BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Wrzesień 2015

8 lata 10 miesiąc temu #1026319 przez asiekasiek
Hej hej hej :)

jejku nie wiem od czego zacząć :P

Może od tego że wczoraj byliśmy na zakupach. Chcieliśmy kupić L. pamiątkę ze chrztu: łańcuszek, wisiorek "L" i kolczyki. I z tym wisiorkiem to masakra jakaś no bo tylko w aparcie są, ale nagle oświeciło mnie że może u Łodzińskich będą i tam też były :) noi tańsze były i takie jakie chciałam :) Apart wiadomo za markę się więcej płaci :S ale na wisiorek trzeba czekać bo nie było literki L. więc czekamy na nią a później łańcuszek weźmiemy :)

dzisiaj z rana zaczęłam ogarniać w domu bo był syf jednym słowem a i tak nie poogarniałam bo siostra z dzieciakami przyjechała, a później pojechałam na usg bioderek i wszystko dobrze ma :) chociaż na jednej nóżce ma fałdkę, a na drugiej nóżce nie ma fałdki :P i była tam dwójka dzieci jeden chłopczyk z 1 września i dziewczynka z końca sierpnia i jakie małe dzieci to były :) Laura przy nich wygląda na 7 miesięcy... a dziwiłam się że wszyscy mówili mi jaka ona duża :whistle: :whistle:

Pesq cieszę się, że tak chwalisz sobie że Agatka sobie śpi sama. Aż zaczerwieniłam się jak to przeczytałam :blush: :blush: :blush:

Wymieniłam w smyku kombinezon na 86 bo krakowskiej były, niby z 1cm różnicy, no ale lepsze za długie niż za krótkie :) a i wczoraj też był potowrussss wieczorem no ryk nie chce zasnąc, jedynie przytulanie ... :blink:

co do mat ja może dywanik kupię... jak jakiś znajdę dla dziewczynek bo jak na razie widzę fajne dla chłopców, a jak dla dziewczynki to hello kitty :pinch: :pinch: a tego kota nie cierpie mógłby być ten z fb :D bo chociaż widać że kot porządny a nie jakaś pipka nie wydymka z tego kitty... a jak się wkurzę to zamówię dywan z ulicami :P

ja chyba też tą sophie kupię bo kurde te gryzaki gumiaki jak ktoś to określił to są dziwne :pinch:

Zaz widzę że Ty tez zamawiałaś zestawy Tommee tippee ja też do mnie wczoraj przyszły :p na razie tego pojemniczka nie kupiłam :P a z kubeczka L lubi pić :) tzn gryźć ale chyba coś pije bo ubywa picia ... ja jej wlewam wodę przegotowaną :)

Pesq mi się też zdaje że Młoda wyczuwa strach siostry... hehe ja też nie mam zbytniego podejścia do innych dzieci :) chciaż siostry dzieci mnie się nie bały raczej. Ale nie jestem z tych co rozpływają się nad dziećmi jak nie którzy potrafią :) dziecko to dziecko :D Mech mówi o zrelaksowaniu siostry na wejściu daj jej sete :D

jak już wcześniej wspoamniałam dzisiaj była siostra z dzieckiem i mówię weź Filipa L na ręcę ja wezmę matę z łóźka na podgłogę to jak wziął ja to ta taki zaciesz i tak rączkami po głowie go dotykała :) a na moją siostrę tak nie zareagowała, a dzieci może inaczej reagują na dzieci :) i Filip pękał z dumy jak ta tak robiła :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

8 lata 10 miesiąc temu #1026320 przez asiekasiek
ufff więcej nie pamiętam :/

8 lata 10 miesiąc temu #1026321 przez asiekasiek
a w ogóle szukam robota kuchennego, co by miał wszystko :P sokowirówkę i ubić białka na ciasto i blender i młynek i tarcze do cięcia więc jakbyście miały coś takiego i były zadowolone to czekam na nazwy firm waszych cudów :)
Podziękowania: kasandra9

8 lata 10 miesiąc temu #1026322 przez pesq

Załącznik nie został znaleziony

Załącznik nie został znaleziony

Testy trwają ale póki co jest ZAJEBISTA :)

8 lata 10 miesiąc temu #1026323 przez mysia5
hej :)
w końcu mam chwilkę, żeby was nadrobić bo wczoraj i dziś miałam u siebie dzieciaczki brata i nie miałam kiedy wejść nawet :)

Pesq, Agacia jaki uśmiech do babci :) <3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Basiu, Kacper też jak ma maruda to czasami wystarczy mu zdjąć skarpetki i już jest dobrze :laugh:
uwielbia bose stópki :)

Pesq, ja mały mi mało jadł to też tak latałam z butlą ale to nic nie dawało więc stwierdziłam że bez sensu i teraz minimum 3-4 musi minąć i wiem że dopiero będzie jadł :)

U nas usypianie też tak wygląda, kąpiel, mleczko i hops do łóżeczka, całusek na dobranoc, włączam szumisia i kołysankę i wychodzę :)

Kas, super że Agacia dobrze przyjęła normalne mleczko :) ciekawe jak to u nas będzie...

Kasiu u nas ja raz też spanikowałam że dałam kleik i nie było przez to kupy, a później dałam kaszkę i była kupa normalnie... więc chyba nie można faktycznie od razu się poddawać, ale doskonale Cię rozumiem :)

Asiulek ucałuj Kacperka, niech szybciutko zbiera siły :kiss: oczywiście chłopcy również :) :kiss:

my mieszkamy w bloku ale nie miałabym problemu żeby wyprowadzić się gdzieś poza miasto :)
fajnie rano móc wyjść i zjeść sobie śniadanko w swoim ogrodzie <3

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

trochę się rozpisałam... przepraszam że zanudzam ale cieszę się z tej wizyty :)

Zaz super dywanik :) :)
Podziękowania: asiulek_dolls

8 lata 10 miesiąc temu #1026324 przez mysia5

Pesq, super mata ! muszę znaleźć w kolorze niebieskim :) choć faktycznie troszkę droga :)

8 lata 10 miesiąc temu - 8 lata 10 miesiąc temu #1026325 przez mysia5

8 lata 10 miesiąc temu #1026326 przez Zazanna
Pesq świetna ta mata ! :)

Mysia wspaniale, że wizyta udana ! :)
I jakie super dzieciaczki :)

B. próbował kubek :) Samym kubkiem jest zachwycony, ale jak tylko niechcący zaśsie i leci herbatka koperkowa, to zachwyt natychmiast opada :P Ale ja mu nie odpuszczę, bo już niedługo będzie musiał inne rzeczy pić poza cycusiem, więc niech się uczy :)
Podziękowania: mysia5

8 lata 10 miesiąc temu #1026328 przez asiulek_dolls
Kasia no to jak będę w empiku to muszę sprawdzić jakie tam bajki są mniej więcej bo u moich chłopaków na półce już stoi jedna książka "365 dobranocek" tylko stare wydanie bo pierwszą właścicielką tej książki byłam ja :) więc ma grubo ponad 20 lat :P pewnie inne bajki w środku ale wolę porównać

a przy okazji K. ma mnóstwo książek, uwielbia wspólne czytanie i sam też często "czyta" (a właściwie tworzy własne wersje tekstu do zamieszczonych ilustracji, opowiada trochę to co widzi i trochę tego co pamięta z danej bajki), ostatnio zaczął też czytać braciom :woohoo: a jaka oni mają z tego radochę!! i to prawda że dzieci strasznie ciągnie do innych dzieciaków, bliźniaki jak widzą K. radość niesamowita a jak ich zabawia, tuli, całuje to już wogóle euforia na maxa :cheer:
a wracając do książek to polecam
www.empik.com/najpiekniejsze-wiersze-dla...od59280203,ksiazka-p
i
wydawnictwomartel.pl/dobre-wychowanie-wierszem

me.ch podłoga, podłoga i jeszcze raz podłoga, jak najwięcej na brzuszku, na pewno coś pomoże... nie wiem czy mi się uda ale postaram się poszukać na necie jak mniej więcej wyglądały nasze masaże bo w sumie z tą szyją Matiego to jak poczytałam to chyba to właśnie kręcz, ja tam nigdy nie zawracam sobie głowy fachowymi nazwami, bo mnie bardziej interesuje jak dziecku pomóc, co robić a nie jak sie to nazywa i pewnie też dlatego żeby nie szperać po necie i się nie nakręcać (hej Pesq :P )

Pesq mata super a jeszcze fajniejsza Agatka na niej :) szkoda że w promocji "babski" kolor bo bym się skusiła... chociaż po namyśle i tak u nas by nic z tego nie było bo Kacpruch by nam ja non-stop rozmontowywał :pinch: :pinch: :pinch: :laugh: :laugh:
hahaha i tez tak jak Asia pomyślałam żebyś siostrze % zaserwowała, ale bez przesady co by młodej nie upuściła :blink:

Asia fajnie że udało sie wymienić na większy, nie odcinaj metek bo gdyby było dużo za duże (mam nadzieję że jednak będzie w sam raz) to łatwiej sprzedasz w razie potrzeby... ja tak robię, bo w sumie tak kupuje kurtki dla K. na następną zimę, albo jesienią na wiosnę, wiosną na jesień... bo dużo taniej na wyprzedaży sezonowej, na szczęście zawsze trafiam z rozmiarem :) no ale odcinam metki dopiero jak widzę że dobra w czasie kiedy jej potrzebujemy, no i ma to jeszcze jeden plus, nie szukam na siłę na ostatnia chwilę i nie kupuję czegoś co mi sie średnio podoba, w razie nagłej zmiany pogody awaryjnie jest cos w szafie ;)
fajnie ze z bioderkami w porządku

skleroza, skleroza i jeszcze raz skleroza... a myślałam że mnie dopadnie najwcześniej za (a nie w wieku) 30 lat... :angry:
Podziękowania: asiekasiek

8 lata 10 miesiąc temu #1026329 przez Zazanna
Bobas dostał pierwszą zdalnie sterowaną zabawkę :woohoo: O takie coś www.imaginarium.pl/pika-z-pilotem-sterow...st-ball-rc-82190.htm
już bym otworzyła żeby się pobawić, ale poczekam aż do niej dorośnie :P Ale fajne :D

Asiulek świetny pomysł z kurtkami ! Jak tylko B. ciut zwolni z rośnięciem to też tak będę robić :) Tylko musi zwolnić, bo teraz bym nie trafiła na bank :P

8 lata 10 miesiąc temu #1026330 przez asiulek_dolls
Zaz heh bo ten niekapek to fajna zabawka :laugh: mamy identyczne i jak Asia kiedyś pytała to mówiłam właśnie ze picie to jedno ale bąble dziąsła sobie tym ustnikiem masują i sie nimi bawią :) i naprawdę nie kapią te kubki wię będziecie zadowoleni, w K. bidonie (ma z tej serii bidon łyczek z traktorem) jest identyczny system w środku i wrzucam do torebki bez żadnej nakładki i ani kropla nie ucieka
jak nie chce herbatki daj wodę, na początku przegotowaną ,w sumie najlepiej żeby pił wodę i później jak soki to tylko trochę a nie przez cały dzień, na herbatki uważajcie bo cukier, szczególnie te granulowane - tych najlepiej wcale nie podawać, a i zwykłą jak już będzie dziecko piło to dajcie gorzką, lepiej zrobić słabszą i nie słodzić... po co dziecko uczyć słodkiego picia, jak od małego dostanie gorzka to przywyknie i polubi
i to ważne jest z tym piciem bo później 2-3latki do dentysty muszą chodzić... tylko jak tu takie dziecko leczyć... sama byłam świadkiem jak przede mną była pani z taka mała dziewczynką i pierwsze co mi wtedy moja dentystka powiedziała jak weszłam to mniej więcej to co napisałam wyżej (byłam wtedy w ciąży z K.) i w dd tvn kiedyś pani dietetyk odnośnie maluszków też mówiła żeby właśnie wodę piły

Asiek a u Was jak tam idzie przygoda z niekapkiem? i co zadowolona jesteś z niego?

8 lata 10 miesiąc temu #1026333 przez jurada
Robot kuchenny KASIA

8 lata 10 miesiąc temu #1026335 przez basiek149
hej
my dzisiaj podjechaliśmy i do Hani zmienić dekorację i do rossmanna i do pepco. Tak więc popatrzyłam sobie na ludzi, pochodziłam po sklepach i było super :D
Później już mąż sam pojechał do tesco na większe zakupy a nas odstawił do domu na marcheweczkę. Jutro próbujemy brokuła :) Ja lubię więc mam nadzieję, że i Kubuś polubi i w przyszłości będę miała kompana do brokułów :D Bo mąż nie lubi :pinch:

Pesq super ta mata ale jaka olbrzymia!!! Ale grunt żeby nie szkodziła Agatce i obie byłyście z niej zadowolona. No i zazdroszczę teściowej :P

Zaz dywan jest świetny i uwierz mi, że Bartuś na pewno będzie się na nim chętnie bawił. Sama uwielbiałam się z bratem bawić na takim dywanie, on jeździł samochodami po uliczkach a ja chodziłam ludzikami przez pasy B) :laugh:
Podziękowania: asiulek_dolls

8 lata 10 miesiąc temu #1026339 przez pesq
Asiulek - najgorzej jak ktoś nie szanuje tego czego chcą rodzice.. A wyobraź sobie jak moja babcia swojemu jednemu prawnukowi czekolade dawała mimo że uczulony? A później że "odrobine"...

Zaz super zabawka, sama bym sie bawiła :P :P

Basia ta mata to puzzle wiec sie układa jaką wielkość chce itd tylko na próbę rozłożyłam całą, tak na codzien to połowa i mieszczę się ja + Agat na leżąco albo Ł + A :) a w trójke dodajemy z jeden pasek. Póki co jest WSPANIAŁA i sie nią zachwycam, Agatka leżała na niej 45 minut na brzuszku bez problemu trzymając główkę i sięgając (!) po zabawki (nowy skill, bierze sobie zabawki z brzucha wcześniej tak nie umiała) a na innych podłożach po 5-10 się denerwwała :) No i turlamy się na niej chociaż o przewrotach które umiała w grudniu nadal nie myśli. :pinch: :pinch: .. co do tej choroby to moja matka nie tesciowa tez tak ma.. kiedys przyjechala na zwolnieniu bo a co to za choroba ale ją wygoniłam :D

Mysia - Agatka już ciągnie głowe (robi mine jakby robiła kupe do tego :P :P wysiłek :D ) i myślę że sporo dały ćwiczenia i to że ostatnio ciągle ją kłade na brzuch.. ale dobrze że reh. powiedziała że jeszcze czas to znaczy że tak jest, a durni lekarze skierowania do neurologa piszą z dopiskiem BRAK OCZEKIWANEGO ROZWOJU.....................................

8 lata 10 miesiąc temu #1026343 przez basiek149
Pesq to faktycznie mata jest super skoro i Agatce na niej dobrze. 45min na brzuszku - wow! My aż takich wyników nie osiągamy ale nie narzekam. Kuba miał czas, że odwidziało mu się leżenie na brzuchu i każde takie kładzenie było tylko awanturą więc odczekałam. A od jakiegoś czasu na nowo bardzo lubi tak leżeć i bardzo wysoko trzyma główkę i sobie ogląda świat z takiej perspektywy :)

Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka

Dzienniczek żywienia