BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #914612 przez nelka
fotelik kupiłam zielono-czarny x-landera i teraz cały komplet mam w takim kolorze, na swoje usprawiedliwienie dodam że fotelik był niewiele droższy niż adaptery które musiała bym dokupić do tego poprzedniego a jak uda mi się go sprzedać to wyjde na 0
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #914618 przez malvi
Anetka ja nie czuję ucisku, ale niestety w szpitalu co chwilę dopada mnie zgaga (wcześniej raczej nie miałam) :P

Nelka dziś porodów zdecydowanie mniej niż wczoraj, chyba dziś w sumie tylko jeden słyszałam do tej pory i później płacz dzidziusia ;)

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914619 przez Aneta_78
Nelka bardzo ładny :-)
Nie nie,nikt nie wątpi w Twoje zdolności,że to był dobry zakup i bardzo,bardzo korzystny ;-)
Tylko tak po cichu Ci powiem,że u Ciebie chyba podobnie jak u mnie " pieniądze szczęścia nie dają.. dopiero zakupy" ;-) ( słowa Marylin Monroe)

Malvi a pytałaś o tą wagę? Czy możemy nasze dzieci traktować jako " dwa tygodnie do przodu"??

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #914625 przez nelka
Najwięcej szczęścia to mi dają zakupy w okazyjnych cenach;-) jak coś jest za drogie to mam wyrzuty sumienia i mnie ta rzecz tak nie cieszy...

Dziewczyny niechce was martwić ale waga dziecka to nie wszystko. Może być mniejszy dzieciaczek ale najważniejsze żeby samodzielnie po porodzie oddychał. Tak mi się przynajmiej wydaje. Zosia wychodziła na usg starsza o 2tyg a urodziła się po terminie parę dni.

Moja sąsiadka dzisiaj urodziła drugiego synka :-D będzie przecierać szlaki bo starszy jest w wieku Zosi więc zobaczymy jak sobie poradzą na początku.

10 lata 4 miesiąc temu #914634 przez Aneta_78
Nelka to z jaką wagą się Zosia urodziła?
Jak mój wyprzedza o 2 tyg to ja nawet nie chcę myśleć ile by ważył po terminie :S
Z tym że u mnie te cykle takie niepewne były..stresującą miałam końcówkę roku.
A poza tym u niego i kości i główka większe..no już sama nie wiem..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #914635 przez Marza
Witam się i ja :-*
Malvi bardzo się cieszę, że z Wami wszystko w porządku ;-) oby tak dalej!

Kinguś czyżby faktycznie godzina zero nadchodziła? Ale skoro dziewczynkom już nic nie zagraża to śmiało. Szkoda się męczyć :-)

Jagodzia i Anetka mi też nie raz się zbierało na płacz. Jakoś musimy dotrwać. Nie mamy innego wyjścia. Też chcę wytrzymač do 37tc i rodzić. Inaczej zwariuję ;-)
Podziękowania: Kinga2424

10 lata 4 miesiąc temu #914638 przez pauletta
Bidusie placzace przytulam :-)

Czesto tez usg sie myli z tymi wagami.

Mojego meza boli ząb oj niedobrze. Do tego chyba zgubil ketanol ktory mu dalam na pocz. Ciazy. Bralam na moje mocne miesiaczki...

10 lata 4 miesiąc temu #914642 przez Marza
Pauletta biedny... nie ma nic gorszego od bólu zęba... USG nigdy nie podaje idealnej wagi... zawsze jest jakieś wahanie... chyba 200g, ale nie pamietam dokładnie

10 lata 4 miesiąc temu #914644 przez Caroina
Tak sobie czytam, wychodzi na to, że wiele z Was urodzi przed terminiem i nie mogę uwierzyć, że ten czas tak śmignął i niektóre już są przy końcówce :woohoo:

10 lata 4 miesiąc temu #914647 przez Marza
Caroina no przeleciało to strasznie... Jeszcze pamiętam ten dzień w którym robiłam test :D haha a tu już 8 miesiąc się zaczął i niebawem bedzie mały szkrab :D masakra :)

10 lata 4 miesiąc temu #914687 przez malvi
Waga z Usg może się różnić nawet o +/-500g. A to ze dzieciaczek jest duży jest na plus w przypadku wczesniakow, ale nie oznacza że jego narzady są tez bardziej "do przodu". Dlatego ja i Kinga dostałyśmy sterydy na rozwój plucek naszych Babelkow

10 lata 4 miesiąc temu #914691 przez Ania86
Anetka, tak to ja pisałam o tym uciskaniu na żebra i tak mam jak posiedzę dłużej tak mnie ciśnie pod nimi, ciężko oddychać :/
Śliczne wrzosy, uwielbiam je ;)

Dziewczyny ja nie wiem kiedy to przeleciało, dopiero zaczęło się lato a tu już zbliża się ku końcowi :/ my poznawałyśmy płeć bąbelków a tu jesteśmy na końcówce :ohmy:

Mnie dopadł jakiś syndrom zmartwienia że o czymś ważnym zapomniałam kupić ;) I mam od razu pytanie jakie lekarstwa warto mieć na początek dla maluszka? w razie czego... czy lepiej na bieżąco kupować?
Podziękowania: Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #914696 przez Marza
O właśnie znalazłam na stronie szpitala listę rzeczy do porodu ! :D nareszcie :D
www.szpital.netus.pl/index.php/dla-pacje...ologiczno-polozniczy
majtki jednorazowe sie chyba nie przydają, cała paczka podkładów też nie, ale jak już kupiłam top zabiorę :) widać faktycznie tylko na wyjście trzeba zabrać ubranka dla małego, a to juz ogromny plus :)
A mamy drugą połowę sierpnia, więc od jutra zaczynam pranie i prasowanie ! niech moc będzie ze mną :D dobrze, że niewiele tego mam :P ale czekam aż w sh zaczną się jesienne "kolekcje", żeby się jeszcze w co ni eco cieplejszego zaopatrzyć :whistle:

Aniu dzięki za to pytanie, bo też się zastanawiałam. I jeszcze do tego pytania dołożę czy warto od razu jakies herbatki koperkowe kupować czy coś w tym stylu? I czy mamusie doświadczone podawały swoim dzieciaczkom do picia czystą wodę? bo spotkałam się z opiniami, że najlepiej podawać dziecku do picia wodę, a nie soczki i herbatki. Nie wiem co o tym mysleć.

10 lata 4 miesiąc temu #914697 przez Caroina
Aneta Też mam takie uczucie przepełnienia w żołądku mimo, że wcale nie zjem dużo. Teraz np rzuciłam sie głodna na serek wiejski i nie dojadłam bo aż mnie zemdliło na chwile.

Ania Na początku podaje się vit. D3 i vit.K (w kapsółkach). Pamiętam, że miałam też na wszelki wypadek paracetamol w czopkach, czopki glicerynowe w razie zaparcia, syrop nurofen (chyba po 3 mies). Gaziki jałowe, sól fizjologiczna, gaziki nasączone alkoholem do pępka. Reszta leków przybywała wraz z wizytami u pediatry więc na bierząco też będziesz miała co kupować tym bardziej, że sezon chorób się będzie zaczynał i o przeziębienie nie będzie ciężko.

A my jednak zaklepaliśmy Nadii przedszkole i już od przyszłego tyg będę ją na chwilę zaprowadzać, żeby się po mału oswoiła. Ze wzgledu na choroby najchętniej bym ją zostawiła w domu i trzymała pod kloszem ale nie chce jej ograniczać, a ona bardzo chce do dzieci, chce się uczyć, a nawet jak to odwleke to i tak nie ominą nas te wszystkie choróbska...jakoś to musi być, inni też dają radę i z większą gromadka :woohoo: W razie czego zawsze można zrezygnować więc jeśli faktycznie tylko będzie tam chorować to wtedy wiadomo, sensu nie będzie dalej ją tam zaprowadzać.
Podziękowania: Ania86, Aneta_78

10 lata 4 miesiąc temu #914701 przez Caroina
Marza Przy karmieniu piersią ponoć nie trzeba już dodatkowo nawadniać. Przy modyfikowanym tak i oczywiście woda najlepsza. Herbatke koperkową też kupiłam na sam początek i (o właśnie jeszcze do apteczki) warto kupić krople espumissan w razie kolek. U nas na szczęście obeszło się bez. Poza mlekiem mała nie chciała nic pić wiec herbatki poszły do kosza ale teraz też kupię.
Podziękowania: Marza

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka