- Otrzymane podziękowania: 76
- /
- /
- /
- /
- Mamusie pazdziernik 2014
Mamusie pazdziernik 2014
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
Nelka dziś porodów zdecydowanie mniej niż wczoraj, chyba dziś w sumie tylko jeden słyszałam do tej pory i później płacz dzidziusia
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
Nie nie,nikt nie wątpi w Twoje zdolności,że to był dobry zakup i bardzo,bardzo korzystny
Tylko tak po cichu Ci powiem,że u Ciebie chyba podobnie jak u mnie " pieniądze szczęścia nie dają.. dopiero zakupy" ( słowa Marylin Monroe)
Malvi a pytałaś o tą wagę? Czy możemy nasze dzieci traktować jako " dwa tygodnie do przodu"??
...nieustająca awaria suwaczka
- nelka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 76
Dziewczyny niechce was martwić ale waga dziecka to nie wszystko. Może być mniejszy dzieciaczek ale najważniejsze żeby samodzielnie po porodzie oddychał. Tak mi się przynajmiej wydaje. Zosia wychodziła na usg starsza o 2tyg a urodziła się po terminie parę dni.
Moja sąsiadka dzisiaj urodziła drugiego synka :-D będzie przecierać szlaki bo starszy jest w wieku Zosi więc zobaczymy jak sobie poradzą na początku.
- Aneta_78
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 161
Jak mój wyprzedza o 2 tyg to ja nawet nie chcę myśleć ile by ważył po terminie
Z tym że u mnie te cykle takie niepewne były..stresującą miałam końcówkę roku.
A poza tym u niego i kości i główka większe..no już sama nie wiem..
...nieustająca awaria suwaczka
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Skarb już na świecie ! :)
- Otrzymane podziękowania: 107
Malvi bardzo się cieszę, że z Wami wszystko w porządku oby tak dalej!
Kinguś czyżby faktycznie godzina zero nadchodziła? Ale skoro dziewczynkom już nic nie zagraża to śmiało. Szkoda się męczyć
Jagodzia i Anetka mi też nie raz się zbierało na płacz. Jakoś musimy dotrwać. Nie mamy innego wyjścia. Też chcę wytrzymač do 37tc i rodzić. Inaczej zwariuję
- pauletta
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 77
Czesto tez usg sie myli z tymi wagami.
Mojego meza boli ząb oj niedobrze. Do tego chyba zgubil ketanol ktory mu dalam na pocz. Ciazy. Bralam na moje mocne miesiaczki...
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 114
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
- malvi
- Wylogowany
- gadatliwa
- 12.09.2014 - Szczęście :*
- Otrzymane podziękowania: 149
- Ania86
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 71
Śliczne wrzosy, uwielbiam je
Dziewczyny ja nie wiem kiedy to przeleciało, dopiero zaczęło się lato a tu już zbliża się ku końcowi :/ my poznawałyśmy płeć bąbelków a tu jesteśmy na końcówce
Mnie dopadł jakiś syndrom zmartwienia że o czymś ważnym zapomniałam kupić I mam od razu pytanie jakie lekarstwa warto mieć na początek dla maluszka? w razie czego... czy lepiej na bieżąco kupować?
- Marza
- Wylogowany
- rozmowna
www.szpital.netus.pl/index.php/dla-pacje...ologiczno-polozniczy
majtki jednorazowe sie chyba nie przydają, cała paczka podkładów też nie, ale jak już kupiłam top zabiorę widać faktycznie tylko na wyjście trzeba zabrać ubranka dla małego, a to juz ogromny plus
A mamy drugą połowę sierpnia, więc od jutra zaczynam pranie i prasowanie ! niech moc będzie ze mną dobrze, że niewiele tego mam ale czekam aż w sh zaczną się jesienne "kolekcje", żeby się jeszcze w co ni eco cieplejszego zaopatrzyć
Aniu dzięki za to pytanie, bo też się zastanawiałam. I jeszcze do tego pytania dołożę czy warto od razu jakies herbatki koperkowe kupować czy coś w tym stylu? I czy mamusie doświadczone podawały swoim dzieciaczkom do picia czystą wodę? bo spotkałam się z opiniami, że najlepiej podawać dziecku do picia wodę, a nie soczki i herbatki. Nie wiem co o tym mysleć.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa
Ania Na początku podaje się vit. D3 i vit.K (w kapsółkach). Pamiętam, że miałam też na wszelki wypadek paracetamol w czopkach, czopki glicerynowe w razie zaparcia, syrop nurofen (chyba po 3 mies). Gaziki jałowe, sól fizjologiczna, gaziki nasączone alkoholem do pępka. Reszta leków przybywała wraz z wizytami u pediatry więc na bierząco też będziesz miała co kupować tym bardziej, że sezon chorób się będzie zaczynał i o przeziębienie nie będzie ciężko.
A my jednak zaklepaliśmy Nadii przedszkole i już od przyszłego tyg będę ją na chwilę zaprowadzać, żeby się po mału oswoiła. Ze wzgledu na choroby najchętniej bym ją zostawiła w domu i trzymała pod kloszem ale nie chce jej ograniczać, a ona bardzo chce do dzieci, chce się uczyć, a nawet jak to odwleke to i tak nie ominą nas te wszystkie choróbska...jakoś to musi być, inni też dają radę i z większą gromadka W razie czego zawsze można zrezygnować więc jeśli faktycznie tylko będzie tam chorować to wtedy wiadomo, sensu nie będzie dalej ją tam zaprowadzać.
- Caroina
- Wylogowany
- gadatliwa