BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #700295 przez mefiana
Cześć dziewczynki:)
Wczoraj pojechaliśmy na cały dzień do znajomych do takiego malutkiego miasteczka, w sumie to większej wsi. Cały dzień grill, basen, blisko las... no bajka wrecz, aż fajnie się czułam bo tak to w tych blokach nagrzanych :angry: Spaliśmy do 9:30 :ohmy: Zaraz trzeba się ruszyć i coś zrobić w domu :)

Brukseka- super!! a który to tydzień u Ciebie? Tak nie próbowałam odtwarzać, ale dziękuje za rade :)

Marta82- dziękuje :) Lekarz potwierdził na 100%, więc jest całkiem oficjalnie :) Gratuluje bulgotek :lol: I fotke brzuszka zrób :)

Pyśkaaa- super, że wypad udany :) Mój syn także jakby mógł to by nie wychodził :lol: Gdzie tam sine ustka i "stare" paluszki :silly: Ach te dzieci :laugh: A no i gratuluję ruchów :kiss:

Anitka- i co takiego zakupiłaś? Ja na drugi dzień po potwierdzonej płci kupiłąm skarpeteczki zielone w króliczki :)

WhiteB- U to w weekend się u Ciebie działo :) I brzuszek już się pokazuje :woohoo: Fajnie!
Ja mieszkam na zachodzie więc nie pomoge.

Jak minął weekend reszcie mamusiek??

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #700330 przez anitka90
Mefiana - ze względu, że dzidziuś urodzi się w grudniu, a zapewne ciepło nie będzie, to kupiłam taki biały kombinezownik futerkowy z uszkami i ogonkiem :) akurat był ostatni w h&m i na wyprzedaży, to już koniecznie musiał trafić w moje łapki :laugh: Jeszcze nie wróciłam z zakupów tak zadowolona jak wczoraj. Mama jak zawsze twierdziła, że za wcześnie na ubranka (przesądy...) to się zakochała w tym ciuszku. Mam nadzieję, ze jutro zrobie troszkę większe zakupy jak się dowiem kto tam w brzuszku mieszka. W smyku widziałam duże przeceny na ciuszki zimowe, dla dziewczynki słodki kurteczki :) a w reserved śliczne pajacyki w autka i w serduszka.

11 lata 5 miesiąc temu #700343 przez monisia100100
i ja wracam po weekendzie
Wrócilismy wczoraj około 20, i zasnęłam wymęczona drogą w ciągu minuty po prysznicu, nawet na siusiu w nocy się nie przebudziłam.

anitka90 cudnie robić pierwsze zakupy dla maleństwa, też już się powstrzymać nie mogę

WhiteBlackberry u mnie niesttey też nie czuć ruchów dziecka a to już 19 tydzień

moofka to ja pisałm o basenie. Ale muszę powiedziec że było całkiem fajnie. Dumnie pokazuję brzuszek. Tylko że ja tyję po całości nie tylko idzie w brzuszek, uda mi utyły, tyłek, no i zmagam się z cellulitem a to jest najgorsze.

mefiana zazdroszczę tego grila, ja mówię każdemu że mam prze ogromny apetyt na mięsko z grilka może ktoś się zlituje i zaprosi w końcu hi hi

11 lata 5 miesiąc temu #700391 przez Brukselka
Zdziwiłam się, bo u mnie dopiero 17t5d, a do tego pierwsza ciąża, więc jakoś tak wcześnie. Ale niemożliwe, żeby to były jelita - nie w taki sposób :woohoo:

11 lata 5 miesiąc temu #700478 przez Pyśkaaaa
Witam i ja :)
ja sobie rano poszłam krew oddać i siuski i niedługo ide odebrać mam nadzieję że wszystko w porządku :)

i u mnie brzus odstaje :)
widać w końcu :P

11 lata 5 miesiąc temu #700633 przez Winka_
Brukselka a mogę się spytać kiedy miałaś ostatnią miesiączkę? Bo mamy ten sam termin, tak kojarzę z tabelki, i coś mi się tygodnie nie zgadzają:P

Daj nam znać jak z kocurkiem trzymam kciuki żeby było wszystko dobrze :kiss:

11 lata 5 miesiąc temu #700720 przez Brukselka
Winka - 5 marca, liczę skończone tygodnie, termin: 10, a z USG 7 grudnia. Jutro powinnam skończyć 18 tydzień.

Kefir, nasz panicz kocur, dostaje już leki przeciwbólowe, bo w środę kroimy. Czeka nas pewnie przedsmak kilkutygodniowej całodobowej opieki, tyle że bez karmienia piersią.

11 lata 5 miesiąc temu #700889 przez mefiana
I koniec kolejnego dnia :)
Takie miałam plany sprzątające na dziś, a skończyło się tak, że poszłam z synem na dwór na troche a póżniej na basen kryty się popluskać w sumie i jak wróciliśmy to padłam po prostu :blush: Jutro mamy zamiar jechać do Forstu-małego miasta niemieckiego niedaleko nas. Ponoć mają fajny basen właśnie :)

Anitka- uu to faktycznie okazje złapałaś :woohoo: Czyli jutro masz wizyte, to trzymam kciuki i czekam na wieści :)

Monisia- ja właśnie tak jak ty żyłam nadzieją, że ktoś nas właśnie zaprosi :) Ale się doczekałam, lada dzień i ty pojesz mięcha :lol:

Brukselka- trzymam kciuki za kociaka :)

Co u reszty dziewczyn?? Weekend trwa?

11 lata 5 miesiąc temu #701160 przez anitka90
znów taka cisza na forum... Wy macie ochotę na kiełbaski a ja jak tylko pomyśle o jakimkolwiek mięsku to już mnie odrzuca...
Dziś już od 5 rano nie śpię, a to wszystko przez ten stres, że dziś na wizytę. Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, ale zawsze zostaje jakaś obawa.... A wizyta dopiero o 20.15... buuuu :(

11 lata 5 miesiąc temu #701301 przez Milady_de_Winter
Witam,

Weekend niestety skończył się normalnie... choć chciałoby się żeby trwał i trwał. Od 5 sierpnia idę na urlop 2 tygodniowy a potem byle do końca września. Tak się umówiłam w pracy.

Weekend bardzo miły poza piątkiem, kiedy musiałam przywołać troszkę męża do porządku. Dobra kłótnia nie jest zła - przynajmniej oczyszcza atmosferę :) Za to reszta super: jeziorko, spotkanie z przyjaciółmi, spacerek.

Wczoraj mieliśmy niezbyt fajną sytuację. Wyjeżdżaliśmy z parkingu spod mojej pracy kiedy "stuknął" nas jakiś Pan. Absolutnie jego wina a ponieważ na naszym samochodzie nie było praktycznie śladu to po krótkiej acz intensywnej rozmowie odjechaliśmy. Niestety Pan sobie przez noc pomyślał, pokalkulował i dziś twierdzi, że wina była po naszej stronie. Odesłałam go do Męża - on sobie świetnie z takimi natrętami radzi. Przecież ja się nie mogę denerwować :)

Dziś po raz kolejny byłam w Toruniu...czekam do czwartku... wtedy się wyjaśni: antybiotyk czy nie trzeba.

Anitka - odezwij się po wizycie. Trzymam kciuki :)

Mefiana - sprzątanie nie zając - nie ucieknie :) a dobre samopoczucie po basenie - bezcenne.

Pozdrawiam

11 lata 5 miesiąc temu #701334 przez Pyśkaaaa
Milady ech.... Skoro jego wina to niech ponosi najgorsze jak sie taki koles wykloca

a mnie ogarnela popoludniowa niemoc....wlaczylam dziecku bajki a sama sie polozylam....

Pustki cos tu dzisiaj

jak tam po wizytach?

Ja mam w pt doczekac sie nie moge

11 lata 5 miesiąc temu #701376 przez inez_lamcha
Hej dziewczyny trochę nie na temat ale piszę jako sierpniówka bo mi już nie potrzebne ale jest to fajny bajer ja całą ciążę słuchałam teraz puszczę dalej:
Witam mam do sprzedania w 100 procentach sprawny BEBE SOUNDS super aparat dla kobiet w ciąży. cena 60zł +koszty wysyłki
OPIS PRODUKTU:
przyjazny kształt obudowy
podsłuch tętna płodu, które jest dobrze słychać od 12 tygodnia ciąży
nagrywanie dźwięku bijącego serca płodu
podsłuch tętna matki
nagrywanie dźwięku bijącego serca matki
słuchawki 2x oraz kabel umożliwiający nagrywanie w komplecie
zasilanie: 1 bateria (na wyposażeniu)
instrukcja obsługi dołączona do opakowania w języku angielskim
detektor zapakowany jest w oryginalne pudełko
urządzenie posiada certyfikat CE
ZALETY URZĄDZENIA :

po narodzinach odtwarzanie dziecku dźwięku serca matki działa na niego uspokajająco
nagrany dźwięk serca płodu służyć może jako dodatkowy materiał podczas konsultacji z lekarzem
nagrane dźwięki nienarodzonego dziecka (rytm serca, czkawka, kopnięcia) będą wspaniałym prezentem cieszącym ucho twoich bliskich.
KONTAKT 793730200

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=55275
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=55288

11 lata 5 miesiąc temu #701481 przez Gosica
Witam Was Dziewczynki po krótkiej nieobecności :) Zaledwie 2 dni nie zaglądałam a tak dużo się tu dzieje :) Od niedzieli byczyłam się u mamusi, męża wczoraj odesłałam do domu a my z mamą fruuuu na całodzienne zakupy :P Achhhh jak za starych dobrych czasów :) Ale dzis mój mężus już po mnie przyjechał i skończyło się dobre :pinch: mimo że do mamy mam tylko 15 km to i tak ryczałam że już muszę wracać do tej wiochy w której mieszkam. Masakra :)
Efektem zakupów z mamuśką był zakup kilku śliczniuchych ciuszków dla maleństwa :P Babcia dba o wnusia/wnuczke :P
Pisałyście o brzuszkach. Mój urusł z dnia na dzień i juz go widać że jest taki zaokrąglony :) Postaram się pstryknąć mu w najbliższym czasie jakąś fotkę to się pochwalę :)
Ogólnie mam dziś zamułę i doła hormony szaleją na całego.
Wieczór spędzimy z znajomymi więc chociaż jakaś rozrywka będzie :)
Pozdrawiam :kiss:

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #701559 przez mefiana
No i jednak byliśmy w Forstcie, taki basen odkryty, dupe troszke opaliłam, ale twarz dzielnie chowałam :woohoo: Woda była dość zimna, ale i tak jak się wpakowałam to ho ho :laugh:
Zaraz się pakuje do łóżka i koniec na dziś :)

Anitka- trzymam kciuki za wizyte :)

Milady- u mnie czasami też takie zdrowe oczyszczanie atmosfery następuje. Od razu lepiej :)
No to teraz czekamy na info w czwartek.

Gosica- ale masz dobrze z tym, że mamcia tak blisko :) Pstrykaj fotki i wrzucaj śmiało :blink: Ja właśnie uwieczniłam 20 tydzień :)

Faktycznie bardzo tu spokojnie u nas :) Widać, że pogoda dopisuje hhe.

11 lata 5 miesiąc temu #701628 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny! Trochę mnie nie było a tu tyle stron się nazbierało.Ostatni tydzień ciężki,siostra z mężem i dzieckiem mieszkali u nas przez 6 dni(sprzedali dom,bo zjeżdzali na zawsze do Polski i trochę u nas posiedzieli pozałatwiać wszystkie sprawy-masakra,kocham moją siostrę,ale już się cieszę,że pojechali),poprzedni weekend pracowałam a i na weselu byliśmy...
Te weekend wolny,ale za to mamy upały(co rzadko się zdarza w Anglii,więc wybraliśmy się na plażę(na samo południe Anglii-tam są piękne miejsca).Woda zimna,ale nasza Martynka nie wyszła z niej przez 4 godziny.
Gdzieś przemknął temat teściów-moi są super,bardzo mili,ale mieszkać z nimi bym nie mogła...
Brukselka-mam nadzieję,że wszystko będzie dobrze z kotkiem.
Mefiana-gratuluję córeczki!Fajnie,że parka.U mnie chłopiec,a mam córkę :)
Ja 19 lipca mam kolejne usg(drugie i ostatnie),wtedy zbadają dziecko dokładnie,trochę się denerwuję...Miałam dodatkowe usg w poprzednim tygodniu,ale badali tylko szyjkę(dopochwowe) i kolejne szyjki będę miała 23 lipca.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka