BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 5 miesiąc temu #706978 przez jeta
Dzięki dziewczyny za porady w sprawie gondoli :)

motylek270 - dziękuje za wieści o szpitalu. Porozmawiam z dr jak ona to widzi, czy w ogóle będzie taka możliwość bym tam rodziła.

Miłego wieczoru kochane :kiss:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 5 miesiąc temu #707110 przez anitka90
Mefiana - co dziennie przychodzi do mojego psa... od rana do wieczora, a dzis jeszcze w komplecie teściową dostałam;)

11 lata 5 miesiąc temu #707205 przez Kaś_O
Mefina powiem Ci że chwalę ten wózek bo naprawdę jesteśmy z niego zadowoleni. Nigdy nie żałowałam że wybrałam ten a nie inny. I z czystym sumieniem mam zamiar go teraz używać przy 2 dziecku.
Mefina ile lat ma Twój synek? Pewnie juz o tym pisałaś sie ja niestety albo nie doczytałam albo nie pamiętam :P

Jeta z tego co się orientuję jeśli chodzi o szpitale to jak przyjedziesz sama jako rodząca to Cię przyjmują i tyle. Nie wybrzydzają że nie mają dyżuru dziś czy coś. Chyba że mieliby jakieś straszne przepełnienie ale to raczej mało prawdopodobne. Ja rodziłam w tak zwanej fabryce dzieci, bo w Warszawie na Madalińskiego w szpitalu położniczym jest jedno wielkie oblężenie o każdej porze dnia i nocy. I nie miałam ani skierowania do nich ani nic.. Przyjechaliśmy na rutynowe ktg, Fakt czekałam w poczekali na porodówce bo nie mieli wolnej sali ale mi sie nie spieszyło bo akurat poród miałam długi i od dupy strony.. Ale nigdzie mnie nie odesłali. Jedynie jak się karetkę wzywa to jedzie do szpitala który akurat ma dyżur położniczy. I tak nawet na szkole rodzenia nam tłumaczyli.. :)

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707271 przez WhiteBlackberry
Dzień dobry wszystkim :)

Winka_ Ja na wage wchodze tylko u lekarki także teraz nie wiem jak u mnie wagowo :D
Przekonam się 23 lipca ;)

Agacior Pierwszy zakup dla maluszka, myślałam, że jakieś skarpeteczki czy coś, a tu szafeczka :D Z grubej rury wystartowałaś :D Jak szaleć, to szaleć :D

GOSIA82 Śliczny pokoik! :) A córcia jaka szczęśliwa :D

anitka90 Oj widzę, że mamy podobnie... mój też czasami wyjeżdża a ja boje się sama w domu zostawać :( Też miałam możliwość pojechać nad morze ale z dziadkami i też nie pojechałam i żałuje.

moofka Najważniejsze że maluszek zdrowy i serduszko jak dzwon :D Uwielbiam słuchać podczas badania serduszka naszego maleństwa :) Cudowny dźwięk, chyba wszystkie się ze mną zgodzicie :)

Gosica U nas też wieczna walka u kogo Wigilia... więc znam ten ból :D
A wracając do wózków to mi też takie się podobają...tzn. taki mocny turkus albo seledyn :lol:
A znieczulenie to u mnie obowiązkowe... będę ich błagać!

motylek270 Taaak, ja też nie wiem skąd oni wszyscy co pisali te poradniki wyciągnęli, że w II trymestrze tryska się energią... ja mogłabym cały czas spać :dry: Zasypiam o 21, wstaję o 7 i kompletnie niewyspana :(

mefiana Ja też tak mam, że dorwe się do roboty, a później płacz, że boli :( Musimy się zacząć oszczędzać! :D

monisia100100 No dokładnie! Taka świąteczna walka u kogo teraz? My w zeszłym roku spędziliśmy 2 godzinki u nas z rodzinką mojego i pojechaliśmy na 2 godzinki do mojej rodziny ;) Także nikt nie był obrażony całe szczęście udało nam się tego uniknąć :D W tym roku aż ciekawa jestem jak będzie, pewnie będzie troszku spinka, bo kilka dni przed terminem to już może coś się zacząć :D

Dziewczynki, a ja mam takie pytanko do Was odnośnie poduchy dla ciężarówek- np. motherhood.pl/sklep/kojec-motherhood-2
Zastanawiam sie nad kupnem tej poduchy i nie wiem czy się opłaca, bo cena aż kłuje w oczy. Używa któraś? Czy może to niepotrzebny wydatek?

A i jeszcze jedno... wczoraj zauważyłam, że strasznie przesuszyła mi się skóra na piersiach i na brzuchu więc po kąpieli wysmarowałam się oliwką (3 razy w tygodniu używam z Johnson'a) i dzisiaj rano zauważyłam wysypke ale tylko na brzuchu :angry: Cóż to może być?
Załączniki:

11 lata 5 miesiąc temu #707288 przez Marta82
Czesc Dziewczyny,

Za kazdym razem jak wchodze na forum to obiecuje sobie ze bede zagladac czesciej zeby pozniej nie miec zaleglosci i nie tracic watku. :)

Zaczne od wagi. Mi poki co przybylo 5 kg i mysle ze to chyba jest w sam raz bo oprocz brzucha i piersi nie zauwazylam zebym jakos szczegolnie przytyla. Czasami jak sie bardzo najem to i 6 kg sie pokaze. :)

Jesli chodzi o wozek to tutaj na mojej wsi nie ma zbyt wyboru i firmy niektore sa dla mnie kompletnie nieznane. My mamy upatrzony (glownie moj maz ma) wozek graco evo 3 w 1. Miala ktoras z was do czynienia z tym wozkiem i moze cos o nim napisac?

Mam juz dla was zrobione nowe zdjecie ale wysle je na poczte dopiero jak wroce z pracy.

Milego dnia

11 lata 5 miesiąc temu #707312 przez Gosica
Witajcie Dziewczynki :)

Dzis juz wracam do formy i jak narazie (odpukac) brzuchol nie boli :)

mefiana po prostu słowo "oczojebny" najbardziej wyrazało to co chcę napisać :P Dzięki za info o znieczuleniu, teraz to wiem ze watro i zrobie wszystko zeby go dostac :) I musze sie jeszcze mojej gin. dopytac czy moja astma nie bedzie miala wplywu na poród. Gdzies czytałam ze nie ale lepiej sie upewenic ;)

WhiteBlackberry u nas raczej w tym temacie wojny nie ma. Zapowidziałam mężowi od razu, że jesli musze sie przeprowadzic do jego moejscowosci (moi rodzice zostali w domu sami), z dala od przyjaciól, pasji(byłam w OSP u siebie i wiazałam z tym plany) itd a on jakos zrezygnowac z niczego nie musi i nie moze bo tu ma dom który otrzymal (chciałam zebysmy go sprzedali i kupili cos mniejszego ale nie chce o tym słyszec) i prace(ja ze swojej zreygnowałam bo za daleko) to swieta w takim razie u moich rodziców, u tesciow tylko chwile bo mamy ich na co dzien po sasiedzku a ja swoich rodzicow widze zaledwie raz na tydz. co jako najmlodsza ukochana coreczke bardzo mnie męczy.I tyle mial do gadania :P
To na brzuszku Twoim wyglada na jakas reakcje alergiczna. Jak mi takie plamy wyskakiwały wlasnie na poszczegolnych czesciahc ciala to moja alergolozka powiedziala ze to skutek alergi. Więc moze to to.

Pozdrawiam :)

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #707313 przez jeta
Kaś_O - dzięki za informacje. Wczoraj właśnie się zastanawiałam jak to jest, czy przyjmują w innych szpitalach, czy trzeba jakieś skierowanie. Porozmawiam chyba na najbliższej wizycie z dr, bo strasznie niecierpliwa jestem i już chciałabym wiedzieć, by móc się na coś nastawiać.

White - nie mam pojęcia co to może być.

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707333 przez WhiteBlackberry
jeta
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Gosica Ja mam podobnie, z tym że mieszkamy wszyscy w jednym mieście więc przeprowadziłam się zaledwie 3 km dalej, ale też zrezygnowałam ze wszystkiego i wszystkich... Nie mam kompletnie kontaktu z żadnymi znajomymi no oprócz mojej przyjaciółki ona akurat do nas przyjeżdża raz na jakiś czas, ale też musiałam zrezygnować z wielu przyjemności :(
I u moich dziadków też żadko bywamy mimo wszystko, bo ciągle praca, dom i brak czasu, ale jakoś sobie poradzimy :D My kobiety zawsze damy sobie rade :D
A co do wysypki to już znikła także nie wiem cóż to :dry: Ale ważne, że nie swędziało itd czyli nic się nie dzieje, może po prostu przesuszona skóra była zbytnio i po nawilżeniu taka reakcja nastąpiła.

11 lata 5 miesiąc temu #707337 przez Marta82
Zapomnialam dodac w moim poprzednim wpisie ze moje stopy wygladaja jak dwa serdelki, takie sa spuchniete. Kostek tez juz nie widac :( Do tego po calym dniu siedzenia w pracy mam spuchnieta prawa lydke i jest znacznie wieksza od lewej, twarda i boli.
Wiem ze spuchnieta stopy to calkiem normalne w ciazy ale ta lydka troche mnie martwi i zastanawia. Mam nadzieje ze lekarz cos poradzi.

Piszecie o spedzniu swiat z rodzina i musze wam powiedziec ze my ze wzgledu na prace mojego meza bardzo rzadko bywamy w Polsce na jakiekolwiek swieta i przewaznie spedzamy je tutaj na miejscu ze znajomymi. Tak wiec nie mamy problemu z kim je spedzic.

WhiteBlackberry - mi tez ta wysypka wyglada jak uczulenie. Moze napij sie wapna jesli cie to swedzi i mam nadzieje ze szybko zniknie. :)

11 lata 5 miesiąc temu #707344 przez Gosica
jeta dzieki za info mam nadzieje ze uda mi sie ją upolowac :)

[/url]

11 lata 5 miesiąc temu #707481 przez GOSIA82
Hej Dziewczyny!
Jeśli chodzi o święta to u nas problemu nie ma-ostatnie wspólne z rodziną mieliśmy 6 lat temu...
Mąż zawsze pracował w firmach z żywnością,więc urlopy w czasie świąt zakazane.Jednak nie możemy narzekać,zawsze zapraszamy przyjaciół, duuużo przyjaciół i jest bardzo wesoło-taka nasza mała "ohana".W tym roku może być inaczej,bo właśnie zmienia pracę i firma staje na 3 tygodnie w święta.Dodatkowo ja, miejmy nadzieję,że urodzę na czas(termin 8 grudnia) i może w tym roku uda się pojechać.Przyznam się szczerze,że już układam plany w mojej główce,mąż jeszcze nie wie.Najważniejsze zeby Juniorek na czas się urodził i było wszystko dobrze z nim i ze mną.Paszport zrobimy angielski-trwa dwa razy szybciej,zdjęcie sama mogę zrobić i składam na poczcie,po ponad tygodniu przysyłają do domu,fotelik kupimy bardziej leżący na drogę.Niestety u nas jedyna opcja to podróż autem(ok 20 godzin)-mamy pieska,ale myślę,że jeśli drogi będą bez sniegu to plam powinien wypalić :)
WhiteBlackberry-poduszki to super sprawa,nie jedna ciężarówka mi mówiła,że życie im uratowały.Ja Ci polecam trochę mniejszą tzw.rogala,włożysz między nogi i śpisz o wiele wygodniej,po porodzie wspaniała do karmienia piersią.
Marta82-mi też stopy trochę puchną,szczególnie teraz jak mamy upały,ale wydaje mi się,że powinnaś skonsultować to z lekarzem,szczególnie,że łydki Ci puchną też.

11 lata 5 miesiąc temu #707496 przez WhiteBlackberry
Dziewczynki, mam pytanko bo nie wiem co z tym fantem zrobić.
Wystarczyła mi jedna noc przy uchylonym oknie i już jestem załatwiona... zaczerwienione drapiące gardło... :(
Nie chcę żeby bardziej mnie rozłożyło więc co robić?

11 lata 5 miesiąc temu #707502 przez anitka90
WhiteBlackberry napij się ciepłej herbatki z sokiem malinowym, najlepiej domowej roboty i do łóżeczka. Weź tabletkę na ssanie na ten ból gardła i powinno pomóc. A tej herbatki pij jak najwięcej. Wracaj szybko do zdrowia!

11 lata 5 miesiąc temu - 11 lata 5 miesiąc temu #707509 przez WhiteBlackberry
Jak tylko wróce z pracy to idę zrobić sobie herbatki z sokiem z malin, wykąpać się i będę tylko prosić mojego o dodatkowe dawki herbatki a to z cytrynką, z miodzikiem... wyczytałam właśnie, że kobiety w ciąży powinny pić ciepłą wodę z miodem i sytryną bo to bomba witaminowa... i wyśle mojego do sklepu po owoce. Ciepły prysznic i do wyrka!

11 lata 5 miesiąc temu #707511 przez moofka
WhiteB anitka dobrze napisała, herbatka i łózio :) na gardło są takie tabletki dla ciężarnych Prenalen, a jak mocno drapie to możesz tantum verde ssać ale tak max 3 dziennie.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka