BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 3 tygodni temu #798154 przez anitka90
WhiteB ta nasza Gosica to taka rozrzutna jest :D

Natala jaki masz maleńki brzuszek! Ale bardzo ładny! Z jakiej firmy masz łóżeczko? z siatą to ja też pójdę, bo niestety się nie pomieszczę :)

Mój mężuś miał kupić przewijak do komody kąpielowej i kurde tak mu to schodzi, że będziemy już z dzieckiem w domku a ten dalej nie kupi.... wrrrr z tym chłopem moim.
W końcu mi dziś idzie sprzątanie już dwie komody mam odpicowane teraz wzięłam się za szafę i stwierdziłam, że trzeba powrócić do niej ubranka z przed ciąży. Będzie większa motywacja żeby szybciej zrzucić te "parę" kilogramków. Ale wiecie co.... zdenerwowałam się na mojego M. ostatnio zaczęłam się załamywać, ze wyglądam jak pączek, że nie schudnę już a mój na to "Kochanie, ja się cieszę, ze nabrałaś trochę kilogramów, przynajmniej nie będzie się nikt patrzył na Ciebie" nosz kurna...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #798168 przez Gosica
Anitka90, WhiteBlackberry Wiem,wiem niemądra jestem żeby za TAKĄ kwotę kupować torbę :laugh: Dziecko niedługo na świecie będzie to ja na siebie wydaje takie cężkie pieniądze :P Jetem wredną egoistką :laugh: Ale White Ty sie ze mnie nie smiej i nie wypominaj, przypomnij sobie ten Twoj mega drogi rożek za bodajże całe 24 zł... :laugh:

White Nikomu tak nie powiedziałam noooo :blink: Ale jak by była taka sytuacja to pewnie dokładnie tak by moje słowa brzmiały heheh :laugh:

Anitka90 nie ma to jak komplement od męża :laugh: Mój mi ciagle takimi teksatmi sypie że"Ty to matka dziecku a nie malowanie" "Malujesz sie zeby przy takim przystojniaku jak ja nie odstawac za bardzo?" itd :P

Natala Wszystko piękne ładne i w ogole fantastyczne :blink:

[/url]

11 lata 3 tygodni temu #798184 przez anitka90
Gosica nasi męzusiowie jeszcze nie wiedzą co ich później czeka :D

11 lata 3 tygodni temu #798241 przez paulainka
Natala ale masz sliczny maly brzuszek!!! :) ile twoje Malenstwo wazy?:)

11 lata 3 tygodni temu #798275 przez Asiula315
Hejka... Odwiedzilam pocztę poogladalam fotki i powiem wam ze super kąciki dla malenstw, jak mojej Lili urządze to tez podeśle.... ( tak Apropo łóżeczek moja mama mi opowiadała ze tez miałam bardzo ładne łóżeczko i jakaś śliczna flanelową posciel ale byłam taki diabeł wcielony ze wogole w nim spac nie chciałam..hehe o ja nie wdzięczna a mamusia sie tak starała ) ciekawe jak bedzie z naszymi pociechami? hehe A co do toreb to wcale nie takie duże hehe.... A co do męża to moj tez czasem mi grubasku mowi... Ale wiem ze nie na złość hehe... Ogólnie jest kochany... Śniadanko kolacyjka masazyk, sprzątanie o co poproszę mam :) nie mam co narzekać... Wogole na każdym kroku pokazuje mi jak mnie bardzo kocha i jest ze mną szczęśliwy... I nie moze doczekać sie dzidzi... Mysle ze to nas jeszcze bardziej do siebie zbliża... A tak pozatym byliśmy dziś u lekarza i po 3 miesiącach chorobowego po operacji w końcu moj M od poniedziałku do pracy... Ogólnie noga w lepszym stanie...ale jak bedzie okaże sie tak naprawde jak wróci do pracy.... Mysle ze wszystko bedzie ok... Aha i jeszcze jedno moi rodzice przyjeżdżają do nas juz 14 grudnia na miesiac... Z jednej strony bardzo sie cieszę ze pomogą i wogole a z drugiej strony trochę sie martwię czy damy radę hehe tzn czy nie będziemy za bardzo sobie do oczu skakać ....nie wiem jaki bedzie początek...hehe hormony, brak snu zmęczenie i wogole ale mysle ze damy radę... Po co sie zamartwiać na zapas...to tak po krótce co u nas :) pozdrawiam gorąco i przesylam buziaki :)

11 lata 3 tygodni temu #798293 przez Natala
Anitka90 lozeczko mam Drewex Kolorino, a brzuszek maly się wydaje bo ja do drobnych nie naleze wiec pewnie dla tego :-) co do naszych lubych to u mnie to samo, czekany na meble dla malej i gdyby nie moje ogarniecie tematu to pewnie tez bym je zobaczyla po narodzinach młodej, bo przecież na wszystko jest czas.... Co do kg, to ja na szczęście zawsze mogę dogrysc to samo mojemu bo tez mu się przytylo , ale mamy plan , ze wspólnie po porodzie gubimy :-)

paulainka mała teraz pewnie ma cos ok 3 kg, na ostatniej wizycie miała 2600, a to było 19.11. :-) Twój brzusion tez śliczny :)

GOSIA82 teraz tak patrze, ze chyba mamy takie same przewijaki :-)

11 lata 3 tygodni temu #798370 przez paulainka
A ja nie moge zasnac... Pierwszy raz od kiedy jestem w ciazy! Nie dosc ze na dworze strasznie wieje to ja mam jeszcze jakies napady ciepla, a Maly jak caly dzien byl spokojny to teraz sie rozbrykal;/ no cos i trzeba na takie noce sie przygotowac hehe

11 lata 3 tygodni temu #798374 przez Winka_
trzymamy kciuki za Nutkę, oby wszystko poszło dobrze :)

właśnie oglądam wasze fotki super brzuszki :kiss:

ja już 20 kg na plusie :(
Asiula dobrze że już coraz lepiej z nogą i mąż może wrócić do pracy chociaż teraz by się przydał w domu :)
Dobrze że bedziesz mieć pomoc rodziców na początku to dojdziesz do siebie i sobie wszystko zorganizujesz i potem bedzie dużo łatwiej

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

11 lata 3 tygodni temu #798388 przez j_kamilka
Witam wszystkie mamusie. To juz koniec miesiaca, a my mamy tylko dwie mamy rozpakowane, czego serdecznie GRATULUJE. hmmm, chyba dzieciaczkom nie spieszy sie :) wiedza co robia, maja cieplutko i przytulnie :)
U nas dzisiaj rozpoczynamy 40 tydzien, no ciekawe. Zero oznak nadchodzacego porodu, jak miesiac temu mialam czeste skurcze, tak teraz od tyg totalna cisza. No nic bedziemy cierpliwie czekac.
co do naszej torby to jest dosc mala, taki standardowy bagaz podreczny, bo po co brac tyle rzeczy na prawdopodobnie jedna dobe. Jesli czegos zabraknie malzon z dziadkami ogarna sie i dowioza.
Co do przytulancow, to ani na poczatku, ani teraz nie ma z tym problemu. W pierwszej ciazy troche sie stresowalismy, ze coreczce cos sie stanie, a teraz jakos nie. Poza tym lekarze wrecz namiawiaja to tego rodzaju aktywnosci, bo po porodzie wiadomo 6tyg celibat, a pozniej jak "pierwszy raz"
ps1. Zazdroszcze tej polskiej zimy :/
Ps2. Poprosze namiary na maila :)
Ps3. Udanego czwartku, no i niech sie jakas akcja zacznie!!!!

11 lata 3 tygodni temu #798410 przez Kaś_O
U mnie wichura jakich malo.. buczy i masakra w nocy zle spalam :( dzis 28.11 mija termin porodu wyznaczonego z USG ze szpitala.. teraz tylko pytanie kiedy dla nich to 41tc i 3 dni bo teoretycznie 40tc byl w pon.. nie licze na samoistna akcje porodowa.juz.. czekam na wezwanie do szlitala niestety :( cos czuje ze 2 porod to nie bedzie tylko plum.. :(

http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=64867http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=54914

11 lata 3 tygodni temu #798415 przez anitka90
Kaś_O Spokojnie. Maluszkowi jest tak dobrze u Ciebie. Wiem jak to jest z tym czekaniem, ale za kilka chwil będziecie sobie już razem :)

Ja dziś znów noc zerwana, kłucie w podbrzuszu, ból pleców... masakra :( a dziś ciąg dalszy sprzątanka

11 lata 3 tygodni temu #798424 przez WhiteBlackberry
Cześć babeczki :D
Jak się czujecie? Ja wczoraj wzięłam się za ciąg dalszy sprzątania, wyszorowałam porządnie grzejnik, mój Ł. śmiał się ze mnie, że tak wysprzątałam, że w paru miejscach dosłownie farbe ze ściany zmyłam hahaha :D
Teraz siedze u siebie w sklepie i wybieram roletki jakie zamówić do nowej sypialni i normalnie powiem Wam, że mimo, że siedze w tym na codzień to mam problem z wyborem dla siebie :dry:
Innym doradzam itd, a sobie nie potrafie wybrać no!

Natala No jak na 39 tydzień, to mały brzusio :D
Kącik dla małej śliczny! :)

anitka90 No strasznie rozrzutna! :D Kto to widział tak pieniędzmi szastać na prawo i lewo?! Nawet mężowi butów nie kupiła, ale sobie torbe za 30zł tak! Popatrz, popatrz...
Hahahahahahaha :lol:
A co do naszych facetów... oni wiecznie na wszystko mają czas :dry: Ja teraz mojego ochrzaniam, bo jakoś jak w 5 miesiącu byłam to namawiałam żebyśmy kupowali juz rzeczy z wyprawki dla małej, ale on ciągle mówił, że jeszcze czas, że na sam koniec...a teraz przyznaje mi racje, że mogliśmy wcześniej zacząć kupować, bo jeszcze tyyyle rzeczy potrzeba i skąd tu kase nabrać? :D

Gosica Hahahahaha kochana, no szok po prostu... jak tak możesz?! :D
Ja o sobie już nawet nie wspomne... hahaha przebiłam Was wszystkie z tym rożkiem :D Nawet Ciebie :D Ja to już w ogóle przepłaciłam :D

Winka_
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

j_kamilka Nasze dzieciaczki czują jak zimno na dworze, to siedzą w cieplutkich brzuszkach i ani myślą wychodzić :D Cwaniaczki małe no :D

Kaś_O Synek też coś się nie spieszy? :(

11 lata 3 tygodni temu #798444 przez Kristi
Hej brzuchatki :laugh:

Jeden dzień nie odpisywałam i się nazbierało że ho ho :silly:

My dzisiaj na ktg i pomiary i okaże się czy będziemy czekać na naturalny poród czy moja kluseczka tak urosła że nie będzie mowy o naturalnym trzymajcie kciuki :blink:

GOSIA82 Ja też myślałam że po czopie zacznie się dziać a tu już prawie 2 tyg. minęły od tamtego czasu i cisza...

Agacior Rozwarcie na opuszkę to już coś ważne że całkowicie nie zamknięte :silly:

Gosica Zdjęcie genialne :silly: uśmiałam się :silly: a z torbą to faktycznie zaszalałaś ja to chyba na taki wydatek bym się nie zdecydowała :blink:

Natala brzuszek faktycznie malutki i taki zgrabniutki będzie Ci łatwiej zrzucić go później :blink:

Asiula315 Super że z mężem już coraz lepiej oby tak dalej :)

paulainka Ja to problemy ze spaniem mam chyba już od 2 tyg. więc doskonale Cię rozumiem.

Kaś_O nasze dzieciaczki robią nam test na cierpliwość z tym siedzeniem :blink:

WhiteBlackberry Ty tak nie szalej z tym sprzątaniem bo będzie trzeba malować jeszcze raz :silly: Mój P też się ze mną kłucił że po co już kupować bla bla bla a teraz mówi że dobrze że zaczeliśmy wcześniej bo masa kasy na to wszystko idzie.

Do mnie dzisiaj już mama przyjeżdża i zostaje do sylwestra więc nie będę się nudzić :lol:

Trzymajcie się cieplutko :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #798474 przez Gosica
Hej :)

Anitka90 moze lepiej niech nie wiedzą co ich czeka bo jeszcze by uciekli z krzykiem :laugh: moj mi powiedzial niedawno ze "kochanie ale prosze Cie,jak juz bedzie to dziecko to dbaj o siebie, nie chodz rozmemłana w starych dresach,ja Ci ede pomagała,aTy masz byc laska" i zrozum tu takiego :blink:

WhiteBlackberry No! :lol: Ty to bys sie wstydziła tej rozrzutności :silly: .Ja nie wiem co z tą dzisiejsza młodzieża się dzieje,grosz sie przy tym nie utrzyma :laugh:

Kristi no widzisz cholercia,dac babie dostęp do konta i szaleje z takimi wydatkami ogromnymi :blink:

Mnie niestety znow łapie jakies wredne przeziebienie.W ogole jestem taka mega osłabiona ze pierdziele system i wracam zaraz do łożka,niech sie dzieje co che ;)

Miłego dnia :)

[/url]

11 lata 3 tygodni temu #798614 przez mała82
Iwona23 no następna pożegnała się z czopem. Kto tu ze mną na grudzień zostanie? :)

WhiteBlackberry ja sama od bardzo dawna nie jeżdżę wcale, ale mojego i tak poprawiam jak jeździ :)

anitka90 ooo i Nutka już czeka na rozwiązanie? Życz jej szybkiego i bezbolesnego porodu :)

Gosica mój mąż też musi sobie buty znaleźć i pewnie zakupy skończą się tak samo jak u Was. Najwyżej coś na necie sobie wyszuka :)

anitka90 my też przewijaka jeszcze nie kupiliśmy. Mamy łóżeczko 140X70 i potrzebujemy taki większy przewijak 80cm. A przeważnie są te mniejsze, a jak jest większy to różowy, więc dla dziewczynki by coś było. Chyba tez na necie będzie trzeba zamówić.

Asiula315 no to fajnie , że z męża noga już ok :) Ja też nie mam co narzekać na męża :) Nasze rodzinki tez proponowały przyjazd i pomoc przy dziecku, ale na razie stanowczo odmawiamy. I mam nadzieję, że nie będziemy musieli zmieniać decyzji i damy sobie radę sami. Właśnie też się trochę bałam tego jakby to wyglądało. Także najpierw chcemy się ogarnąć sami a goście potem mogą przyjeżdżać :)

Wczoraj byliśmy na wizycie. Ogólnie wszystko w porządku. Zrobiła mi badanie na posiew, za tydzień mam podjechać po wyniki. Mocz i morfologia są w normie, a nawet lepiej niż na ostatniej wizycie. Mały ma główkę i brzuszek trochę większe, ale to podobno nic czym mam się martwić. Posprawdzała komory mózgowe. przepływy itd i tam wszystko ok, a to podobno najważniejsze. Mały wg badania USG waży 3177, a dzisiaj zaczynamy 37 tydzień ciąży. Szyjka zamknięta. No i nasz mały łobuziak nadal ułożony poprzecznie i lekarka już wpisała tą informację w kartę, że jakby się coś działo to żeby wiedzieli, że możliwa cesarka. Jak będę miała skurcze nawet co 20 minut to mam się zgłaszać do szpitala, przez to jego ułożenie, bo w tej pozycji nie ma szans na naturalny poród więc nie można czekać aż rozpocznie się akcja porodowa.

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka