BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261796 przez gosia2324
Pati GRATULUJE !!!!!!!!

Mala Jagoda czuje sie dobrze(mam nadzieje), ale boje sie o Kube, bo wyszly mu dwie ostatnie piatki i marudzi jak byk :dry: :dry: :dry:
O wszystko placze!
Oby nic sie z tego marudzenia nie wylkulo...

Katy juz dajesz jablo, nie czekasz do 4 mies ?

Mi mowila pediatra zeby zaczac od zupy, czyli od mniej smacznego posilku, jak dziecko poczuje cos slodkiego np jablko, to nie nie chętniej bedzie jadłu obiadki.

A Kuby ulubiona zupa to byla szpinakowa i dyniowa, smierdzialy jak psia karma. a on wypitalal tylko mu sie uszy trzesly :)

A i dzis ubralam choinke :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #261797 przez katy25
a ja mam pytanko?
czy zamierzacie jakos zaraz podawac te kaszki dzieciaczkom?
Jest tego troche po 4 miesiecu...
pamietam, ze Ines nie lubiła kaszek i nie chciała jesc, ale to jest bardzo wygodna forma dokarmiania:) Ja chce spróbować.
13 lata 1 tydzień temu #261808 przez pati-m
katy - jak byłam 2tyg. temu na szczepieniu, to pytałam pediatry kiedy mogę Kacprowi podać coś innego niż mleczko, bo z niego straszny głodomorek jest - waży już 7100g :) No i od tygodnia je zawsze wieczorek kaszkę mleczno-ryżową do picia z Nestle :) Jest nią zachwycony, strasznie mu smakuje, kupy po tym ma wzorowe i przesypia 8h w nocy :)
13 lata 1 tydzień temu #261811 przez slowiczek
Katy - karmię piersią ale u nas to jest tak różnie, czasem nie robi kupki 4-5 dni a czasem po 2 dziennie...niby nie widzę, żeby jakoś jej to przeszkadzało ale na usg Pani mówiła, że ma mnóstwo gazów w brzuszku więc kto wie...

Gosia - szpinaczek mniam mniam mniaaaaaam :D
13 lata 1 tydzień temu #261812 przez katy25
gosia jeszcze nie daję:) przymierzam sie, on zaraz bedzie mial 3 miesiace i chciałabym juz ale poczekam. Po swietach mu dam? ja juz dwa razy dawałam mu spróbowac na palcu i zajadał sie... ale na pewno nie bede czekała do 4 mca. Ines tez szybko zaczela jesc. oczywiscie poobserwuje go bo nie jest powiedzianr ze mu to posluzy jak ines. Kazde dziecko jest inne...
13 lata 1 tydzień temu #261816 przez katy25
pati-m napisał:

katy - jak byłam 2tyg. temu na szczepieniu, to pytałam pediatry kiedy mogę Kacprowi podać coś innego niż mleczko, bo z niego straszny głodomorek jest - waży już 7100g :) No i od tygodnia je zawsze wieczorek kaszkę mleczno-ryżową do picia z Nestle :) Jest nią zachwycony, strasznie mu smakuje, kupy po tym ma wzorowe i przesypia 8h w nocy :)

no własnie:)
ja po cichu licze ze sami bedzie mi spał jak zacznego karmic wieczorem... tyle ze on nie chce butli sprobuje lyzeczka.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261830 przez gosia2324

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Ja narazie bede dawala tylko zupki, po ok 2 tyg jeszcze owoce,
chce zeby jak naj dluzej i jak naj czesciej jadla mleko, bo wiadomo im zadzie bedzie ciagnela tym bedzie go mnej,
kaszek jeszcze sie naje do 2-3 rż :)
13 lata 1 tydzień temu #261838 przez slowiczek
jejku Kuba to jest już taaaaaki duży chłopak :) a Jagódka widzę, że jak zwykle wystrojona :kiss: :kiss: :kiss: słodziaczki moje kochane :kiss: !!!!!!!!!
13 lata 1 tydzień temu #261839 przez gosia2324
slowiczek napisał:

jejku Kuba to jest już taaaaaki duży chłopak :) a Jagódka widzę, że jak zwykle wystrojona :kiss: :kiss: :kiss: słodziaczki moje kochane :kiss: !!!!!!!!!

E tam ciociu dresy, po domowemu :)
13 lata 1 tydzień temu #261842 przez megi2501
Gosiu już masz święta :) A ja dopiero w weekend generalne porządki.

Mam do Was pytanko :unsure: Czy bierzcie swoje dzieciaczki do łóżka w nocy lub rano :unsure: Bo ja od tygodnia zaczęłam ją brać około 5-6 i śpi wtedy do około 8 z nami. Ale mała cwaniara nauczyła się i teraz zawsze woła. Dziś pomyliła godziny i już od 3 czekała w nocy, żeby ją zabrać :angry:
13 lata 1 tydzień temu #261845 przez megi2501
Pati GRATULACJĘ :ohmy: :ohmy: :ohmy: :ohmy:

Gosiu, ale już z Kubusia wielki chłopiec :) A jagódka, jak zwykle różowy Aniołek :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #261846 przez gosia2324
megi2501 napisał:

Gosiu już masz święta :) A ja dopiero w weekend generalne porządki.

Mam do Was pytanko :unsure: Czy bierzcie swoje dzieciaczki do łóżka w nocy lub rano :unsure: Bo ja od tygodnia zaczęłam ją brać około 5-6 i śpi wtedy do około 8 z nami. Ale mała cwaniara nauczyła się i teraz zawsze woła. Dziś pomyliła godziny i już od 3 czekała w nocy, żeby ją zabrać :angry:

Jagody nie biore. zrobilam ten blad z Kuba i cwaniak po polnocy juz melduje sie u mnie :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry: :dry:
13 lata 1 tydzień temu #261852 przez slowiczek
Ja czasaaaaami biorę Natuszkę ok 6 jak nie przejawia chęci do spania a ja za to bardzo :P i wtedy śpimy do 10
13 lata 1 tydzień temu #261868 przez megi2501
Beti i chyba Marta- robiłyście USG przez ciemiączko :unsure: Chyba dobrze pamiętam. Co takie badanie może wykluczyć :unsure:
13 lata 1 tydzień temu #261870 przez bewipo
Ja też czasami ją zastawiam z nami, ale się nie przyzwyczaiła i sama się nie dopomina.
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia