tym skończyć.

Gochens, też mam wizytę 15-go maja u swojego lekarza prowadzącego, a na genetyczne jak pisałam zapisałam się do innego lekarza (co byłam u niego w 13 tyg. i byłam bardzo zadowolona jest dobrym specjalistą), dzwonił dziś i mam termin na 10 czerwca, trochę późno liczyłam że trochę szybciej no ale trudno.

Spokojnej nocki :*

10 lata 7 miesiąc temu #878795 przez agniesia1604
Marza:)
Rodziłam w Cieszynie 9 miesięcy temu:) ...Pojechałam z mężem i mąż do mnie dołączył na sali porodowej ... dla położnych to też luz bo nie muszą przy Tobie siedzieć...
Ja trafiłam na sobotę kiedy było 11 porodów w ciągu 12 godzin... więc położne miały sporo roboty.
Mąż trzymał KTG i pilnował mnie... ćwiczył ze mną... trzymał prysznic... pomagał wstać....a przy porodzie podtrzymywał na duchu ...
Przy 7 cm rozwarcia płakał bo widział jaka ja blada i jak cierpię... potem nabrałam kolorów i on również... a kiedy zobaczył główkę...to pojawił się uśmiech i największe wsparcie:)

Cieżko będzie się dostać bo mam małe dzieckow domu i nie mam tu nikogo kto móglby z dzieckiem zostać....a Cieszyn 40km ode mnie bo ja z Bielska teraz...:(

Ubranka dla dzidziusia na wyjście musisz zabrać:)

___

Aneta_78:)
Piję od początku 1-2 kawy sypane z jednej czubatej łyżeczki:)

Jeśli chodzi o głód... kochane Ja to przy dziecku jem o różnych porach.... zazwyczaj o 8,12,16,20:P zazwyczaj wtedy kiedy śpi:)
Ja dziś pół litra pepsi wypiłam ... i big maga wciągnęłam:P nie mogłam się powstrzymać:)

_______

Również zapisana jestem na połówkowe bo na to skierowanie które dostałam mam prawo do 2 badań prenatalnych ... żebyście o tym wiedziały!
Tak więc zapisana jestem jakoś na czerwiec? :)
PRENATALNE warto zrobić tak w 22-23 tygodniu:) ... Ja niestety jestem zapisana na 20 tydzień...

Ja mam wizytę u lekarza jakoś 20maja , a 21 maja idę na spotkanie MAMO TO JA w Bielsko-Białej? Idę na spotkanie jako matka brzdąca i jako ciężarna... więc pełen dzień wrażeń :)

10 lata 7 miesiąc temu #878819 przez jagodzianka44
mi lekarz na ostatnim usg nie powiedzial ile wazy ile mierzy ;/ wmierrzyl wszystko co mogl, bylam z chlopakiem to jemu wszystko opowiadal, ja sie tylko dowiedzialam ze wszystko jest ok :). Ja bede rodzic w Rzeszowie w Pro-Familia, jak chcecie to looknijcie na szpital, ma na stronie wirtualny przewodnik :) lece ns tego zasranego angola, tylko sciagi rozetne :* milego dnia:*

10 lata 7 miesiąc temu #878827 przez Caroina
Malvi i Aneczka Ciesze się, że z Waszymi maluszkami wszystko dobrze :)

Justineva 3mam kciuki!

Miłego dnia :)

10 lata 7 miesiąc temu #878844 przez munkki
dzien dobry dziewczyny,

jezeli chodzi o cwiczenia - to sa cwiczenia na plecy, miesnie miednicy i wszystkie inne ktore potrzebne bede w czasie porodu plus takie ktore mi sie przydadza tez pozniej (rece, szyja etc). Fajne te cwiczenia, bo jestem sama z ta babka i ona mi rozpisuje jakie mam robic caly tydzien sama w domu. Jak mam z jakims cwiczeniem problem to zaznaczam ze go nie robie albo ze mnie cos boli i ona potem to weryfikuje jak sie z nia spotykac.
Sprytne to jest no i pomaga na te moje bolace plecy.

wiem ze czesto przy szkole rodzenia sa tez cwiczenia takie przygotowujace do porodu. ja dzisiaj tez bede dzwonic do szkoly do ktorej chce sie zapisac, bo maja rozpisane terminy na lipiec i chce zapytac czy w sierpniu tez beda. Zajecia sa tylko weekendowo bo inaczej moj maz nie bedzie mogl ze mna chodzic.
Mysalyscie w ktorym miesiacu sie zapisac do szkoly rodzenia?

pozdrawiam!

10 lata 7 miesiąc temu #878855 przez Ania86
Jagodzianka, widzę że jesteś chyba z moich okolic skoro zdecydowałaś się na Pro-Familia w Rzeszowie :) Słyszałam bardzo dobre opinie o tym szpitalu i właśnie do lekarza który tam pracuje zapisałam się na usg genetyczne, niestety to kawałek ode mnie:/ Ja jestem z okolic Krosna a Ty?

10 lata 7 miesiąc temu #878875 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

Ja na początku ciąży piłam kawę. Teraz staram się jej wogóle nie pić, czasem mężusiowi ukradnę kilka łyków.

U mnie pierwszy poród był w Rybniku, drugi również. No chyba że zaczęłoby się coś złego dziać, to lekarz powiedział, że położy mnie w klinice. Ale co i jak. Wolałabym rodzić w Rybniku, gdyż szpital mam pod ręką, a nie uśmiecha mi się zostawić Paulinki samej w domu na długi okres. Chyba serce by mi pękło z bólu. Baaa... ja nie wyobrażam sobie przeżyć NOCY bez niej. Ale jakos to będzie. Mam nadzieję, że za niedługo nie będę musiała leżeć w szpitalu.

Cieszę się, że na Waszych wizytach wszystko oki. Najważniejsze, że Bąbelki zdrowe:)

Miłego, słonecznego dnia dla Was wszystkich. U mnie jest pogoda okropna.

10 lata 7 miesiąc temu #878895 przez nelka
Kinia a ty termin masz na 4.10 i o ile pamiętam już wiesz że bedziesz mieć cesarke, tak? To ty się jeszcze na wrześniówki załapiesz:-/ bliźniaki przeważnie wcześniej się rodzą.

U mnie pochmurno ale dosyć ciepło więc siedzimy sobie z Zosią w ogródku. Ja już coraz bardziej mam taki napięty brzuszek, typowo ciążowy czuję szczególnie jak się muszę schylić;-)

Munki a gdzie chodzisz na takie ćwiczenia? Prywatnie? Do jakieś rehabilitantki? Z polecenia lekarza?

Ja mam wizytę dopiero 28.05 a usg prenatalne pewnie będę mieć w połowie czerwca w 23tyg. Bo później wyjeżdamy na wakacje:-D

10 lata 7 miesiąc temu #878905 przez jagodzianka44
ja dokladnie z Tarnobrzega, do Rzeszowa tez mam kawalek :) no slyszalam same dobre opninie o Pro Familii, w tarnobrzegu sa straszne polozne! dziewczyne do 20 roku zycia za "gowniare" uwazaja :/

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka