BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 10 miesiąc temu #1026344 przez asiekasiek
Asiulek super ten niekapek. Faktycznie nie kapie, a L. ma świetny gryzak, po wypiciu wody trzeba ją przebierać bo cała się porozlewa, wylewa sobie z ust...ale niech się uczy picia z czegoś innego :D co do dawania cukierków i słodzenia, ja też jestem za tym, że jak najmniej czekolady słodkości, więc rozumiem Twój wnerw :pinch: :pinch:

Dzięki Juradka :)

Basia u nas jutro też brokuł :woohoo: :woohoo:
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Pesq mata ślicznie wygląda na zdjęciach :D i właśnie jest ogroooomna :D

A co do jedzenia L ona jest żarłokiem :blink: :blink: jak jej daję marchewkę z ziemniakiem i pietruszką ( bo już wszystko po jednym produkcie miała) to ona zje baardzo dużo tego i chcę więcej a nie ma, no tak ze 20 łyżeczek jej daje. Dzisia zjadła na kolacje 230 ml mleka!! Mojego, odciąnełam 120ml i już nie dałam rady a tak dobrze jak jest 160ml więc wyjęłam z zamrażalnika i nie myślałam że zje wszystko, czyli dodatkowe 110ml... Daję jej na noc z butelki z tej okazji że chcę żeby odzywczaja się ode mnie, że ja ją usypiam itp, bo przez caly styczeń to ja robiłam i z cyca jadała, i jak miała inaczej zasnąć to wycie. Dzisiaj już zasnęła jak dawniej. No ale aż tyle zjadła, mąż powiedział, że jakby miała więcej to jeszcze by zjadła... :blink: :blink: :blink: a dzisiaj jadłam banana mając ją na rękach a ta łapie banana i do paszczy kieruje :blink: :blink: :blink:

Asiulek czy chłopaki mają dwa osobne łóżeczka czy jak oni śpią ?? Bo tak sobie pomyślałam jakbym miała wyjców razy dwa :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1026345 przez basiek149
Laura mała Głodzilla :D A chociaż z pełnym brzuszkiem ładnie Ci przesypia nocki?
Ja jestem bardzo ciekawa co to jutro z tym brokułem wyjdzie :) i czekam również na relację z obiadku Laury :)

Przeglądałam takie statystyki forum i wiecie, że nasza Pesq pobiła system i ma najwięcej podziękować z caaaałego forum B) :) A na drugim miejscu jest Asia, potem jakieś dwie inne i na piątym znowu ktoś od nas bo Zaz :D Wniosek z tego taki, że jesteśmy bardzo kulturalne i sobie pomagamy i za wszystko dziękujemy oł jeea :)
Podziękowania: pesq, me.ch

8 lata 10 miesiąc temu #1026346 przez asiekasiek
Basia właśnie nie przesypia mi :/ właśnie mi się rpzebudziła ale dałam jej misia i wtulona jest w niego... mam nadzieje ze zaśnie... :huh: ja też jestem ciekawa czy coś bedzie chciała jeść jutro :)

o jacie na serio druga jestem :angry: :angry: Pesq mnie wyprzedziła :angry: :angry: a tak na serio to nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje :D ale na serio z całego całego forum ?? Dałabym Mech w sumie bo ona dużo rad daje niż mnie :P widzisz Basia jestem miła :P :P
Podziękowania: pesq, me.ch

8 lata 10 miesiąc temu #1026348 przez basiek149

o jacie na serio druga jestem :angry: :angry: Pesq mnie wyprzedziła :angry: :angry: a tak na serio to nawet nie wiedziałam że coś takiego istnieje :D ale na serio z całego całego forum ?? Dałabym Mech w sumie bo ona dużo rad daje niż mnie :P widzisz Basia jestem miła :P :P

hahahaha :D :D :D Jesteś Asia, jesteś :D :D :D

Ja Spohie nie mam ale z tego co widziałam na zdjęciach u dziewczyn albo na filmiku Kornelka jak ją wykańczał B) to mają tą pierwszą :D
Podziękowania: me.ch

8 lata 10 miesiąc temu #1026349 przez asiekasiek
Dla Jasia Kasi allegro.pl/tomy-lampka-nocna-projektor-k...862-i5863937365.html

No właśnie też mi się tak zdawało a myślałam że ta tańszą ktoś ma i też dobra, bo są inne uchwyty :angry: :angry: :P

8 lata 10 miesiąc temu #1026354 przez asiulek_dolls
Mysia super z tymi rehabilitacjami :) a ja po raz kolejny polecam podłogę i to tak najdłużej w ciągu dnia jak tylko się da, nawet za bardzo ćwiczyć nie musicie, ja jak nie miałam za bardzo czasu to zostawiam chłopaków na podłodze i te ćwiczenia które mieliśmy na instrukrarzu to tak po troszku codzienne cwiczylismy a wiekszosc czasu sami ćwiczyli,

teraz np Mati po masazach rozglada się i orientuje co jest wokół niego i jak sobie cos upatrzy to obraca się na boczki i sięga sam po zabawki, jak tylko zrientowalam się ze tak dwa-trzy razy zrbil to od tego czasu pilnuje tylko by były po obu jego stronach w zasięgu reki, kilka daje nieco dalej bo w tedy z boczku juz prawe na brzuszek, wiec myślę ze to kwestia kilku dni jak nadrobi zaległości i nie będzie potrzebował zachęty w postaci zabawek do obrotów, wiec naprawdę dziecko samo wie najlepiej kiedy i co ćwiczyć wystarczy ze zapewniły im twarde podłoże :) i oczywiście moglabym z nim nad tym popracowac, machac mu tymi zabawkami itd ale po co... jak to kawał chłopa jest (wazylam ich ostatnio ale w ubraniu tak orientacjnie i Mati 8kg a Miki 7100) wiec szybko by się zmeczyl i zniechęcił pewnie, a tak to obróci się kilka razy odpocznie ile trzeba i od nowa próbuje, w swoim tempie i widzę ze coraznchetniej ćwiczy :)
no a Miki poza tym co cwiczylam z nimi na poczatku grudnia to później tez juz sam sobie radził wiec mu nie przeszkadzalam, ale on zawsze ruchliwy był, na dzisiejszy dzień foka na brzuch jak szalony, sięga po to co ma pod ręką, nie tylko na plecach ale i na brzuchu obraca się wokół własnej osi, no i juz sporo sie podrywa do siadania, najpierw do gory dlugo sie trzyma w tej pozycji i jak sobie przyomina ze tak sie nie da wiecej to to samo ale z pozycji na boku, bo wtedy pomaga sobie lokciem...
Mati tez juz by chcial siedziec, i ciagnie mocno i tez kombinuje z tym boczkiem,
No ale oni w sumie w pon 5miesiecy skończą wiec niech ćwiczą, bo krzesełka do karmienia czekają w gotowości, a mi póki co niezbyt wygodnie testować z nimi nowe smaki bo to na zmianę trzeba się do nich schylac itd :pinch:
a i teraz mnie zlinczujecie bo nie wolno ale tak na chwilke sprawdzilam, posadzilam ich na kolanach i asekurowalam rękami i obaj siedzą i ani drgna na boki.. a jacy szczęśliwi :laugh: wiem nie wolno ale tak na chwilunie to było :P

Basia juz kiedyś Ci miałam pisać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Tesciowa- ahh temat rzeka... choć moja to naprawdę dobry człowiek
Podziękowania: jurada, mysia5, me.ch, basiek149

8 lata 10 miesiąc temu #1026357 przez asiulek_dolls
Ze tez ktoś wogole wpadł na pomysł żeby robić takie statystyki, ale fajnie wiedzieć ze my tu takie ugrzecznione jesteśmy :laugh:

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026359 przez Kasia888
O rany Asiulek popłakałam się tak pięknie napisałaś o córeczce Basi...

Asiek to chyba ta pierwsza sophie.
Asiulek staram się tak samo kłaść Jaśka na podłogę, kiedy mogę to wtedy macham mu zabawkami, żeby częściej skręcał głowę w lewo, ale jak muszę coś zrobić w kuchni to mogę go spokojnie zostawić wtedy się rozgląda tylko też nie za długo, bo u nas ta asymetria i muszę tego pilnować. I znowu czasem mi się wydaje, że to moja wina, bo gdybym go kładła raz na jeden raz na drugi boczek to wtedy nie miał by takiej skłonności :( Wszyscy mówili, że to takie ważne a ja nie zdawałam sobie z tego sprawy.
Pesq piękna ta mata!!! chcę taką tylko, że z niebieskim albo ze zwierzątkami z tej serii! I dywanik z Kubusiem Puchatkiem i sophie i jeszcze nie wiem coo... :laugh: :woohoo:
Podziękowania: basiek149

8 lata 10 miesiąc temu #1026360 przez Kasia888
Mysia to super, że byliście u rehabilitantki będziecie dalej chodzić czy nie ma takiej potrzeby?
Basiek
Podziękowania: pesq

8 lata 10 miesiąc temu #1026362 przez asiulek_dolls
Kasia u nas przez asymetrię właśnie przeprowadzka na podłogę, z Kacperkiem było tak samo.... i trochę tylko z nimi cwiczylam a resztę zrobili sami, zostawialam ich na pleckach leżeli, bo na boku nie chcieli, musialam podkładac za plecy miska albo kocyk żeby ich na boku dłużej przytrzymać, i się SAMI tak wiercili, bujali na boczki, obracali, szczególnie Miki a u niego właśnie było gorzej z asymetrią, u Matiego była w niewielkim stopniu i po 1,5miesiaca na kontroli pani dr tylko och i ach jak to Mikołaj pięknie prosto leży i ze super ze bardzo duża poprawa... moi nawet śpią czesto na tej podłodze :blush: bo wybudzac ich nie chcę :pinch:

Kurde właśnie słyszę ze K. kaszle :angry: a zeszlej nocy było juz lepiej i w dzień tez nawet ok :pinch:

8 lata 10 miesiąc temu #1026364 przez Kasia888
Asiulek a w nocy jak ich kładziesz?

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026365 przez asiulek_dolls
Kurwa. Zerzarlo mi posta :angry: :angry:

Asiek przy K. miałam juz dwa lozeczka jedno w salonie a drugie w sypialni i do tej pory tak jest, mieszczą sie jeszcze w jednym ale z tego w sypialni juz od dawna nie korzystamy bo spia ze mna :P

Kasia oni tylko na plecach śpią, kazali mi ich jak najwięcej na boczkach kłaść, ale nie chcą i za silni juz dawno sa żeby ich utrzymać w takiej pozycji

Jurada co u Was?

EDIT: od ponad pół godziny u K. cisza a skoro juz nie kaszle to koniec czuwania, pora żeby matka poszła spać.
Dobranoc tym co jeszcze nie śpią

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026366 przez mysia5
Asiuek powiem Ci ze wczoraj rehabilitantka jak ćwiczyła z małym to wzięła go na proste wyciągnięte nogi (siedząc na macie) i go tak jakby posadzila miał proste plecki, trzymał się pięknie i trzymała go za wyprostowane rączki , mówiła ze wtedy napinaja się ładnie mięśnie i główkę tez ćwiczy w ten sposób. A jemu jak się podobało, nawet nóżkami sobie machnął i z jej kolan zrzucaln nóżki na boki ;)
Wiec krzywda mu się nie działa. Ona na pewno wie co robi.
Na pewno w większej ilości teraz będziemy na podłodze :)

Kasiu będziemy ćwiczyć w domu ale pojedziemy do niej jeszcze na pewno za jakiś czas żeby zobaczyć czy są postępy no i jak ocenia małego :) uważam ze fajnie jechać do takiej osoby bo dla mnie wszystko stało się łatwiejsze i wiem ze prawidłowo się rozwija i nie muszę swirowac juz .. spokojnie w swoim tempie się uczy nowych rzeczy :) po zabawki jeszcze np. Nie sięga ale też myślę że to kwestia czasu :)
A Wy jak często będziecie chodzić ? :)

8 lata 10 miesiąc temu #1026368 przez kropka 889
Hej z rana ;)

Wczoraj była marchewka juz 3 raz. Dzisiaj próbujemy ziemniaka.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia