BezpiecznaCiaza112023

Grudnióweczki 2013 :)

11 lata 4 tygodni temu #796184 przez anitka90
moofka no chłopaków to mamy przystojnych, teraz czekamy na kobietki!
a brzusio piękny!

whiteB pokoik śliczny, poprosimy jeszcze zdjęcia z całkiem umeblowanego :)
jejku, a co z tą sałatką? bo takiej mi ochoty narobiłaś a nie wiem kiedy mogę już tam wpaść do Ciebie :) chociaż ciasteczka też kuszą :D a co do brzusia to naprawde malutki masz :) gdzie Ty chowasz tego swojego bobasa?

u mnie też bialutko na polku. Jeszcze sobie cały czas sypie, aż klimat się taki świąteczny zrobił :)
Ja się wzięłam za sprzątanko dzidziusiowo - świąteczne :) później planuje upiec muffinki :)
Ja ostatnio to nawet siku się w nocy nie budzę. Idę spać po 24 a wstaję po 6 i jestem jak nowo narodzona :)

A co do porodu to chyba bardziej nie mogę się doczekać niż boje się. To czekanie jest najgorsze... Szkoda, że to nie wakacje, +30 stopni i w baseniku pluskanie się, wtedy tak szybko zleciałby ten miesiąc.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 tygodni temu #796188 przez anitka90
white spokojnie. Zaraz się poruszy, zacznie Ci oddawać. Ja ostatnio ze schodów spadłam. Dzidziuś ma w brzuszku taką ochronę, że nic mu się nie stało na pewno :)

11 lata 4 tygodni temu #796193 przez WhiteBlackberry
No wystraszyła mnie strasznie ta moja kruszynka! Ale całe szczęście zaczęła się ruszać. Boziu jak ja się o nią martwie. Szok :(
Kocham jak mnie kopie, nawet jak zwijam się z bólu, bo kopie po żebrach, ale jestem o wiele spokojniejsza gdy zadaje mi te słodkie kuksańce :)

Mój syndrom wicia gniazdka się rozkręcił na całego... Już dzisiaj jak spać nie mogłam to rozmyślałam kiedy by tu poprać ciuszki dla małej itd :D Dziewczyny w ilu stopniach prałyście ciuszki dla bobasków? :)
Bo właśnie się zastanawiam :unsure:

anitka90 Hahaha sałatki nadal nie zrobiłam :D Ciągle coś innego mi wychodzi...najczęściej coś słodkiego :D

11 lata 4 tygodni temu #796201 przez anitka90
WhiteB ja prałam w 30 stopniach ciuszki dla małego te nowe, a jak miałam używane od kuzynki to w 40 albo 60 stopniach (zalezy w jakim stanie były)

11 lata 4 tygodni temu #796218 przez motylek270
White pokój pięknie się prezentuje. Ja ubranka prałam w temperaturze 40 stopni i wsamym proszku. Płukały się w samej wodzie.

Dziś spało mi się całkiem fajnie. no z 4 razy byłam w toalecie,a le potem zasypiałam całkiem naturalnie. Ok. 4 miałam kryzys, ale starałam się skupić na padającymi za oknem kroplami uderzającymi o parapet i zasnęłam.

Dziś na 14.30 idę na ktg i w końcu ten wymaz.
Zebrało mi się na robienie zapasów- z myślą o mężusiu. Robię kotlety: schabowe, mielone, zamrożę i będzie jak znalazł. Jutro łazanki. Co tam jeszcze się zobaczy. Mam już sporo pierogów pomrożonych. Zrobiłam już dwa prania naszych ubrań. Początek tygodnia a ja mam niezłego powera. Dobrze sie zapowiada.

Wczoraj rozmawiałam z koleżanką, której właśnie skończył się termin do porodu. Czeka jeszcze ten tydzień, a potem lekarz kładzie ją w szpitalu na wywołanie. Chłopakowi dobrze w brzusiu.

Iwona piękny pokoik, łóżeczko śliczne moofka ładny brzusio. Sfotografuje dziś swój i Wam wrzucę :)

11 lata 4 tygodni temu #796227 przez WhiteBlackberry
A powiedzcie mi... (głupie pytania zadaję, wiem, ale lubie wszystko dokładnie wiedzieć :D ) ile tego proszku sypiecie i ile płynu do płukania?
No bo nie wiem ale chyba nie tyle ile dla dorosłego? My np. nie używamy proszków do prania, tylko płyn do prania i zawsze daję wtedy całą nakrętkę i tak samo z płynem do płukania też cała nakrętka.

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #796239 przez moofka
no widzisz White nie było co panikować :) ja prałam w tylu stopniach ile było podane na metce. proszek mam Loveli, sypię na oko pół komory i ustawiam do tego dodatkowe płukanie, żadnych płynów nie daje już.

motylek niezłe zapasy :) może ja też bym coś zrobiła? chociaż jak mamy pierwszy miesiąc siedzieć razem z mężem w domu to chyba damy radę z gotowaniem na bieżąco :)

takie ładne łóżeczka czekają na nasze maluchy a one nie chcą wychodzić :)

róbcie zdjęcia brzuszków i podsyłajcie bo dla niektórych to może być ostatni dzwonek :)

11 lata 4 tygodni temu #796243 przez anitka90
WhiteB ja bardzo lubie jaki mi wszystko pachnie po praniu i daje dość sporo płynu do płukania. ok.1,5 nakrętki :) tylko chyba trochę przesadziłam z ubrankami dla Kamilka

moofka następna kurde musi robić ochotki ;p

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #796246 przez moofka
anitka to chyba motylek robi Ci ochotkę bo ja nic nie pichcę :P ale mogę się pochwalić że u mnie dzisiaj zupa grzybowa i pierogi ruskie :lol:

11 lata 4 tygodni temu #796253 przez motylek270
Ja ruskie jadłam na śniadanie. Teściowie nam podali :) Pyszota. U mnie dziś kopytka z jakimś sosem.

11 lata 4 tygodni temu #796260 przez Kristi
Dziewczyny brzuszki piękne :laugh:

Ja od początku ciąży próbuję zrobić sobie zdjęcie ale jakoś nie wychodzi muszę to nadrobić szybko bo już nie długo może nie być co robić :silly:

White pokoik śliczny przypomnij mi ona tam sama będzie spać czy z Wami?Ja prałąm chyba nawet w 60 nie pamiętam u mnie automatycznie się stopnie ustawiają.Ja mam proszek z loveli i sypie go w zaleznosci ile mam prania ale tak ok tyle co dla nas ew. ustawiam dodatkowe płukanie.

Iwona Łóżeczko i wózek super.
Powiedzcie mi kiedy ubieracie pościel? po powrocie ze szpitala czy szybciej jakos?

motylek270 Kucze tydzień po terminie dopiero na wywołanie masakra My już siedzimy jak na szpilkach a co dopiero później :silly:Podobno chlopaki lubią sobie posiedzieć :blink: Daj znać po wizycie koniecznie ;)

11 lata 4 tygodni temu #796261 przez Natala
hej kobity :)

Marta82, Pyśkaaaa gratullację! śliczne te wasze bobaski :)

KaśO w tym tyg coś ruszy, zobaczysz!

anitka90 ja brałam 1x3 do tego no-spe 1x3, i skurcze też odczuwam bardziej. Co do ruchów to się nie martw, ostatnio lekarz mnie uprzedzał, ze 2 tyg przed porodem te ruchy są mniejsze, natomiast nie u mnie, u mnie wręcz przeciwnie, młoda bardziej wariuje niż 2 tyg temu, charakterna będzie,cechy charakteru już ma jakieś wykształcone, więc może z Twoim podobnie? masz małego zbója w brzuchu :D

GOsica dawaj fotke tego torbiszona :P

Kristi ja od 3 dni śpię po 9 h... z małymi pobudkami na siku, ale o dziwo w miarę zasypiam.. więc u mnie na zmianę, raz problem ze spaniem a raz chyba odsypiam...

WhiteBlackberry tak do końca chcesz pracować? Moja też dupkę wystawia, i z tatusiem się przekomarza , on ją za tyłek, ona mu z drugiej strony pietę wystawia i tak na zmianę :lol: co do prania to ja mam proszek Jelp i tam jest dokładnie określone jaką ilość na pralkę wsypać, a że miarkę mam to mniej/więcej się stosuje do tego, płynu nie używam bo on też niby zmiękczający jest, a prałam wszystko w 40 stopniach.

moofka pierogi ruskie... to żeś mi teraz ochoty narobiła :D brzusio śliczny , jutro też wyślę i swój :)

Nie dość, ze wstałam o 10 to jeszcze gadałam z koleżanką przez tel 1,5 h , a teraz siedzę w piżamie, a za dwie godziny mężuś przyjeżdża i na KTG, obiad nie zrobiony, ja nie ogarnięta, mieszkanie też w rozsypce ale jeszcze musiałam Wam coś skrobnąć, bo później to już ciężko Was nadrobić :lol: i pierwszy śnieg za oknem też u nas zagościł, a ja tak nie lubię zimyyyy, jak dla mnie mógłby tylko troszkę na wigilię spaść :P

11 lata 4 tygodni temu #796266 przez WhiteBlackberry
Kristi Będzie tam spać z nami :)

Dziewczyny, a Wy znowu zaczynacie z tymi pysznościami? :D

11 lata 4 tygodni temu #796274 przez Kristi
Dziewczyy ja mam dzisiaj spotkanie w szkole rodzenia na temat szczepionek macie jakieś pytania? To mogę się dowiedzieć?

11 lata 4 tygodni temu - 11 lata 4 tygodni temu #796280 przez moofka
Kristi u nas w łóżeczku leży goły materac, mąż naszykuje jak będzie czas.

Natala ja też jeszcze w piżamie siedzę :cheer:

a teraz uwaga uwaga przedstawiam Wam
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

Moderatorzy: ilona
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka