- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- /
- Grudnióweczki 2013 :)
Grudnióweczki 2013 :)
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Miłej nocki Mamuśki :*
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- monisia100100
- Wylogowany
- budujemy zdania
Pewnie wszyscy wypoczywają, pogoda dopisuje.
Ja lecę za chwilę pochodzić po sklepach meblowych poszukać czegoś ciekawego. W black red white mają fajne promocje może coś przypasuje.
Dziewczyny czy wybieracie się do szkoły rodzenia, czy raczej odpuszczacie? Dziś coś weszłam na ten temat z panią która pracuje w szpitalu nie jest ani pielęgniarką, ani lekarzem ma jakąś budkę i sprzedaje pierdołki no i stwierdziłą że to tylko strata pieniędzy. Zawsze moim zdaniem można się czegoś nauczyć tym bardziej przy pierwszym dziecku, no i zapoznać ze szpitalem, bo u nas nie ma możliwości wcześniej wejść zobaczyć oddział , czy pokoje.
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gosia82- to goście posiedzieli, przynajmniej nie ma niedosytu po wizycie Dziękuje za gratki Tak będzie parka u mnie, lekarz powiedział, że dziewczynka na 100% heh. A ile Twoja córeczka ma lat? Słyszałam właśnie, że w Anglii jest tak skromnie z tym usg. Natura wie co robi wg nich chyba
Anitka- mam nadzieje, że odespałaś tamta noc Coś czuje, że u Ciebie też będzie dziewczynka, jakoś tak jak lekarz nie chce powiedzieć to jakby czekał czy na pewno nic nie "wyrośnie" choć może się myle, takie odczucie
Monisia- faktycznie jakieś tam promocje mają Przyjaciółka sobie tam meble do kuchni kupiła Ja nie byłam w pierwszej ciąży i nie wiem czy teraz mam iść, na pewno to ciekawe doświadczenie, ale musze się dowiedzieć, bo jeśli jest płatna to nie ide. Zadzownie i się dowiem. A zdjęcia z sali poporodowej i porodowej widziałam na stronie szpitala, bo jest po remoncie i się szpital chwali
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Fajnie masz z tym basenem tak bliko... też chętnie popluskałabym się,ale wszędzie daleko;/ dopiero nad morzem myśle coś skorzystać z basenów jak pogoda nie dopisze.
Co do szkoły rodzenia to planuje iść. U nas kosztuje to prawie 500 zł, więc trochę sporo, ale skoro ma to pomóc przy porodzie i opiece nad dzieckiem, to myślę, że warto.
- Gosica
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 2
Do szkoły rodzenia chciałabym się wybrać, tym bardziej że tam gdzie planowo będę rodzić jest bezpłatna przyszpitalna. Ale co z tego wyjdzie to sie okaze
Dzis znów na zakupy się z mężem wybrałam, tym razem po coś dla siebie, bo garderoba przestaje pasować
A przed chwilą miałam mega szoka i stresa- nie wiem jakim cudem i jak ale w salonie mąż znalazł maleńkiego zaskrońca. Jak to gadzisko tam wlazło i skąd się wzieło to nie mam pojęcia, ale chyba spać spokojnie w najbliższym czasie nie będę mogła, bo jak sobie pomyśle o tym że był albo że może byc tego więcej to brrrr...
Acha! Wrzucam na maila aktualne fotki brzuszka
Miłego popołudnia
- Agacior
- Wylogowany
- pierwsze słowa
W końcu zajrzałam do Was. Wybaczcie, ale ostatnio bóle brzucha mi się nasilały i dostałam skurczy. Co prawda na początku były to bardzo silne ale krótkie i pojedyncze, wiec jakoś się tym nie przejęłam, ale jak doszły bóle brzucha i co raz częściej pojawiały sie skurcze to już spanikowałam. Nie wiedziałam co się dzieje, a do szpitala nie jeździłam bo po lekach i leżeniu przechodziły. No ale byłam w końcu u gin i okazało się, ze ma skurczoną macicę w stanie gotowości Gin powiedział, że zagrożenia aktualnie nie widzi ale wysłał mnie na zwolnienie i mam dużo odpoczywać, żeby nie doszło do rozwarcia. Ech, dla mnie to masakra Miałam nadzieję jak najdłużej pracować i bardzo chciałam, ale chyba już nie wrócę do pracy, aj zanudzę się ale najważniejsze dobro dziecka Chociaż skurcze nadal mi się pojawiają
Mefiana - masz ten sam termin co ja i u mnie też kobietka Byłam w szkou bo na 100% byłam przekonana, że chłopczyk, zresztą każdy też tak twierdziła a tu proszę jaka niespodzianka Ale za miesiąc jeszcze potwierdzi, bo powiedziałam gin, ze może jeszcze coś urośnie więc powiedział, że za miesiąc się przekonamy
Milady- ja ostatnio też wcinałam oscypki ale do głowy nawet mi nie przyszlo, żeby spr czy kobiety w ciąży mogą
Gosica- byłam dwa lata temu w Inwładzie, bardzo fajnie tam jest polecam
Brukselka - trzymam mocno kciuki,mam nadzieję, że kocia będzie silna i wyjdzie z tego.
Co do szkoły rodzenia to u nas jest bezpłatna także ja się wybieram. Podobno warto. Inaczej też położne ponoć u nas patrzą jak kojarzą ze szkoły rodzenia. Tylko wybieram się później.
Fajnie, że poruszyłyście temat kremów na cellulit, bo ostatnio też sie nad tym zastanawiałam ale dałam sobie spokój ale chyba jednak zainwestuje w dobry krem z apteki bo mam straszny Co prawda to chyba wodny ale warto coś tam posmarować
Co do imion to mój M chce Martynka ami zawsze podobała się Iga I nie wiem co z tego będzie
aaaaa jeszcze ruchy ja czyłam już z 2 tygodnie temu takie delikatne kopnięcia Ale nie zdarzają się codziennie albo po prostu ich nie wyczuwam jak coś robię.
Wszytkom mamom, które się wczasują dużo słońca i udanych wyjazdów Ja niestety przez te skurcze chyba się nie odważę nigdzie jechać No chyba, że miną całkowicie.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gosica super ze zakupki udane
Agacior biedaku Ty też widzę że sie namęczysz ale masz rację czego sie nie rob dla dzidziusia
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
- GOSIA82
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o szkołę rodzenia to w pierwszej ciąży nie chodziłam,tak źle znosiłam ten stan,że nie miałam siły na nic.Tu szkoła rodzenia jest za darmo,ale też się nie zdecyduję-brak czasu:praca,dziecko,dom,pies itd...na macierzyńkie idę w dniu terminu porodu dopiero,żeby jak najdłużej z dzieckiem posiedzieć,a później się martwić jak do pracy wrócić.
Myślę,że to dobry pomysł,jeśli ktoś ma ochotę,szczególnie jeśli to pierwsza ciąża.
Mefiana-moja córcia na 7,5 roku,będzie między nimi równo 8 lat różnicy,ale wcale się nie martwię,ona jest bardzo opiekuńcza i cudowna dla wszystkich,szczególnie małych dzieci.Zażyczyła sobie łóżeczko z dzieckiem w swoim pokoju Jeśli chodzi o usg w UK to mnie się wydaje,że wystarczy,może to i tylko dwa razy,ale bardzo długie i szczegółowe,jak coś nie tak to robią extra,ale jakby robili co miesiac za darmo też bym chodziła
Agacior-moja córcia ma na imię Martynka...polecam,my chłopcu damy Jan Dominik(Jan to drugie imię mojego męża,Dominik to córcia wymyśliła i bardzo chciała)
- mefiana
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Gosica- ale masakra z tym zaskrońcem Na bank będzie tej nocy dziwnie sie spało.. na czujce. Nie fajnie cholercia. Brzuszek masz taki krąglutki już
Agacior- ale się wystraszyłam czytając o Twojej macicy Ja pierdziele!! Uważaj na was, praca nie zając jak to mówią. |Wypoczywaj sobie
To mamy druga potwierdzoną "dziureczke" I to na ten sam termin no pięknie Ja tam też w szoku byłam i tak czy siak się 18 lipca na wizycie na nfz zapytam o płeć ale to chyba dlatego, że moja przyjaciółka miała psikusa i temu tak myśle gdzieś podświadomie. I Martynka i Iga bardzo ładnie, ale to pierwsze jakieś delikatniejsze dla mnie
Jeta- ale masz ten brzuszek kształtny Śliczny
WhiteB- dopiero zobaczyłam, że tam fotka na mialu czekała do oblukania Brzuszek tak samo smuklutki, krąglutki Fajnie tak widzieć jak coś się dzieje
Gosia82- Śliczny brzuszek w ślicznej sukience Miedzy mną a moim najmłodszym bratem jest 18 lat różnicy, miedzy mną a młodszą siostra 2lata, bliżnietami(brat i siostra) 9lat i najmłodsza siostra 11 lat, więc 8 lat nie robi na mnie jako takiego wrażenia i jestem pewna, że córka będzie wspaniałą starszą siostrą
Mnie od paru dni wieczorami bardzo subtelna zgaga dopada Mam nadzieje, że się nie rozkreci bardziej.
- Pyśkaaaa
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Agacior zapomniałam pogratulować córeczki
Jeta ale brzus kochany
Gosia82 i twoj brzus cudowny
Mefina współczuję zgagi matko pamietam jak w tamtej ciązy miałam kilka nieprzespanych nocy z jej powodu!!
a ja jutro podglądanko ciekawe czy siusiak dalej będzie siusiakiem
- Milady_de_Winter
- Wylogowany
- gaworzenie
U nas szkoła rodzenia jest darmowa, tym bardziej, że chodzę do przychodni przy szpitalu. Najbardziej nęci mnie instrukcja obsługi malucha i zwiedzanie oddziału.
Jeśli chodzi o płeć to mam nadzieję, że na połówkowym (ok. 24/25 lipca) będzie widać. Tak mnie wszyscy nastawiają na chłopca że oswoiłam się z tą myślą... a tu może być niespodzianka.
Agacior - uważaj na siebie... odpoczywaj... jeszcze się w życiu napracujesz
Ja ostatnio coraz gorzej śpię... budzę się nad ranem i oczy jak 5 zł. Mam jakieś wahania nastrojów... myślałam, że to typowe dla I trymestru?? Jedyną pociechą są ruchy mojego Maleństwa Uwielbiam każdy z osobna, są coraz częstsze i mocniejsze. Oby tak dalej.
Miłego dnia
- WhiteBlackberry
- Wylogowany
- budujemy zdania
anitka90 Super, że już po wizycie. My też po każdej oddychamy z ulgą, że z maluszkiem wszystko w porządku To tak uspokaja jak usłyszy się od lekarza, że maleństwo zdrowe i prawidłowo się rozwija
monisia100100 O ! No prosze, pierwsze słysze, że promocja w Black Red White i aż chyba się wybiorę z moim w poszukiwaniu szafy Może coś upolujemy
Co do szkoły rodzenia myśle, że sie wybierzemy... To jednak pierwsze dziecko, możemy się dużo nauczyć. Na dodatek, że oboje nie mieliśmy styczności z niemowlętami także nawet nie mamy pojęcia jak podnosić itd
Gosica U mnie myszy i gołębie, a u Ciebie zaskrońce To chyba jednak prawda, że kobiety ciężarne jakoś 'działają' na zwierzęta i na paranormalne rzeczy haha
Ja też bałabym się zasnąć po takim gościu w domu...
Agacior Ale mam nadzieje że już wszystko dobrze? Odpoczywaj kochana! Wytrzymasz z nudą, najważniejsze maleństwo Trzymaj się! No i oby skurcze już Cię nie łapały.
jeta No kochana pojawiłaś się i znikłaś! Wracaj Brzusio śliczny :*
GOSIA82 Wakacjujecie się? Ślicznie wyglądacie !
mefiana No brzuszek już typowo ciążowy Więc nikt nie pomyśli, że tak się najadłaś
A u mnie zaś mleczarnia hula non stop... szok! Codziennie budze się z mokrą koszulką i w ciągu dnia też leci... najpierw było takie przezroczyste, a teraz już typowo białe.
- anitka90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Agacior Uważaj tam na siebie, odpoczywaj ile sie tylko da, bo od grudnia koniec z odpoczynkiem
Sprawdzałyście płeć dziecka w kalendarzu chińskim płci? tak się zastanawiam na ile to jest prawdziwe
- jeta
- Wylogowany
- rozmowna
- Dziecko to uwidoczniona miłość.
- Otrzymane podziękowania: 1
Więc przyczyną mojej nieobecności jest niewielki remont sypialni, który całkowicie nas pochłonął. Ale już powoli zbliżamy się do końca. Dziś czeka mnie zapełnianie nowej szafy. I wracam do Was Dziś (i pewnie jutro) mi jeszcze wybaczcie).
Widziałam, że pisałyście o szkole rodzenia - ja się nie wybieram. W pobliskiej miejscowości są tylko płatne. A nie wiem jeszcze gdzie będę rodzić. Czy tu blisko, czy troszkę dalej.
No, śniadanko zjedzone. Do pracy!
Ach, u nas deszcz...
Buźka