- Otrzymane podziękowania: 278
- /
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Wrzesień 2015
Mamusie Wrzesień 2015
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
jejku nie wiem od czego zacząć
Może od tego że wczoraj byliśmy na zakupach. Chcieliśmy kupić L. pamiątkę ze chrztu: łańcuszek, wisiorek "L" i kolczyki. I z tym wisiorkiem to masakra jakaś no bo tylko w aparcie są, ale nagle oświeciło mnie że może u Łodzińskich będą i tam też były noi tańsze były i takie jakie chciałam Apart wiadomo za markę się więcej płaci ale na wisiorek trzeba czekać bo nie było literki L. więc czekamy na nią a później łańcuszek weźmiemy
dzisiaj z rana zaczęłam ogarniać w domu bo był syf jednym słowem a i tak nie poogarniałam bo siostra z dzieciakami przyjechała, a później pojechałam na usg bioderek i wszystko dobrze ma chociaż na jednej nóżce ma fałdkę, a na drugiej nóżce nie ma fałdki i była tam dwójka dzieci jeden chłopczyk z 1 września i dziewczynka z końca sierpnia i jakie małe dzieci to były Laura przy nich wygląda na 7 miesięcy... a dziwiłam się że wszyscy mówili mi jaka ona duża
Pesq cieszę się, że tak chwalisz sobie że Agatka sobie śpi sama. Aż zaczerwieniłam się jak to przeczytałam
Wymieniłam w smyku kombinezon na 86 bo krakowskiej były, niby z 1cm różnicy, no ale lepsze za długie niż za krótkie a i wczoraj też był potowrussss wieczorem no ryk nie chce zasnąc, jedynie przytulanie ...
co do mat ja może dywanik kupię... jak jakiś znajdę dla dziewczynek bo jak na razie widzę fajne dla chłopców, a jak dla dziewczynki to hello kitty a tego kota nie cierpie mógłby być ten z fb bo chociaż widać że kot porządny a nie jakaś pipka nie wydymka z tego kitty... a jak się wkurzę to zamówię dywan z ulicami
ja chyba też tą sophie kupię bo kurde te gryzaki gumiaki jak ktoś to określił to są dziwne
Zaz widzę że Ty tez zamawiałaś zestawy Tommee tippee ja też do mnie wczoraj przyszły na razie tego pojemniczka nie kupiłam a z kubeczka L lubi pić tzn gryźć ale chyba coś pije bo ubywa picia ... ja jej wlewam wodę przegotowaną
Pesq mi się też zdaje że Młoda wyczuwa strach siostry... hehe ja też nie mam zbytniego podejścia do innych dzieci chciaż siostry dzieci mnie się nie bały raczej. Ale nie jestem z tych co rozpływają się nad dziećmi jak nie którzy potrafią dziecko to dziecko Mech mówi o zrelaksowaniu siostry na wejściu daj jej sete
jak już wcześniej wspoamniałam dzisiaj była siostra z dzieckiem i mówię weź Filipa L na ręcę ja wezmę matę z łóźka na podgłogę to jak wziął ja to ta taki zaciesz i tak rączkami po głowie go dotykała a na moją siostrę tak nie zareagowała, a dzieci może inaczej reagują na dzieci i Filip pękał z dumy jak ta tak robiła
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- asiekasiek
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Załącznik nie został znaleziony
Załącznik nie został znaleziony
Testy trwają ale póki co jest ZAJEBISTA
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Otrzymane podziękowania: 135
w końcu mam chwilkę, żeby was nadrobić bo wczoraj i dziś miałam u siebie dzieciaczki brata i nie miałam kiedy wejść nawet
Pesq, Agacia jaki uśmiech do babci <3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Basiu, Kacper też jak ma maruda to czasami wystarczy mu zdjąć skarpetki i już jest dobrze
uwielbia bose stópki
Pesq, ja mały mi mało jadł to też tak latałam z butlą ale to nic nie dawało więc stwierdziłam że bez sensu i teraz minimum 3-4 musi minąć i wiem że dopiero będzie jadł
U nas usypianie też tak wygląda, kąpiel, mleczko i hops do łóżeczka, całusek na dobranoc, włączam szumisia i kołysankę i wychodzę
Kas, super że Agacia dobrze przyjęła normalne mleczko ciekawe jak to u nas będzie...
Kasiu u nas ja raz też spanikowałam że dałam kleik i nie było przez to kupy, a później dałam kaszkę i była kupa normalnie... więc chyba nie można faktycznie od razu się poddawać, ale doskonale Cię rozumiem
Asiulek ucałuj Kacperka, niech szybciutko zbiera siły oczywiście chłopcy również
my mieszkamy w bloku ale nie miałabym problemu żeby wyprowadzić się gdzieś poza miasto
fajnie rano móc wyjść i zjeść sobie śniadanko w swoim ogrodzie <3
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
trochę się rozpisałam... przepraszam że zanudzam ale cieszę się z tej wizyty
Zaz super dywanik
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
Pesq, super mata ! muszę znaleźć w kolorze niebieskim choć faktycznie troszkę droga
- mysia5
- Wylogowany
- rozmowna
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
Mysia wspaniale, że wizyta udana !
I jakie super dzieciaczki
B. próbował kubek Samym kubkiem jest zachwycony, ale jak tylko niechcący zaśsie i leci herbatka koperkowa, to zachwyt natychmiast opada Ale ja mu nie odpuszczę, bo już niedługo będzie musiał inne rzeczy pić poza cycusiem, więc niech się uczy
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
a przy okazji K. ma mnóstwo książek, uwielbia wspólne czytanie i sam też często "czyta" (a właściwie tworzy własne wersje tekstu do zamieszczonych ilustracji, opowiada trochę to co widzi i trochę tego co pamięta z danej bajki), ostatnio zaczął też czytać braciom a jaka oni mają z tego radochę!! i to prawda że dzieci strasznie ciągnie do innych dzieciaków, bliźniaki jak widzą K. radość niesamowita a jak ich zabawia, tuli, całuje to już wogóle euforia na maxa
a wracając do książek to polecam
www.empik.com/najpiekniejsze-wiersze-dla...od59280203,ksiazka-p
i
wydawnictwomartel.pl/dobre-wychowanie-wierszem
me.ch podłoga, podłoga i jeszcze raz podłoga, jak najwięcej na brzuszku, na pewno coś pomoże... nie wiem czy mi się uda ale postaram się poszukać na necie jak mniej więcej wyglądały nasze masaże bo w sumie z tą szyją Matiego to jak poczytałam to chyba to właśnie kręcz, ja tam nigdy nie zawracam sobie głowy fachowymi nazwami, bo mnie bardziej interesuje jak dziecku pomóc, co robić a nie jak sie to nazywa i pewnie też dlatego żeby nie szperać po necie i się nie nakręcać (hej Pesq )
Pesq mata super a jeszcze fajniejsza Agatka na niej szkoda że w promocji "babski" kolor bo bym się skusiła... chociaż po namyśle i tak u nas by nic z tego nie było bo Kacpruch by nam ja non-stop rozmontowywał
hahaha i tez tak jak Asia pomyślałam żebyś siostrze % zaserwowała, ale bez przesady co by młodej nie upuściła
Asia fajnie że udało sie wymienić na większy, nie odcinaj metek bo gdyby było dużo za duże (mam nadzieję że jednak będzie w sam raz) to łatwiej sprzedasz w razie potrzeby... ja tak robię, bo w sumie tak kupuje kurtki dla K. na następną zimę, albo jesienią na wiosnę, wiosną na jesień... bo dużo taniej na wyprzedaży sezonowej, na szczęście zawsze trafiam z rozmiarem no ale odcinam metki dopiero jak widzę że dobra w czasie kiedy jej potrzebujemy, no i ma to jeszcze jeden plus, nie szukam na siłę na ostatnia chwilę i nie kupuję czegoś co mi sie średnio podoba, w razie nagłej zmiany pogody awaryjnie jest cos w szafie
fajnie ze z bioderkami w porządku
skleroza, skleroza i jeszcze raz skleroza... a myślałam że mnie dopadnie najwcześniej za (a nie w wieku) 30 lat...
- Zazanna
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 249
już bym otworzyła żeby się pobawić, ale poczekam aż do niej dorośnie Ale fajne
Asiulek świetny pomysł z kurtkami ! Jak tylko B. ciut zwolni z rośnięciem to też tak będę robić Tylko musi zwolnić, bo teraz bym nie trafiła na bank
- asiulek_dolls
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 91
jak nie chce herbatki daj wodę, na początku przegotowaną ,w sumie najlepiej żeby pił wodę i później jak soki to tylko trochę a nie przez cały dzień, na herbatki uważajcie bo cukier, szczególnie te granulowane - tych najlepiej wcale nie podawać, a i zwykłą jak już będzie dziecko piło to dajcie gorzką, lepiej zrobić słabszą i nie słodzić... po co dziecko uczyć słodkiego picia, jak od małego dostanie gorzka to przywyknie i polubi
i to ważne jest z tym piciem bo później 2-3latki do dentysty muszą chodzić... tylko jak tu takie dziecko leczyć... sama byłam świadkiem jak przede mną była pani z taka mała dziewczynką i pierwsze co mi wtedy moja dentystka powiedziała jak weszłam to mniej więcej to co napisałam wyżej (byłam wtedy w ciąży z K.) i w dd tvn kiedyś pani dietetyk odnośnie maluszków też mówiła żeby właśnie wodę piły
Asiek a u Was jak tam idzie przygoda z niekapkiem? i co zadowolona jesteś z niego?
- jurada
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 174
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170
my dzisiaj podjechaliśmy i do Hani zmienić dekorację i do rossmanna i do pepco. Tak więc popatrzyłam sobie na ludzi, pochodziłam po sklepach i było super
Później już mąż sam pojechał do tesco na większe zakupy a nas odstawił do domu na marcheweczkę. Jutro próbujemy brokuła Ja lubię więc mam nadzieję, że i Kubuś polubi i w przyszłości będę miała kompana do brokułów Bo mąż nie lubi
Pesq super ta mata ale jaka olbrzymia!!! Ale grunt żeby nie szkodziła Agatce i obie byłyście z niej zadowolona. No i zazdroszczę teściowej
Zaz dywan jest świetny i uwierz mi, że Bartuś na pewno będzie się na nim chętnie bawił. Sama uwielbiałam się z bratem bawić na takim dywanie, on jeździł samochodami po uliczkach a ja chodziłam ludzikami przez pasy
- pesq
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 313
Zaz super zabawka, sama bym sie bawiła
Basia ta mata to puzzle wiec sie układa jaką wielkość chce itd tylko na próbę rozłożyłam całą, tak na codzien to połowa i mieszczę się ja + Agat na leżąco albo Ł + A a w trójke dodajemy z jeden pasek. Póki co jest WSPANIAŁA i sie nią zachwycam, Agatka leżała na niej 45 minut na brzuszku bez problemu trzymając główkę i sięgając (!) po zabawki (nowy skill, bierze sobie zabawki z brzucha wcześniej tak nie umiała) a na innych podłożach po 5-10 się denerwwała No i turlamy się na niej chociaż o przewrotach które umiała w grudniu nadal nie myśli. .. co do tej choroby to moja matka nie tesciowa tez tak ma.. kiedys przyjechala na zwolnieniu bo a co to za choroba ale ją wygoniłam
Mysia - Agatka już ciągnie głowe (robi mine jakby robiła kupe do tego wysiłek ) i myślę że sporo dały ćwiczenia i to że ostatnio ciągle ją kłade na brzuch.. ale dobrze że reh. powiedziała że jeszcze czas to znaczy że tak jest, a durni lekarze skierowania do neurologa piszą z dopiskiem BRAK OCZEKIWANEGO ROZWOJU.....................................
- basiek149
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 170