BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 10 miesiąc temu #1026369 przez kasandra9
A u mnie Agatka nie chce leżeć na boku...nawet jak poloze to zaraz fika na plecki. Owszem czasem sama się przekreca i cos kmbinuje ale tak zeby położyć i leżeć na boku to nie ma mowy...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1026370 przez pesq
Basia dzieki za statystyki. Jestem królową hahahah. :P gdzie to znalazłaś?

Mysia bardzo dobrze ze poszlas do rehabilitantki. Ja sama sie nad tym zastanawiałam tylko obecnie jakos problemów brak :P nie no zaczela te głowę ciągnąć na boczki sie wala symetrię dwóch pediatrów sprawdzali to chyba jest ok. A powiedz mi co to znaczy ze Kacperek nie wyciąga raczek do Zabawek? Ze nie trzyma czy ze jak podajesz czy jak leżą?

Asiulek ja to nie wiem jak Ty dajesz rade z trojka bo Twój K to tez jeszcze dzidzia przeciez..

8 lata 10 miesiąc temu #1026374 przez asiekasiek
a ja w tym roku żyje tylko tym ze siostra męża wyprowadzi się ze starego domu który należy do męża i my tam zamieszkamy a wykańczac w domu nowym będziemy już powolutku :)
tak sobie kiedyś myślałam że jak wprowadze się do nowego domu to możemy zrobić u mnie zjazd :) na dwa dni nawet trzy :) dzieciaczki będą biegać sobie w ogrodzie a my grillowac :D <marzy>

Asiulek właśnie nie odrywalam metki :) i schowam kombinezon do pudełka żeby nie zniszczył się i właśnie może sprzedam jakby na L byłby nie dobry.

co do kupowania na wyprzrdazach dla dzieci moja siostra to samo robi kupuje tak o rozm dwa rozmiary większe. tak jak Zaz napisała będę tak robić jak wzrost L. będzie wolniej rosnąć bo ten kombinezon kupiłam tylko ze inny oddawalam kremowy. i myślałam aby kupić pajace i body ale sobie myślę że może uda strzelić się w rozm na przyszłą zimę :)

a i 74 juz będziemy musieli odkładać :( robią się za małe a w grudniu kupowałam :( no cóż chyba następne kupie 86 :) bo z 80 zaraz wyrośnie... :P

Mysia to jakaś super ta rehabilitanka:) a to miałaś skierowanie???
Podziękowania: me.ch

8 lata 10 miesiąc temu #1026389 przez Kasia888
Asiek podoba mi się Twoja wizja z grillem i ogrodem i my tam wszystkie razem :laugh:
Asiek u mnie tak jest z 68 w grudniu kupowane i już większość za mała a takie śliczne pajace niektóre miał na sobie tylko kilka razy dosłownie :pinch:

Asiulek, Kas u mnie podobnie z leżeniem na boki na noc go kładę na ten lewy bok podkładam wałek a on i tak znajdzie sposób, żeby przekręcić się na plecki :pinch:
Mysia będziemy chodzili na rehabilitacje raz w tygodniu. Właśnie główkę ciągnie super w pionie dobrze też trzyma głowę, ale ze względu na tą asymetrię musimy.
Kropka super u nas marchewka 5 dzień :laugh: od jutra może zacznę ziemniaka.

8 lata 10 miesiąc temu #1026395 przez jurada
Asiulek a u mnie ok. Teraz Daniel cos kaszle. Miał wyjechać z dziadkami na tydzien ( ferie) ale został bo czuje ze by go w tygodniu przywozili do domu.
Pięknie napisalas o Hani <3

L leży na bokach jak cos jej położę pod plecy.
A teraz jak leży na plecach to fik na brzuch odrazu się przewraca. A potem marudzi bo kiepsko cos jej idzie z brzucha na plecy.

Czy wasze maluchy krzyczą??? Nie chodzi o piski tylko krzyki. Ja to jak to słyszę to nie wiem czy lecieć i ratować bo cos się dzieje, czy wyluzować bo to zabawa :blink:

My tez tylko na podłodze bo strach ja zostawić sama na łóżku i wyjść np. Do kuchni. Takze ten... Koc na podłogę, mata, rogal i bawimy sie :P

Asiek ty pisalas ze Laura z cyca zrobila smoka??? To jakas katastrofa... R ja u nas usypia ale jak tylko ja sie położę obok niej ( śpimy razem) to ona zaraz przekręca głowę i szuka cyca, stęka i jak nie dam to płacz a jak dam to potrafi godzinę ciumkać, a próba wyjęcia konczy sie rozbudzeniem i płaczem. Także czekam aż zaśnie na beton i wypluje sama.

8 lata 10 miesiąc temu #1026400 przez asiekasiek
Jurada tak właśnie zrobiła, już ją odzwyczajam od tego, z różnymi skutkami, wczoraj na szczęście M. uspał ja bezproblemu większego po czym przebudziła się z krzykiem po godzinie i już myślałam że cyc będzie trzeba podawać ale na szczęscie miśka dałam i zasnęła i obudziła się o 3 cyc 10 minut do łóżeczka ją i później ok 6 znów i tak samo cyc i do łóżeczka. Ale zobaczymy bo wcześniejsze noce to było wkładanie i wykładanie jej ciągle :/ ale to moja wina bo tak nauczyłam ją przez styczeń :unsure: i tak moja też krzyczy nie wiem czy jej się coś dzieje czy nie ale jak patrze to zadowolona że tak krzyczy :blink:

Kasia u mnie też właśnie kilka razy założone pajace czy body i trzeba schowac :pinch:

8 lata 10 miesiąc temu #1026415 przez mysia5
ale cisza... oj chyba jednak przeniosłyście się na fb ;)

Pesq, fajnie że Agacia tak dobrze sobie radzi :) naprawdę ćwiczenia na podłodze dają bardzo wiele :) samo to, że na niej leży to już super.
chodziło mi o to że jak leży na brzuszku to nie wyciąga jeszcze rączek żeby je do siebie przyciągnąć albo jak nad nim macham zabawką to też nie zawsze łapki wyciąga, ale jak dam mu do rączki kostkę, oball czy coś innego to trzyma ładnie :)

powiem Wam, że dałam dzisiaj marcheweczkę ze słoiczka i zjadł pięknie :) więc ta moja gotowana może mu nie smakowała po prostu, a mało tego że zjadł to jak się skończyło to był na mnie bardzo obrażony że więcej mu nie chcę dać, zła matka :)

Asiu, nie miałam skierowania, sama z siebie pojechałam :)
Podziękowania: asiekasiek

8 lata 10 miesiąc temu #1026416 przez pesq
Mysia weekend a nie fb ;). Będziesz na spotkaniu?

8 lata 10 miesiąc temu #1026419 przez basiek149
Asiulek
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Asia jak brokuł?! U nas się nie przyjął... :P wziął pierwszą łyżeczkę do buzi, zjadł ale z taką miną, że wiedziałam, że mu nie pasuje. Dałam mu drugą to już nie specjalnie podeszła. A na trzecią zamknął się na amen i ani myślał dalej otwierać buźkę :lol: Jutro spóbuję jeszcze raz, a nóż dziś miał gorszy dzień a jutro jednak będzie smakować :P

Pesq ta statystykę znalazłam jak się zalogujesz na forum i są ostatnie tematy to na samym dole są statystyki forum. Prześle linka ale nie wiem czy się otworzy
www.zapytajpolozna.pl/forum/statistics

Kropka domyślam się, że wyczekujesz na budowę domu. My dwa lata mieszkaliśmy z teściami po ślubie :pinch: Ale od roku już na swoim uff :D Jeszcze sporo mamy do zrobienia ale jednak nie ma to jak mieszkać samemu :) :) :) Więc trzymam kciuki za jak najszybszą wyprowadzkę :*

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026420 przez basiek149

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

8 lata 10 miesiąc temu #1026422 przez Zazanna
Matko.. nie mogę Was dziś dogonić.. znów jestem dwie strony w plecy ..........................................

Więc się tylko pochwalę, że zamówiłam kojec :woohoo: Ten duży :)
A teraz idę nadrobić, bo jestem na etapie "podziękowań" dopiero :lol:

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026424 przez kropka 889
Basiek wzruszylam się.
Podziękowania: basiek149

8 lata 10 miesiąc temu #1026425 przez Kasia888
Basiek

Mysiu, bo weekend ;)

Zaz wrzuć koniecznie zdjęcia Bartusia z "zagrody" :cheer:
Kropka

Pesq, Asiek i Zaz mistrzynie w ilości podziękowań :woohoo:

8 lata 10 miesiąc temu #1026426 przez Kasia888
Aa wybrałam takie zaproszenia na chrzest także jednak inne niż Mysia i Rita allegro.pl/decoratoria-zaproszenia-na-ch...mki-i5605537195.html
listę gości już zrobiłam także zostaje wypełnić formularz i zapłacić ;)

Dziewczyny tak się z Wami zżyłam mam nadzieję, że na żywo jak się spotkamy to też się tak polubimy :blush:

8 lata 10 miesiąc temu #1026428 przez asiekasiek
Basiu tez u nas nie za bardzo brokuł :/ zjadła więcej niż Kubuś ale po kilku łyzkach juz ewidentnie wypluwala tez jeszcze spróbuję jej dać tylko musze kupić brokuł bo miałam tylko kilka różyczek.

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia