BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #470430 przez Monia_T
princess napisał:

I jak to się ma do samego szpitala? Bo mnie straszą, że jak ginekolog prowadzący nie pracuje w szpitalu to mogą mnie nie przyjąć na porodówkę ?

Przy porodzie nie ma rejonizacji i nigdy szpital nie może Ci odmówić przyjęcia. Jak zaczniesz rodzić masz prawo nawet karetkę skierować do wybranego przez siebie szpitala :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470434 przez jadziatopol
dokladnie jest tak jak Monia pisze :) rozmawialam przed chwila z kolega z transportu medycznego :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470437 przez dominia
Kasia na pierwsze śniadanie :) później wziełam się za odkurzanie i prosze 97 :lol: po obiedzie miałam 109 :) ale tez chodziłam po domu i poskładałam ubranka dla Igorka :)

kurcze już tego troche jest jak przepatrzyłyśmy rzeczy Milenki :) ale nie mam prawie wogóle dresików [spodnie i bluza] więc to pewnie trzeba będzie dokupić :) znalazłam też laktator z aventu ale ręczny, jak będę karmić i chodzić do szkoły to lepiej chyba ten mechaniczny jak będę odciągać mleko w szkolnej toalecie :dry:

12 lata 1 miesiąc temu #470439 przez sylwia1986
Moja Pani doktor też nie pracuje w żadnym szpitalu, ale gdzieś przecież urodzić trzeba :) Grunt żeby trafić na przyjazny personel.

12 lata 1 miesiąc temu #470441 przez Satine0
Mój pipkolog pracuje w szpitalu :) Tylko nie wiem w który dzień ma dyżur :P

12 lata 1 miesiąc temu #470450 przez princess
Dzięki za informacje, trochę mnie uspokoiłyście :)

Satine, tu nie chodzi o dyżur tylko o to, czy Twój gin w ogóle tam pracuje :)

Jadzia, ale mi narobiłaś smaka na czerwoną kapustę, dawno nie jadłam a uwielbiam ją :)

Mój Adaś wczoraj leżał sobie poprzecznie, kopał i uderzał piąstkami po bokach. Dziś przemieścił się pośladkowo, kopie mnie na samym dole, czasem bardzo boleśnie :( Też tak macie? Zaraz chyba poleżę z poduszką pod tyłkiem...

12 lata 1 miesiąc temu #470452 przez dominia
Sylwia dokładnie, a dobra położna to juz pół sukcesu :)

Moj Igor kopie mnie tylko koło pępka albo kości biodrowych, niżej jakoś nie :)

12 lata 1 miesiąc temu #470458 przez Monia_T
Ja kopniaki dostaję ze wszystkich stron :laugh:
Pod żebrami, po obu bokach, na wysokości pępka i bardzo nisko na dole...aż mi sie w pochwie odbija :)

Czasem się zastanawiam ile to moje dzieciątko ma rąk i nóg ;)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

12 lata 1 miesiąc temu #470465 przez DOMI
Mnie też maleństwo obija ze wszystkich stron ale nigdy nie wiem gdzie są rączki a gdzie nóżki. Czasami też tak jak Monia czuję "odbijanie" w pochwie. Najgorzej jest jak mi "jeździ" po pęcherzu bo to takie nieprzyjemne uczucie i parcie na mocz co chwila.

12 lata 1 miesiąc temu #470473 przez jadziatopol
Ja tez czuje kopniaczki bardzo nisko...a jak jest glowka w dol to wtedy czuje parcie na pecherz a kopniaczki po lewej stronie na dole :)

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470481 przez Pliszka
Princess, mój mąż też nie chciał kotka, a teraz to jego oczko w głowie :laugh:

Właśnie teraz nasz psiak wylizuje kotkowi łebek :lol: Siostrzyczki :lol:

Ja chodzę do pani doktor ze szpitala, w którym zamierzam rodzić, ale głównie dlatego, że to świetny specjalista. Podczas porodu i tak najważniejsza jest położna, lekarz często ponoć w ogóle nie uczestniczy w porodzie. Za radą koleżanki zdecydowałam się na indywidualną opiekę położnej, daje mi to poczucie bezpieczeństwa, więc myślę, że to dobra inwestycja :)

Jakoś się zrobiło chłodniej, wróciłam ze spacerku głodna jak wilk, zaraz będę jadła ryż z jabłuszkami i cynamonem, bo mam ochotę na coś słodziutkiego :)

Satine, fajny wózeczek :) Widać, że w bardzo dobrym stanie, wygląda jak nowy :)

Ja czuję kopniaczki głównie na wysokość pępka :)

12 lata 1 miesiąc temu #470482 przez kasia123m
Przegralam dzis walke z obiadem :dry: ale lezalam z dobre pol godz a jednak po obiedzie trzeba sie ruszac bo to za duza porcja weglowodanow.cukier 129,112,122.hehe.mierzylam 3 razy.wpisalam 121.dietetyk mowila zeby niecudowac jak lekko przekroczymy 120.na podwieczorek zjadlam 2wasy z szynka slata rzodkiewa i wsuwam marchewke.parowke chce wsuna na pierwsza kolacje i 3 kromy IG i chyba musze selera z czym go sie tam robi z marchewka?wole jak cukry sa w normie.jakos to podnosi na duchu
Ja mam lekarza ze szpitala do ktorego pojade.2 kolezanki rodzily ale mialy cesary i byl on.a przy cukrzycy chyba nietrzeba cesarki jak dziecko normalne w sensie nie ponad 4kg???wiecie cos na ten temat?

12 lata 1 miesiąc temu #470494 przez Alina2408
a ja sie czuje slabo

nie dosc ze mi psia moja podniosla w nocy nerwa bo wyglada na to ze jest juz na koncowej sciezce i niestety nie panuje nad pewnymi odruchami to pozniej jeszcze musiala cos zalatwic i taka jakas jestem do bani...

bylam za to u kolezanki maly sliczny jak cukiereczek take bobo ze ach kupilam jej komplecik welurowy bo u nas jest taki producent i czasem maja taniej bodziaki i rozne kompleciki i za spioszki z kaftanikiem takie cieplejsze w slicznym szarym kolorze z misiem dalam 15 zl a swojemu malenstwu kupilam bodziaka na 62 z zyrafka za cale 3 zl nowki :) wiem ze ich mam troche ale az zal bylo nie wziac taka okazja :)

mala na szczescie troszke ruszyla doopke bo tez sie denerwowalam bo od dwoch dni jakas taka spokojniejsza a brzuchol mnie ciagnie i wiecie jak to jest schizol ze mnie i tyle :)

dziekujemy za glosiki i prosimy o wiecej :) www.bebiklub.pl/home/konkursy/moje-wyjat.../galeria/entry/11158

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470508 przez [email protected]
Hej mamusie :) była u nas kuzynka Tosia,kasia uwielbiam to imie,z 6miesięczną córunią,to ją zawsze głaskałam po brzuszku i zaraziłam sie :laugh:
Za 2 godz mamy wizyte,mój gin pracuje w szpitalu gdzie będę rodzić

12 lata 1 miesiąc temu #470511 przez kasia123m
Alina zaglosowalam.wklejaj oty ciuszkow

Aganobla trzymamy kciuki za wizyte.

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka