BezpiecznaCiaza112023

Mamusie LISTOPAD 2017

7 lata 8 miesiąc temu #1059492 przez tatinka23
Mam skierowanie wystawione przez lekarza to nic. Ogólnie to na NFZ chodzę to za nic nie płacę

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

7 lata 8 miesiąc temu #1059493 przez maja001
Tatinka sory ze tak dopytuje ale wiem ze bafania genetyczne sa odplatne a na nfz robi sievtylko kobieta przy specjalnych wskazaniach np tak jak u mnie po 35roku zycia bafz gdy lekarz stwierdzi nieprawidlowosci na usg albo gdy ma soe juz dziecko z choroba genetyczna inaczej za te badania sie placi

7 lata 8 miesiąc temu #1059504 przez tatinka23
Mój lekarz mówił że nie trzeba płacić. Jest ordynatorem na oddziale więc chyba się orientuję w tym :-) zobaczymy w maju.

7 lata 8 miesiąc temu #1059510 przez maja001
Tatinka to super ze mozesz zrobic je za darmo.Ja w poprzednich ciazach robilam prywatnie i to dosc duzy koszt jednak.

7 lata 8 miesiąc temu #1059512 przez Gosia1001
Ja tez robilam na NFZ te badania. Ginekolog wypisal mi skierowanie. Powiedzialam mu, ze potrzebuje tych badan, poniewaz poprzednią ciaze poronilam. I teraz chce wiedziec, czy jest wszystko wporzadku.
Potem umowilam sie w wybranej klinice, ktora ma podpisany kontrakt z NFZ.

7 lata 8 miesiąc temu #1059518 przez maja001
gosia a na kiedy jestes umówiona na te badania? Tak wiem ze po poronienienu lekarz moze wystawic skierowanie na takie badania. Bedziesz miałą test podwójny i usg?

7 lata 8 miesiąc temu #1059519 przez maja001
A juz robiłas je, czy cos zle zrozumiałam?

7 lata 8 miesiąc temu #1059528 przez Gosia1001
Ja je robiłam przy 2 ciąży - 1,9 temu. Usg i krew.

7 lata 8 miesiąc temu #1059562 przez Heathera
Hej hej
Jak tam się dzisiaj czujecie ?
U mnie dzień zaczął się od wymiotów więc kiepsko. Sprzątnąc chce w domu ale średnio mam siły. Synek mi trochę pomaga.

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

7 lata 8 miesiąc temu #1059570 przez tatinka23
Hej. U mnie nawet dobrze, rano trochę mulilo ale przestało. Pogoda fatalna :/ tylko siedzieć w domu. Ja już trochę mam ogarniete Ale przy psie to długo się nie cieszę porządkiem :-P

7 lata 8 miesiąc temu #1059585 przez maja001
Ja tam nie sprzatam za specjalnie i tak zaraz po swietach chcemy sie przeprowadzic wiec sprzatac bede na nowym mieszkaniu.Dzis mialam kilka spraw do zalatwienia i cale dopoludnie mi zeszlo pozniej szybko obiad odebrac ayna z przedszkola troche z nim pocwiczyc(ma wade wymowy i z nim cwiczymy) i tak zlecjalo poludnie.Ja rano czulam sie zle teraz jest juz ok.Oczywiscie nadal mecze sie z katarem.
Gosia i jak wyszly ci te badania w poprxedniej ciazy?Ja robie je pierwszy raz naczytalam sie w necie ze czesto wychodza zle ze dziecko chore a pozniej okazuje sie ze wszystko jest ok.Dlatego mam obaey przed tym badaniem

7 lata 8 miesiąc temu - 7 lata 8 miesiąc temu #1059588 przez Heathera
No ja dużo sprzątać też nie zamierzam bo nas w święta praktycznie nie będzie. Jedziemy w niedzielę do teściów i tam noc nocujemy. A w poniedziałek po południu może kolezanka wpadnie bo jestem dla jej córki chrzestną więc trochę wypada ogarnąć hehe ale właśnie ciekawe na jak długo czysto będzie jak w domu pies, dwójka dzieci i mąż :p Ogólnie to jakieś chochliki w nocy chodzą i brudzą tak przynajmniej oni mówią:p

Cywilny: 21.01.12 Kościelny: 06.06.15

7 lata 8 miesiąc temu #1059590 przez tatinka23
To u każdego chodzą :-P zawsze mówię że ogarniete jest na 5 minut bo zaraz ktoś wejdzie, a to butów nie ściągnie bo na chwilę tylko do domu zajrzał :-P psa wypuszcze na dwór przy tej pogodzie to tonę piachu przyniesie na łapkach. Nom stop ze szczotka latać i mopem.

7 lata 8 miesiąc temu #1059597 przez Gosia1001
Wyszły bardzo dobrze. Zarowno usg, jak i testy z krwi. Kazda kobieta jest inna i ma inne podejscie. Ja chcialam wiedziec w razie jakby "cos" wyszlo - dalsze testy. I podjecie decyzji w razie czego.

U mnie samopoczucie fatalne - co rano czuje sie jakbym wieczorem litr wodki wypiła :D glowa mnie boli, mdli, żołądek boli, mam dreszcze. I tak cały dzien. Echhh masakra. W nocy nie lepiej - caly czas snią mi sie jakies głupoty, poce sie, co chwile biegam do wc.
Czekam az skonczy sie I trymestr.

7 lata 8 miesiąc temu #1059598 przez maja001
W końcu spokuj uwielbiam wieczór jak dzieci spia człowiek moze normalnie chociaz pomyslec. Ja straciłam apetyt, a na poczatku miałam za 4 osoby.
Dzieki gosia za odpowiedz. troche mnie pocieszyłas.
U mnie to chyba te chochliki chodza za tyłkiem bo jade mopem po podłodze ogladam sie a za mna juz brudno he he :laugh:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka