BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #906742 przez Caroina
Dotkawy Weź weź...takie pomyłki prawie się nie zdarzają więc będą koleżaneczki :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #906750 przez Aneta_78
Dotkawy też mam zgagę :-(
Chwilową ulgę dają mi : porzeczki i lody.
Ale to na krótko i znów wraca..
W ogóle mam wrażenie,że Janek się obrócił i teraz nóżkami mi uciska żołądek...

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #906764 przez jagodzianka44
Anetka Jakiś czas temu pisałam,że na zgagę możemy brać Renni :) specjalnie o to ginekologa pytałam xd

Dotkawy te czapeczki, buciki i łapki na ciuchlandzie kupiłam;).

Ania ja nie będę kupować literek, kupie styropian i materiał oraz albo klej introligatorski, albo znajdę swój pistolet z klejem na gorąco i sama ro zrobię :p lubie takie duperele :D

Malvi już myślałam nad tym,że sówki mogą się gryźć z literkami :). Jakoś ogarnę, napewno same literki nie będą :).

a co do spania dzieci, mimo że nie mam jeszcze swojego przy sobie więc mogę powiedzieć śmiało,że jestem mamą z lekkim stażem ponieważ zajmowałam się kuzynami, dziećmi koleżanek to wiem,że Moja Perełka do momentu odpadnięcia tej pępowiny będzie kładziona na bokach, a później na brzuchu. Na plecach za chiny nie położę, boje się. Boje się,że jak się jej uleje to się zadławi czy coś.

10 lata 4 miesiąc temu #906786 przez nelka
Dotkawy też mam wypłatę 10 ale mój M ma 1 :woohoo:
Ćwiczysz to się nie dziw że masz zgage. Ja wystarczy że się schyle i już mi się wszystko podnosi i pieczę. Piję mleczko i pomaga.

Zauważyłam że przy Zosi unikałam takich typowych dziewczęcych rzeczy a teraz z przerażeniem zauważam że róż nami zawładnął :laugh:

10 lata 4 miesiąc temu #906794 przez malvi
Hej dziewczynki :) Dziękuję za komplementy w stronę moich zdolności kosmetycznych :woohoo: :woohoo: Póki mogę to robię te pazurki, bo później to pewnie nie będzie czasu ;)
A właśnie a propo mam pytanie - jak się urodzą maluszki to zamierzacie mieć obcięte paznokcie na krótko? Oczywiście, żeby małych osobników nie podrapać :P

Dotkawy pokaż swój manicure :P

Jagodzianka
to widzę, że też chcesz coś sama zrobić dla córeczki :) Ja może dziś zrobię projekt lambrekina ;)

Nelka ja się właśnie też zastanawiam, czy nie odpuścić naklejek i nie namalować sówek na ścianie, bo cena nie jest najniższa. Ale to jeszcze sprawa do przemyślenia :)
Ja brwi robię sobie sama w domu, a włosy farbuje mi i obcina moja mama :D No chyba, że jest jakaś mega okazja to wybiorę się do fryzjera i kosmetyczki, ale to zazwyczaj raz na rok ;)
Ja tak samo jak Ty przez najbliższy tydzień to mogę się wybrać co najwyżej do Biedronki po jedzenie i z powrotem hehe :woohoo: (ja mam wypłatę "ostatniego")

Anetka weszłam na stronę JYSK, ale nie widzę zasłonek z sówki :P Masz jakiś namiar?
Fajnie, że sobie coś kupiłaś :) Ja to już nie pamiętam kiedy kupiłam coś dla siebie, jedyne co mi przychodzi do głowy to legginsy i bluzki ciążowe :whistle:
Co do lakieru - jeśli Ci tak odpryskuje to może być wina albo lakieru (słaba jakość) albo Twoich paznokci (niektóre dziewczyny po prostu tak mają). Spróbuj przed malowaniem zeszlifować sobie płytkę paznokci takim miękkim pilnikiem kostką, jeśli masz. Polecam też nałożyć odżywkę jako pierwszą warstwę - ja używam 8w1 Eveline ;)

A w ogóle nie chcę Wam smęcić, ale miałam okropną noc.... Obudziłam się do wc, ale poleżałam chwilę i dostałam takiego bólu w podbrzuszu z lewej strony, że aż zaczęło mnie skręcać. Na szczęście nie trwał długo, ale musiałam wstać i pochodzić chwilę... Później przez jakieś 1,5h nie mogłam zasnąć, a jeszcze o 6 rano miałam znów skurcz łydki :/ Masakra! Myślicie, że ten ból to były właśnie te "słynne" skurcze macicy?

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906795 przez Kinga2424
Cześć Dziewczyny

jagodzianka44 Wiesz zajmowanie się dziećmi kuzynek, koleżanek to troszkę inna bajka, niż zajmowanie się swoim własnym dzieckiem. Moja przyjaciółka pracuje w przedszkolu z małymi dzieciaczkami, a tak naprawdę o wychowaniu dzieci nie ma bladego pojęcia.

Aaaa... mój suwaczek pokazuje, że weszłam do magicznych ostatnich 10 tygodni::) Ale yten czas szybko leci. Szkoda godać:)

Czasem czytam sobie na tej stronie coś o bliźniakach multimama.pl/index.php/ciaza/ciaza-blizn...ymestr-27-tydz-porod

Miłego dnia:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906802 przez Kinga2424
malvi Według mnie, to mógł być skurcz macicy. Ja zawsze w takich chwilach biorę szybko nospa i 2 magnezy. Mi do tej pory pomaga.

Ja powinnam mieć wypłatę do 3 dnia miesiąca. Także powinna być w przyszłym tygodniu:)

10 lata 4 miesiąc temu #906803 przez malvi
Kinga też o tym myślałam, żeby wziąć, ale się bałam czy nie przesadzę, bo biorę NoSpę Forte 3*1 i Magnez 3*2....

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906809 przez Ania86
hej:)
Anetka, Dotkawy też mam okropną zgagę ale jak pisała Jagodzianka biorę Rennie i przechodzi, można spokojnie brać w ciąży.
Jagodzianka, super że chcesz sama zrobić literki dla Majeczki, to się ceni. Ja niestety nie mam talentu do takich rzeczy więc się nawet nie zabieram.
Malvi, pazurki wyszły Ci piękne wiem że to całkiem co innego ale sądzę że z sowami też nie miała byś problemu. Co do paznokci to ja mam raczej zawsze krótko obcięte i jak urodzi się mała na pewno też tak będzie. Współczuję problemów nocnych, takich bóli brzucha póki co nie miałam ale łydki i nogi bolą mnie jak cholera.

My wypłata 8-go więc prawie 2 tygodnie a nie mogę się już doczekać żeby pokupić kolejną część wyprawki ;)

Jejku dziś zaczęłam 29 tydzień o matko.....

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906813 przez jagodzianka44
Kinga ja nie zajmowałam sie nimi jak mieli po roczek, dwa. Od samego malentwa bo ciotka u nas mieszkała, więc co nieco wiem. Nie ujęłam,że umiem perfekcyjnie...Denerwuje mnie takie gadanie " zajmowanie sie swoim a innych to całkiem inna bajka" coś w tym stylu. Zresztą ujęłam tylko jak będzie Majka spała i uzasadniłam. A Ty mi wyrzucasz niewiadomo co, jakbym bladego pojęcia o tym nie miała :).Tylko nie zrozum mnie źle czasem hahah :d

Malvi mnie skórcz łydki też złapał haha, a jak się chciałam przekręcić to takie kłucie w lewym podbrzuszu jakbym sb jakiś mięsień naciągnęła. Marcin ma wypłatę też 10, a ja chciałabym już ten pokój skończyć, a sie nie da. Jeszcze sb rzeczy do szpitala muszę kupić, kosmetyki Majce, pampersy, pieluchy tetrowe i flanelowe ;x

Ania myślę,że dałabyś radę :). wg asystenta ciążowego, który mam w tel to masz skończony 29, a zaczęty 30:)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906815 przez dotkawy
Ktos wczoraj pisal ze nie maluje paznokci bo odpryskuja, chyba Aneta ale nie jestem pewna, ja do lakierow to juz mam wprawe przez to ze jestem masazysta i mi non stop odpryskiwal lakier i polecam z sally hansena naparwde utrzymuje sie bardzo dlugo i nie odpryskuje. Jak mi lakiery trzymaja dzien,...max , to ten nawet tydzien sie trzyma. W sklepach kosztuja kolo50zl......ale wysylam Ci link sprawdzonej strony z kosmetykami, z ktorej zamawiam chyba juz od 8lat i tam sa po 9,90 :woohoo: (jeszce jak pracowalam w drogerii z kosmetykami i moj szef od nich wlasnie zamawial, takze napewno sa to orginaly)

Ale mi sie dzis obiadu robic nie chce, chyba tylko zupe zrobie i pierogi wyciagne z zamrazarki........

kosmetykizameryki.pl
kosmetykizameryki.pl/sally-hansen-comple...9-good-to-grape.html - te lakiery sa bardzo dobre !!!

nelka mleko tez pije, ale to tylko na chwilke mi pomaga.....a potem jak bumerang.............wrrrrrrrr

malvi postaram sie zrobic dzis zdjecie i wkleic :-) Tez mam niekiedy takie bole, ale zazwyczaj wieczor po calym dniu, moze to sa te skurcze, powiem Ci ze tez sie nad tym zastanawialam...ale widziosz ciebie lupie z lewej strony a mnie zawsze z prawej.....Nospe bierzesz codziennie? Oooo nie wiedzialam ze tak mozna, ja tylko biore jak mnie cos lupie i to w sumie mam zwykla nospe i biore tylko po 1 tabletce.
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #906821 przez jagodzianka44
Dotkawy ja tez biore nospe jak mnie cos bierze :d niby trzeba codzienni ;D 3x1 i magnes 3x1(forte,max) a zwykły 3x2 :d

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #906830 przez malvi
Dotkawy tak biorę NoSpę Forte 3 razy dziennie od tamtej wizyty na Izbie Przyjęć... No i Luteinę 2 razy dziennie - to akurat bardziej profilaktycznie ;) Czekam na Twoje pazurki :D Co do lakierów to ja używam najróżniejszych, ale od kiedy nakładam pod spód właśnie odżywkę z Eveline 8w1 to dosyć długo trzymają. Mimo, że normalnie zmywam itd.

Jagodzianka no ja też bym już chciała skończyć pokój Krzysia, ale w sumie to jeszcze muszę kilka rzeczy przemyśleć w tej kwestii ;) Znalazłam jeszcze tkaninę z motywem sówek (tych, które mam na rożku i podusi-kojcu) otula.pl/pl/p/Tkanina-bawelna-sowy-sowki...elony-patchwork/1360 i teraz się zastanawiam czy nie uszyć z niej zasłon :D

Ania - Jagodzianka dobrze mówi, 29 tydzień to skończyłaś a zaczęłaś 30 :evil: :evil:
Widzisz ja z kolei mam praktycznie zawsze długie paznokcie i do tego pomalowane, także ciężko mi się będzie przestawić :D A nie wyobrażam sobie, żeby przy małym mieć długie, bo bałabym się, że mu coś zrobię...

Nelka czym Twój M maluje na ścianach? ;>

10 lata 4 miesiąc temu #906833 przez agniesia1604
Hej laseczki
Ja szykuje się do roczka Stasia ... i mam już 6 stron do przeczytania i przeczytam gdzieś za tydzień jak goście wyjadą.

Trzymajcie się ciepło i się o mnie nie martwcie :)
We wtorek męża odstawiam do szpitala:)

Pozdrawiam

10 lata 4 miesiąc temu #906835 przez jagodzianka44
Malvi szyć za to ja nie umiem, hahha ! :D Jutro jak pogoda pozwoli sesja w plenerze! juz sie doczekac nie moge! ahaha nie wiem w co sie spakuje bo tyle rzeczy musze wziać :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka