BezpiecznaCiaza112023

Mamusie wrzesień 2011

13 lata 1 tydzień temu #261892 przez pati-m
gosia - u Was święta w pełni :) Moja synowa jak malowana, a Kubuś przystojniaczek :) bo jak ktoś ładny, to i w domowym dresie zauroczy :laugh: Jak Jagódka zareagowała na światełka choinkowe? Ja planuję ubrać choinkę w środę i jestem ciekawa jak Kacper zareaguje :)

Dziś wzięłam się za świąteczne porządki i po 10min. się skończyło :) Kacper uznał, że swoją energię mam przeznaczyć na niego :) Właśnie bujam go w leżaczku i jedną ręką do was piszę :) No i liczę, że uśnie bo oczka już się powoli zamykają :)
Temat został zablokowany.
13 lata 1 tydzień temu #261927 przez mgielka22
PATI GRATULACJE PANI MAGISTER :lol:

Megi moja Lilka tez miala usg przez ciemiaczko w szpitalu badaja przez tp czy nei ma w mozgu zadnych zmian, wodniaków, wodoglowia czy jest prawidlowy przepływ plynów, czy jest odpowiednia ilość plynu mózgowo-rdzeniowego. Generalnie tego typu rzeczy :)

Agusia ja tez musze zrzucic 10kg zeby wrocic do wagi sprzed ciazy :angry: dlatego w styczniu na ten fotness ide naszczescie ja chce chodzic tak ze maz bedzie w domu czyli abo z ranca albo poznym wieczorem czyli 21 nie mam innej opcji niestety...

Jagódka z Kubusiem :kiss: :kiss: :kiss:

A ja baaardzo sporadycznei biore mala do lozka woli lezec u siebei w lozeczku bo ma tam kolorowe zawieszki i nawija do nich :P ale niestety dziadki rozpuscili i jak ma zly dzien to tylko na rekach zasnie i dopiero moge ja przelozyc na lezak ehhh... ale jak ma dobry dzien to ja klade i sama usypia.
Jejj neiktore u was tak dlugo kupy nie robia :unsure: :unsure: :unsure: Moja nei zrobi jeden dzien to juz krzyk ehh...

Slowiczku to jak ma gazy w brzuszku to moze kup sobie aplikatory WINDI do usuwanai gazow chyba ze jak chcesz to Ci wysle bo mam i nie uzywam juz a sa nowki :) usuwaja ladnei gazy i dzidzi nie przeszkadza :)
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261929 przez mgielka22
Katy buziak dla Samiczka z okazji 3 miesiaca :D ja jeszcze 10 dni :P

AA PYSKA??????????? do kiedy masz policzony macierzynski?????
13 lata 1 tydzień temu #261933 przez pati-m
mgielka - dziękuję bardzo :kiss: tylko, że magistra broniłam ponad 2 lata temu, a teraz to podyplomówka była :)

katy - również gratuluję 3 miesięcy Samiczkowi :kiss:
13 lata 1 tydzień temu #261934 przez Mała
Pati no gratulacje pani magister.

Gosia ale masz już świątecznie. My jutro ubieramy choinkę.

Megi usg przez ciemiączko pokazuje mózg, komory, jakieś rogi i na tej podstawie lekarze widzą, czy jakieś tam nieprawidłowości są.

Ja właśnie dlatego zaczęłam od marchewki, żeby nie od razu słodkie, bo potem mogą nie chcieć jeść nic poza słodkimi potrawami. A moja gwiazda dzisiaj uderzyła w ryk, jak przestałam jej dawać tą marchewe, ale nie ma pomału, bo to i tak za wcześnie. Gosia a co ile dni wprowadza się nowy składnik, bo moja pamięć dobra, ale krótka :dry: A chciałabym to jabłuszko wprowadzić, bo nie ukrywam, że wiążę z nim ogromne nadzieje.
13 lata 1 tydzień temu #261949 przez Agusia83
Sami, ja rowniez gratuluje ukonczenia 3 miesiaca :laugh: duzy chlopczyk juz z Ciebie...

Gosia, pieknie, swiatecznie masz juz w domu...dziewczyno, jak znajdujesz czas na to wszystko? Jagodka jest raczej spokojna dziewczynka, czy daje popalic?
Ja sie zastanawiam czy nie dac na stol gotowej, malej choinki...bo z nia to maly klopot...a mamy taka 2 metrowa wprost pod sufit...i ubior jej zajmuje mi gdzies ok.3h...
Z drugiej zas strony to pierwsze swieta Emi i chcialabym by byla piekna choinka w domku...no zobaczymy, moze tata nam pomoze..

Emilka dzis spi dosc czesto, pewnie to oslabienie organizmu...dziewczyny a myslicie, ze przez ten katar moze robic teraz rzadsze kupki?
13 lata 1 tydzień temu #261952 przez pati-m
Agusia - jak my walczyliśmy z katarem Kacpra przez 2tyg. to kupki były rzeczywiście rzadsze, takie bardziej wodniste i pediatra kazała nam raz dziennie dawać mu probiotyk, no i wtedy wszystko wróciło do normy.
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261954 przez Agusia83
Pati, dzieki za podpowiedz...mam dicoflor...to bede Emilce podawac..

A jutro moja kruszynka konczy 3 miesiace...i to nawet bedzie wyoadac sobota...czyli w dzien kiedy sie urodzila :laugh:
13 lata 1 tydzień temu #261982 przez megi2501
Wyczytałam, że nawet przez to USG można stwierdzić, jak silne jest wzmożone napięcie mięśniowe. Ogólnie to chciałabym, aby sprawdzono układ nerwowy dokładnie i nie wiem, czy przez ciemiączko można to sprawdzić
13 lata 1 tydzień temu #261986 przez katy25
dziekuje dziewczynki i samiczek tez dziekuje:)

przyznam ze nie zwróciłam nawet uwagi ze moje dziecko dzis 3 mce konczy :blush: ....
ogarnelam salon i kuchnie zaraz wpadam do łazienki, wieszam pranie i szykuje sie do wyjscia:)
ja tez nie mam choinki... po nd nad tym popracuje:):)
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #261996 przez fanka
Pati - gratulacje!!!
Sami- buziak od ciotki na 3 miesiące!
Gosia- ale masz śliczne prezenty pod choinką, czego chcieć więcej? :-)
Dziewczyny ja mm czasem daje małemu gdy np muszę iść na uczelnię bo nie ma szans na odciągnięcie z piersi, odciągnę max 20 ml więc on do mm jest przyzwyczajony i zrobiłam tak jak radziłyście, nakarmiłam go piersią, wypił, minęła chwila i zaraz krzyki jak na głód więc zrobiłam cała butelkę (125) MM i wciągnął to wszystko i teraz słodko sobie śpi już drugą godzinę!!
13 lata 1 tydzień temu - 13 lata 1 tydzień temu #262000 przez gosia2324
Mala niby powinno sie dawac po 3-4 lyzeczki i przez 2,3 dni obserwowac dziecko, ale nie u nas :dry: :lol: Kuba na dzien dobry opitolił cały słoik zupy :S
i wolal zupki niz deserki :blink:
Modle sie zeby JAGÓDKA BYŁA DO JEDZENIA TAKA JAK ON!!!
Dla niego nie ma rzeczy nie dobrych, a juz na obiad MUSI byc mieso, a dzieci czesto za miesem nie przepadaja, i tak jak piszesz zaczynamy od nie slodkich smakow!

Agusia,ja tak mam ze im wiecej mam do zrobienia tym bardziem musze sie sprężyc!!!
A z Jadódka to jest roznie, ale nie lubi siedziec sama, albo jest na rekach, a jak bawi sie na macie czy na leżaczku to i tak trzeba przy niej byc i do niej gadac :dry: :blink:
A i doczekalam sie kupy po hmmmm 8 dniach :huh:
Oczywiscie nie u siebie, tylko u malej :)

Aaaaaaa i zapomnialam wiecie co ona dzisiaj 4 razy przekrecila sie z brzucha na plcey !!!! Hmmm a powinna byc najpierw odwrotnie chyba :unsure: :unsure: :unsure:
13 lata 1 tydzień temu #262009 przez LILY
czesc dziewczyny ja dzis jestem strasznie kichajaca a jasiek strasznie kaszle :(
Objechałam po mojego bo przyjechal w koncu. Napalony jak zwykle a ja zakatarzona i mi sie nie chce ani całować. Chyba bym go osmarkała :P

JA na początku mialam tak twarde piersi od mleka za az bolały a teraz juz sie takie nie robia a Jasio sie najada. Czasem tez daje mu mm jak wychodzimy do kogos ale on raczej nie lubi tego jesc.

A właśnie musze go przewinac bo juz dzis 4 kupka przez to chorobsko. Dobrze ze je tak samo czesto jak przedtem i na szczescie nie wymiotuje

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 tydzień temu #262010 przez LILY
A i u mnie też już choinka ubrana na czerwono złoto :)

Jas- 24.09.2011, 4080g, 60cm
13 lata 1 tydzień temu #262012 przez gosia2324
LILY napisał:

A i u mnie też już choinka ubrana na czerwono złoto :)

Zdjecie poprosimy :))))
Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka