BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 3 tygodni temu #797470 przez anitka90
Gosica to ja Cię chyba w torbiszonie przebiłam. Jeszcze muszę zapakować do niego rożek dla Kamilka a nie ma już miejsca i chyba wezmę pod pachę na porodówkę :D

motylek to mamy zwolnienie do tego samego dnia :) ja za tydzień do lekarza aż jestem ciekawa co mi powie

Brzusie macie piękne. Ja może w końcu też zrobię to zdjęcie. Kurde, wkurzyłam się dziś. Zakładają u nas w domku nowy piec do centralnego i nie mam ciepłej wody :( całą wylałam do sprzątania, bo myślałam, że się skończą i tak się zastanawiam jak ja się wykąpie. Te gamonie to przychodzą do pracy jak im się podoba, nie dość że ciągle trzeba kawki i herbatki robić to jeszcze nie skończą wszystkiego w jeden dzień.....wrrrrrrrr

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #797496 przez motylek270
Anitka nie denerwuj się. Najwyżej zastosujesz metody z początku XX w. i zagotujesz sobie wody w garnku i użyjesz zamiast wanny czy brodzika miski ;)

Gosica pięknie to łóżeczko Szymona wygląda. Faktycznie pościel mamy taką samą :) Jakiś ten Twój brzuszek niewielki, ale bardzo uroczy.

11 lata 3 tygodni temu #797502 przez Gosica
Piranetka,Anitka90 torba jest naprawdę duuuża tylko na zdjęciu tak nie widać tego

Anitka90 ja do tego torbiszona zmieściłąm wszystko włącznie z rozkiem i miejsca jest jeszcze ze hoho :laugh:

Motylek270 oj brzusio wcale nie jest niewielki,na fotce tak moze wyszedl ale w porównaniu do innych naszych kobitek to jest go sporo :) Co do pościeli to teraz trochę żałuje ze nie wziełam tego koloru który Ty masz,bo bardziej do chłopca pasuje,no ale juz za poźno :)

[/url]

11 lata 3 tygodni temu #797540 przez moofka
motylek jak Ty spokojnie czekasz na godzinę zero to podziwiam :) ja spokojnie czekam tylko do końca tego tygodnia a później to już mnie będzie nosić żeby Zocha wyszła :silly:

mi przez ostatni miesiąc przybył tylko 1 kg :) no ale i tak będzie się czego pozbywać po porodzie :cheer:

Gosica torba niezła, brzuszek i kącik śliczne :) ja rożka do szpitala nie zabieram, a też by mi pewnie sporo miejsca zabrał.

byłam z mężem na spacerze, później był odpoczynek przy herbatce a teraz czekam na mecz w tv bo mamy umowę z mężem że jak chce oglądać to drapie mnie po plecach w trakcie :lol:

11 lata 3 tygodni temu #797543 przez anitka90
Gosica jesteś pewna, ze Twoja torba ma spód skoro tyle masz jeszcze miejsca? :D

moofka takiej to dobrze :)

motylek właśnie tak musze zrobić:( niestety nici z mojego dzisiejszego pluskania się. Mam nadzieję, ze jutro te gamonie już skończą, bo jak nie to herbaty nie dostaną :D

11 lata 3 tygodni temu #797544 przez GOSIA82
Hej!
Piranetka,Gosica-super zgrabne brzuszki,ja też podrzuciłam fotki brzuszka i kącika Jaśka.
Gosica-łóżeczko i pościel śliczna,a torba...pokaźna :laugh:

11 lata 3 tygodni temu #797587 przez motylek270
Moofka coz mi pozostalo, bede czekac cierpliwie. Postanowilam, ze wiecej bede ruszac bioderkami, dzis troszke potanczylam. Moze ruch mi pomoze szybciej urodzic:-)

11 lata 3 tygodni temu #797598 przez anitka90
motylek to teraz pewnie kręcić się będziesz cały czas :D

ja na maila przesłałam brzuszek, torbiszony i łóżeczko mojego Kamilka :)

11 lata 3 tygodni temu #797641 przez Kristi
Dziewczyny brzuszki super śliczne takie bez rozstępów nie to co mój nawet zdjęcia nie robię bo patrzeć nie mogę :dry:
A torbiszony niezłe też mam 2 takie mniejsze ale jak by je złączyć to jeden konkretny torbiszon by był :silly:

Gosica Znieczulica totalna mnie też to strasznie denerwuje ostatnio pojechaliśmy na parking podziemny i tam są miejsca bliżej wejścia dla kobiet w ciąży i osób z dziećmi i oczywiście co brak miejsc patrzę a tu Pan sobie wsiada do samochodu nosz kur... tak mnie denerwują tacy ludzie że szok oczywiście też nie omieszkałam tego skomentować ,,że rozumiem że PAn w ciąży :silly: ,,

Milady_de_Winter Zazdroszczę spokoju :) Ja to już nie wiem czy bardziej się boję czy doczekać nie mogę :silly:

motylek270 no to już progres jak szyjka się skróciła to lada moment :)

moofka szkoda że mój nie ogląda meczy bo bym skorzystała z Twojego sposobu :blink:

Dobrej nocy dziewuszki wyśpijcie się :kiss:

11 lata 3 tygodni temu #797738 przez motylek270
anitka90, Gosia82 piękne pokoiki. Kolorki na ścianach, naklejki. Widać, że dzieci oczekiwane z utęsknieniem.

Miałam dziś dobrą noc. 3 razy siusiu, a tak bez problemu ponowne zasypianie. Jadę dziś do szkoły zawieźć zwolnienie.

Miłego dnia Grudnióweczki!

11 lata 3 tygodni temu #797780 przez paulainka
A ja dzisiaj cala noc mialam bol miesiaczkowy ale taki jeden dlugi bez przerw... Maly przesunal mi sie jeszcze jakos z lewej na prawa i tak strasznie mam go wysoko pod zebrem...strasznie to boli przy poruszaniu;/

11 lata 3 tygodni temu #797794 przez WhiteBlackberry
Siemanko dziewczynki :D
Ja dzisiaj w końcu jako tako pospałam :D Jakoś dziwnie w nocy mi się robiło... upociłam się i było mi masakrycznie zimno, przykryłam się kołdrą i za jakieś 5 minut przechodziło i odzyskiwałam normalną temperature. :pinch: Nie ogarniam tego.
Tak spałam, że aż pierwszy raz w życiu obudziłam się, bo chrapałam :ohmy: Własne chrapanie wybiło mnie ze snu :D
Wczoraj nie wytrzymałam i kupiłam sobie paczuszke chipsów więc dzisiaj zaczne ją opierdzielać po troche haha :D Nie sprzątałam wczoraj nic jak wróciłam do domu, od razu poszłam w kimono i spałam 1,5h, obiad zjadłam dopiero po 20 :dry:
Moja mała tak mi naciska na pęcherz i ogólnie główkę w dół pcha, że aż ciężko mi chodzić, co pójdę siku, to kilka kropelek pójdzie, ale nie wysiusiam się całkowicie, bo uniemożliwia mi to... i wstaje i czuje, że nadal chce mi się siusiu. Jak chodze, to jak mnie boli w kroku, że mam wrażenie, że zaraz wyskoczy i aż się boję chodzić.
Dzisiaj z rańca byłam w szpitalu na badaniach (robiłam HBs i CRP). Postanowiłam, że dzisiaj pojade, bo później znając ich ruchy mogą nie zdążyć z dostarczeniem mi tych wyników, a za tydzień przecież mamy wizyte więc wole nie ryzykować i mieć wyniki wcześniej :)
Dziewczyny, Was też tak krzyże bolą? :pinch: Mnie strasznie...

Milady_de_Winter No dawno Cię nie było :) Ostatnio akurat jakoś spojrzałam na tabelke i zastanawiałam się czy może już urodziłaś skoro się nie odzywasz :D

piranetka Dokładnie :D Chcesz jechać na zakupy?-jedziesz, pokłócicie się i nie masz ochoty siedzieć w domu?-jedziesz, masz pilny wyjazd do lekarza/dentysty/przyjaciółki/kogokolwiek-jedziesz :D I to jest to :D
Ehh... wiem co czujesz, odczuwam identyczny ból i też nie wiem o co chodzi.

motylek270 Wow, no to następna w kolejce się ustawiła :D
Hahaha ostatnie zdanie rozwala :D Nie martw się, zrzucimy kilka kg w ciągu jednego dnia :D

Gosica Hahaha nooo! Albo baby takie typowe z siatami które przecież też się zmęczyły i muszą odpocząć :D A nie zdziwiłabym się gdybym spotkała się z sytuacją, że ciężarna zemdlała i jeszcze zjebke by dostała, że leży... :dry: Chyba już nic mnie nie zdziwi w tym kraju, wśród takich ludzi.
Torbiszon wcale nie taki duży :silly: Jaki brzusio słodki :D Super ten kącik dla małego :D Ja też chciałam baldachim ale mój powiedział, że nie, bo zbiorowisko kurzu itd... :angry: i musiałam ustąpić.

11 lata 3 tygodni temu #797818 przez motylek270
White no jedyne takie pocieszenie i szansa w życiu żeby w ciągu jednego dnia, albo dłuższego wysiłki stracić kilka kilogramów. Reszta jakoś się potem ulotni. Wierzę w to głęboko.

Natomiast co się tyczy bóli pleców, to póki co nie jest mi znane to zjawisko. Staram się spać na lewym boku, choć czasami budzę się na wznak to nie mam problemów z plecami. Mam nadzieję, że nie odpokutuję tego podczas porodu!

11 lata 3 tygodni temu #797836 przez moofka
ale nam się namnożyło zdjęć na mailu :) wszystkie mamy śliczne brzuszki :)

ja też miałam dzisiaj dobrą noc, siusiu robiłam na mega śpiochu i tylko 2 razy :)

co do bóli pleców to odkąd śpię na poduszce rogalu to po nocy nic mnie nie boli, czasami mnie ból krzyża dopada jak za dużo pochodzę albo ogólnie po wysiłku jakimś większym. a w kroczu to niech się pochwali któraś jak ją nie boli, bo chyba już się wszystkie skarżą na to....

laski chyba odpadł mi kawałek czopa śluzowego, ale na 100% pewna nie jestem czy to to :unsure:

11 lata 3 tygodni temu #797859 przez Natala
hej Kobity

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

paulainka u mnie to samo, tylko z lewej do prawej, i takie dziwne uczucie jak by nogi w żebra wkładała i się odpychała...

moofka krok to mnie cały czas tak boli jak bym zakwasy miała nie wiem od czego skoro od września w celibacie żyję :P

zbiorę się to i ja fotki wyślę :)

a co do znieczulicy to mnie najbardziej niestety denerwują starsze Panie.. zwłaszcza w autobusach, poturbowały by ciężarną, byle by miejsce siedzące dla siebie i "Kryśki" mieć... w komunikacji miejskiej czuję się jak bym trędowata była, wchodzę kasuję bilet a wszyscy jakoś dziwnym trafem w okno patrzą... z prowadzenia auta już zrezygnowałam bo mi ciężko było i zakaz od lekarza miałam, a jak sama jeżdżę komunikacją to aż mnie zalewa... śmierdzi, wszystko się klei, a do tego jeszcze ludzie traktują mnie jak powietrze...

zmykam robić rosołek na ten mój żołądek...

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka