BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464380 przez jadziatopol
Kasia rybę to ja robię w folii i w piekarniku. Smaruje ja czosnkiem, dodaje troche cebuli , albo marchewki...co chcesz ...albo nic tylko jakies przyprawy i sru do piekarnika. Nie jest to takie dobre jak w panierce no ale cóż ;) Czasem wole zrobic rybe w pseudo panierce :blink: czyli tylko w jajku i na patelnie ale daje znikoma ilosc oleju. Najlepsza do smazenia dla nas jest patelnia z rowkami (grillowa)...jeszcze takiej nie mam ale sprawie sobie. I najlpesza ryba dla mnie osobiscie jest losos ( z folii wychodzi ok) albo dorsz (bo jest miesisty). Dorsza dsobie dusze w warzywach na patelni. Kroje pomidory, czosnek, swiza bazylia, cebula, marchewka,seler i dorsz w tym nagi bez panierki.....tez dobre. Kupilas schaba....schaba najlepiej zrobic w piekarniku w rękawie do pieczenia. Potem go mozesz jesc na zimno do kanapek (przynajmniej masz pewnosc ze to czyste mieso, bo w przypadku wedlin roznie to bywa) albo na goraco na obiad. Na wyjscie o 11 wzielabym 2 kromki chleba (najlepiej IG o niskim indeksie glikemicznym mozna go kupic w Buczku) z salata, wedlina, ogorkiem i marchewke do schrupania. Gdybym miala wyjsc po poludniu ok 16 to wzielabym jogurt naturalny bez dodatku cukru i platki lub otreby owsiane :)
Ponadto przeczytalam ,ze mozemy kakao gorzkie pic i faktycznie wypilam i ok. Albo czekolade gorzka :) jedna tabliczke
Znalazlam taka stronke...z produktami o niskim IG
www.lekarze.org.uk/produkty_ig_0-35.html

[/url]

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #464387 przez sylwka727
Princess nie nie prosiliśmy bo po pierwszej ciaży wiem że wszystko sie może zdarzyć dopiero jak się mała urodzi i będę ją trzymać w ramionach to uwierzę że jest dobrze. A dlatego myślę o Julicie na chrzestną bo jak z Adriankiem już było lepiej to rozmawiałyśmy i coć rozmawiałyśmy to mówiłam jej że bym chciała żeby była a teraz w tej ciąży byliśmy na weselu i jak troszkę wypiła to łapała mnie za brzuch i mówiła będę matką chrzestną twoich dzieci :lol: hehe ogólnie to taki szogun jest

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #464406 przez justyna84
Princess tak to juz jest ze jakies z rodzenstwa zawsze jest poszkodowane dlatego ja sobie powwiedzialam ze moje dzieci beda traktowanne rowno tym bardziej ze duzej roznicy wieku miedzy nimi nie bedzie. Smutne to jest ale my juz jestesmy duze dziewczynki i damy sobie rade :blink: ;) :)

Tez mialam koszmary zas mi sie snilo ze poronilam i plod plywal w ubikacji mial 2 glowy i kazda byla inna :ohmy: to bylo straszne ja nie wiem z kad mi sie to bierze bo wcale o tym nei mysle ,nie mam powodu :ohmy: ;)

Ja 22 mam wizyte.Unas leje leje i leje juz mam tego dosc nawed wyjsc nei mozna i czlowiek sie rozleniwia

12 lata 1 miesiąc temu #464416 przez Marlena1888
witajcie mamuśki!
ja dzisiaj przespałam calutką noc ! 2razy budziłam się na siku ale to pikuś. Biodra mnie też bolały ale to też pikuś. Najważniejsze że ten kujący przeszywający ból- bananamana bardzo objawy zbliżone mam- że noga mi sztywnieje po same palce.. więc chyba takie to jest.- dziś dał mi spokój.. Cieszę się bardzo :) dziś mam dużo energy i biorę się za sprzątanie :*

Princess tak to już jest, te osoby co bym myślała że będzie ich obchodzić to jak się czuję i wogóle- wręcz przeciwnie, pytają jak moje samopoczucie, przygotowania itp'; a te osoby co myślałam że mega się przejmą moim stanem- a gdziesz tam, zero zrozumienia..

miłego dnia :*

12 lata 1 miesiąc temu #464426 przez Martyna
Witajcie Mamuski!!

U nas szaro, buro i ponuro! Nic mi się nie chce a trochę do zrobienia w pracy jest!!

Princess Moja mama odkąd jestem w ciąży ani razu sama do mnie nie zadzwoniła i nie zapytała jak się czuję. Nie powiem jak rozmawiam czy się widzimy to zapyta, podpowie ale sama z siebie nic!! Za to są osoby, który pozytywnie mnie zaskakują, po których bym sie nie spodziewała, że aż tak ich moja ciąza interesuje i dobrze mi życzą.

Dodatkowo wiem, że teraz dla mnie najważniejszy jest mąż i Robercik :)

Ja mam wizytę jutro i już nie mogę się doczekać

Justyna straszny ten Twój sen!!

Sylwka dobry pomysł :) nie spotkałam się nigdy z takim przypadkiem ale na pewno nie obraziłabym się jeśli kiedyś zostałabym chrzestną małej Martynki :)

Miłego dnia

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464431 przez gabilee
Aniajula super wózek, ciuszki śliczne, brzuszek cudowny
kasia ładny brzuszek widze , że urodzinki sie udaly :)
princess spoznione zyczonka ślę do ciebie kochana :* troche dziwne , ze na mame nie mozesz liczyc no ale kazdy czlowiek jest inny niestety albo stety ;/ tez juz sie swiat nie moge doczekac :)
Aneta śliczny brzuszek :)
madlen karuzela mi sie podoba tez :) i trzymam kciuki za wizyte :*
sylwka tylko jak cos sie naprawde dzieje to nie zdawaj sie tylko na detekor tylko zadzwon do gina :) sylwka a imieniem sie nie przejmuj daj takie jak ci sie podoba :) a kolezanka napewno sie ucieszy :)
domina moj waży 667 w 25 tc wiec sie nie denerwuj to jest spoko waga :)
super , ze twoj synek zdrowy :)
michasia to dobrze , ze zmienilas lekarza moze ta babeczka lepiej cie poprowadzi:)
ładnie wygladasz kochana :*
jadziu super , ze Hubi zdrowy teraz mysl pozytywnie , a bedzie dobrze :*
kasia poczekaj co powie lekarz ,bo bezsensu sie nakrecasz i denerwujesz ;/
marlena Filip tez mi sie bardzo podoba :)
natalka nie martw sie , napewno wszystko jest dobrze :)trzymam kciuki
alina oj szkoda , ze nie widzieliscie plci :( ale najwazniejsze , ze dzidzius zdrowy :)
Bananamana fajnie że mała zdrowa :) wspolczuje tej rwy kulszowej bidulka , ale odpoczywaj moze bedzie lepiej :*

jak dzisiaj spalyscie:D ? ja sie wyspalam , ale pogoda dzis u nas lipna ;/
bylam na krzywej i nie mam cukrzycy na czczo 82 , po 2h 112 :) wiec spoko , ale obrzydliwa jest ta glukoza , zaplacilam 12 zl juz z glukoza :) nie musialam kupowac i skierowania tez nie musialam miec
morfologia ok a HBs ujemne wiec super wyniki :) ciesze sie :)
bylam u gina :) Leonek ma żołądek i dokladnie go juz widac wiec pierwszy raz wyszlam od lekarza bez stresu i zadnych przemyslen po :) chcialam zrobic 4d , ale gin mi odradzil , bo jak na zlosc moj synus zakryl sie raczkami wiec on mowi , ze i tak slabo bede widziala no i ciesze sie , ze zedrzec ze mnie kasy nie chce , ale w ramach "promocji" hehe wlaczyl na chwilke 3d i 4d i nie zaplacilam za to super go zobaczyc w trojwymiarze i powiem wam , ze mysle ,iz bedzie podobny do mnie hehe :)
pisiorka nadal ma wielkiego heeheh sie usmialam :D
potem wstawie usg
a i dal mi zaswiadczenie , ze moge isc na joge na aquaaerobic :D super :)

12 lata 1 miesiąc temu #464438 przez gabilee
a i wczoraj wrocilam do domku ok 22 i wzielo mnie na sprawdzanie jakie mam ciuszki :)
zrobilam liste i jak malo mi brakuje super :) ciesze sie , bo i na 3-6mc mam sporo ciuszkow i to kolezanka mi kupila w Irlandii wszystko z nexta wydalam na to tylko 700 złotych a ciuszkow mam ogrom :)
zostaly mi zakupy juz te ciezsze ;/ jak lozeczko, wozek i akcesoria nianie itp itd

12 lata 1 miesiąc temu #464440 przez sylwka727
Martyna też się właśnie nie spotkałam i dlatego chciałam się poradzić :lol: Cho ciaz kiedyś Julicie wspomniałam że jak będę miałą dziewczynkę to może tak jej dam na imie

Gabilee cieszę się że wizyta sie udała i wszystko jest dobrze. Oj uwierz mi kochana że jakby coś się działo to nigdy nie zdam się tylko na detektor jestem bardzo przewrażliwiona na tym punkcie ja go używam jak przez godzinę albo 2 nie czuję małej (mimo iż to normalne) ale tak jka mówiłam jestem przewrażliwiona

24.12.2011-26.12.2011Mateuszek
24.12.2011-30.01.2012Adrianek
Moje Aniołki[*]

12 lata 1 miesiąc temu #464482 przez princess
Sylwka to bardzo dobrze, ja też nie będę nikogo prosić na chrzestnych, nawet nie wspomnę dopiero jak mój Adaś znajdzie się szczęśliwie na świecie :) Choć myślę o tym i zastanawiam się kogo ewentualnie poprosić :) Też mam taką koleżankę, która mówiła, że będzie chrzestną mojego dziecka, mój mąż się strasznie wkurzał, a teraz ona nawet nie pamiętała o moich urodzinach.

Ja całe życie byłam na drugim miejscu dla mamy, zawsze tylko młodsza siostra się liczyła, była rozumiana, przytulana, kochana. Na dodatek rok temu wyjechała do Anglii więc tym bardziej mama za nią tęskni, użala się nad jej ciężkim losem (który sama sobie wybrała) i nie da złego słowa powiedzieć. Siostra czasem stanie po mojej stronie jak widzi, że mama przesadza ze swoją stronniczością, ale ogólnie to jej to pasuje. Z kolei mój M jest młodszym bratem i to jego rodzice faworyzowali a starszy brat był w odstawce. Nie rozumiem takiego postępowania rodziców. Młodszemu dziecku poświęca się więcej uwagi niż starszemu, ale nie wolno traktować ich niesprawiedliwie i inaczej kochać. Zawsze będę miała o to żal.
Dziś rano się pokłóciłyśmy bo łagodnie bez nerwów chciałam jej zwrócić uwagę, że coś tam powiedziała do kogoś to od razu uznała to za atak z mojej strony i zwykła rozmowa przerodziła się w awanturę, za to jak siostra mamę wręcz krytykuje, czasem wyśmiewa to mama mówi, że ma rację i bierze jej słowa do serca... Ogólnie mogę liczyć na mamę w sprawach materialnych bo zawsze mi pomoże, coś załątwi, pojedzie ze mną, przywiezie mi, ugotuje itp. gorzej ze wsparciem duchowym.

Gabilee, cieszę się, że Ty i synek jesteście zdrowi :) dzięki za życzonka :)

12 lata 1 miesiąc temu #464492 przez Paulaaa
Hej Wam.

My dziś pospałyśmy do 9.40! :) Szok. W nocy tylko dwa razy pobudka na siusiu. :P

Gabille cieszę się że z małym wszystko dobrze. :)

Zazdroszczę Wam tych wizyt już. Ja dopiero za tydzień na usg. Nie widziałam małej już 5 tyg!!

U nas leje, leje, leje. A ja muszę iść na poczte. Suuuuper;/

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464500 przez Satine0
Cześć :D

Princess ja się nie mogę świąt doczekać :) choinki, śnieżku, lampeczek mmmm...

Ja dziś spałam dobrze. Do wc wstałam dopiero nad ranem :) Tak więc nie było tragedii.

Co do mam. Moja do mnie też nie specjalnie dzwoni. Mieszkamy od siebie 85 km...i to od kupy czasu. W podstawówce już jej ze mną nie było. Takie życie ;-)

Idę chyba zrobić sobie ten ryż z jabłkami w końcu :D

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464515 przez dominia
czesc dziewczynki :)

Satine świetne to zdjęcie opis powala aż mi sie łezka zakręciła w oku :)

Moja mama na początku ciąży sie nie pytała o nic .. przyjeżdżaliśmy z wizyty i nic więc nawet bałam sie jej mowić kiedy mam nastepna :huh: dopiero po ślubie cos zaczęła pytać i jak w szpitalu leżałam to też była codziennie, jakoś nigdy nie odczułam rywalizacji między mną a moja młodszą siostrą, traktują nas raczej tak samo i tak samo nas kochają :)

Jejciu juz 25 tydzień mi stuknął :) jeszcze 15 :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #464531 przez jadziatopol
ja dziewczyny nie moge sie wypowiedziec w tym temacie bo nie mam rodzeństwa...a moja mam nie żyje. Zginela w wypadku kiedy mialam 5 lat wiec ledwo ją pamietam :(
Gabilee ciesz sie,ze wszystko z toba i maluszkiem w porzadku :)
Poparzyłam sie przed chwila w palce parą :ohmy: boli jak diabli.

Ale ten czas leci...dopiero co zasialysmy ziarenko :blink:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #464555 przez Satine0
Oj poparzenia parą najbardziej bolą, biedna... :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #464560 przez jadziatopol
oj....masz racje :( ale juz powoli przechodzi :( wogole od poczatku ciąży jakas roztrzepana jestem i niezgrabna....to nie pierwszy raz :(

[/url]

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka