BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906412 przez Kinga2424
A to my:

Załącznik nie został znaleziony

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906414 przez Kinga2424
Nie bądźcie na mnie złe. Ale kilka razy próbowałam umieścić to w jednej wiadomości, ale nie idzie. Ciągle mnie wybija.

Pokaże Wam jeszcze moją zmorę. Przy Paulince ani jeden rozstęp mi nie wyskoczył, A teraz mam tak okropny!!!

10 lata 5 miesiąc temu #906418 przez Kinga2424
I jeszcze pokaże Wam domek z zewnątrz. Dziś mam nadzieję, że uda mi się do środka też wejść. To potem wyśle Wam zdjęcia.

10 lata 5 miesiąc temu #906419 przez Caroina
Moja Nadia dziś znów dłużej pociągła i pewnie jeszcze by pospała ale obudziłam ją po 9 bo babcia wybiera się do Rossmana to się przypniemy do niej, może jeszcze uda się do pepco wstąpić bo jest zaraz obok, a później z dziadkiem do Kauflandu bo lodówka pusta stoi, a M dopiero za tydzień wraca. Mimo, że u mnie nocka słabo przespana to jakoś super się czuje, od rana coś działam.

Aneta U nas słoneczko się dziś pokazało. Więc po tych wszystkich zakupach dziadek planuje grilla, oby się udało :)
Też jeszcze nie kupowałam ale wstępnie oglądałam w kilku miejscach i na ogół cena jest wyższa prawie o 10zł więc to super okazja. Szkoda tylko, że u nas już nie ma.

Nelka Ile kombinacji, moja biedna to tylko z pozycji na pleckach oglądała widoki z wózka, a jedynie na noc lekko na boki się ją dawało. Rany z tymi zaksztuszeniami to widze, że dość często się zdarzają. My mieliśmy chyba jakieś wyjątkowe szczęscie (a problem z ulewaniem był duży bo czasem tak jak piszecie zdarzało się, że co zjadła to wyleciało powrotem) , jak sobie teraz tak wspomne, to u kogo byśmy nie byli kto miał noworodka to były takie akcje przy karmieniu. Tyle, że mniej dramatycznie bo udawało się szybko odkrztusić

Malvi Najlepszego dla Krzysia

Agniesia Śliczniusi, a jakie ciemne włoski, po mamie czy po tacie? :)

Kinga Świetnie wyglądasz, Twoje perełki to już pewnie łącznie ponad 3kg będą miały, musi im być ciasno. Kochana chyba była byś wyjątkiem gdyby udało Ci się uniknąć rozstępów przy bliźniaczkach, jak już przy jednym dziecku prawie większość je ma niestety.
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 5 miesiąc temu #906420 przez Caroina
Wow, spora ta dobudówka, prawie drugi duży dom :woohoo:

10 lata 5 miesiąc temu #906421 przez Kinga2424
Caroina No jest tego sporo. Ale już mam raczej wszystko wybrane. Wczoraj jeszcze byliśmy wybrać panele. Jak bym tak teraz urodziła, to mąż wie co i jak:):):)

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906422 przez agniesia1604
Caroina,
teraz Staś ma ciemny blond albo jasny brąz ...
Oczy ciemne , tak jakby po mnie:))) Raczej już nie będą szare po tatusiu ale gdzieś ten szary mu sie w oczkach pokazuje wokół...
Ja mam piwne...:)
Ciekawe do jakiego wieku oczyska się zmieniają:)

Jak się Staś urodził to była z niego małpeczka,... na czole, na pleckach, na nóżkach włoski...
Zostały mu włoski na nóżkach heheh fajne takie , oczywiście iście widać je dopiero jak popatrzysz dokładnie... a i na pleckach też miał taki fajny meszek...
Może dlatego miałam taką zgagę od 20 tygodnia że masakra...cdzennie po 4-6 gavisconu brałam bo nie dało się wytrzymać:(

10 lata 5 miesiąc temu #906451 przez dotkawy
Czesc :-)) to forum to jest jedna wielka skarbnica wiedzy...przynajmniej dla mnie, jak na dobra sprawe o niczym nie mam pojecia.....

Nelka, Kinga jej.....nawet sobie nie wyobrazam co musialysmy czuc jak sie wam dzieciatko krztusilo..... :(

Agniesia1604 ale slodki ten Twoj synek :-))

Ania86 nie jestes sama ja sie z tego forum duzo ucze......bo praktycznie moja wiedza jest znikoma......

Kinga to ja mam 1 dzieciatko a brzuszek praktycznie taki jak Ty ;) a domek rzeczywiscie bardzo duzy, tak jak pisala Karolina

10 lata 5 miesiąc temu #906464 przez Aneta_78
Agniesia podejrzewam,że czy będzie spał na pleckach,czy na boczku,czy na brzuszku..ja i tak będę się na początku bała,żeby się nie zakrztusił..
B ulewał,sporo,książki podłożone pod materac i kładzenie na boku ( zabezpieczałam kocykiem,żeby się nie przewrócił) troszkę mnie uspokoiły,ale i tak co pobudka w nocy to zaraz patrzenie - jak śpi,czy mu się ulało,czy oddycha...
Nie polecam też kołderki,tak mi się kiedyś niefortunnie pod nią wsunął,że mógł się udusić..
Becik,rożek - to jest to,co ja akurat polecam :-)
Aha,pisałam już ale się powtórzę -zazdroszcze Ci łóżeczka,śliczne:-))

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Munkki na co idziesz do kina? :-)

Kinga szczuplutka jesteś..baaardzo...A co do rozstępów,to przy pierwszej ciąży też nie miałam. Druga to już inna bajka..
A do mnie w sierpniu przyjeżdża moja najserdeczniejsza przyjaciółka ( jedna z dwóch), a są to...bliźniaczki ;-)

Caroina udanych zakupów!!!!

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 5 miesiąc temu #906470 przez munkki
Kinga chata spora! ale sie uwineliscie:) no i domek blizniaczek te bardzo ladny. U mnie sam Stas w brzuchu a mam wrazenie ze rozmiarowo wcale nie odbiegam od Ciebie jakos bardzo;)

Aneta chce isc na "Po slubie" - czeski film (nie ma jak kino europejskie ;)). Chcemy jeszcze troche pokorzystac z wychodzenia poki jestesmy w dwojke, bo potem na chwile trzeba bedzie odpuscic. Wczoraj bylismy w teatrze:P

co do ukladania maluszkow na boczkach, brzuszkach, pleackach - dla mnie rowniez to wszystko nowosc wiec dobrze ze o tym wszystkim wspominacie:)

a z nowosci: dzisiaj zaczynam sie zastanawiac czy czasem jednak tego materaca nie wziac lateks-kokos....

10 lata 5 miesiąc temu - 10 lata 5 miesiąc temu #906510 przez Aneta_78
Munkki pewnie,że korzystaj :-)
Tym bardziej,że uwielbiam czeskie kino...na pewno będziecie się dobrze bawić..
My poza kinem dawno nigdzie nie byliśmy...ostatnio to chyba było jak kupiłam dla siebie i M bilety na program kabaretowy w TVP 2 "Dzięki bogu już weekend" , to jest program na żywo z publicznością...
Dałam bilety M, a on :-" a to co?",
a ja :-" parcie na szkło" :laugh:
No ale bawiliśmy się super!!no i trochę "magii" telewizji podejrzeliśmy ;-)

Munkki a opowiedz coś o tym materacu lateks- kokos...ja nie znam tematu,a materac dopiero będę kupowała..

10 lata 5 miesiąc temu #906517 przez munkki
Aneta naczytalam sie ze gryka jest za twarda, ogolnie te lateksowe sa polecane przez pediatrow (ale to akurat wiesz jak jest, ile stron tyle opini :/). Nie chce samego latekstu bo wolalabym zeby byla opcja dwustronna, wtedy bedzie jakies pole manewru jak bedzie za miekko lub za twardo.
znalazlam takie dwa (ceny sa wyzsze niz te pianka gryka kokos), z czego jeden w opiniach ma ze jest za miekki wiec chyba musze go odrzucic...
www.ceneo.pl/24044716#tab=reviews_scroll
www.ceneo.pl/18161847

chcialabym kupic jakis dobry materac, bo to w sumie na dlugo a sama wiem jak materac jest wazny przy spaniu... tym bardziej dla takich malutkich pleckow:)

10 lata 5 miesiąc temu #906520 przez Aneta_78
Munkki jasne,jasne materac ważna rzecz.
A ja już sama nie wiem,zgłupiałam...U mnie M chce tylko pianka- kokos.
Hm...

10 lata 5 miesiąc temu #906531 przez nelka
Munkki u mnie było tak że po pierwszej ciąży cały czas brałam tabletki a w drugą udało mi się zajść w pierwszym cyklu po zakończeniu brania.

Zosia odmówiła dzisiaj drzemki :angry: wypiła jak zawsze swoją herbatke i po 5min woła: MAMA JUŻ!

Kinga spora ta dobudówka ale idziecie jak burza! brzuszek też spory ale bardzo zgrabnie wyglądasz . Tak sobie dzisiaj patrzyłam w kalendarz i ty pewnie na początku września najpóźniej w połowie będziesz rodzić. Troszkę ci zazdroszcze że tak szybko.... A jak tam serduszka dziewczynek? wszystko się skończyło dobrze czy okaże się po narodzinach?

10 lata 5 miesiąc temu #906535 przez Caroina
Agniesia Oczka to się chyba cały czas zmieniaja. Ja jeszcze pamiętak jak miałam niebieskie, a teraz są szare. Nadii ciagle się zmieniają. Miała niebieskie, a teraz widze, że szarzeją i minimalnie wkrada się brąz (po tatusiu)

Munkki Ale Wam dobrze :) macie racje, trzeba wykorzystać ten czas we dwoje. Ja nie pamiętam kiedy ostatnio byłam w kinie, a w teatrze to ostatnio w liceum, a wybrałabym się do teatru bo filmy to teraz się na necie ogląda :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka