BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #470815 przez Dzolka
hej dziewczyny a kupujecie juz coś dla dzidziusia? co macie piszcie :lol:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470821 przez Marlena1888
Paulaa, Amelka duża dziewczynka już :) tak ładnie rośnie :) super że wszystko oki :P
Dzolka ja narazie oglądam i sobie wybieram co kupię, ale żeby kupować to rozkręcę się w grudniu przed świętami :) narazie mam tylko butelki, podgrzewacz, ciążki do paznokietek ;) ciuszki myślę że już wyprawkowe wszystkie- od ciotek :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470829 przez [email protected]
Po wizycie :) podwozie zamknięte,usg nie było,będzie za miesiąc,posłuchałam serduszka :) mówiłam ginowi o pulsie że po sniadaniu mam 110-120na razie mam mierzyc co dziennie ale to i tak wysokie,po 28 tyg mam zrobić krzywą

12 lata 1 miesiąc temu #470831 przez Madlen
Pływałam dziś w basenie. REWELACJA :laugh: Czułam się jakbym nie była w ciąży.
Żałuję, że dopiero teraz się odważyłam. Polecam tym mamom, które mogą pływać.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470832 przez kasia123m
Paula widze ze Amelka niezle urosla...super...i wazne ze wszystko ok.
moja tak starsznie teraz wariuje po brzuchu ze hej...nie pisze Amelka,nie pisze Tosia o juz sama glupieje...do imienia Amelia sie przyzyczailam...Tosia mi sie tez podoba...moj maz dzis sobie przypomnial ze Tosia to od Antoniny i mysli...oj musze kompa dac na poduszke bo zaraz mi go zrzuci..zlosnica... :silly: i dalej nic nie wiem...takim sposobem moze byc jeszcze hania...zosia..a moze basia..itd
co do cukrow zjadlam ten jogurt z otrebami i pol grapefriuta i chyba zamalo tego bylo bo cukier yszedl 90....pierwszy raz po jedzeniu taki mialam...zapytam jutro pielegniarki co nie tak z tym posilkiem...fakt cala godzine bylam w ruchu bo mlodego mylam a potem sama sie kapalam..ale zeby az tak???zjadlam 100gram jogurtu plus chyba z 5 lyzeczek tych otrebow..

Aganobla wazne ze wszystko ok...super

12 lata 1 miesiąc temu #470837 przez Madlen

12 lata 1 miesiąc temu #470838 przez [email protected]
kasia ja chciałam Hanie,piękne imie,Antonina też :)

Gabryś ma noge pod cycami :laugh: a wcześniej tak mnie kopnął na dole że aż krzyknełam,od 3 w nocy do 6 rano kopał mnie tak mocno że nie spałam

12 lata 1 miesiąc temu #470859 przez princess
Pliszka a ile Cię kosztuje położna? Gratulacje dla koleżanki :)

Lutowych emocji już się nie mogę doczekać, mam nadzieję, że będą same pozytywne :)

Xpatix ja kiedyś też farbowałam na czarno Palette i tragedia, włosy zniszczone na maxa :( Joanną nigdy nie farbowałam. Przez ostatnie parę lat stawiałam na tzw. szampony takie do ok. 20 zmyć. Powiem Ci, że z uprzejmością w ciąży to ja się jeszcze nie spotkałam, ani w banku, ani w sklepie, autobusie, na poczcie czy w laboratorium. Ludzie to buraki i tyle. Ale jakby mi się ktoś wtrynił w kolejkę to bym go chyba zżarła na miejscu ;) Szyjka 3 cm to bardzo dobra długość, ja też taką mam. Niestety im bliżej porodu, tym szyjka będzie się skracała...

Współczuję Wam tych wahań nastrojów. Ja tego u siebie nie zauważyłam. Jedyne co mi się pogorszyło to pamięć, jakoś często o czymś zapominam, nawet M to zauważył.

Paula, aganobla super, że wszystko ok. Trochę późno tak krzywa.

Madlen, wiem że basen super sprawa, ja zdążyłam w ciąży pójść aż raz. Mam nadzieję, że niedługo będę mogła wznowić pływanie.

M mnie miło zaskoczył odnośnie szkoły rodzenia. Ostatnio kręcił na to nosem, a dziś jak zadzwonił powiedział, że bardzo chciałby pójść do szkoły rodzenia, żeby go nauczyli przewijania, brania na ręce albo postępowania w razie zachłyśnięcia. Stwierdził, że będzie się bał wziąć małego na ręce, żeby go nie upuścić :silly: Biedny, chyba wizja ojcostwa zaczyna się dla niego wreszcie stawać realna :laugh:

Dobranoc :kiss:

12 lata 1 miesiąc temu #470887 przez Madlen
Cześć Brzuchatki :kiss:

Wstałam razem z M. do pracy, nadal czuję się super po basenie i chce jeszcze :) Dopiero za kilka dni jak M. wróci.
Princess to miłe, że Twoj M. chce nabyć nowa wiedzę i iść do szkoły rodzenia. Rozglądałas się już za okolicznymi szkołami? My zaczynamy 27 listopada.
A kiedy chcesz wrócić na basen? Jeszcze za ciąży?
Mi gin polecił na kregosłup i spało się rewelacyjnie. Bałam się infekcji, to powiedział, by po basenie zainstalować lactovaginal. Tylko zastanawiam się czy jednorazowo czy jeszcze wziąć..

Już tyle razy pisałyśmy, byście sie odzywały co jakiś czas, niektóre z Was milczą kilka dni i jak tu się nie martwić... :ohmy:

12 lata 1 miesiąc temu #470888 przez jadziatopol
Paulaa ale duża córa :) świetnie ,ze wszystko w porzadku :)
Aganoblanajwazniejsze,ze z Gabrysiem wszystko w porzadku. Mnie tez dzisiaj w nocy Hubi pokopal :) ale wole jak kopie niz jak jest cisza i sie nie rusza . A dlaczego masz tak pozno krzywa?
Madlen ale bym poszla na basen...jej...uwielbiam plywac ale lapie od razu infekcje :(
Kasia ja czesto mam cukry po jedzeniu 88-90. Moze za malo weglowodanow jemy? A w twoim przypadku jadlabym wiecej ze wzl. na ketony. Sprobuj pododawac sobie troche jeszcze i obserwuj. Lepiej wiecej jesc niz miec ketony w moczu. Dzisiaj wstalam rano i cukier 77!!! :lol: idealny :lol: normuje sie powoli. Wczoraj zjadlam wiecej o 3-4 kromki chleba. A na noc zjadlam 2 kanapki (chociaz moge 1) i pol szklanki mleka. Dzisiaj tez dodam troche do posilkow. :)
Milego dnia dziewczynki :lol:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470891 przez Madlen
Cześć Jadzia. A pomimo probiotyku ginekologicznego też byś się bała infekcji?

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470899 przez Pliszka
Dzień dobry :)

Princess, indywidualna opieka położnej w moim szpitalu kosztuje 1500zł. Niemało, ale zaoszczędziliśmy na wymarzonym wózku ponad 2000zł :) no i to poczucie bezpieczeństwa jest na wagę złota. Jeśli można trochę kształtować rzeczywistość, to myślę, że warto z tego korzystać. Cieszę się, bo ostatnio położna ze szkoły rodzenia powiedziała, jak usłyszała nazwisko mojej położnej, że nie mogłam lepiej trafić :lol:

Aganobla, Paulaa, super, że wszystko w porządku :)
Ja dziś mam wizytę, a takie dokładniejsze usg w 30tc, 26.11. Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć Olka :laugh: Ostatnio go widziałam dokładnie jak był jeszcze maleńki: 280g (na połówkowym w 19 tc).

Madlen, ja też uwielbiam pływać, ale mam jakąś infekcyjną schizę w ciąży i się nie mogę przełamać :( Wiem, ze bym się poczuła fantastycznie po pływaniu. Póki co codziennie przespacerowuję minimum 7 km i 40 min jeżdżę na rowerku treningowym (ale ustawiłam go tak, ze leciutko chodzi). Ruch zawsze działał na mnie rewelacyjnie, od razu mam lepsze samopoczucie. Jeśli nie ma przeciwskazań to warto. Ostatnio panie położne nam mówiły, że przez to, że nasz tryb życia tak się zmienił, trudniej dziś kobietom rodzić. Nie ruszamy się tyle co nasze pra pra babcie. Wyobraźcie sobie, że szacuje się , ze musiałybyśmy przejść codziennie 20km żeby dorównać ich aktywności :ohmy: A poród to wysiłek podobny do maratonu, bardzo ciężko wystartować bez żadnego treningu. Oczywiście jak trzeba leżeć, to trzeba, ale jak ciąża nie jest w żaden sposób zagrożona, a szyjka nie ma tendencji do skracania, to warto się przygotować do tego wysiłku.

12 lata 1 miesiąc temu #470902 przez sylwia1986
Dzień dobry dziewczynki :)
Madlen ja też uwielbiam pływać :) i chyba w przyszłym tygodniu zacznę nakręcać M co byśmy się w końcu razem wybrali, może znajomi też się dadzą namówić :) chciałabym w ten weekend, ale wyjeżdżamy do dziadków 300 km, tak bardzo się cieszę :) pierwszy raz zobaczą mnie w ciąży, ich pierwszy prawnuk :D

12 lata 1 miesiąc temu #470903 przez DOMI
Cześć. Ale z was ranne ptaszki. Ja nigdy się z własnej woli nie budzę o tak wczesnej porze. Dziś mąż musiał wcześniej odstawić syna do babci i tylko z tego powodu już nie śpię. Na 11 idę do lekarza więc już nie dosypiam bo później będę do niczego.

12 lata 1 miesiąc temu #470906 przez DOMI
Pliszka a w którym szpitalu będziesz rodzić?

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka