BezpiecznaCiaza112023

Mamusie pazdziernik 2014

10 lata 4 miesiąc temu #914991 przez malvi
Hej laski u nas ktg caly czas ok. Jutro mamy wyniki wymazu z pochwy plus będą robić jeszcze krew i mocz i najwazniejsze - Usg. Jeżeli szyjka będzie bez zmian to może mnie wypisza i czeka mnie lezenie w domu, a jak cos będzie nie tak to jeszcze mnie zostawią.

Dziewczyny z pokoju właśnie poszly na badania, może ktoras dzis urodzi ;)

Kinga a co u Ciebie????
Podziękowania: Kinga2424

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 4 miesiąc temu #915017 przez Caroina
Malvi Świetne wieści. W takim razie 3mam kciuki, żeby wszystkie wyniki były dobre i wypuścili Cie do domu. Zawsze lepiej sobie u siebie leżeć.
To ta dziewczyna co wczoraj prowokowali jej poród nadal nie urodziła :woohoo: biedna :dry:

10 lata 4 miesiąc temu #915035 przez malvi
No jeszcze niestety nie urodzila. Oksytocyna nie do końca zadzialala wiec będą jej dawać kolejna dawkę.
Za to druga dziewczyna właśnie wrocila i będzie miala dzis cesarke okolo 18-19 także pewnie jutro zobacze dzidzie ;))

10 lata 4 miesiąc temu #915036 przez Ania86
Malvi, czyli same dobre wiadomości, super. Obyś wyszła do domku i spokojnie odpoczywała w swoim łóżeczku z Krzysiem. Trzymamy kciuki.
Kinga, jak po wizycie u lekarza? czekamy na wiadomości......

Byłam dziś z mamą w lidlu i kupiłam małej 2 razy 2 pak bodziaków a mama kupiła dresik ;)

Ale powiem Wam że zwłąszcza te body to były tak porozwalane że ledwo co udało nam się znaleźć nie rozpakowane, były jeszcze fajne spodenki i koszulki ale już dość póki co ;) Udało mi się też z samego rana zrobić dwa prania które już wyschły i czekają na prasowanie. Zaraz M wraca z pracy i musimy jechać na działkę pokosić trawę, przez tą pogodę to rośnie tak że trzeba kosić co tydzień :/
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915048 przez Marza
Cześć dziewczynki :kiss:
My już z M zaliczyliśmy szoping i dzięki jednej z Was kupiłam w biedrze Lovelę za 15zł do koloru, bo uznałam, że do białego nie będę kupowała, a jak mi się skończy to będę próbowała prać w jakimś zwykłym delikatnym proszku, bo ceny tych są okropne, może akurat malutki nie będzie uczulony :)
Dzisiaj będę prała ciuszki. 40 stopni wystarczy? i tak będę je prasowała, więc myślę, że nowe ciuszki wystarczy w 40 hmm?
Samopoczucie nienajgorsze, ale i pogoda nie za fajna, więc ciuszki będę suszyła w domku :) będzie mi pachniało hehe

Malvi super wieści ! :) czekamy na dalsze informacje jak po badaniach :*
Kinguś niecierpliwimy się strasznie co u Ciebie :dry:
Aniu śliczne ciuszki. Szkoda, że nie mam nigdzie lidla, bo też bym pooglądała co tam mają ciekawego :)

10 lata 4 miesiąc temu #915058 przez Caroina
Ania Śliczne ubranka :)

Marza Co Ty upolowałaś?

Kinga Wszystkie czekamy z niecierpliwością na wieści od Ciebie :unsure:

Ale się dziś nasprzątałam. Jestem happy, że udało mi się prawie wszystko ogarnąć. Zostało mi tylko pranie ubranek dla Milenki ale jeszcze dziś zajęłam się praniem swoich rzeczy bo nazbierały się 2 kosze. Jak skończe to powrzucam jeszcze swoje fotki

10 lata 4 miesiąc temu #915060 przez Caroina
Marza Ja zawsze prałam w 40st. Tym razem będę prać w 60st.

10 lata 4 miesiąc temu #915062 przez pauletta
2 zl wydane :-)
Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915068 przez Aneta_78
Pauletta i jak wyniki?

Munnki rozśmieszyłaś mnie stwierdzeniem,że do dziubków to Wy sobie skakaliście :-)
A pokoik,że kolorowy..to fajnie..dzieci to lubią. U mnie z kolei wyszło lekko nudno i chyba podziałam z naklejkami właśnie..

Jagodzia słońce,rozumiem Cię w 100 %, damy radę..byle do 36 tc. Ja też tak jak Ty,kocham maleństwo ale ciąża stanowczo za długo trwa.

Malvi w takim razie trzymam kciuki za "home sweet home"...wracaj do swojego łóżeczka :-)

Caroina jaaa trzecieee? powtarzam z naciskiem na " jaaa"??
Kochana,jestem jednym wielkim chodzącym narzekadłem na ciążę.. :blush:
Nie ogarniam siebie i swojego ciała...także wbrew klasykowi który mówi nigdy nie mów nigdy,powiem to po japońsku NEVER ;-)

Marza też kupiłam tą Lovelę i ..ciuchcię drewnianą ( bo tatuś syna ma teraz że tak powiem kurs na drewno :woohoo: )

Ania oo ja też stoczyłam "walkę" w Lidlu.
Podjeżdżam i pacze,a tam mknie parę ciężarówek przez parking...rześko..wszak 8:00 rano była..
(Jedna z nich gdy już wychodziła obładowana, to powolutku,trzymając się za krzyż,japoneczki na nóżkach klapały w rytm wolniutkich kroczków..)
Oho pomyślałam, " to chyba dziś rzucili te ubranka dla dzieci"..wchodzę,a tam jak na ryneczku za PRL'U gwarno,ludzi pełno,folie od opakowań fruwają w powietrzu. ...
ha,a więc jednak ubranka :-)
Napieram. Sięgam prawie na oślep 2 pak body. Radość. Sprawdzam rozmiar. Jest 74,super taki chciałam. Chwalę się zdobyczą mamie. Zerka i ...rzuca ziarno niepokoju " aaa czy to nie jest zestaw dla dziewczynki..bo takie te wzorki dziewczęce?" Spoglądam ponownie. Na opakowaniu siedzi w owym bodziaku śliczna,roześmiana,z jedyneczkami na przodzie.. mała księżniczka :-). Odkładam. Znika z kosza po sekundzie..eh..
I teraz pytanie : kim są ci ludzie? czemu ich tyle? nie pracują czy jak? nudzą się? zakupoholicy?No trudno w tym moim Lidlu coś dostać..

...nieustająca awaria suwaczka ;-)

10 lata 4 miesiąc temu #915072 przez Marza
Caroina właśnie nic nie upolowałam :) to był szoping spożywczy :D tylko proszek w promocji hehe :) ale muszę się w końcu do jakiegoś sh wybrać.

Anetka mój juz by najchętniej kupił takie auto na akumulatorek xD wolałabym jednak, żeby to była ciuchcia :D nie wiem co to będzie jak młody podrośnie :D mój M tylko na niego chyba będzie wydawał kasę :D

10 lata 4 miesiąc temu - 10 lata 4 miesiąc temu #915076 przez Aneta_78
Marza i tak będzie kochana :-)
U mnie do dziś M sobie ( tfu..synkowi synowi) kupuje LEGO pod choinkę :woohoo:
Na zabawki wydaje i wydawał fortunę..szaleństwo.

A Jasiek będzie eco

Załączniki:

10 lata 4 miesiąc temu #915085 przez Marza
Anetka, ale sie fajnie prezentuja te zabaweczki! Super :laugh: ja na razie nic nie kupuję do zabawy. Tylko jakas zawieszke z pozytywka :-) dopiero się zacznie u nas szalenstwo z zabawkami jak maly zacznie chwytac i sie tym interesowac :-D

10 lata 4 miesiąc temu #915106 przez Caroina
Aneta Nigdy nie mów nigdy :P
Super zabaweczki. Mamy taką samą z ikea mula ;) Też mi się spodobał ten pociąg i jak jeszcze się trafi to go wezmę. A tą piramidkę skąd masz ? bo kiedyś polowałam na taką ale nigdzie się nie trafiła. U mnie też mnóstwo drewnianych zabawek, a zwłaszcza układanek. Mała uwielbia. Tak więc u nas też trochę eko :)

10 lata 4 miesiąc temu #915114 przez Aneta_78
Caroina ta piramidka też z ikea :-)
A pociąg jest też w wersji dla dziewczynek,z różowymi elementami...
Wiesz ja lubię drewniane zabawki,ale tyle tych zabawek po B mamy,że nie powinniśmy nic kupować..w końcu ta sama płeć,też tak pewnie masz..:-)
No ale człowiek chce coś nowego,bo chyba wyrzuty sumienia ma wobec maluszka..

Pisałam do Kingi sms'a ale nie odpisała...dzwonić nie będę bo nie wiadomo co i jak,a nie chce przeszkadzać...

10 lata 4 miesiąc temu #915123 przez Caroina
Aneta Dzieki za info. Jejku Ciekawe co u niej.
Piramidkę też muszę taką sprawić malutkiej. Nadii tak ją szukałam, że biedne dziecko w końcu jej nie dostało :whistle: U nas zabawek też dużo ale takich dla maluchów prawie nic nam nie zostało więc będzie szaleństwo jak mała wkroczy w ten wiek :woohoo:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka