BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #705644 przez Gosica
mefiana wazyłas przed ciazą 49 kg? Chudzielcu Ty :) Tez bym tak chciała :P Ja 60 przed ciążą bo mi sie w tamtym czasie dosc przytyło akuratnie :P a teraz 63 w porywach do 64 :)

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705666 przez Nutka
Witajcie mamuśki :)

Witam Was serdecznie po urlopie :) podczytywałam Was, ale na odpisanie nie miałam zbyt dużo czasu. Zamiast wypoczywać musiałam mieć uwagę na mojego 8-letniego bratanka. Istny Armagedon :) Smiałam się do moich rodziców, że sobie i im życzę aby mój syn miał znacznie mnie mniej energii :)

Motylek Witaj w naszym gronie :) Poproszę o dane do tabelki :)

mefiana po moich urlopowych obserwacjach otrzymujesz ode mnie tytuł "Najaktywniejszej forumowiczki". Napisałaś chyba najwiecej postów. A takie ognisko... mmmmm..... ja zaliczyłam ze znajomymi na początku ciązy (5-6 tc) :) teraz tez by sie chciało :)

Któraś z Was pytała o to czy mamy wybrany wózek. My z M mmy już całą wyprawke zaplanowaną, pozostało stopniowo kupować. Wozek mamy upatrzony TAKO Acoustic :) Bardzo nam się spodobał, pomimo tego że w bagazniku zajmuje dużo miejsca (u nas nie przeszkadza bo mamy kombi a w przyszłym roku chcemy zmienić na małego Vana) to jest mega wygodny dla dzieciatka.

Brukselka moja mama stwierdziła, że w ciaży wygladam o wiele lepiej niż jak widziała mnie w lutym :) heh a co do przybranych kilogramów nie mam pojecia ile ich doszło. Na razie nie staje na wagę :)
Mam nadzieję, ze kociak wasz wyślizgnie się z choróbska.

monisia100100 kochana bez zastanowienia zmieniłabym lekarza. Przy mojej pierwszej ciąy lekarka mnie tak zraziła do siebie, że zmiana była koniecznością. Nalezy pamiętać, że to nie my jesteśmy dla lekarza tylko on dla nas :)

karbon u mnie ak samo, mąż wszystkiemu winien. Czasami zła jestem na siebie sama, że za mocno po nim "jade". Ale "co go nie zabije to go wzmocni" :)

U nas powoli :) wróciłam w sobotę wiecszorem. Nawet nie wiem kiedy podróż mi minęła . Steskniona za M i domem. he Powiedziałam mojemu M, zeby nigdy wiecej nie puszczał mnie w tak dług podróż, nie w tym stanie.
W sobotę po raz pierwszy od 2 lat idziemy z M ne weselicho do mojego kuzyna. Miałam mega problem z kupnem sukienki. W końcu kupiłam sukienke (w lumpku z nowymi rzeczami, w końcu sukienka może tylko na raz) o kilka rozmiarów większą i moja mama mi ją dopasowała. nigdzie nie ciśnie, dobrze leży i w sam raz do końca sezonu weselnego bedzie mi służyć :)

Miałam napisać Wam tez opinie o detektorze tetna sreca maluszka. Otóż ten co kupiliśmy był mega nie trafionym zakupem. Na aukcji napisali ze słychać tętno maluszka już od 10 tc, na opakowaniu jest informacja że od 12 tc. Ale jak ktos ma troszkę więcej ciałka jak ja to w 15 tc dostaje schiz, ze coś jest nie tak. Także ogólnie NIE POLECAM ANGEL SOUND. Ostatnio widziałam że któraś z forumowiczek chciała sprzedać to samo tylko pod inną nazwą. Przekonałam się sama na własnej skórze. Nawet nasz przyjaciel który ma rocznego maluszka i też mieli detektor był u nas i stwierdził, że to jest jakieś nieporozumienie. Zamówił nam na ebay'u dokładnie taki sam jak oni mieli z osobną głowicą i wyswietlaczem. W polsce na alledrogo chcą za taki ponad 300 zł, a na ebay'u przeliczajac na polskie 160 zł z przesyłka. Wiec jeżeli macie zamiar sprawić sob ie taki bajer to polecam. Orientacyjnie podaję linka:

www.ebay.co.uk/itm/BABY-FETAL-DOPPLER-BA...&hash=item3f21758a72

I nagrane nasze serduszko kochane :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Jeta napisała mi w PW żeby do tabelki dodać imie maluszka. Mysle że to świetny pomysł. Mam nadzieję, że Wam równiez ten pomysł sie spodoba.

No i temat tabelki!!!
Kochane przesyłajcie mi na PW dane których brakuje :) będę systematycznie je uzupełniać (oczywiście w miarę możliwości)

Się rozpisałam :) ale teraz konczę :) poniżej zostawiajac tabelkę :) Uzupełniłam na tyle na ile miałam informacje :)

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #705696 przez Pyśkaaaa
Nutka fajnie że wypoczełaś a serduszko cudowne:)
Mefina ja jakoś nie miałam dośc kopniakow jedyna co mi przeszkadzało to to że było mi ciężko i nie mogłam spać....

co do kg to ja 49 a teraz 55 więc i ja bije rekordy!!!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #705771 przez motylek270
Mefiana dzięki za powitanie. Stwierdziłam także, że jak nie krwawię tylko boli to nic złego dziać się nie może.Ruchów maleństwa pomimo 18 tygodnia, a prawie już 19 jeszcze nie czuję, ale lekarz przestrzegał ze pierwiastki tak mają. Czekam więc. Niepokoi mnie czasem twardniejący brzuch/podbrzusze, ale może to wzdęcia lub najedzenie. Nigdy w ciąży nie byłam, więc nie wiem jak to być powinno...czy to normalne że tak się dzieje?

Bardzo się cieszę, ze do was dołączyłam, dzięki temu odzyskałam spokój. Wiecie, jak pracowałam to nie myślałam o ciąży, ogólnie nie opuszczał mnie dobry nastrój. Od kiedy zaczęły się wakacje...czytam, czytam różne rzeczy, do tego dochodzą wahania nastrojów i dół gotowy.

Nutka, już Ci ślę wszelkie dane niezbędne na priv;)

Moofka patrzę na tablicę i widzę że jesteśmy z tego samego miasta i na dodatek w tym samym wieku, i pierwsza ciąża :)

11 lata 5 miesiąc temu #705804 przez Nutka
Dziękuję za wasze dane :) Na bierzaco staram sie uaktualniać :) Poniżej kolejna aktualizacja :)

Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #705812 przez monisia100100
Witam
Nie mogę się ostatnio ogarnąć i pisać regularnie. Mama jakiś czas temu pojechała a teraz jest u mnie siostra to zawsze cos wymyślimy,aby robić
Gosica ja już poszukuję wózeczka tylko nie mogę się zdecydować na konkretny model, za dwa tyg. mamy zaplanowane malowanie w domku. I pokoik dla dziecka juz będę pomalutku sobie szykowała. A co do kg to malutko przytyłaś prawie wcale ja ważyłam przed ciążą 52 a teraz już 59 :( ale nie mogę się opanować z jedzeniem.
Zdecydowałam się już na nowego lekarza, zobaczymy jak będzie.
co do różu ja nie mam oporów a nawet jeżeli dowiem się że będzie dziewczynka to napewno pokoik będzie w przewadze koloru różowego z dodatkami białymi

11 lata 5 miesiąc temu #705837 przez DoMI*
czesc dziewczyny mam pytanie jakie macie doswiadczenie w trwardej macicy.. tak powiedział mi lekarz i kazał lezeć. miałyscie tak jak to sie objawia?
bo lekarz kazał sie zgłosic do szpitala bo dzwoniłam po wizycie do innego. a siostra wysłałą mi cos takiego co o tym myslicie??

Szyjka macicy to wąska, dolna część macicy o kształcie rurki, która rozszerza się w pochwę. Jeśli kobieta nie jest w ciąży, kanał szyjki macicy jest otwarty jedynie odrobinę, by pozwolić na dotarcie spermy do macicy oraz na wypłynięcie krwi menstruacyjnej. Kiedy jednak kobieta jest w ciąży, wydzieliny wypełniają kanał szyjki macicy i tworzą barierę ochronną – tak zwany czop śluzowy. Jeżeli ciąża przebiega prawidłowo, szyjka macicy pozostaje twarda, długa i zamknięta do późnego etapu trzeciego trymestru. Wówczas staje się coraz bardziej miękka, skraca się i rozszerza, gdyż ciało przygotowuje się na poród.

Kocham Cię Aniołku [*]
na zawsze w moim sercu

11 lata 5 miesiąc temu #705843 przez GOSIA82
Hej Kobietki!
Jeśli chodzi o róż to ja tak jak Monisia100100-nie mam oporów,jeśli chodzi o ciuchy to dla córci kupowałam wszystkie kolory,wózek miała natomiast niebieski i tym razem dla Juniorka też będzie niebieski.Moja córcia uwielbia różowy i ubierze wszystko co jej kupię,ale kolor do pokoju wybrala wściekły róż i nie było odwrotu,choć teraz muszę przyznać,że wygląda całkiem nieźle.Spróbuję zdjęcie znaleźć.
Wózek będziemy kupować listopad-grudzień-liczę na przeceny :)

11 lata 5 miesiąc temu #705914 przez piranetka
Cześć dziewczyny :)
Chyba dobrze trafiłam :) Termin mam na 29.12.2013. Mogę do was dołączyć? ;)
Pozdrawiam :)

11 lata 5 miesiąc temu #705921 przez WhiteBlackberry
piranetka Witamy, oczywiście, rozgość się w naszym skromnym gronie :D
Mamy praktycznie taki sam termin :D Ja mam na 30 grudnia :)

11 lata 5 miesiąc temu #705941 przez piranetka
Witaj WhiteBlackberry :)
Przyznam Ci się że z początku ten termin wydawał mi się trochę taki... sama nie wiem :unsure: Bo to koniec roku, maleństwo będzie najmłodsze w klasie jak podrośnie, itd. Ale im dłużej o tym myślałam, to coraz mniej mi to przeszkadzało. Też miałaś takie rozterki?? Czy tylko ja wymyślam sobie "problemy"..

11 lata 5 miesiąc temu #705942 przez monisia100100
DOMI* mnie tez lekarz mówił że mam twardą macicę, do tego miałam tyłozgięcie, leżałam chyba do 14tyg na brzuchu ale to raczej właśnie na tyłozgięcie. Do tego brałam duphaston 2x1. Nic się nie martw w pierwszej ciąży to bardzo częsta przypadłość.

gosia82 czekamy na zdjęcie pokoju małej księżniczki

Piranetka witaj. To twoja pierwsza ciąża?

11 lata 5 miesiąc temu #705949 przez monisia100100
pirenetka ja mam termin na 6 grudnia a też zawsze myślałam że najfajniej byłoby tak na wiosne urodzić . Można na spacerki od razu wychodzić, no i dziecko urodzone na końcu roku dużo traci w młodszym wieku do dzieci urodzonych na początku roku. ale może tobie uda się że dzidziuś przyjdzie na świat już w nowym roku

11 lata 5 miesiąc temu #705954 przez piranetka
Witaj monisia100100 :)
Wybaczcie jeśli "wyskoczę" z czymś o czym już pisałyście. Dopiero zamierzam przeczytać cały wątek :D A jest tego trochę.
Może napiszę kilka słów o sobie, to moja pierwsza ciąża, na ostatniej wizycie dowiedziałam się, że na 99% będzie chłopak!!!(ku uciesze mojego męża :)), jak na razie przytyłam tylko 2 kg, ale waga niebezpiecznie szybko idzie w górę ;), włosy wypadają mi garściami, ale za to dla równowagi paznokcie mam jak nigdy przedtem. Pierwsze 3 miesiące były straszne, dopiero teraz odzyskałam energię i już od kilku dni nie wymiotuję na widok jedzenia :P Jak na razie to tyle :D

11 lata 5 miesiąc temu #705961 przez WhiteBlackberry
piranetka Powiem Ci szczerze, że sama o tym rozmawiałam z moją lekarką i powiedziała mi, że w większości pierwszych ciąż dzieciaczki rodzą się po terminie... a u nas to jest różnica zaledwie 3 dni... Mój narzeczony śmieje się, że będzie mi nogi wiązać, a lekarka że będę się kłócić na porodówce że jeszcze rodzić nie chce :lol:
Może akurat naszym maluszkom będzie tak dobrze, że zechcą wyjść na nowy rok :D

A mi zaś przesunął się termin wizyty także zamiast 29 jadę 23 :D Tydzień wcześniej, czyli już za tydzień :D

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka