BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469798 przez Monia_T
Madlen widziałam jak koleżanka kąpała córkę na tym plastiku, mała miała czerwone odciski na udkach. Moja kuzynka też kupiła drogą wanienkę i żałowała, bo miała kiepski dostęp np.do pupy. Ja zostaję przy gąbce bo jest mega wygodna i bezpieczna. No i sama ją sprawdziłam ;) A jeśli chodzi o higienę, wiadomo, że trzeba je prać i suszyć jak wszystko czego się używa do kąpieli. I raz na jakiś czas wymienić tak jak zwykłą gąbkę :)

Satine dzięki za opinię :) I cieszę się, że wózek jest trafiony :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469799 przez anet-a-1401
santin fajny wozeczek :) princess ja farbuje zwykla farba z naturi czarna bo slyszalam nawet o fryzjera ze ona chyba najmniej niszczy wlosy... ja zastanawiam sie czy po siostrze nie wziasc wozka to znaczy ppo jej corce cos podobny do tego co santin tylko nie ta marka chyba tak zrobie bo on ladny jest a po co mam kase wydawac skoro moge miec wozek za darmo wydam na co innego te pieniazki :angry:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469838 przez Alina2408
Sylwia1986 my chcemy kupic domek i dosc szybko go wyremontowac ja mam mieszkanko ale male swoje i ono bedzie najprawdopodomniej sluzyc jako miejsce pracy pozniej :) a na domek chcemy kredycik taki zeby i na remont starczylo ale to sie jeszcze zobaczy :)

dominia wozek fajny ja bym go obejrzala jak to gdzies niedaleko :) chyba warto

madlen ja wanienke mam bez stelaza doszlam do wniosku ze w razie czego dokupie mamy male mieszkanie i dlatego nie przeginam ze sprzetem, posciele mam trzy kupione i dwie od kolezanki bo dopiero pozniej sie dopatrzyla ze ma dwa wypelnienia tez mam :) generalnie ja kupilam jedna z ochraniaczem juz dawalam namiary na producenta a dwie kupilam takie tansze za 22 i25 zl poduszke i kolderke pokrycie i sa fajne chociaz ta tansza weselsza :)

Anoda to widze ze szykujesz sie na calego... proponuje romantyczny wieczorek :) cvhyba po takiej przerwie to beda nerwy :)

princess ja od kiedy jestem w ciazy farbuje wlosy henna i jestem bardzo zadowolona tylko dobierz odcien ciut ciemniejszy bo ona trozszke slabiej lapie :) wlosy mi sie wzmocnily i nie wypadaja tak jak kiedys :) i nie mam zamiaru wrocic do zwyklych farb bo po co :)

santin wozek swietny mam nadzieje ze taki jaki mial byc skoro tak dlugo na niego czekalas :)

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu #469852 przez Alina2408

...nie oddam Cię nikomu...

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469881 przez [email protected]
chiczi dobrze ze nie masz endometriozy :) mnie tyle lat bolał brzuch że musi być teraz dobrze,też była torbiel czekoladowa i pełno zrostów

satine ładny wózeczek

dominia fajny wózek i cena fajna,warto zobaczyć

Alina zagłosowane :)

Co do gąbki to zgadzam sie z Monią,super jest i normalne jest że trzeba wypłukać i wysuszyć,pewnie będę używać przez 2 może 3 miesące

12 lata 1 miesiąc temu #469892 przez Satine0

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469906 przez kasia123m
Monia a Ty za paski dals 8zl?moze ja tez bo za 200 zaplacilam chyba 32zl...plus 5zl cos ten ketodiastic...
dzieki dziewczyny zaraz poszukam podwujnie tkanych...

Jadzia po dwoch kromach z szynka i salatce z mc donalda( maz mi kupil,ale przyda sie opakowanie na czwartek do szpitala-zrobie w tym jakas) noi po mandarynce 109...wiec ladnie...wczesniej po kolacji wiecej krom bylo 115 ale nie bylo duzo warzyw...jednak te warzywa duzo daja...Jadzia jak kakao pilas?z cieplym mlekiem caly kubek?i dwie lyzki kakaa gorzkiego?narobilas mi smaka...heheh

Wypilam chyba po 10latach pol szklanki mleka.doobre.pytanie jak zareaguje moj zoladek.moze bedzie dobrze.nie zjadlam wiecej bo rano mialam cukier az 102 a nie chce wiecej.musze wyposrodkowac do czwartku

12 lata 1 miesiąc temu #469933 przez princess
xpatix no nie gadaj, że nie słyszałaś o hennie do włosów :D jest nawet henna do skóry, którą wykonuje się tatuaże... Co do farb bez amoniaku to bardzo dobry fryzjer mówił mi, że to ściema bo jak jakaś farba nie ma amoniaku to i tak jest nafaszerowana innym świństwem, aby go zastąpić... Stosowałam przez parę lat Loreal Casting Color Creme Gloss, która nie dość, że jest bez amoniaku, to jeszcze nie koloryzuje trwale (ok 20 zmyć) i niestety włosy mi zniszczyła... No chyba, że możesz polecić jakąś inną farbę, która nie niszczy włosów :) Co do wypłukiwania... Uważam, że każdy kolor, nawet po farbie trwale koloryzującej z czasem się wypłukuje jak się go nie odświeża. Nafarbowałam się już włosów w życiu więc wiem. Nawet granatowa czerń traci z czasem swoja intensywność :)

Jadzia a Twoja koleżanka długo stosowała hennę? Nie zniszczyła jej włosów?

Satine, Alina, dzięki za info :) Jakich firm używacie/używałyście hennę? I w jakiej postaci?

12 lata 1 miesiąc temu #469934 przez dominia
Igor wlaśnie ma czkawke :lol: fajne uczucie :) jakby mial wielkie serduszko i podlożył pod samą skóre mamci :) i pyk... Pyk... Pyk... Hihi :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #469966 przez jadziatopol
Princess niestety nie wiem jak dlugo stosowala :( przykro mi...ale wlosy miala ladne zawsze...wydaje mi sie ,ze dlugo bo ona nigdy nie uznawala farb
Kasia wypilam pol kubka kakao gorzkiego z mlekiem....juz sie przyzwyczailam do tego ,ze jest bez cukru i nawet przechodzi. Ja nigdy nie slodzilam ani herbaty ani kawy...ale kakao lubilam slodkie :P no to ladne masz cukry :lol: normuja sie :lol: ale za Insulatard (insulinke) dalam wiecej niz Monia. Moze zalezy od insuliny :dry:
Dominia moj pierwszy syn tez mial czkawke czesto...fajne uczucie :) Hubi nie ma wcale.

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470002 przez Monia_T
Cześć z rana :)

Dziś spokojny dzionek, nawet się wyspałam ;) Obudziłam się jak mąż wstawał do pracy, pogadaliśmy trochę, dostałam herbatkę do łóżka. Jak co dzień poszedł po świeżego razowca dla mnie, kochany jest :laugh: Mi by się nie chciało wychodzić o 6 rano... ;)

A później po wyprawieniu córci do szkoły zasnęłam.

Zaraz będzie śniadanko, naszła mnie ochota na jajka. Mama przywiozła mi ze wsi od znajomej, więc będzie wyżerka :)

12 lata 1 miesiąc temu #470009 przez kasia123m
Hej laseczki.ja nadal nie panuje nad cialaymi ketonowymi nieestety.zjadlam wczoraj na noc tyle co przedwczoraj ale zamaist jogurtu pilam mleko.cukier ladniejszy bo 91 to juz nie 102 no ale dwa plusiki na pasku:(wiem ze powinnam zjesc wiecej na noc no ale jak wczoraj cukier byl az 102..dzis zjem wiecej i wypije wiecej mleka bo i tak jutro do szpitala jade.powiedzcie mi.on mi kazal zmienic diete na 2000kcal wiec czeego wiecej mam jesc?weglowodanow?od rana dzis daje wiecej szynki niz w diecie,na obiad zjem wiecej miesa bo schab pieke.ja wiem ze te ciala ket zaraz sie wyplukaja ale kurde niech znikna wreszcie.przeciez nie chodze glodna.caly czas jem.moze wczoraj wieczorem mniej chleba wazylam ale dzis ten IG juz waze tak jak w diecie.ma byc 35g to zamaiast jednej schulstadu wychodzi 2,5 tej i tyle zjadam.narazie po sniadaniu 113 wiec dodanie szynki czy chleba nic nie zzmienilo.musze nad tym zapanowac zeby mnie na oddzial nie dal bo nie ma mi kto z mlodym zostac.insuline niech mi da i ja bede dalej zwiekszac jedzenie.

Leze na cicuhy z sasiadka.zaabwki maja byc ale jak mnie zabiera to na ciuszki popatrze.wzielam na 11 az 2 kromy z szynka podwojna i salata plus jedna malutka z bialym serem i mandarynka.jak tyle zjem na 2 sbiadanie to zobaczymy co sie bedzie dzialo.wiecej kalorii wiec chyba jak on chcial bo juz glupieje

12 lata 1 miesiąc temu #470017 przez jadziatopol
Kasia węglowodanów wiecej musisz dostarczac...chleb jedz albo jakies platki owsiane. Najprosciej zwiekszyc chleb. Musisz na noc jesc wiecej....bedzie wyzszy cukier ale ketonow nie powinno byc....a co za tym idzie dadza ci insulinke na noc. Dlaczego ty masz a ja np. nie mam...nie rozumiem tego. :dry:

[/url]

12 lata 1 miesiąc temu #470025 przez princess
Jadzia a ja słodzę wszelkie herbaty, kawy a kakao nie słodzę, jak mi ostatnio teściowa zrobiła słodzone to mi nie smakowało :silly: Najbardziej mi smakuje Deco Moreno, gorzkie cholerstwo :)

Jak się czujecie? My dobrze, mały kopie, brzuch też jakiś spokojniejszy :) Dziś na śniadanie wtrąciłam jajecznicę, objadłam się jak nie wiem :) Teraz idę poleżeć i poczytać książkę. Naszła mnie ochota na Anię z Avonlea :D

12 lata 1 miesiąc temu #470029 przez Monia_T
Ja od lat nie słodzę kawy ani żadnych herbat :)
A kakao chociaż rzadko piję musi być słodkie :laugh: Deco Moreno, pyszne, chyba najlepsze :)

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka