BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #703573 przez Brukselka
Od początku czuję, że dziewczynka, nie wiem czemu. Chłopaka też bym bardzo chciała. Wczoraj lekarz powiedział, że na 80% dziewczynka, bo patrzył pod wieloma kątami i nic się nie dynda.
Ogólnie wczoraj na badaniach było jakoś dziwnie: najpierw czekałam godzinę, bo była obsuwa, później lekarzowi nawalił sprzęt i mogłam oglądać tylko na jego monitorze. Jakość była tragiczna. Nie zdziwiłabym się, gdybym za miesiąc dowiedziała się o chłopcu. Oczywiście na koniec zainkasowali 250 zł...

Dostałam wprawdzie płytkę dla męża, bo ten czuwał przy kocie, ale też niewiele można zobaczyć.

Zdjęcia domniemanej cipki wyślę za chwilę na maila.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #703587 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry :)
Gosica Wow :ohmy: No to długiego masz brata :D

mefiana Ja ogólnie nie lubie placów ziemniaczanych :D
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
ja zrobiłam sałatke i wyszła zajebista :D

Brukselka Kolejna piczka w naszym gronie :D Zobaczymy co moja kruszynka pokaże między nóżkami :D
Ja w sumie ciągle mówie do brzuszka jak do dziewczynki...a to 'Amelko', albo 'księżniczko' zobaczymy czy i moje przeczucie się potwierdzi :D

Winka_ Sytuacja identyczna jak u nas :D Też musimy się uczyć całej 'instrukcji obsługi niemowlaczka' bo nigdy nie mieliśmy styczności :D

Ja już w pracy siedzę, pogoda u mnie paskudna! Pada :(
Zaraz będę się zajadać Jogobellą malinową z bułeczką :D
Któraś chętna? :D

11 lata 5 miesiąc temu #703600 przez Pyśkaaaa
hej hej :)
Brukselka gratuluje dziewuszki :)
White to masz mega młoda Tesciową moja gotuje rewelacyjnie uwielbiam jej kuchnie :)

a ja dzis sie wybieram poogladac malucha :) trzymajcie kciukaski

11 lata 5 miesiąc temu #703611 przez WhiteBlackberry

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu #703615 przez moofka
Brukselka gratuluję :) mi wszyscy mówią, że będzie chłopak więc do brzucha częściej mówię groszku niż fasolko ;)

whiteb dobrze, że chociaż z sałatka ja wyprzedzilas :) moja teściowa też słabo gotuje, najlepiej wychodzą jej pieczenie a reszta jest albo przesmazona albo rozgotowana....

pyska zaciskam kciuki :kiss:

dziewczynki pamiętajcie żeby wysłać dane o płci do tabelki w prywatnej wiadomości :)

11 lata 5 miesiąc temu #703617 przez Gosica
Brukselka ja również gratuluję :)

Witam :)

WhiteBlackberry to Cię teściowa uraczyła :pinch: moja akurat gotuje dobrze w restauracji pracowała swego czasu, ale ja się też nie daje bo skończyłam szkołę gastronomiczną, też pracowałam w restauracji więc gotować umiem, gdzie wszyscy byli zdziwieni tym że od początku gotjuę dla nas sama :P

Pyśkaaaa trzymamy, trzymamy :)

Ja wizytę mam w piątek za tydz. i mam gromną nadzieję że moja Dzidzia się już ujawni w końcu.

Co do brata to wcale taki wysoki nie wyrósł ja by się mozna było spodziewać, chociaż najwyższy z nas wszystkich, a była nas trójka :)

Jestem zła bo tak jak przewidywałam z wycieczki jutro lipa, przełożona, bo znajomym się odmyslało :pinch:

A dziś (że się nieskromnie pochwalę) świętuję :P 24 latka za mną :P

Miłego dnia :)

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #703625 przez WhiteBlackberry
Gosica No to wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, dużo zdrówka dla mamusi i dzidziusia :D
Ja wizyte mam dopiero 29 lipca... moim zdaniem zbyt długo trzeba czekać :D Najchętniej oglądalibyśmy naszego skarbka codziennie :D

moofka

11 lata 5 miesiąc temu #703692 przez monisia100100
Ostatnie poszukiwania mebli zakończyły się sukcesem, bo wybraliśmy już wszystko musimy tylko podjechać i zamówić bo trzeba było wszystko w domu wymierzyć czy oby napewno będę pasowały. Więc już się cieszę. Na koniec lipca mam zaplanowane malowanie , meble też tak w tym czasie dojadą. Super.
Wczoraj po wyjściu z basenu zauważyłam że wydostaje się ze mnie jakiś śluz zabarwiony na różowo, do tego wyleciał jeden skrzep krwi, zadzwoniłam do lekarza mówi żeby się nie martwić a jak chcę to mogę dla spokoju podjechać na pogotowie. Równie dobrze mógł powiedzieć żeby do niego przyjechać. Położyłam się i jest narazie dobrze, zaraz się uszykuję i lece do niego do gabinetu niech zrobi chociaż usg i sprawdzi czy wszystko jest ok.

Mefiana prześlij linka do szpitala o którym pisałaś że mają zdj. z porodówki. Chętnie podględnę

Gosica Wszystkiego najlepszego dużo zdrówka, spełnienia mażeń i szybkiego bezbolesnego porodu ;) ale miałaś przygodę z gadem, chyba bym po czymś takim bała się po domu chodzić. Dobrze że nie byłaś sama. Aż mnie ciarki przechodzą jak pomyślę o stworze.

Agacior Gratuluje córeczki :) i nie martw się teraz pracą tylko odpoczywaj aby wszystko było dobrze, reszta się ułoży

Milady ja też jeszcze czekam na wiadomości co tam w środku siedzi chłopiec czy dziewczynka. A z tymi humorkami to myślę że każda z nas teraz ma. Nic się nie stresuj tym, teraz nam więcej wolno.

WhiteBlackberry myślę że można coć spokojnie znaleźć w brw, my wybraliśmy meble do salonu.

jeta nieobecność usprawiedliwiona :laugh: Tylko nie przemęczaj się za bardzo

Brukselka ale super kolejna dziewczynka, gratuluję

11 lata 5 miesiąc temu #703787 przez mefiana
Witam mamuśki :)
Pogoda porażka u nas :angry: Chciałam iść z synem do miasta połazić troche no ale nie ma szans nawet :dry: Chyba mnie zaczyna coś podswędywać w kroku i to zaczeło się zaraz po pływalni jak byłam z synem. W czwartek mam wizyte i niech mnie sprawdzi, bo może tam już się zaczyna jakaś infekcja :angry: Przyjaciółka poleca podmycie się szarym mydłem, bo też w ciąży różne dziadostwa się jej łapią a że mam w domu to dziś użyje. Używam płynu z kwasem mlekowym, ale jak widać to i tak nie chroni :huh:

Brukselko- właśnie oglądnełam fotki i wg mnie to pipencja :) Po swoim usg googlowałam jak wyglada na usg dziewczynka i w sumie to właśnie takie zdjecia były. No ale 80% dla lekarza to nie 100%.

WhiteB- właśnie mój M też nie lubi placków ziemniaczanych :) Teściowie jedzą z cukrem co jest jakąś porażką kulinarna dla mnie i jak synek to zobaczył to płacz, że też chce :angry: Masz naprawde młodą "teściową" można by rzec, że....dopiero się uczy :laugh: Moja podbija pod 70 i jest starsza o rok od mojej babci :ohmy: Gotuje dobrze, ale często za tłusto jak dla mnie i staram się częściej ją "odciążać" z tych obowiązków mimo, że to jest jej jedyna dzienna aktywność po przebytych chorobach.
Jeśli chodzi o jajka, to nie wiem jak to się ma do zjedzonego, ale jak nic Ci nie jest do tej pory to może skończy się na strachu..mam nadzieje. W sałatce zepsutego jajka byś nie przegapiła. Nie ma szans :)

Pyśkaaa- to czekamy na relacje :)

Gosica- ładny awatar :)Wszystkiego najlepszego!!!! Dużo zdrówka i szczęścia i zer na koncie aaaa co! :lol: Ja nie za bardzoo umiałam gotować, ale jak mieszkaliśmy w Ire to z toną książek kulinarnych jakoś to ogarnełam, choć są dania za które się nie wezme nie ma szans np za bigos, galarete etc

Monisia- czekam co lekarz Ci powie i trzymam kciuki. Może nawet usłyszysz nowine o płci:)
Tj link do strony szpitala, tam na dole są fotki :)

szpitalnawyspie.pl/PL/401/Ginekologiczno-Polozniczy/

11 lata 5 miesiąc temu #703901 przez Pyśkaaaa
Gosiaca najlepszego
Monisia aby nic się złego nie działo :*
Mefina u nas tez pogoda w kratke ale spacerek zaliczyliśmy :)

11 lata 5 miesiąc temu #703920 przez Milady_de_Winter
Witam,

Moja teściowa zwykle gotuje dobrze... choć czasem uda jej się coś spaprać np. ostatnio gołąbki były całkiem niesłone. Ogólnie lubię u niej jeść bo zawsze jest zupa i drugie danie. Oczywiście wolę kuchnię swoja i mojej mamy ale teściowa robi nieziemskie placki ziemniaczane i wątróbkę :D zresztą mój tata tez świetnie gotuje :)

Brukselko - jak dla mnie tez dziurka :) Gratuluję :D Będzie mała księżniczka!!

White-B - ja tez myślę, że zanim jajko dotarłoby do dziecka Twój organizm by je odrzucił.

Gosica - wszystkiego najpiękniejszego i spełnienia marzeń.

Monisia - my kupiliśmy w marcu własne mieszkanko i miałam dużo frajdy podczas meblowania i przystrajania. Zazdroszczę Ci :) odezwij się jak już będziesz po wizycie. Trzymam kciuki.

Niestety od rana dostałam złą wiadomość. Moja przyjaciółka, z którą miałyśmy razem wózkami jeździć wózkami, poroniła. Już drugi raz w tym roku :( Nawet nie wiem jak ją pocieszać. Napisałam, że jak będzie potrzebowała to jestem do jej dyspozycji. Ale nie wiem czy będzie chciała patrzeć na mój brzuch w tym momencie. Ehhh... życie czasem nie jest łatwe.

11 lata 5 miesiąc temu #703938 przez Pyśkaaaa
Brukselka sliczny dzidziuś i dla mnie te dziewcznka :)
Milady strasznie mi przykro z powodu przyjaciółki
White tez myślę że raczej nie zaszkodziło

11 lata 5 miesiąc temu #703951 przez WhiteBlackberry
Milady_de_Winter To przykre... :( A w którym tygodniu? W II trymestrze ponoć zagrożenie poronieniem jest dużo niższe...

11 lata 5 miesiąc temu #704152 przez monisia100100
Wróciłam od lekarza i po prostu ręce opadają, jakoś cały czas miałam wątpliwości co do niego raz było lepiej raz gorzej ale chodziłam z przyzwyczajenia. Dziś się już struna przeciągnęła. Więc najpierw stwierdził że tak się czasem zdarza, później że to od przemęczenia bo przesadzam z basenem, a jeszcze chwilę później że to przez globulki które mi przepisał na ostatniej wizycie bo już w 20 tyg. nie wolno ich brać, a on zapomniał że przepisał coś takiego(oczywiście to ja mu o nich przypomniałam bo w karcie nie miał) . A tak w ogóle to mogłam na pogotowie pojechać. Zgrobił mi tylko usg które trwało dosłownie minutę. Łożysko się nie odkleja, a szyjka jest też ok wiec nie mam sensu dalej patrzeć tyle usłyszałam. Tak więc zaraz wchodzę na znanego lekarza i szukam kogoś innego.
Ochłonę trochę i zajrzę za chwile

11 lata 5 miesiąc temu #704189 przez moofka
Milady przykro mi z powodu przyjaciółki :(

Monisia zmien koniecznie tego lekarza bo jakiś patałach a Ty zamiast uzyskać pomoc to się denerwujesz :angry:

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka