BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #699500 przez mefiana
Witam dziewuszki sobotnio :)
Wczoraj miałam damski wieczór z 2 koleżankami. Wróciłam do domu ok 2, pogadałyśmy, pośmiałyśmy się...milutko :) Dziś aktywnie od rana już drugie pranie się majta, jakieś sprzątanko i sobota zleci.

Monisia- ja Ci powiem, że na mnie ogólnie większe wrażenie robi samo nagranie z 4d niż zdjecia, bo nie jest łatwo zatrzymać klatke by złapało bez zniekształceń, no ale radość wielka tak czy siak :)

Anitka- imionka bardzo ładne :) Mój nie chciał słyszeć o Feliksie :angry:

Winka- dziękuje :) Synek w maju skończył 4latka, więc czas najwyższy na rodzeństwo. Bardzo chce siostrzyczke i wyszło na jego :) Najdziwniejsze jest to, że nie toleruje małych dzieci i nawet nie dotknie i nie podejdzie do nich. Mojego rocznego siostrzeńca omija szerokim łukiem, mam nadzieje, że mu się odmieni :) Gratuluje ruchów dzidzi :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #699529 przez Brukselka
mefiana - a próbowałaś odtwarzać z najwolniejszą prędkością? Mnie na VLC media player się udało, właściwie inaczej nie da się oglądać mojej wiercipięty :laugh:

Dziękuję wszystkim za słowa otuchy, niestety chyba będzie jednak źle, dziś przyszły wstępne wyniki biopsji kocura i nie jest ciekawie. Zobaczymy, ile da się wyciąć...

Miłej niedzieli, u nas upalnie, tylko arbuz działa :laugh:

11 lata 5 miesiąc temu #699559 przez DoMI*
Czesc dziewczyny
Jestem Dominika
mam do was pytanie czy zdarzyło sie wam plamic na obrazowo?
ja juz plamie od 1 lipca i lekarz kazał mi lezec i brac dupaston. ale niepowiedział przyczyny chciałam was sie zapytac czy ktoraś z was przezyła cos takiego.
za odpisanie bardzo bede wdzieczna

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 5 miesiąc temu #699718 przez Pyśkaaaa
jestem :)
Mefina gratuluje coruni :*
Nutka współczuję podróży
Milady biedna nameczysz sie z tym toxo i badaniami
Brukselka zaciskam za kociaka :* Olga super imie moja przyjacióła tez Olga i super z niej babka :)
Jeta gratuluje chłopaka ach pamietam jak mój pekał z dumy jak sie dowiedział że pierwszy bedzie synus :P

wszystkim gratuluje pierwszych ruchów :*

a co do tesciów to mam fajnych czasami tesciowa wkurza ( jeżeli chodzi o dziecko) ale moje na wierzchu :P

11 lata 5 miesiąc temu #699784 przez Asiula315
Witam.....mam trochę problem z internetem bo mam słaby zasięg...ale moze uda mi sie cos naskrobac....hehe a więc ja juz jestem na miejscu.....podróż minęła bez żadnych atrakcji....juz wczoraj wieczorem byłam nad morzem....przepięknie....poczuć piasek pod gołymi stopami...cudowne odczucie....tyle na to czekałam...aż w końcu sie doczekałam...;)
Dziewczyny...postaram sie czytać was na bieżąco ale trudniej o odpisywanie......w każdym bądź razie pozdrawiam gorąco i życzę miłej Niedzieli....

11 lata 5 miesiąc temu #699810 przez Natalia
witaj DoMi* ja też plamiłam właśnie na brązowo od 10tyg , podczas USG lekarka stwierdziła że odkleja się kosmówka i nakazała leżeć , wstawać tylko na siku i jedzonko , teraz jest już ok , ale Duphaston nadal biorę. Musisz na siebie uważać , nie dźwigaj i nie przemęczaj się! Będzie dobrze! :-*

11 lata 5 miesiąc temu #699816 przez DoMI*
Natalko dziekuje ze odpisałaś jes to dla mnie wazne bo lakaz nie powiedział dlaczego c i jak.
a długo plamiłaś bo ja dzis mam 7 dzien ale coraz mniej jest tego.na szczescie.
no musze wstawac aby zrobic sobie am. i umyć sie.
a mowiła ci przez co tak sie dzieje?
11 mam lekarza i ide na usg mam nadzieje ze jest wszystko dobrze

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 5 miesiąc temu #699859 przez Natalia
Na początku gdy zaczęłam plamić trwało to dwa dni później był spokój ale jak tylko np za długo chodziłam czy coś podniosłam cięższego to już wieczorem miałam plamienia i tak do 14 tyg. :-( moja Pani doktor powiedziała mi że mam więcej leżeć niż chodzić i ja się do tego stosowałam :-) Jak się pytałam czy to że ta kosmówka się odkleja to moja wina to mówiła że nie ale jest to bardzo ważna "rzecz" bo przez kosmówkę dziecku dostarczane są wszystkie substancje odżywcze , kosmówka sama się już nie przyklei i trzeba leżeć dlatego żeby już się bardziej nie odklejała.Z kosmówki tworzy się łożysko więc to żeby wszystko z nią było ok jest bardzo ważne. Daj znać jak będziesz już po wizycie może lekarz poinformuję Cię skąd było to plamienie. Wierzę że wszystko będzie ok , trzymaj się :-*

11 lata 5 miesiąc temu #699893 przez DoMI*
dziekuje za odpisanie.
dam znac co lekarz powiedział.
a jak wasze brzuszki rosna bo ja mam wrazenie ze nie rosnie tylko maleje.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 5 miesiąc temu #699895 przez Brukselka
No to się ruszamy :lol:
I nie mówię o jelitkach...

11 lata 5 miesiąc temu #699970 przez Marta82
Czesc Dziewczyny,

Mefiana - gratuluje coreczki :) i witamy w naszym gronie pierwsza potwierdzona dziewuszke.

Brukselka - trzymam kciuki za Twojego kociaka. My mamy kotke od 7 prawie lat i jest jak nasze dziecko i nie wyobrazam sobie zeby cos jej sie moglo stac.

Powiem Wam ze przez ostatni tydzien brzuszek urosl mi bardzo i babelki czuje coraz czesciej.
Newet teraz jak siedze i Was czytam to czuje fajne bulgotk. :)
Maluszek chyba sie przebudzil i postanowil pofikac albo daje mi znac ze jest troche glodny i wypadaloby cos przekasic.

W mnie weekend mija bardzo leniwnie. Moj maz w weekendy pracuje wiec wieczory spedzam samotnie.
Wczoraj udalo nam sie wyrwc na plaze i wygrzac w sloneczku. Mam nadzeieje ze za tydzien to powtorzymy.

Zycze Wam milego wieczora.

Ja uciekam cos przekasic a pozniej bede kontynuowala poszukiwania karocy dla mojego malego ksiecia.

11 lata 5 miesiąc temu #699993 przez Pyśkaaaa
witam sie
ale sie wyplazowalismy za wszystkie czasy....
Moje dziecko to istna ryba nie chcial wychodzic z wody!

I Brukselka witaj w klubie my tez sie ruszamy ach.... Jak milo sobie przypomniec jakie to cudowne uczucie

11 lata 5 miesiąc temu #700236 przez anitka90
Dzień Dobry Mamuśki. Jak Wam weekend minął? ja wczoraj nie mogłam się powstrzymać i kupiłam pierwsze ubranko dla bobaska, taka mała rzecz a tak potrafi cieszyć :)
Miłego dnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #700237 przez WhiteBlackberry
Cześć wszystkim :)
Wracam po przerwie weekendowej :D
Nawet nie miałam czasu usiąść przed kompem, bo cały czas mieliśmy coś na głowie. Jak nie moja kuzynka, to kuzyna mojego trzebabyło na lotnisko zawieźć i tak cały czas ktoś u nas był :)
U mnie brzuszek zaczął się powolutku pokazywać :)
A na ruchy ciągle niecierpliwie czekam :) Myślałam, że może wcześniej poczuje bo jestem szczupła.
Tak strasznie chce mi sie nad morze, ale niestety w tym roku nie pojedziemy :(
Poleca któraś jakiś zalew czy coś na Dolnym Śląsku?

11 lata 5 miesiąc temu #700283 przez moofka
Dziewczyny ja chyba też poczułam pierwsze smyranie :ohmy: cały czas się zastanawiam czy to to, czy może jest za wcześnie i sama się wkrecam.... Ale wcześniej tego nie czułam :)

któras tu się wstydzila iść na basen, ja myślałam że idąc nad jezioro będę się chować do ostatniej chwili a jest zupełnie odwrotnie! Dumnie wypinam brzuszek a kostium mam dwuczesciowy więc pięknie go widać :)

whiteb pstrykaj fotke i na maila jeśli jeszcze nie wyslalas :) brzuszkami się chwalimy :)

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka