- Otrzymane podziękowania: 8
- /
- /
- /
- /
- Mamusie LISTOPAD 2017
Mamusie LISTOPAD 2017
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 74
U mnie tez biało, mam juz dosc tej zimy niech w końcu bedzie wiosna taka prawdziwa. A mi poraz pierwszy w ciazy wyskoczyły na czole i twarzy wypryski, w 2 poprzednich nie miałam takich problemów.
A pozostałe dziewczyny gdzie, chyba zabalowały w świeta
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja zawsze miałam coś na twarzy ale nie za bardzo, wiadomo że "młoda "jestem więc mam prawo żeby coś było :-P ale trochę miałam już spokój a tu znów problem z trądzikiem wrócił. Ale widzę że trochę znika
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 19
Ja już po wizycie. Ogólnie wyniki ok, tylko bakterie w moczu więc wypisał mi lek. Założył też kartę ciąży. Na usg dostałam skierowanie bo on u siebie nie robi tylko na oddziale w szpitalu i mam na 26. To będzie już 12 tydzień, trochę szkoda ale tydzień szybko zleci
Ja zawsze miałam problemy z cerą, w ciążach szczególnie chociaż tak sobie kojarzę że chyba z synem było gorzej niż z córką. Teraz też strasznie mnie wysypało, patrzeć na siebie nie mogę ale co zrobić jak to hormony...
- PatiZonka1987
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
melduję się i Ja po świętach ... u nas było dosyć spokojnie, chociaż był jeden wielki foch z mojej strony na męża bo cały post nie pił alkoholu a w święta trochę popił i mnie wnerwił ... ale takie to już życie z tym naszym "chłopstwem"
Mówicie że macie kłopoty z cerą .... mam i ja na brodzie mam pozostałość po wielkiej kroście , a i zauważyłam że muszę się częściej pudrować bo się często "świecę".
Mdłości delikatnie odpuszczają, chociaż "niesmak" na myśl o mielonym mięsie nie odpuszcza a i zauważyłam , że mam dużo wrażliwsze sutki.
Heathera super, że wyniki ok a i obie 26tego zobaczymy nasze Kropusie a to już za 7 dni
Mnie w piątek czeka jeszcze wizyta u endokrynologa, mam niedoczynność tarczycy a w ciąży tym bardzie muszę się kontrolować.
W sobotę rano idę robić badania z "listy" od gina czyli mocz morfologia itp itd ....
Dzisiaj mam dzień taki jak ja to mówię "slow motion" - taka jestem nieogarnięta, niedospana i niekumająca, w dodatku coś chyba dzisiaj w pracy źle się schyliłam / albo napięłam jakieś mięśnie bo mnie krzyże bolą a jak się schylam to normalnie mnie "prądy" przechodzą ehhh ....
Jeszcze ta "zimowa"pogoda za oknem .... no gdzie ta wiosna, to słoneczko ???!!!
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Heatherah polecam jesc suszona zurawine gsrstke dziennie zdrowa wskazana w ciazy zawiera duzo wit c i innych mineralow zakwasza mocz i oczyszvzs go z toksyn.Ja w poprzedniej ciazy jadlam mimo rowniez bakteri w drogach rodnych jak teraz nigdy nie mialam bakteri w moczu.Te wszystkie preparaty na bakterie w moczu sa oparte wlasnie na zurawinie.Ja jadlam zaprzestalam ok tygodnia temu przez te przeprowadzke wszystko inne zaniedbuje ale jak juz sie przeprowadze zaczne jesc z powrotem.
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja znów zauważyłam że zaczynają mi puchnać nogi po całym dniu.
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
A my dzis przewozimy wieksze meble tzn maz przewozi a ja z maluchami w domu.Ja nadal z katarem syn chory na zapalenie krtani wlasnie wrocilismy od pediatry.No i oczywiwcie mieszkanie jak by tajfun przeszedl wszystko w kartonach niczego nie moge sie doszukac.Moze uda nam sie wszystko dzis albo jutro najpuzniej przewiesc.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Maja powodzenia:)
Tatinka ja żurawina nawet lubię, za imbirem właśnie nie przepadam
U nas pogoda ładna tzn tylko 6 stopni ale słoneczko świeci więc nie narzekam i na spacer z córką wyjdziemy. Znowu mam dzień że nic mi si3 nie chce nie wiem jakoś Energi mi brak i zaangażowania na cokolwiek... mam nadzieję że w końcu to mini
Wczoraj za to na wieczór miałam taki potworny ból głowy że aż zwymiotowałam:/
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- PatiZonka1987
- Wylogowany
- gaworzenie
- Otrzymane podziękowania: 1
Heathera napisał: Patizonka no to razem odliczamy dni a na którą masz ? Ja na 9 rano
Maja powodzenia:)
Tatinka ja żurawina nawet lubię, za imbirem właśnie nie przepadam
U nas pogoda ładna tzn tylko 6 stopni ale słoneczko świeci więc nie narzekam i na spacer z córką wyjdziemy. Znowu mam dzień że nic mi si3 nie chce nie wiem jakoś Energi mi brak i zaangażowania na cokolwiek... mam nadzieję że w końcu to mini
Wczoraj za to na wieczór miałam taki potworny ból głowy że aż zwymiotowałam:/
Wizytę mam na 16:30 dopiero ... więc Ty będziesz już dawno po a ja będę czekać .... hmmmm
codziennie zastanawiam się, co tam się dzieje w brzuszku u mojej Kropusi / albo Kropka mam taki śmieszny odruch , że łapię się za biust i sprawdzam czy mnie boli .... jakoś tak mi zostało 'przezornie" po poronieniu , bo wtedy z dnia na dzien wszystkie objawy ustały ...
Ale bolą mnie sutki , w ciągu dnia odczuwam takie jakby bolesne mrowienie a właśnie słyszałam , że w ciąży sutki stają się wrażliwe.
Robiłam mężulowi dzisiaj spaghetti na obiad - ciężko mi podsmażać mielone mięso i cebulę ... wrrrrr ........... normalnie wietrzyłam mieszkanie bo nie mogłam "strawić" tych zapachów
- maja001
- Autor
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja mam mdlosci ale nie na konkretne rzeczy po prostu czasem mnie zemdli a i jak sie przepracuje to tak boli mnie krengoslup ze do wc dojsc nie moge.
- tatinka23
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ja dalej walczę z mdlosciami, ale cieszę się że nie mam tak cały czas jak na początku, byłam nie do życia. Najlepiej leżała bym przez cały dzień a teraz to funkcjonuje normalnie. Już trochę miałam spokój ale znów powróciło. Muszę uważać co jem bo na widok smazonego robi mi się nie dobrze.
- Heathera
- Wylogowany
- rozmowna
Maja to już będzie tylko lepiej
Patizonka to faktycznie ja mam dużo wcześniej, ale nie ma co się stresować na pewno wszystko ok