BezpiecznaCiaza112023

Mamusie luty 2013 !

12 lata 1 miesiąc temu #470126 przez Monia_T
Dla mnie no-spa jest okazjonalnym ratunkiem przy wielkim bólu. Wiadomo, każdy lek ma wpływ na nasz organizm i trzeba dawkować ostrożnie.

Drzyzgunia, ten link nie działa :dry:

Za USG 3/4d płaciłam 250zł

Pliszka śliczne te Twoje dzieła :laugh: Kolejna utalentowana na forum, gratuluję :)

http://www.rodzice.pl/suwaczki/showticker/13743

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

12 lata 1 miesiąc temu #470131 przez drzyzgunia

12 lata 1 miesiąc temu #470136 przez Monia_T
Proszę bardzo, 3 głosy oddane :)

12 lata 1 miesiąc temu #470139 przez DOMI
Może i tak z tą no-spą jest ale co robić jak ciąża jest zagrożona i nie ma wyjścia? Inne leki o podobnym działaniu też mają skutki uboczne a ile jest takich o których skutkach ubocznych jeszcze nie wiemy bo dopiero za kilka lat będą jakieś obserwacje ?

12 lata 1 miesiąc temu #470145 przez anet-a-1401
Hej dziewczynki ja po wizycie u gin wysłała mnie na oddział do szpitala ponieważ za nie pokoiły ja te ruchy że nie czuje małej tak często jak wcześniej a ogolenie wszystko ok i pewnie po to idę bo ciągnę zwolnienie i muszą mieć jakaś podstawę do wypisywania zwolnień. Jutro mam się wstawić o 8,30

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470148 przez Monia_T
Domi masz rację. No-spa to mniejsze zło. Jak mnie bardzo boli brzuch, to wolę wziąć tabletkę i ulżyć sobie i dziecku, bo nie wiadomo czy np. ból i skurcze mu bardziej nie zaszkodzą. Ciąża i macierzyństwo to wieczne wybory między dobrym i lepszym, złym i gorszym....;)

Aneta współczuję szpitala. Mam nadzieję, że idziesz tam tylko na chwilkę :) A z ruchami maleństwa różnie bywa...ja miałam słabsze odczucia ok 25 tc, za to teraz istne szaleństwo w brzuchu :laugh:

12 lata 1 miesiąc temu #470160 przez Pliszka
Monia, dziękuję :) Jest jeszcze szafeczka na przyprawy do kompletu :) Płytki poniżej zostały po poprzednich właścicielach, takie old-schoolowe :lol: Tyle było innych wydatków,że postanowiliśmy je zostawić i w międzyczasie je bardzo polubiłam ;) :lol:
Załączniki:

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470163 przez DOMI
Aneta a w którym tygodniu ciąży jesteś? Dobrze, że taka czujna ta twoja ginekolog. Sprawdzą czy wszystko ok to przynajmniej spokojniejsza będziesz.

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470165 przez anet-a-1401
na trzy doby czyli do niedzieli:( ja to przeżyje ale ciekawe jak mój mąż wytrzyma:)po ostatnim razie nie chciał słyszeć ze do szpitala idę :) 24tyg i 3dni ciąży. Ale znając życie będę tylko leżeć pewnie nawet ktg mi nie zrobią bo stwierdziła ze skoro 3 tygodnie temu byłam na usg i było wszystko dobrze, to jest wszystko ok

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470167 przez princess
Pliszka, śliczne Twoje dzieła :) Kociak też niczego sobie :) Tak bym chciała przygarnąć jakiegoś małego biedaka. Wczoraj M do mnie dzwonił i słyszałam w słuchawce jak miauczał jakiś kiciuś koło niego, namawiałam, żeby go ze sobą przywiózł jak będzie wracał w piątek, ale jest nieugięty :( Nie zgadza się na żadnego zwierzaka, nawet na myszki. A jak się nie zgadza to nie będzie za bardzo pomagał, a ja niestety nie mogę wziąć na swoje barki całej opieki, i jeszcze niedługo dzidzia wywróci nasz świat do góry nogami :) Ale taki mały kotek to cudeńko, tak bym chciała, żeby mi taki biegał po domku :)

Drzyzgynia, ja też już zagłosowałąm :)

DOMI, jak trzeba to trzeba, wiadomo. Ale oprócz Nospy są inne leki, inne substancje. Ja już wspominałam, że mój ginekolog zaleca mi branie rozkurczowej Spasmoliny zamiast Nospy. Podobno nie ma ona tak negatywnego wpływu. Sama też sobie zmniejszam dawki tych leków. W szpitalu kazali mi brać 3x dziennie Nospę, ja brałam tylko dwie: rano i po południu, na noc już nie widziałam takie potrzeby bo się śpi, leży i nic się nie dzieje. Mój gin kazał mi brać dwie Smasmoliny (zamiast Nospy) dziennie, rano i wieczorem, biorę tylko jedną rano. I uważam, że to wystarczy. Za to łykam magnez, potas. Leżę, odpoczywam. Lepiej naturalnymi sposobami starać się zrelaksować brzuszek niż od razu sięgać po leki rozkurczowe czy co gorsza przeciwbólowe. To już powinny być skrajne przypadki.

Aneta, trzymaj się :) Pewnie pobadają Cię, poobserwują i wypiszą do domku. Jak z dzieckiem jest ok, rośnie i szyjka zamknięta to nie ma sensu trzymać w szpitalu. Mój szkrabek też czasem jest mniej aktywny za to potem nadrabia i wyżywa się na matce :)

12 lata 1 miesiąc temu #470168 przez Monia_T
Super ta szafka :) Nawet te płytki się w klimat wkomponowały :) No i te kwiatki przy kubkach urocze :)
Szkoda, że ja tak nie potrafię zrobić coś z niczego ;) Jak wymyśliłam nowe szafki w kuchni czy sypialni, to zamawiałam stolarza...a chciałoby się tak coś swojego :)

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470189 przez mrufka
Hej brzuchatki :kiss: Podczytuję was cały czas ale nie mam weny na pisanie burza hormonów mnie dopadła i mam tak ciężko zmienne humory że jakaś masakra. Dziś pół nocy przepłakałam bo przyszłymi myśli jak ja dam radę z dwójką dzieciaków :dry:

Kasia Tosia imię bardzo ładne sama się nad nim zastanawiałam choć Amelia też mi się podoba ale u mnie w mieście praktycznie kojarzona z osłem na Jasne Górze :laugh:

Pliszka ale śliczne masz talent

Satine w końcu się doczekałaś Merca Marysi bardzo fajna kolorystyka

Domina śliczny brzuszek i mamusia również :)

Princess moja kumpelka też robi włosy henną i ma bardzo ładne :blink:

Co do rozstępów ja smaruje się teraz oliwką Bambino, Nivea Q10 plus i Perfect Mama i tak naprzemiennie. Ale jeśli ktoś ma skłonności do rozstępów to jak by smarował się złotem to i tak je będzie miał. Ja po ciąży z Kubą miałam tylko na piersiach i na boczkach ale bardzo płytkie i bardzo jasne że ich nie widać a teraz jeszcze nie mam ani jednego nowego.

Dziewczyny ma któraś z Was bądź ktoś z Waszego otoczenia ma wózek ABC DESIGN TECH 4 bo opinie są podzielone a mam okazję go kupić może któraś z Was coś słyszała

Tu jest link do tego wózka www.tosia.pl/sklep/product/p/906/b.php

12 lata 1 miesiąc temu - 12 lata 1 miesiąc temu #470190 przez princess
Marlena a co do Ani z Zielonego Wzgórza to ja też ją dawno temu czytałam i uwielbiałam :) Ania z Avonlea to druga część, są jeszcze następne np. Ania na Uniwersytetcie itd. zamierzam wszystkie przeczytać :)

Mrufka niestety nie słyszałam o takim wózku. Ale ja i tak mam małą wiedzę w tej materii ;)

Widzę same pozytywne komentarze n/t henny :)

12 lata 1 miesiąc temu #470210 przez mrufka
Princess tak mi się przypomniało że gdzieś widziałam henny do włosów różne rodzaje na stronce z której zamawiam kosmetyki www.helfy.pl/wlosy/farby masz tam również artykuły dotyczące farbowania henną itp

12 lata 1 miesiąc temu #470212 przez anet-a-1401
ja tez nic nie słyszałam na temat tego wózka

Moderatorzy: ilonaInsomnia
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka