BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Lipiec 2016

8 lata 10 miesiąc temu #1027024 przez madzialenka
Magmus kochana ,wydaje mi sie,ze Anna nie miala tu na celu kogos obrazac...tylko w takich przypadkach jak dzis czasem czesto trudno nazywac wszystko "po imieniu",nie chce tu tez nikogo bronic,tylko poprostu dla nas wszystkich w jakis sposob ta wiadomosc nas dotknela i kazda probuje na swoj sposob sie tu wyrazic:(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027026 przez Dorcik 1979
Sevilla błagam tylko się nie denerwuj, bo maleństwo wszystko czuje. Mój lekarz mówi, testy Pappa to w zasadzie statystyka. Najważniejsze, że USG wyszło dobrze. Trzymamy kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo.

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027027 przez Anna1991
.

8 lata 10 miesiąc temu #1027028 przez magmus88
Ech... Anna, chyba nie wiesz co to znaczy na kogoś naskoczyć. Wyraziłam tylko swoje zdanie. Pracuję na co dzień z TAKIMI dziećmi.... i to są takie same dzieci jak każde inne... nie lubię jak ktoś szufladkuje osoby niepełnosprawne.
Madzia - przecież ja nie mówię, ze ktoś kogoś obraża. Wyraziłam się tylko, że nie podoba mi się to stwierdzenie i tyle. Koniec tematu.

Może to takie moje zboczenie zawodowe ale rzuciło mi się to w oczy.

8 lata 10 miesiąc temu #1027029 przez madzialenka
no no juz koniec tematu,nie ma co roztrzasac....

wszystko bedzie dobrze,zobaczycie..przede wszskim w to trzeba uwierzyc.
i kazdej z nas zycze tego z osobna.Bo podobno wiara czyni cuda :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027030 przez magmus88
Madzia - masz rację :)

Ja ma jutro wizytę u mojego prywatnego, ale dopiero wieczorkiem. Już nie umiem się doczekać.... Później jedziemy do znajomej na pączki :PP Ma cukiernie :D hehehe więc się najemy ehhee. To juz nas taki zwyczaj od kilku lat.

Dziś byłam u położenj (tej od lekarza po zawale :() wpisała mi do książeczki zaległe wyniki.... Lekarz czuje się dobrze, jest w domu ale żona mu zabrania wrócić do pracy - też lekarka. No i w sumie sie nie dziwie. Nie może się przemęczać przeciez.... I nie było jeszcze moich wyników z cytologii.... wiecie ile się czeka? Bo u mnie to już miesiąc mija...

8 lata 10 miesiąc temu #1027034 przez madzialenka
Magmus tez mam wizyte jutro:))) ale przed 16.

A ja za paczki zabieram sie od urodzin i jakos nie moge ich zrobic,mam problemy ze spaniem to moze dzis w nocy zrobie???? :):))) szczerze mowiac nigdy ich nie robilam,ale mam nadzienie rozane,bo uwielbiam i zal nie sprobowac swoich sil:)))

dzis duzo siedzialam za kolkiem...jak mnie brzuch chwycil z bolem jak juz wrocilam do domu,myslalam ze urodze,ale polozylam sie i przeszlo :))

cytologia chyba w ciagu miesiaca przychodzi .

Sevilla....a maz co mowil?

8 lata 10 miesiąc temu #1027035 przez claudii09853
Magmuss88 ja czekałam ponad miesiąc robiłam 15.12 a wyniki były jak byłam na wizycie w poniedziałek :) mam typ 2 ginekolog powiedział że jest w normie jak dla kobiety w ciąży :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027058 przez kameame
Sevilla, trzymaj się Kochana
Teraz pewnie będziesz sie zamartwiać (domyślam się, że ciężko o tym nie myśleć), ale wyniki na pewno będą dobre tylko musisz przetrwać ten czas

Konsultowałaś wyniki ze swoim ginekologiem?

8 lata 10 miesiąc temu #1027062 przez Justyna89
Sevilla, głowa do góry, na wyniku są tylko statystyki, nie jest diagnoza "urodzi pani na100% dziecko chore", wwszystko będzie oki zobaczysz :-) ja w pierwszej ciąży po jednym usg uslyszalam "dziecko ma za krotkie nóżki, urodzi się z wadą", ileż się w necie naczytalam o tym, udenerwowalam, potem usg u mojego lekarza który stwierdził ze wszystko jest ok i urodzilam zdrowego, cudnego synka:-)
Ja rano dostalam bólu brzucha, od razu lekarz-wizyte mam u mojej pani dr za 2 tyg wiec poszlam do przychodni, wchodze a tu taki stary zgredo-zboczeniec aaaaaaa NIGDY WIECEJ!!!! najwazniejsze ze przebadal, wszystko w porzasiu jest, serduszko maluszka posluchalam, zalecil zgred magnez i w zasadzie to wszystko:-) :-) :-) pozdrawiam Was wszystkie cieplutko i samych pysznych pączusiów życzę w dniu jutrzejszym :-)

8 lata 10 miesiąc temu #1027068 przez kameame
Sevilla napiszę jeszcze tylko, ze moja kolezanka z pracy miala taką samą sytuacje jak Ty i poszla z wynikami do lekarza prowadzącego i on stwierdził, żeby nie robiła dalszych badań, bo to tylko statystyki a skoro usg jest ok to na pewno wszystko jest w porządku.Oczywiście miała wątpliwości, dzidzia urodziła się zdrowa

Pozdrawiam Was dziewczyny

8 lata 10 miesiąc temu #1027091 przez magmus88
Madzia, trzymam za nas kciuki dzisiaj :)
Zmykam do pracy.
Miłego dnia :)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1027101 przez Anna1991
.

8 lata 10 miesiąc temu #1027105 przez Justyna89
Ania ja się z Tobą zgadzam, każda prawdziwa matka kocha swoje dziecko niezależnie od wszystkiego. Jednak wiadomo też,że każda z nas chce dla swojej pociechy jak najlepiej i ja życzę każdej z Was i sobie również by to marzenie się spełniło :)

8 lata 10 miesiąc temu #1027108 przez Lazysundayldz
Witam wszystkich :))
Mam przeczucie że u Sevilli wszystko dobrze się skończy, trzeba się pozytywnie nastawić i będzie ok :)
Ja się pochwale że nasz karolek będzie miał kompana do zabaw bo moja siostra się postarała i jest w 4 tygodniu ciąży! Jestem przeszczesliwa :D maluchy będą w tym samym wieku ;))
Ha wczoraj miałam cały dzień sprzątania bo na weekend mamy teściów :P pierwszy raz do nas przyjeżdżają...
A dziś już pączka zjadlam więc życzę smacznego :*

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka